Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SoDI---
12. E határozat ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs.

Vagy mégis?

Hát bizony mégis :-)))

Mi kívülállók elég könnyen mondjuk h majd pereld be a minisztériumot. De senki nem akar emiatt egy évet veszíteni. Szerintem.

Nem amiatt.
Ha felvesznek az egyetemre, akkor ne perelj.
Akkor perelj, ha nem vesznek fel sehova, amit megjelöltél!

És kinek hihetünk?

Kolláth György az ország legokosabb jogászai közé tartozik.

Az OMnek, aki a határozatot hozta

Neki ne.

a szakértõknek akik szakértenek és megmondják a frankót

Nekik!

vagy a sulinak, aki elvileg lefordítja a diákok nyelvére az OM által hozott határozatot?

A suli csak azt mondhatja, amit az OM. Még ha baromság is, amit az OM mond.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Nekem már egy kicsit felment a pumpa!!!! Én két éve érettségiztem pár ezer társammal együtt minden kiskapu nélkül! És csoda!! Túléltük! Elsõ nagy felháborodásom oda vezethetõ vissza, hogy megváltoztatták a rendszert és bevezették a kétszintû érettségit! De ezt még valahogy lenyeltem, igaz majdnem belefulladtam! De mindegy, ez van - gondoltam! Most meg van ez a botrány! Kinek jó ez??? Az biztos, hogy aki becsülettel készült most jogosan bosszankodik! De nem értem, hogy az OM-ben nincs senkinek esze??? Ezt józan ésszel lehtett volna elõre látni!!!! Másrészt: senkinek nem jutott eszébe, hogy feltenni a tételeket a Net-re talán mégsem a legjobb ötlet? Azon felül, hogy erkölcstelen, de..... Hát, hogy is mondja... Gondolták, hogy, ha már az egész ország tudja a tételeket nem valtozatják meg, és nem iratják újra??? Elfogadják és elhiszik hogy a kettes tanulo ötöst ír??? Ez agyrém! Senkinek nincs esze? Ha már megvan valakinek a tételsor minek kell az egész világ elé tárni?? Ma már még csalni sem tunak "becsületesen" az emberek?!?!?! De az OM-nek is gratulálok! Ekkora botránysorozatot akarva sem lehetett volna csinálni! BRAVO! Ez magyarország! A régi rendszer mûködött, töröljük hát el, van sokkal rosszabb, használhatatlanabb vezessük be azt! Aki ezt kitalálta biztos nem volt még diákok közt, soha nem tanított! ----> NEM ALKALMAS A POZÍCIÓRA amit betölt! Csodálatos az idei érettségi! Nagyon sajnálom azokat akik most érettségiznek! Ezt biztos nem felejtik el! Ezzel M. Bálint beírta magát a történelembe! Minõsíthetetlen! Ez már minden képzeletet felülmúl! Már csak azt nem tudom ki a nagyobb hibás: akik közzétették és éltek a lehetõséggel, vagy az OM aki ezt lehetõvé tette a bagatel, neoprimitiv gondolkozásával és a hozzánemértésével......... (ezt tegnap akartam beküldeni, de nem engedte mert tegnap regiztem..)
Dacid
12. E határozat ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs.

Vagy mégis?

Mi kívülállók elég könnyen mondjuk h majd pereld be a minisztériumot. De senki nem akar emiatt egy évet veszíteni. Szerintem.

És kinek hihetünk? Az OMnek, aki a határozatot hozzá, a szakértõknek, akik szakértenek és megmondják a frankót, vagy a sulinak, aki elvileg lefordítja a diákok nyelvére az OM által hozott határozatot?

SoDI---
A gáz az, hogy érdekes módon nem kristálytisztán ez derült ki a híradásokból.

Azért, mert semmi se kristálytiszta.
Az OM mond valamit.
A szakértõk szerint az szart se számít, hogy mit mond az OM.
Az OM ezt másként gondolja, és az egyetemek is.

Ha pedig erre a zavarra te baszol rá, akkor perelhetsz, és az OM-nek fizetnie kell neked.

