Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacc
Az egyik szarabb mint a másik. Kérem kapcsojjaki.
lee86
összehasonlító elemzés. (pl Juhász Gyula: Anna örök Vs. Vajda János: Húsz év múlva)

¡Hala Madrid!

bertino
elemzés, érvelés... van harmadik is ? :D

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Lacc
Én ziher hogy verselemzést irok. Érvelni max akkor, ha nagyon fekszik a téma. De az eddigi próbákon olyan érvelési témákat láttam, amiktõl a fülem kettéállt, plána ha irodalmi példát kellett hozni benne. De az eddigi elemzéseim jók lettek, szóval inkább azt preferálom :)
lee86
hát igen már látom magam elõtt, ahogy a szép nagy betûket rajzolva (3 szó/sor) minden olyan hülyeséget leirok, amivel közelebb kerülök a 3 oldalhoz! :DDDD

¡Hala Madrid!

vázlat?? :o ilyet nem is mondtak nekünk

az idõkrõl én is így gondolkodom...

alul-felül és jobbról-balról is hatalmas margók lesznek, így sztem 4 érettségis oldal kb 2 füzetoldalnak felel meg

franco
az elvárható a min 2 oldal vázlattal együtt

igen, én is nehezen írok sokat, dehát mikor erõltessem meg magam ha nem most?:D
3 óra csak elég...

viszont a fealadatlapra az 1 óra eléggé szopatás

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

franco
hát azért annyira gyökér nem vagyok hogy pl ne tudjam mirõl szól a csongor és tünde, hiába h 2 éve tanultam...

egyébként benne lesz valszeg, legalábbis ami próbákat írtam bennevolt

lee86
érvelésbõl mennyi körülbelül a minimum terjedelem? mert multkor irunk egy érettségi-replikát és ott a sajtó mai viselkedése ellen , vagy mellett kellett érvelni, és hát 1 oldalon át még csak-csak el tudom magam érvelni, viszont 3 oldal sztem lehetetlen feladat..

¡Hala Madrid!

és ha benne lesz a feladatban, hogy utalj irodalmi példákra benne? (egyébként énis vsz azt választom)

franco
aha biztos

franco
azért nem lesz....

tuti hogy az érvelést választom. így 1 percet se kell magyarra készüljek, tesztkérdések piték

galenius
józsef attila reális a szülinapja miatt

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyû azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

akyyy
miért, két szintû érettségi? hm?HM?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

franco
nos itt patkány max te vagy, mindenesetre nekem számít a nyelvvizsga nem kell nyelbõl érettségiznem...<#mf1>

akyyy
akik most érettségiznek, azok a kisérleti patkányok, és mi leszünk az élesek

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
én jövõre fogok :PPP

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Bandee1987
Ja, és szólok, hogy mindenki, aki tud, szerezzen be egy IDEI középiskolai töri atlaszt, mivel a benne lévõ kronológia rész nagyon sokat fog segiteni, tele van évszámokkal, eseményekkel. És ami a legfontosabb: az érettségin lehet használni atlaszt, tehát ez az egyetlen olyan puskázási lehetõség, ami "legális".

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
ha az elsõ tipped bejön, akkor a töri esszékre felkészülök nagyon.

bertino
Talán nem... talán <#miaz>

galenius
igen

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyû azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Szívunk!
bigfoot
én sem :S

és ezek közép szinten lehetnek?

galenius
egy ismerõsöm mondta aki egyik helyre állítgaTTA össze a próbákat

bertino
Jah, nekem meg lenne baj, mert én vhogy nem érzem magam annak

bertino
Igen és azt mondja egy paksi ismerõs tanárom, hogy 2008-ra vagy felhozzák ezt az egész uj rendszert EUs szintre, vagy eltörlik és marad a régi.

franco
az érettségivel nem lenne, baj, az egyetlen bibi hogy ez most felvételi is...

bertino
és Felkészültnek érzitek magatokat ? :)
(én is most érettségizem majd)

bertino
AaAAAAA ez beb*szna, bazze <#merges2>
Fõleg töri, aaa nem is vettünk olyatot<#oooo>

Honnét hallottad ezeket?

War. War never changes.

