Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
en pl minden evben vizsgazom mert egy buzgomocsing suliba jarok

KeKKSZike
örülj, hogy Neked jó lett! 😉

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

GregSB
Ehh, szóismétlés száksz 😄

GregSB
Hát ez a feladatsor baromi egyszerû volt! Az is lehet 4es lesz 😄(kopkop)

A legtöbb pontot érõ feladatot(a csonkakúpba írt gömbös) rohadt sokan nem tudták megcsinálni, pedig egyszerûen meg lehetett csinálni: fel kellett ismerni a hasonló háromszögeket.

Mindenki ott fogta a fejét amikor Lmagyaráztam nekik. Ja, és én 2es matekos vagyok 😄

KeKKSZike
Hát én egyet se tudtam volna megcsinálni! 😊 Aki jó matekból, annak könnyûû! 😉

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

[HUN]PAStheLoD
hány pont a max ??

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Hajrá fiúk!!!

GregSB
18 ponttól kettes.

Ha a két leg1xûbb feladatot megcsinálod hibátlanul, full extrásan az 16 pont 😄

Dante ha ez megvigasztal én se tudom a tételeket 😊 Az utóbbi 10 év érettségi tételsorait mind megoldottuk, a 8 pontos feladatok mindig mentek, szóval 16 pont már megvan(kop kop). A maradék kettõt meg összeszedem valahogy 😛

A magyar tényleg könnyûnek tünik, tavaly elég gané volt Jókai most meg arról írtál amirõl akartál.
A matektól meg nehogy parázzatok nár nevetségesen könnyû! Tavaly már 20%-tól kettes volt, szal egy négyes kötelezõ legalább!

semmi gáz nem volt, Vörös matyiról nyomtam hat oldan rizsát😊
(mekkora para volt, mikor a tételek elõtt még rizsáztak, reklámot nyomtak stb -> pulzus 2000-en😊

a matektól nagyon parázok viszont, a 160-ból egy tételt sem tudok😞
Mike
hajdan én is Vörösmartyról irtam, akkor az volt az elsõ. eh jó régen volt...

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
jaja

rendesen felfújják a középsulikban az érettségit
fõleg nmostanában, amikor már kisérettségi meg mit tudom én mi minden marhaság van

szvsz nem egy etvasz

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Stann
Én is Vörösmartyt írtam! Végülis annyira tényleg nem volt gááz, de azért 1.re meglepõdtem, mivel annyira nem volt esélyes. A novella is könnyû lett volna, ha olvastam volna. 😞

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Stann

Áááá, ez szívás volt!

GregSB
Kinek hogy sikerült? Én a Vörösmarty verset elemeztem, arról rengeteget lehetett írni.

Remélem a matek is hasonlóan könnyû lesz, mert abból nem vagyok valami nagy ész :/

batman
Anno mikor én érettségiztem (5 éve) akkor az írásbeli részével nem volt gond. A szóbelin paráztam mint a szar, de mivel tudtam a tételeket nagyon nem tapasztaltam a segítséget, vagy annak hiányát. Bár azért látszott a tanárokon, hogy legalább annyira fosnak, hogy tudjam a dolgokat 😊 Sok sikert mindenkinek a továbbiakra is!

[...] Te romboló állat! Te sátán!

schoma
1., Új érzésvilág és kifejezésmód Ady Endre költészetében
2., Vörösmarty Mihály Gondolatok a könyvtárban címû versének elemzõ értelmezése
3., A novella mûfaji jellemzõinek bemutatása egy szabadon választott magyar mû elemzése alapján

Mint tüvel megszúrt lufi, úgy durran szét a tájfutótalp által letaposott nyuszi.

Lteebee
Mióta 2ágú vagyok nem volt még ilyen könnyû 3 témakör.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Dzsini
hajrá nektek! úgyis valami jót kaptok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Stann
No, akkor sok szerencsét mindenkinek, és persze magamnak is, és Jóéjszakát!

