Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nah, most értem haza. Hát huhh, eleve csúszott 1 órát az egész. Aztán bementem, tételhúzás: napelemcella vizsg.+ haladó mozgások. Napelemcellás könnyû volt, jó értékek jöttek ki, grafikon is szép lett, tudtam róla magyarázni, egyik nyomi vizsgáztató rákérdezett a p- meg n-vezetõkre, hát azokról nem sokat tudtam mondani, tekintve h sztem nem is követelményrendszer na mind1...
Aztán haladó mozgásoknál volt 4 részfeladat, elsõsorban a változó mozgásra vonatkoztak, de azok mind egyszerûek voltak.
Elõttem volt egy srác, abszolút semmit nem tudott, a vizsgáztatók jófejek voltak, próbálták segíteni kérdésekkel, de alig tudtak kihúzni belõle pár választ, sztem még a min. pont is kérdéses nála...
Na mind1, alapvetõen így utólag nem volt húzós ez az emelt szint, nem bántam meg, hogy ebbõl mentem, és nem matekból. Sok sikert, aki ma v holnap megy még emeltezni!!
Aztán haladó mozgásoknál volt 4 részfeladat, elsõsorban a változó mozgásra vonatkoztak, de azok mind egyszerûek voltak.
Elõttem volt egy srác, abszolút semmit nem tudott, a vizsgáztatók jófejek voltak, próbálták segíteni kérdésekkel, de alig tudtak kihúzni belõle pár választ, sztem még a min. pont is kérdéses nála...
Na mind1, alapvetõen így utólag nem volt húzós ez az emelt szint, nem bántam meg, hogy ebbõl mentem, és nem matekból. Sok sikert, aki ma v holnap megy még emeltezni!!
You\'ll never walk alone!
Nektek mikor lesz a szóbeli(középszint)???
Nekem jún.23.
Nekem jún.23.
A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!
nem írtam vissza bocs,ma már hétfõ van...amúgy nem tudtam volna segíteni, (utánam ezt húzták,vmi laktóz-operon modellt.mi se vettük fakon se,most se tudom mi az).ez volt az, ami nálam nagyon kiverte a biztosítékot,amikor megnéztem a követelményrendszert...
remélem azért pont nem ezt húztad
remélem azért pont nem ezt húztad
Én középszinten nyomom fizikát, de majd írd le milyen volt az emelt mert érdekel.
Pont, hogy nem az. Sosem azt adja ki, amit keresek. De már mindegy.
\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"
Holnapi kerdesek:
Kérdések a választott tantárgyból – Növénytermesztés
1 A vegetációs tényezõk jelentõsége és együtthatása
2 Alap és felszíni talajmûvelés
3 Alap és fejtrágyázás
4 A vetés és ültetés értelmezése és elvégzésének módja
5 A rendszeres és különleges növényápolás
6 A vetés ideje és módja
7 A gyomírtás módja
8 A vetésforgó értelme és jelentõsége
9 Búza morphológiája és fenofázisai
10 A búza vetésforgója,talajmûvelése és trágyázása
11 A búza vetése, ápolása és aratása
12 Az árpa agrotechnikája
13 Kukorica morphológiája és fenofázisi
14 A kukorica vetésforgója,talajmûvelése és trágyázása
15 A kukorica vetése, ápolása és aratása
16 A szója jelentõsége és morphológiája
17 Szója agrotechnikája
18 Bab agrotechnikája
19 Napraforgó jelentõsége és morphológiája
20 Napraforgó agrotechnikája
21 Olajrepce agrotechnikája
22 Cukorrépa jelentõsége és morphológiája
23 Cukorrépa agrotechnikája
24 Burgonya agrotechnikája
25 Dohány agrotechnikája
26 Komló agrotechnikája
27 Lucerna jelentõsége és morphológiája
28 Lucerna agrotechnikája
29 Kaszállók és rétek jelentõsége
30 Káposzta jelentõsége és morphológiája
31 Káposzta palánta nevelése
32 Káposzta agrotechnikája
33 Karfiol agrotechnikája
