Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bebe555
Én is kémiázom. =S

\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"

Fujiryu
Mechanika mindig van az annyira alap.Amikor én mentem emeltre akkor részecske szöggyorsulást kellett számolni a föld mágneses terében, meg lejtõs téglásat.Volt hõtanos is szóval ne aggódj lesz minden.
Atomfizikát meg általában az esszében kérdeznek, de az kibekkelhetõ(mondjuk sztem az a legkönnyebb fajta esszékérdés témakör).

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

most h mondod tényleg fura lett volna ha kb. csak 50en érettségiznek emelten
én is írtam 50 50 százalékot a méhesnél,de én nem igazán értettem az egész feladatot.(órán mi nem vettünk genetikát...(!!!))na mindegy .

kémiából valaki csütörtökön?

A Széchenyiben és a Lajosban is volt emelt. Én a Széchenyiben voltam. A méhesnél van valakinek eredménye az utolsó kettõre? Én mindkettõre azt írtam, hogy 50% homozigóta recesszív, vagyis higénikus, 50% pedig heterozigóta domináns, vagyis fenotípusában nem higénikus, de hordozó.. Valamelyikre csak jó lesz.<#idiota> Nem igazán jöttem rá, hogy hol jön be a két tulajdonság..

Mechanika szvsz minden évben van, az nagyon alap a fizikában. Amúgy meg szerintem bármi lehet, 10 éve a régi rendszerben érettségizve még atomfizika is volt, egy nagyon egyszerû felezési idõ feladat, tiszta matek volt. 4 jegyû fvtáblát vigyél (ha lehet).

Holnap aki fizikából ír középszintet az így nézve az elõzõ évi érettségit milyen feladatra számít? Nekem mindkét tanárom azt mondta hogy szerinte egy optika meg egy mechanika tuti lesz...meg talán egy gázos feladat. persze ez csak feltételezés, nagyrészt mindent átfutok még ma egyszer. Az a baj hogy a hõtanos keveréses feladatok a kedvenceim, erre alap hogy tavaly volt egy olyan 😄 optikát meg pont utálom. Nha mindegy, remélem nem lesz nehéz.
aki emeltet írt az nem hányta el magát a genetikás feladatsornál?sztem az elég nehéz volt...részemrõl az 0 pont gyanús, át se néztem<#rinya>

én is igy gondolnám 😊😊
passatgt
ja, akkor nemigen

40%, 20 %
passatgt
elfogadható szerintem

Szerintetek ha a százalékosnál kerekítettem?????

És az
I. feladatban:
1. szerintem a társulás/biocönózisra gondoltak, mint élõlények által formált közeg
2. válaszhoz helyes még a talajerózió
Amúgy szerintem a genetikás résznél van 2 hiba. És az sütõélesztõ se biológiai oxidáció, hanem erjedés. Jah és a szíves feladatnál nem 0,9 hanem 1 mp a helyes válasz.
nem hiszem h középszinten megbuknál...lehetetlen

passatgt
origo.hu

Hol nézitek a biosz megoldásait?????????????
passatgt
nekem necces lesz:/

Nah szóval, a feladatlap 80 pont az be kell szorozni 1,25tel h meglegyen a 100 pont- mert annyit kapunk rá, akkora szemétség, h így 1,25 pontot bukunk minden rossz válasznál- nah mind1, és igen 20 % a határ. Kinek h sikerült? Nekem kb 10 hibám van...
passatgt
az 20 pont és az már 2-es

ha jól tudom 16
passatgt
most nézem emgoldásokat, 1. feladat 1 pont kb😄

hány pont kell, hogy mehessek szóbelire?😄

Igen, az...Mondjuk nekem megvan...de az egy más kérdés. Telcet hallásból ismerem, az osztálytársam aki szintén felsõfokúzott, és Origón meg Telcen is volt, azt mondta h a Telc ezerszer könnyebb volt.
JA ÉS EMELT BIOSZON A VÁLASZTHATÓ FELADATOKNÁL UGYE NEM KELLETT VALAHOVA BEÍRNI HOGY MELYIKET VÁLASZTOTTAM?CSAK ÁTHÚZOM AMELYIKET NEM UGYE??

