Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Magyarán szólva jól kibasztak velem😞
Érveljen a dráma színpadi elõadásakor, a színészek különbözõ nemének fontossága, a díszlet szükségessége mellett vagy ellen a magyar és világirodalom drámáit és azoknak elõadás-technikáit felhasználva a görög elõadásoktól napjaink modern elõadásaiig!
---------------------------------------------
„„Nincs a pénznél hathatósabb kártevõ” (Szophoklész)
Milyen szerepet játszik, játszhat a pénz az ember életében, életének alakulásában?
Érveljen Szophoklész kijelentésének igazságtartalma ellen és mellett egyaránt! Megállapításait legalább három-négy irodalmi példával szemléltesse! (A magyar és a világirodalomból egyaránt meríthet). Érvelésének adjon címet!
(Írása ne haladja meg a 4 oldal terjedelmet!)
vicces nem? ne haladja meg a 4 oldalt))))
segítség:
¨ Érzelmi töltésû szavak használata
¨ Állítás, amely a „minden" minõsítõt implikálja, de csak a „néhány" minõsítõ igaz.
¨ Ellenfelünk állításának felnagyítása akár ellentmondással, akár félreértelmezéssel.
¨ Az az érv, hogy ne küszködjünk x-szel, ami elismerten rossz dolog, de van még rosszabb y, s erõfeszítéseinket az ellen irányítsuk.
¨ Spekulatív érv alkalmazása
¨ Olyan dilemma alkalmazása, amely figyelmen kívül hagyja, hogy lehetõségek folytonos sora húzódik a két bemutatott véglet között.
¨ Sugalmazás ismételt állítással.
¨ Sugalmazás a presztízsre támaszkodva.
¨ Olyan kérdéseket alkalmazni, amelyek a másikat magára nézve romboló beismerésekre vezetik.
¨ Egy kétes állítást oly módon megfogalmazni, hogy az illeszkedjék a hallgató gondolkodási szokásaihoz, vagy elõítéleteihez.
¨ „Mindkét oldal mellett sok minden felhozható, ezért nem lehet a kérdést eldönteni", vagy bármely más megfogalmazás, amely akadémikus kívülálláshoz vezet.
¨ Feldühíteni az ellenfelet, arra számítva, hogy akkor rosszul fog érvelni.
¨ Azért javasolni, vagy elvetni egy állítást, mert gyakorlati következményei vannak a hallgatóra nézve.
¨ Az érvelés céljából elõítéleteket vagy indítékokat tulajdonítani ellenfelünknek.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
az egyik tétel örkény tóték megfilmesítése lesz, filmet se láttam meg honnan szerezzem be ilyen rövid idõ alatt???
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
tudna valaki emilemre egy kidolgozott "bármit" küldeni:
mészöly: saulusból ?
mert mi nem vettük a teljes 4-kes anyagot (estin) és ennek a szerzõtõl a neten sem találtam saulusról semmit(((
ja amúgy jogszerû ez ha negyedikes anyag leadása nélkül hajtanak el az érettségire?
világirodalomból még rómeó és juliánál tartunk(((((
???
Minden benne van, ja. Összes évszám, bár konkrét dátum csak kevés helyen, de a csaták dátuma mind rajta van a térképeken is, sokkal több térkép van benne.
Canon 450 D
Canon 450 D
DE-ÁJK ÖJ > 1053
A-N-Á ÖJ: Összes jelentkezõ száma
jogász
DE-BTK ÖJ > 93
A-N-Á
magyar-pedagógia
Hogy a francba fogok bejutni...fogalmam sincs...annyira tartok az egésztõl...és komolyan mondom, nem az érettségitõl parázok, hanem, hogy felvesznek-e...
Az a legszebb, hogy jogásznak nincs jövõje, csak, ha vannak összeköttetései az embernek, meg pénze....az az igazság, hogy nem is azért adtam be oda, mert jogász akarok lenni..undorodok a hazugságoktól...na õk meg aztán azt tezsik jó pénzért (van kivétel..hol? <#vigyor4>#vigyor4>)
Nektek van már kialakult jövõképetek? Én még annyi mindent tervezek....nem tudok egy dologra ráállni...veletek mizu?
Canon 450 D
War. War never changes.
Számold ki, hogy mi van, ha nálad van gép? Szinte kijön egy hiteltörlesztõrészlet...és az ráadásul a tied. Ilyen árban húzós lesz.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Eleve a fizetõsért nem kell külön 3k pénzt fizetni a jelentkezés miatt, ha már jelentkeztél államira. Arról nem is beszélve, hogy mit veszít azzal, ha államit is bejöli, max nem sikerül, de még mindig ott az esély arra, hogy sikerül.
kemény 7 ember jelentkezett, közülük csak 4en jelöltük meg elsõ helyen és ráadásul az irányszám is 7 fõ 😊 (info: felvi.hu)
ilyenkor mi lesz? attól félek hogy a túl kis létszám miatt esetleg nem indul...
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
2005. június 8., 9., 10., 11. és 13., 14.
most ebbol melyik? 😛 szvsz nemmindegy az a +6 nap
na google.. két perc:
Érettségi idõpontok
mert omnel enyhenszolva leszarjak a tajekoztatast....
Atlaszon megg kellett mutatni, ha olyan tételt huztál, hogy ki merre ment, hol milyen csata volt ... n all that.
az hogy kozben kipuskaztal mellette minden évszámot stb-t az atlaszbol... hát.. arrol mar senki nem tehtett. <#whatever>#whatever>
War. War never changes.
kérdezz utána akkor a tanárodál, nem tudom pontosan melyik kiadást engedik, de amit belinkeltem alul, az tuti jó
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!