34 Kelkáposzta és karalábé jelentõsége
35 Fejes saláta jelentõsége
36 Spenõt agrotechnikája
37 Sárgarépa agrotechnikája
38 Cékla agrotechnikája
39 Hónapos retek agrotechnikája
40 Dughagyma és vöröshagyma termelése
41 Fokhagyma és póréhagyma termelése
42 Paradicsom agrotechnikája
43 Paprika agrotechnikája
44 Uborka agrotechnikája
45 Sárga és görögdinnye agrotechnikája
46 Virág vetõmag vetés elõtti elõkészítése
47 Zárt helységben való kisládás vetés
48 Agyásos vetés
49 Hajtásokkal való virág szaporítás
50 Oltással való szaporítás
51 A tõkék gyökereztetése
52 Komposzt
53 Egynyári virágok jelentõsége-Petunija ,Ageratum,Verbena
54 Kétnyári virágok jelentõsége- Dianthus,Myosotis,Matthiola
55 Többéves virágzó virágok-Campanula ,Aster,Aquilegia
56 Rõzsák metszése és kaccsalása
57 Hagymás virágok jelentõsége-Amarylis,Tulipa,Hyacinthus
58 Nemvirágzó ,dekoratív szobanövények-Asparagus,Hlorophitum,Diffenbachia
59 Nemvirágzó ,dekoratív szobanövények-Sanseveria,Fikus,Filadendron
60 Virághagymás virágok idõzített virágzása
Kérdések a választott tantárgyból – Növénytermesztés
1 A vegetációs tényezõk jelentõsége és együtthatása
2 Alap és felszíni talajmûvelés
3 Alap és fejtrágyázás
4 A vetés és ültetés értelmezése és elvégzésének módja
5 A rendszeres és különleges növényápolás
6 A vetés ideje és módja
7 A gyomírtás módja
8 A vetésforgó értelme és jelentõsége
9 Búza morphológiája és fenofázisai
10 A búza vetésforgója,talajmûvelése és trágyázása
11 A búza vetése, ápolása és aratása
12 Az árpa agrotechnikája
13 Kukorica morphológiája és fenofázisi
14 A kukorica vetésforgója,talajmûvelése és trágyázása
15 A kukorica vetése, ápolása és aratása
16 A szója jelentõsége és morphológiája
17 Szója agrotechnikája
18 Bab agrotechnikája
19 Napraforgó jelentõsége és morphológiája
20 Napraforgó agrotechnikája
21 Olajrepce agrotechnikája
22 Cukorrépa jelentõsége és morphológiája
23 Cukorrépa agrotechnikája
24 Burgonya agrotechnikája
25 Dohány agrotechnikája
26 Komló agrotechnikája
27 Lucerna jelentõsége és morphológiája
28 Lucerna agrotechnikája
29 Kaszállók és rétek jelentõsége
30 Káposzta jelentõsége és morphológiája
31 Káposzta palánta nevelése
32 Káposzta agrotechnikája
33 Karfiol agrotechnikája
34 Kelkáposzta és karalábé jelentõsége
35 Fejes saláta jelentõsége
36 Spenõt agrotechnikája
37 Sárgarépa agrotechnikája
38 Cékla agrotechnikája
39 Hónapos retek agrotechnikája
40 Dughagyma és vöröshagyma termelése
41 Fokhagyma és póréhagyma termelése
42 Paradicsom agrotechnikája
43 Paprika agrotechnikája
44 Uborka agrotechnikája
45 Sárga és görögdinnye agrotechnikája
46 Virág vetõmag vetés elõtti elõkészítése
47 Zárt helységben való kisládás vetés
48 Agyásos vetés
49 Hajtásokkal való virág szaporítás
50 Oltással való szaporítás
51 A tõkék gyökereztetése
52 Komposzt
53 Egynyári virágok jelentõsége-Petunija ,Ageratum,Verbena
54 Kétnyári virágok jelentõsége- Dianthus,Myosotis,Matthiola
55 Többéves virágzó virágok-Campanula ,Aster,Aquilegia
56 Rõzsák metszése és kaccsalása
57 Hagymás virágok jelentõsége-Amarylis,Tulipa,Hyacinthus
58 Nemvirágzó ,dekoratív szobanövények-Asparagus,Hlorophitum,Diffenbachia
59 Nemvirágzó ,dekoratív szobanövények-Sanseveria,Fikus,Filadendron
60 Virághagymás virágok idõzített virágzása
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Google jó barátod, miért nem keresel rá?