Nem hinném hogy csak én szopom be, kiváncsi vagyok hogy hányan fognak koppanni mikor kiderül hogy igazából rosszul gondolták.

Ha most beszopod, és nem vesznek fel akkor egyetem helyett elmész nyaralni abból a pénzbõl, amit kiperelsz a minisztériumból 😄

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Dacid
Igazából csak költõi kérdés volt. 😊

Dacid
egystzerûen fogalmaz, de mégsem egyértelmûen. Vagy én voltam teljesen elszállva mikor hallottam a hírekben, h csak annak kell újraírnia a matekot akinek felvételi tárgya lett volna.

SoDI---
Most iskola válogatja, vagy határozat született errõl? Vagy fejetlenség????

Határozat bár született, de nem számít szart sem. Az OM azt mondja, hogy de igen, Kolláth, meg a Fidesz viszont azt, hogy nem.

Tehát a C válasz a helyes: fejetlenség <#idiota>

Dacid
A gáz az, hogy érdekes módon nem kristálytisztán ez derült ki a híradásokból. Nem hinném hogy csak én szopom be, kiváncsi vagyok hogy hányan fognak koppanni mikor kiderül hogy igazából rosszul gondolták.

SoDI---
Más értelmezés szerint

Elég egyértelmûen fogalmaz az OM.

Az már megint más kérdés, hogy bármit mond, jogilag ez az egész kurvára irreleváns. <#eplus2><#eplus2><#ravasz1>

SoDI---
Jól érted.

Ez magyarul van, úgyhogy gáz, hogy megerõsítést vársz. :-)))

Dacid
Elvileg eddig aszonták, hogy akiknek felvételi tantárgy a matek csak azoknak kell újraírni. Más értelmezés szerint viszont annak is aki szimplán csak továbbtanul, hiába nem matekból felvételizett volna.

datango
hat de , ugy votl hogy "elég az évvégi + az érecségi jegy " meg azt megduplázni meg minden .. nem? sztem ez is nagy faszság...!(most aki nemmegytovab annak minek ujrairni , de kesobb lehet hogy tovabbmegyek akkor meg 2* szopjak...)

Dacid
Közben megtaláltam én is.

"4. A középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzat alapján megállapított középszintû matematika érettségi vizsga eredménye a felsõoktatási intézmények felvételi eljárásánál, a szerzett pontszámok megállapításánál nem vehetõ figyelembe. Ezt a tényt záradék formájában a jelen határozatra történõ hivatkozással az érettségi bizonyítvány-nyomtatványon fel kell tüntetni."

Ezt úgy kell érteni, hogy mivel az érettségi (és abból a matek 2 ponttal)beszámít a szerzett pontszámba, ezért a pontszámításnál nem fogják figyelmbe venni a matek eredményt amennyiben az évvégi jegyet választod. Rosszul értelmezem?

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Dacid
Tudnál linket hozzá? Elõre is köszi.

Dacid
Ráadásul a suliban azt is mondták Neki, hogy ha az évvégi jegyét választja, akkor nem számítják be a felvételi pontszámába, magyarul -2 pont.

Bandee1987
6. A vizsgázó ott, ahol eredetileg érettségi vizsgára jelentkezett, adhatja be írásban az arra vonatkozó választását, hogy kéri-e a középiskola utolsó évfolyamán elért eredményének az érettségi vizsgába történõ beszámítását, vagy új érettségi vizsgát kíván tenni. A választásra vonatkozó nyilatkozat kötelezõ tartalmi elemei a következõk: a vizsgázó neve, születési helye és ideje, anyja neve, értesítési címe, arra vonatkozó egyértelmû nyilatkozata, hogy a középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzatát kéri-e elismerni középszintû matematikai érettségi vizsgaeredménynek, vagy a vizsgát meg kívánja ismételni, valamint a keltezés és a nyilatkozó olvasható aláírása.