Ady-t meg berzsenyit én is hallottam már sok helyrõl, majd meglátjuk
mostmár mindjárt kiderül😊a telefonomba elmentettem 5 darab 1000 karakteres MMS-t, teleírva minden jóval, puskázás rulez😊
Én Adyrea tippelek vagy Berzsenyire. Azok már jó régen voltak.
én is csak a korszakokat nézem most át, meg a költõket (magyarokat), hogy milyen mûfajban verseltek stb...
Tudatosan a verselemzésre megyek rá én is 😉
\'Coldfire\'
nem kell a para sracok nem olyan nagy gaz az az erettsegi. magyarhoz meg lenne egy tippem: illyes😊
matek meg konnyu lesz sztem legalannis az utobbi evek tapasztalata alapjan mindenkeppen
hat ennyi, sok szerencset minden iden erettsegizonek😊

ja es meg annyit, hogy kozepiskolaban a tanarok erdeke hogy ne bukjon meg senki az erettsegin es ez annak idejen nalunk is igy volt, tehat ott segitettek ahol csak tudtak

Dzsini
szöveggyûjteményt lehet használni, a verset elolvasod... dátum van a végén, az évszámból meg valamit már ki lehet találni csomó mindent.. meg megnézed az adott költõ még 1-2 versét, összeveted azokkal... kreatívan 😊 rizsázni kell 3-4-5 oldalt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Stann
Én a verselemzésre megyek, mivel a prózához olvasni is kellene, a korösszehasonlításhoz meg tudni is kéne valamit. De mit csináljak/irjak akkor, ha olyan költõt adnak, amit nem néztem át? Hogyan improvizáljak valamit, ha fogalmam sincs sem a versrõl, sem a szerzõjérõl?
Ha nem is az 5-ösre megyek, de azért átkerüljek a túlsó partara...

Carlos
megyar=magyar ? 😊
Soks sikert minden versenyzõnek!!!!!
És tessék ma bulizni/csajozni/inni és nem a könyveket bújni!!!
Azért ne legyetek nagyon részegek hétfõre!!!
Sok sikert!!!

Þór vígi þessi rúnar

Gery1980
megyer=magyar....És még én papolok😄DD

Gery1980
A megyar érettségitõl ne parázzon senki, sõt úgy az egésztõl nem kell félni!
Én sem hittem el, mikor ezt mondogatták nekem anno. de aztán visszatekintve már igazat adok nekik.
Legyen bennetek egy egészséges vizsgadrukk, de azért nem kell anyonidegeskedni a dolgot!
MAgyar pedig tényleg kamu, fõleg a korok jellemzõit nézzétek át, és tudjátok azokban elhelyezni a különbözõ írókat, költõket!
Úgysem az életrajzi adatokra kiváncsiak, viszont az adott korra jellemzõ stílus meghatározta az egész munkásságát az egyénnek, és ezen a vonalon elindulva egész tisztességes kis esszéket lehet kikanyarítani!
Persze azért nem árt, ha van tárgyi tudásod is!

És sok szerencsét mindenkinek a hétfõhöz!

mikike
felkészítõ CD-ket nem tud valaki warezba?
biológia, fizika, angol... stb a PostaClikPakk füzetekbe amilyenek vannak

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Carlos
Nemtökmindegy?
A verselemzés amúgyis tök kamu. Én nem is készültem egy percet se, mert úgy voltam vele, hogy majd belemagyarázok jól a versbe mindent. Még meg is dícsértek a verselemzésért!!!
Szóval, No Para!

Þór vígi þessi rúnar

JHetfield
viszont 3 valasztasi lehetoseg van😊

JHetfield
az elso az lol😊

PResident Evil
matek 160 tétel powa

Punker
Tudd meg mi volt tavaly az valószínûleg nem lesz.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Csacsi
A 25 közül bármelyik lehet. Szóval tanuld meg az összeset, vagy írj puskát, vagy reménykedj, hogy össze tudsz hozni egy kettest. 😊))

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

1. Sade Márki élete és munkássága
2. A szex mint motivum a Nyugatosok költészetében
3. + valami

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

Mik lehetnek az írásbeli irodalom tételek?