Én még nem voltam, hétfõn megyek, de tele a szoknya. Amúgy mindenki azt mondja, hogy emelten azért jószívûek a pontozással. :)
Van egy olyan a követelményrendszerben, hogy laktóz-operon rendszer. Na ezzel mi soha nem foglalkoztunk, és normális forrást se nagyon találtam hozzá, ahol emberi szavakkal írnák le :D Tudnál esetleg segíteni? :$
Van egy olyan a követelményrendszerben, hogy laktóz-operon rendszer. Na ezzel mi soha nem foglalkoztunk, és normális forrást se nagyon találtam hozzá, ahol emberi szavakkal írnák le :D Tudnál esetleg segíteni? :$
\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"
én voltam...
1.tétel jól sikerült,a második pedig a Gaia-elmélet volt,amirõl kb 2 mondatot tudtam,csak nyökögtem össze-vissza.elég gáz volt.szóval javítani nem hiszem h fogok,de meglesz(remélem)az 5ös...
te mit húztál?
1.tétel jól sikerült,a második pedig a Gaia-elmélet volt,amirõl kb 2 mondatot tudtam,csak nyökögtem össze-vissza.elég gáz volt.szóval javítani nem hiszem h fogok,de meglesz(remélem)az 5ös...
te mit húztál?
Fõoldal:
"Ez itt a Nagy Sándor József Gimnázium 2002-2006 között az A osztályba járók a honlapja! :)"
egyébként ja,vannak benne fasságok,de nekem a 20 tételbõl jó 10 benne van infóból,csak ahhoz használom,magyartanár jól felkészített meg összerakta a tételeket,töribõl meg oszt.társ ideadta a sajátját,azt elmondom,40 pontot kapok rá a 60ból már elégedett leszek(80,5 pontom van az írásbelin:D)
"Ez itt a Nagy Sándor József Gimnázium 2002-2006 között az A osztályba járók a honlapja! :)"
egyébként ja,vannak benne fasságok,de nekem a 20 tételbõl jó 10 benne van infóból,csak ahhoz használom,magyartanár jól felkészített meg összerakta a tételeket,töribõl meg oszt.társ ideadta a sajátját,azt elmondom,40 pontot kapok rá a 60ból már elégedett leszek(80,5 pontom van az írásbelin:D)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Gyöngyszem: (Memóriák és háttértárak)
"A BLU-RAY megoldás a közeljövõben jelenik meg ezzel még jobb minõséget és több adatot leszünk képesek tárolni egy lemezen."
"A BLU-RAY megoldás a közeljövõben jelenik meg ezzel még jobb minõséget és több adatot leszünk képesek tárolni egy lemezen."
Vannak benne érdekes dolgok (A számítógépek fejlõdése az elmúlt 60 évben)
"A mai technológiák már az ezer nanométer alatt vannak. Legfeljebb még két nagyságrenddel lehet még csökkenteni a méreteket ez az elkövetkezendõ tíz évben valószínûleg be is fog következni."
Kicsit gagyi.