7. A nyilatkozatot 2005. május 12-én 12 órától 2005. május 18-án 16 óráig lehet az érintett vizsgaszervezõ kijelölt dolgozójához eljuttatni. Az, aki a nyilatkozattételt elmulasztotta, nem kérheti a megismételt középszintû matematika írásbeli érettségi vizsgán való részvételt. Ebben az esetben az érettségi bizonyítványba a középiskola utolsó évfolyamán végén elért év végi matematika osztályzatát kell beírni.

8. Felkérem a vizsgaszervezõ intézmények vezetõit, jelen határozatomat és a nyilatkozat leadásának helyét, a nyilatkozatot átvevõ személy nevét a helyben szokásos módon haladéktalanul tegyék közzé.

9. Az iskola a megismételt középszintû érettségi vizsgára benyújtott jelentkezéseket az érettségi szoftverben rögzíti 2005. május 19-én 16 óráig.

Dacid
És akkor hogy is van ez? Most iskola válogatja, vagy határozat született errõl? Vagy fejetlenség????

Bandee1987
assszem én is megyek szunyálni, mindenkinek jó8
a holnapi németeseknek meg egy nagy kalappal..

Bandee1987
jó8

Bandee1987
holnap délig? én ugy tudom, több idõ van a döntésre...

katze
Holnapig? Nekünk elõtte nap reggelig.

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

katze
Ó. Köszi 😊
No, akkor további jóéjszakát mindenkinek

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

Dacid
Nemrég olyat hallottam a Hír Tv-n, hogy aki tovább szeretne tanulni, annak MINDENKÉPPEN újra kell írnia a matekot? Függetlenül attól hogy felvételi tárgya-e vagy sem. Merthogy a tegnapi határozatot úgy is lehet értelmezni, mivel az érettségin elért eredmény beszámít a felvételi pontszámába.

Barátnõm miatt érdekes az ügy. Nos errõl tudtok valamit? Ráadásul a sulijában holnap délig kell eldöntenie h újraírja vagy az évvégit választja. Hallottatok már ilyet?

Bandee1987
Iskolánkban 1993 óta (szakközépiskolában elsõként) folyik térinformatikai szakképzés a 13. évfolyamon. Kezdetben középfokú (technikusi), 1998-tól pedig felsõfokú a szakképzés.

Az itt végzett tanulók alkalmasak lesznek a társadalmi, természeti erõforrások összességének és az ott található infrastrukturális tényezõk rendszerelemeinek komplex vizsgálatára, elemzésére. Számítástechnikai támogatással az elemzés és a tervezés fázisában képesek a közigazgatás, a közmûvállatok, a földhivatalok és a környezetgazdálkodás vezetõi számára a döntéshozatalhoz szükséges adatokat szolgáltatni. Tudják kezelni az ezekre vonatkozó adattömeget és a különféle térinformatikai szoftvereket, valamint képesek az elemzési eszközök variáció gazdag felhasználására.

Szakmai felkészültségük alkalmassá teszi a tanulókat szakirányú felsõfokú oktatási intézményben való továbbtanulásra, valamint térinformatikai rendszereket alkalmazó szervezeteknél adatgyûjtési, adatbázis-kezelési és rendszerszervezési feladatok ellátására.

A képzés tantárgyai: digitális térképkészítés, szakági programozás, államigazgatási ismeretek, térinformatikai rendszerek szervezése (adatbázis-kezelés), szakági igazgatási ismeretek, számítástechnika, gazdasági ismeretek, szakirányú matematika, szakmai nyelv (angol).

Bandee1987
ez nem igaz, nagyon sok osztálytársam úgy jött számtech szakközépbe ide, hogy elõtte nem is értett a számitógéphez. Amikor én odamentem, akkor tudtam vmennyire kezelni az office-t, tudtam comenius logo-ban programozni egy picit, meg tudtam kezelni a számítógépet. De ezek elég alap dolgok, és a számtech szakközép elõtt másfél-2 évvel tanultam meg számítógépet kezelni. Jó, persze volt már ott 1-2 kocka is, de a nagytöbbség EGYÁLTALÁN NEM ILYEN volt.
Amit mondasz, az egyáltalán nem igaz...