Ez középbiosz egyáltalán nem volt gázos. Ki megy SE-ÁOKra?
apropó ha emeltet írtál és pécsi vagy akkor együtt írtuk a babitsban<#eljen>

istenem most értem haza....
azért ez kifacsarja az ember agyát

passatgt
közép

Fujiryu
emelten vagy közepen voltál? ha emelten akkor pár kérdést mondhatnál 😊

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Fujiryu
Fizika emeltszinten az elöttem vizsgázó csaj még a newton 3 törvényét se se tudta felsorolni és kb semmit nem mondott.Kísérletet úgy ahogy volt elbaszta és kb végigsírta az egész vizsgát.Értelmes szavai nem voltak úgy izgult.Aztán amikor leültem az asztalhoz, még hallottam mirõl beszélnek és azon számolgattak, hogy hány pont kell neki, hogy ne bukjon meg.A végén meg feltették a kérdésût egymásközt, hogy az ilyen az minek megy emeltszintre amikor még középszintû tudása sincs. 😊

Szóval megbukni tényleg lehetetlen szóbelin.Ahhoz már sztem kussolni kell végig, vagy kimenni a terembõl 😊

passatgt
hát ez egy fos volt

HTS s3rg1nh00
25.-e,talán😄
(én is megyek😄)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

tigeroo
informatikai érettségi mikor lesz?
passatgt
omg, esszét is kell írni?😮

😄 Ökológián kívül mindent. Az egyik essay úgyis embertan, úgyhogy ott azért esik ki, máshol meg egy alaptudás simán elég (pl. populációs kölcsönhatások, r-K stratégisták...). Biosztanárom mondta, hogy tanuljam meg a magyar társulástípusokat és nemzeti parkokat címerekkel együtt. aha, jah...<#zavart1>

ja és középszintre elvileg nem kell semmi,még számológép se,én így tudom.emeltre csak számológép

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá elegem van.rohadt biosz... jókor kérdezed😄 hát én úgy voltam ma,hogy az egész 2.os könyvet átnézem.hát nem sikerült.

passatgt
bioszra mit nézzek át esetleg?

Risu Führer
megy valaki katolikus hittanból érettségizni?
én abból megyek, nem akarok pap lenni 😊 abból csak szóbeli van azt csak arra kell tanulni.ha esetleg valaki menne az írjon itt, vagy privibe mert kéne pár kidolgozott tétel.
köszi

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Jelentkezett amúgy valaki PTE-ÁOK-ra?

Emelt szinten biztos, hogy csak számológépet, középszinten is szerintem, de nem 100%.

passatgt
Bioszra lehet vinni valam segédeszközt?

Pl növényhatározó, állathatározó

Grove4
OK,köszi!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

kraawz
9.es anyag a legfontosabb, azt nézegesd.
Meg a topográfia 25p az elején, ott jó ilyen 23-al indulni.

Meg az atlaszt nézegesd, a fél földrajz érettségi benne van.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Grove4
Földrajzra mit tanuljak,mik a fontos dolgok?Köszi a segítséget.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

ez bíztató😄
amúgy nekem kb. 70 százalék már tök megfelelne,csak a plusz pontra hajtok
és nem akarok beégni...<#wow3>

😄 .. igen, nekem is 5-ös kéne, bár nem tudom, sikerülni fog-e olyanra.. még 1 éve kb 55-bõl 40 pontom lett a beszélgetõs részben origo középfokon, talán ez ténylge sokkal könnyebb😊 fõleg, hogy ismerõs a tanár, stb.. de az origo felsõfokú tényleg ennyire nehéz? aki jártas a témában, írjon már valamit legyen szíves az írásbeli és a szóbeli részérõl a középfokúhoz képest.
nem véletlenül irtam, h "a legtöbbeknek" 😄D
passatgt
tévedsz😄

no igen, de gondolom itt a legtöbbeknek nem a 2-es a cél hanem az 5-ös.