Kb. 20 éve vannak már ezer nm alatt, jelenleg 45 nm is kapható kereskedelmi forgalomban, jelenlegi ismereteink szerint (fizika) pedig legfeljebb 11 nm-ig lehet lemenni. Ez pedig már nincs is egy nagyságrend, nemhogy kettõ.
"A mai technológiák már az ezer nanométer alatt vannak. Legfeljebb még két nagyságrenddel lehet még csökkenteni a méreteket ez az elkövetkezendõ tíz évben valószínûleg be is fog következni."
Kicsit gagyi.
Kb. 20 éve vannak már ezer nm alatt, jelenleg 45 nm is kapható kereskedelmi forgalomban, jelenlegi ismereteink szerint (fizika) pedig legfeljebb 11 nm-ig lehet lemenni. Ez pedig már nincs is egy nagyságrend, nemhogy kettõ.
Lehet, hogy hülyeség, de amikor én érettségiztem akkor lehetett kapni érettségis könyveket a Szukits kiadótól, de más kiadó is volt. Összes magyar irodalom és töri tételt onnan tanultam meg. Magyar nyelvtan tételeket a tanárom adta oda. Így csak angol szóbeli tételeket kellett nekem kidolgozni.
2,Magyar közhasznú információs források, mint: könyvtárak, kormányzati portálok, menetrendek, színházak. Tematikus és kulcsszavas keresõk.
Ennek kéne az elsõ része:S Majd max jövõhét pénteken megkérem,hogy ezt mondja el, ha osztálytársam se tudja átküldeni.
Ennek kéne az elsõ része:S Majd max jövõhét pénteken megkérem,hogy ezt mondja el, ha osztálytársam se tudja átküldeni.
még jó hogy nem lehet bevinni. akkor a tanulás értelmét vesztené ha a kidolgozott tételbõl megírod a vázlatod és felolvasod
de jó lenne :) fõleg a hétfõi matek emelt szóbelimen, amire most kezdtem el tanulni...
de jó lenne :) fõleg a hétfõi matek emelt szóbelimen, amire most kezdtem el tanulni...
Spread De Love!
Valakinek nincsenek meg az infotételek kidolgozva már?Most kezdtem el,már az elsõ megvan.
Tényleg,szóbelire be lehet vinni azt a füzetet,amibe kidolgozom a tételeket?És abban a fél órában amikor írom a vázlatot,használom,azt mondta tanár hogy minimum fél óránk lesz,amíg vázlatot írhatunk,és azt akár fel is olvashatjuk.
Tényleg,szóbelire be lehet vinni azt a füzetet,amibe kidolgozom a tételeket?És abban a fél órában amikor írom a vázlatot,használom,azt mondta tanár hogy minimum fél óránk lesz,amíg vázlatot írhatunk,és azt akár fel is olvashatjuk.
Szerintem kérdezd meg a töritanárod, ha õ is vizsgáztat, akkor elvileg hozzáfér a rendszerhez.
Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!
Sziasztok!
Nincs valakinek ilyen töri tétel kidolgozva?
1. A társadalom és a nõk helyzetének változása.
2. Helyi önkormányzatok mûködése Magyarországon.
Nincs valakinek ilyen töri tétel kidolgozva?
1. A társadalom és a nõk helyzetének változása.
2. Helyi önkormányzatok mûködése Magyarországon.
Tegnap voltam töri emelten, én a XX. századi demográfiai változásokat húztam. 20 percet kb. beszéltem róla, jókat is mondtam, gond nem lehet.
Nem tudja valaki véletlenül a szóbeli pontokat mikor lehet megtudni? Nem mondtak semmit, csak hogy köszönjük elég, aztán uzsgyi.