katze
Ööö... mi az a térinformatikus? 😊

magus
hat, kozgaz es kulker most kb elerhetetlen hala magyar balintnak. a ponthatarok a csillagos egekben vannak a jobb szakokon, az atlag sullyesztobe meg barki bekerulhet.

kulkerre nagyon nehez bekerulni most.

magus
egyszeru, mert szamtech kepzobe az megy aki mar kockult x evet a gep elott, es sok midnent tud rola, mig a legtobb egyetemen mindent a 0 rol tanulsz, mert kvara nem er semmit akozepiskolai tananyag

Bandee1987
4 szakra jelentkezhetek:
- felsõfokú rendszerinformatikusi szak( 2 év)
- felsõfokú programozói szak (1év)
- felsõfokú térinformatikusi szak(1év)
- középfokú szoftverüzemeltetõi szak (fél év)

Programozáshoz nem fûlik annyira a fogam, szoftverüzemeltetõi az meg nagyon csicska nekem.
Elsõ helyre a rendszerinfot jelöltem be, másodikra a térinfót. Ha nem vesznek fel rendszerinfóra, térinfóra biztos felvesznek, mivel ott általában nincs tuljelentkezés.

Bandee1987
rendszerinfónál van ez így, mivel 24 ember vesznek fel oda, és jóval többen jelentkeznek erre a szakra. Az évvégi jegyek, az érettségi és egy szóbeli elbeszélgetés(nem felelés!) alapján rangsorolják majd az embereket, és a legjobbakat veszik fel. Szóbeli elbeszélgetés sokat nyom a latba, mert nehogymár azért ne kerüljön be a kiváló informatikai "szakember-növendék" (ezt jól megaszontam😊), mert a töri vagy a magyar szarul ment neki...

Bandee1987
én operatõr, vagy riporter akartam lenni még általánosban. Aztán jött a számtech szakkör és itt kötöttem ki...

katze
Nem, nem, nem.

"hát elõször is maradok 5-ödéven itt a szakközépiskolámban, ha minden jól megy rendszerinformatikusként (az 2 év). Ha rendszerinfora nem jutok fel(mivel tuljelentkezés lesz, de ofõm segit majd, õ rendes és van beleszólása a felvételbe) akkor megyek térinfóra(az 1 év)."

Erre gondoltam. hogy a saját sulidban nem juthatsz be oda, ahova akarol?

maozedong
"mert tulsagosan egyszeru"
biztos vannak ilyen helyek, de nálunk az évfolyam 80%át húzták.

Resurrection!

katze
Phû, fogalmam sincs... De engem az ilyenek sose vonzottak. (Meg úgyis sokan vannak már.) Mondjuk nálam ezt sose tudni. 5 éve még erdész akartam lenni 😊
Most meg komolyan ott vagyok, h lennék tanár. De konkrét indokom sincs, hogy mért... De középiskolai, mert vonz a kihívás (<- ez értelmes így? ...)
Nemértemmagam.

Bandee1987
ok, de azért nem mindegy, hogy vki letesz egy alapfokú számgép-kezelõi tanfolyamot, vagy vmi komolyabbat is mûvel velük...

Bandee1987
"Dehát nem élvezel elõnyt a felvételnél azzal, hogy oda jártál szakközépbe is? "

Én most jelenleg a Neumann János Számtech Szki-be járok. LEhet maradni ötödévben, ahová a most végzõs negyedikeseket veszik fel.
Ha minden jól megy, akkor felvesznek a BMF-KKGFK-ra, mivel oda nyujtottam be a felsõoktatási felvételi kérelmemet.

magus
tul sok ember akar infoszakra menni. mert tulsagosan egyszeru. egyreszrol jo, mert kiurul a tobbi szakrol a hely, masreszrol rossz, mert oda meg iszonyat tuljelentkezes van