The Garrett
aaaa ugylegyen. Adyrol latastol mikulasig meselt nekunk az aDy fanatikus magyartanarunk anno, Jozsef Attilarol meg lehet sokmindent.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

galenius
én ezt a pár infót hallottam az írásbelibõl ha igaz:

Magyar:
Ady/József Attila aztán szerelmi költészet kell az érveléshez
Töri:
Esszé->parlamentarizmus/demokrácia kialakulása*Oszmán/Habsburg birodalom
Föci:
Talajszerkezet(Mo.?)*EU=városok/ipar

Bandee1987
az durva...én matekból soha nem írnék emeltet...egyrészt nagyon nehéz, másrészt szóbeli része is van, ami nagyon xar

franco
jó hogy ilyen nyugodtak vagytok. én valahogy nem vagyok biztos benne h a közgázra felvesznek...
matekból és közgázból emeltet írok..

Bandee1987
jaja, én is így vagyok vele :)

Alien
Na jövõ hét ilyenkor már túl leszünk a magyaron és a matekon is :D Érdekes, én egyelõre teljesen nyugodt vagyok. Lehet, hogy vasárnap nem ezt fogom már írni.

franco
szerintetek hány pont kell kb hogy a közgázra bejusson az emberfia?

franco
a magyarnál nincs is könnyebb. aki attól fél azt irigylem...
tudod egyáltalán hogy mibõl áll?? röhej az írásbeli része

Én meg hiába szereztem meg a német nyelvvizsgámat is, mivel nem jön meg a lap érettségire be kell ülnöm <#lama>
Max sörözök elõtte és elleszek <#hehe>

War. War never changes.

Bandee1987
matekból és angolból próbaszintjén irtunk igy 1-2 héttel az érettségi elõtt.
Angol az 5-ös lett 85%-al, matek 3-as 59%-al (igen, 2 pont hiányzott a 4-eshez...).
Mind2 középszintû volt.

magus
nekem nemrég kiküldtek egy lapot, hogy x és y idõpontban van az érettségi vizsgám (11. es vagyok), odairva melle, hogy fel vagyok mentve alola a c tipusu nyelvvizsgam miatt. vagyis szerencsere semmit se kurtak el, es itt az 5-s angolom

lee86
esküszöm agyamat eldobom:
mult héten ez az OFI kiküldte az A-lap visszaigazolását. Viszont nem stimmelt benne az e-mail címem. ma pedig mit látok felvi.hu -n? hát azt, hgy elérhetõ az e-ügyintézés, ahol kijavíthatom az iroda által vétett hibát. viszont a feltétel a felület eléréséhez az, hogy meglegyen az a biztonsági kód, amit kiküldenek az email címedre. na bazmeg itt van a bökkenõ! milyen címre jön el az a kód, ha szarul másolták le az A-lapról? szóval most nemtom, h mitévõ legyek. :( bazmeg ofi bekaphatjátok a rézfánfütyülömet!!!<#mf1>

bocsi, ez csak egy amolyan hirtelen kirohanás volt..
mellesleg van vmi elõrelépés azokról a kiszivárgott feladatlapokról? vagy csak kacsa az egész?

ja és matek télleg nem parás, 4-es tesztet és 4-es feladatlapot irtam ugy, hogy nemigazán készültem dogára (a 4 évbõl irtunk) , viszont ez az uj függvénytáblázat egyszerûen katasztrofális! full átláthatatlan! nem akarok egy függvénytáblázat miatt megbukni idén!

&#161;Hala Madrid!

The Garrett
nekem probaerettsegim anno egyes lett, felevkor meghuztak miatta,
erettsegim 3 as lett :P
es ezert kaptam meg evvegen a 2 est: P

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Bandee1987
matekból ma irtam próba szintjén érettségit. Sztem nem lesz nehéz. 4-esre megoldható a dolog.

Ackro
hehe! ne fossatok ez még csak a kezdet. azonban a nagybetûs életig még van egy pár jó évetek. tessék kihasználni!

Na, 1 hét és érettségi! <#help>

A magyartól félek a legjobban, mint ahogy a legtöbb haverom is. A törit meg lehet tanulni, a matek meg talán menni fog.

War. War never changes.

maozedong
Mindig lesznek hülye idióták. Ossztársam 13 helyre adta be. Azóta már ott is hagyta azt ahova fel is vették :)

Resurrection!

I.C.ram
Én meg sokkal szívesebben felvételiznék :(