Nem tudja valaki véletlenül a szóbeli pontokat mikor lehet megtudni? Nem mondtak semmit, csak hogy köszönjük elég, aztán uzsgyi.
mégsem, már 23 tételt számoltam össze
Töri emelteseknek pár tanács: ne felejtsétek el, hogy 20 tétel van az érettségin(igen, 36 van kiadva, de ebbõl csak 20 szerepel valójában), ezért ajánlom nézzétek az érettségis fórumokat, és amit írnak, hogy már húzták azt legalább 4szer nézzétek át, persze a többit se hanyagoljátok, mert elég sok tételbõl lehet utalni a többire. A XX. századi politikus úgy néz ki, hogy Bethlen, szóval nagyon nézzétek át, mert sokaknak mumusa(nem értem miért), és ne évszámokat, hanem hogy mit csinált: Knep párt, egységes párt, bethlen-peyer paktum, közeledés az antanthoz, kapcsolata Horthyval.
Sziasztok
Kíváncsi lennék hogy az én érettségim mennyire erõs.
Magyar : 100/57
Info : 120/96
Töri : 90/79
Angol : 117/105
Matek : 100/96
Pénzügy szakra mennék :)
Elõre is köszi a véleményeket
Kíváncsi lennék hogy az én érettségim mennyire erõs.
Magyar : 100/57
Info : 120/96
Töri : 90/79
Angol : 117/105
Matek : 100/96
Pénzügy szakra mennék :)
Elõre is köszi a véleményeket
Nem lehetséges.Angolt is ugy számolom,hogy pl :74irásbeli + 33 szobeli / 150 egész...igaz?
Az lehetséges, hogy angolnál a szobelivel max 4%-ot lehet javítani a végeredményen?Persze max pontos felelettel. :S
jaja én is rászámolok min.10et de még így is fosok...
Szakoktól függ, illetve, hogy hányan jelentkeznek. Én bõven rászámoltam a tavalyira, 403 pont volt, én 415re hajtok, hogy biztos bent legyek.
amúgy szerintetek mennyit fognak emelkedni a ponthatárok?
(nyilván a jelentkezõktõl függ,de...)még az eggyel elõtti pontszámítási rendszerben a 4-5 pontos emelkedés tök sok volt,most szerintem ennél többet fognak arányaiban...
(nyilván a jelentkezõktõl függ,de...)még az eggyel elõtti pontszámítási rendszerben a 4-5 pontos emelkedés tök sok volt,most szerintem ennél többet fognak arányaiban...
elõrehozott középszint angol 81%, infó 76% ;) már csak a szóbeli és remélhetõleg 5ö s meglessz mindkettõbõl, igaz angolból jövõre úgyis emelt szintezek ^^
bejutni persze h bejut
jobb kérdés h benntmarad-e, ha már érettségin is csak 53%-osra megy az infó
jobb kérdés h benntmarad-e, ha már érettségin is csak 53%-osra megy az infó
Ha van nyelvvizsgája (esetleg 2) és jók a 3. 4. évvégi jegyei meg szóbelivel javít akkor bõven össze lehet ebbõl szedni 350+ pontot. csak ne duplázással számold...szóval lehet nem poénból írta:D tavaly gépészre 347 volt kb...remélem most sem lesz sokkal több :D
Ja, és 5-ös voltam infóból, és 3-as matekból...
Ajj, jól van, na, nem olvastam vissza...
Ki, én?
totál poénból írta:D
középszinten persze mind2, és infó gyakorlati 84 pontos lett...
Üdv. Hát ezt nagyon benéztem....
Szerintetek elég programtervezõ informatikushoz egy 58pontos matek(még véletlenül se adnak rá 4-est?)és egy 4-es infó???
EKF-re mennék...
Szerintetek elég programtervezõ informatikushoz egy 58pontos matek(még véletlenül se adnak rá 4-est?)és egy 4-es infó???
EKF-re mennék...
mennyi plusz pontod van hova jelentkeztél?
vagy csak úgy poénból írtad hogy bme-simán?
vagy csak úgy poénból írtad hogy bme-simán?
Spread De Love!