Bandee1987
de ha nem fûlik a fogad ehhez, akkor próbálkozz meg a közgazdaságtannal vagy a külkerrel, úgy tudom, hogy mostanában a csajok körében ezek a népszerû irányzatok. Vagy ez rég volt és már le vagyok maradva? 😊

katze
Dehát nem élvezel elõnyt a felvételnél azzal, hogy oda jártál szakközépbe is? Mert az amúgy azért szemétség...
Gondolkodtam h maradok sulimban vmi eüs dolgon és halasztok (amennyiben felvesznek), de nem akarok addig az itthonikak nyakán lógni... :/
Neked meg gratulálok, h ien konkrét elképzelésed van... ezt a védõnõit a végsõ határidõ elõtt 1 héttel döntöttem el azután hogy egyik o.társammal beszéltem.. addig töri-magyar szakra akartam menni 😊

Bandee1987
Végülis nem olyan rossz az, csak hazánkban nem fizetik meg az egészségügyi szakmában dolgozókat rendesen, sok orvos megy ki külföldre.
Persze a nõvérek maradnak általában, de õk is elmennek máshova dolgozni, mert nem birják a feszitett tempót kevés pénzért.
A védõnõi szakmáról nem sokat tudok jelenleg.
Azért hajrá védõnõk! 😊
(A gyerekekhez való türelem meg idõvel sztem kialakul 😊)

Bandee1987
én?
hát elõször is maradok 5-ödéven itt a szakközépiskolámban, ha minden jól megy rendszerinformatikusként (az 2 év). Ha rendszerinfora nem jutok fel(mivel tuljelentkezés lesz, de ofõm segit majd, õ rendes és van beleszólása a felvételbe) akkor megyek térinfóra(az 1 év).
Utána ha felvesznek akkor goto BMF Keleti Károly Gazdasági Fõiskolai Kar mûszaki menedzser szak, médiatechnológia szakirány (hû, ez hosszú lett).
Ha nem vesznek föl idén oda, akkor jövõre is jelentkezem oda még1*, vagy máshova.
Ha idén felvesznek fõsulira attól függetlenül maradok szakmázni 1-2 évet, tehát halasztok addig...

katze
Egészségügyi fõiskola, védõnõi szak.
De csak én lehetek ekkora gyökér:
1, meg fog szûnni a védõnõi szakma
2, nincs is türelmem a gyerekekhez 😊

És te hovatovább?

Bandee1987
hova felvizel?

katze
Tavaly próbaérettségin is azt néztem, hogy ok, ok, nézik hogy logikusan gondolkodik a gyerek, és jól felhasználja a forrásokat, de a tudást hol kérik?... De így van aki elbassza tehát csak nem a feladat annyira fogyatékos...
De ha nehezebb is a szóbeli, márcsak azért jó, mert legalább vmennyit fog érni az érettségi... Mert ok, hogy könnyûre csinálják, de mi van egy-két év múlva körberöhögnek a bizonyítványod miatt?...
Nekem még az egészségügyi alapismeretek tárgy íb van még... Hát... ha lélektan+pszichológia biztosan nincsén benne, akkor nem lesz cink 😊

Bandee1987
írásbelik tényleg nagyon könnyûek voltak. És nem lexikális tudást mértek fõleg, mint ahogy az elõzõ évben is tették, hanem azt, hogy források meg egyebek alapján tudunk -e gondolkodni.
a szóbeliknél az az egyetlen jó dolog, hogy a saját tanáraim elõtt fogok, és igy jobb a helyzet. Jó, az informatikát idegenek elõtt, mivel azt emelt szinten "mûvelem" (tényleg, az irásbeli még hátravan abból is, na mind1, az nem nehéz, simán meglessz 5-ösre remélhetõleg...), és ott idegen suliba kell menni...
De a többi az hálistennek saját suliban lesz...remélem könnyû és kedvenc tételeket húzok ki 😊

katze
Beztos húzósabb lesz mert íb-n mégiscsak sokmindenrõl kell írni, de viszonylag keveset.
Viszont szóbelin egyrõl sokat... És sokat számít a szerencse is... és tom magamrõl hogy elég peches vok :/

Bandee1987
csá

szóbeli, uh, nehéz lesz, na császtok jó éjt <#szomoru1>

Bandee1987
igaz, hagyjuk is inkább a politikát...
más téma: szóbelik miatt ti is fostok? 😊
mer én igencsak 😊