Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sehova máshova és ide is más napja írtam be utoljára.... ez még csak nem is szabályellenes...
Tubbs
A buzi haverjaim.
Ugye milyen IQ bajnokok?

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

Sadist
Még hányszor és hány topikba akarod beírni?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Én valahogy nem érzem már olyan viccesnek az egészet.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tubbs
Segít valaki a beállításokban?

Ja, nem kell rajta összeveszni...
Egy biztos:jókat lehet rajta derülni
A politikán és az érettségin is. Segít valaki?

Gorvik
Márcsak azért is, mert akármennyire köcsög mindegyik párt, azért ennyire nem, hogy a diákoknak okozzanak ennyi szenvedést. (Tudom, naiv vagyok).

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Gorvik
Elõzõ miniszterelnökünk leváltásában az MSZP is rendesen benne volt.

De szerintem hagyjuk. Egy bizots. Lejáratásról van szó, de szerintem nem a pol pártok részérõl, legfeljebb egy politikailag elfogult szervezet részérõl.

Tubbs
Tudom elég hülye gondolat de azért ne vessük el 100%-ban
Ezek bármire képesek.....

BADE
Attól függ milen szóbeli,bioszból ill. kémiából nem nagyon lehet rizsázni.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Gorvik
Gondolom ezzel elviekben a kormány jár le, nem csak maga Magyar Bálint.
Egyébként már csak azért is baromság, mert valahol amatõr módszer. Különben is, szerintem a fõpolgármester választásnál akarják a töküket megszorongatni. Mármint az SZDSZ-nek.

Tubbs
Pl a Meggyesit le sem váltják ha az SZDSZ nem ugat annyit
A botrányt is az SZDSZ robbantotta ki

oneal1
faszt!!!
igaza van!!!

!Forza Ferrari!

Gorvik
He-he <#wave> Biztos elmentek otthonról nálad

magus
és ne vágd magad alatt a fát...

pl matek emelt érettségi szobelijen bármilyen tételt mondhatsz. lefelelhetsz a haromszog belso szogeinek osszege 180 tetel bizonyitasabol is ha akarsz, ok nem szolhatnak bele, es ugyanolyan erteku mintha barmilyen nehezebbet valasztottal volna

Tubbs
Hogyan lehet a beállításokat "menteni"? Köszi annak aki segít.

SZERINTEM AZ MSZ(M)P CSINÁLTA AZ ÉRTETTSÉGI BULIT.
ÍGY AKARJÁK LEVÁLTANI A MAGYAR BÁLINTOT
A KOALÍCIÓS BULIK UTÁN BÁRMI ELKÉPZELHETÕ.....

parizer
ugyanmár! a szóbelitõl még annyira sem kell tartani, mint az írásbelitõl! egy a lényeg, hogy bármi történjen, maradj nyugodt (jógázz, relaxálj, igyál meg egy felest vagy bármi), és ha nem tudod se húzz újat, hanem rizsázz! csak a végsõ esetben dönts másik tétel mellett!!

[ANARCHIA 99&#8482;] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

palya.hu went offline. 😊
Jobb késõbb, mint még késõbb. 😞
Bandee1987
"Az oktatási tárca jövõre a világhálón keresztül juttatná az érettségi tételeket az iskolákba - értesült a Magyar Hírlap. Mindehhez a közintézmények közötti információs hálózatot, a Közhálót használnák, s az elektronikus feladatlapokat csak a megírás elõtti éjjelen kapnák meg az intézmények. Vagyis, az sem juthatna hamarabb a tételekhez, aki feltöri a rendszert."

Igen, ezt talán már IDÉN is be lehetett volna vezetni, igaz tisztel om-esek?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
sztem kamu.

Vki csak pénzt akar keresni, elõfizetsz rá, belépsz, és ott derül majd ki hogy "hehe átbasztalak, menj tanulni".

Bandee1987
angolomat most néztem át om utmutatója alapján. Ahogy néztem, elég kevés hibám van szerencsére..

http://mindentetel2005.atw.hu
Ezt nézzétek!
Röhely! elvileg vmi barom már megint felrakott ezt azt...
Bandee1987
reggelt, aztarohatt, tényleg péntek 13 van😊

Vmelyik Jasonos filmet akkor meg kéne néznem 😊

bertino
én szintugy testvér, szintugy :-)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sadist
Na, már 3 büntipont? Egész jól haladsz a banán felé <#ravasz1>

bigfoot
LOL tényleg 😊
milyen jó hogy az infot meg az angolt választottam 😄

akyyy
😄DD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

oneal1
<#eplus2>

!Forza Ferrari!

Péntek 13
Sok szerencsét a németezõknek! <#nyes>

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Szia Dacid!

Nem értem mit parázol ennyit a barátnõd helyett??? <#falbav>
Ha Õ megírja bármikor ötösre, akkor lassíts már a tempón.
Ne idegesítsd magad! A barátnõd írjon egy új 5-ös matek érettségit, és akkor lesz mit beleszámolni, akár így van akár úgy!!!!<#nezze>
Nincs mit tenni én is ezt teszem.
ÜDV
Dacid
Köszi a segítséget, jó8!

Dacid
Utánaolvastam mi számít szerzett pontszámnak, hozott pontszámnak.
„A középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzat alapján megállapított középszintû matematika érettségi vizsga eredménye a felsõoktatási intézmények felvételi eljárásánál, a szerzett pontszámok megállapításánál nem vehetõ figyelembe.”

Ezek után nekem egyértelmûen a B válasz a helyes, és az átlag itt nem is számít, mert annak csak a hozott pontoknál van jelentõsége. Oda meg ugyebár beszámítható. És annyiban igaz az átlagolósdi, hogy ha a matekot nem számítanák be az átlagszámításhoz, csak akkor étrné hátrány ha a matek jegye az átlagát felfelé húzná.

Részemrõl megvilágosodtam, remélem minden érthetõ volt amit írtam, kezdek fáradni kicsit.

SoDI---

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
Na jó most alszom tényleg.
jóccaka

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
Na ez az, ami alapján a dolog lutri.

Akármi is lesz, ha nem veszik fel csajok ahova szeretné, lehet perelni mint a szél.

Dacid
Hanem az, hogy meg tudná ne írni jobbra a matekot, mint amennyi a többi érettségi tárgyának az átlaga.

Mivel még nem tudjuk az érettségi jegyeit, ezért csak valószínûsíteni tudom hogy nem. Mivel valszeg 5ös lesz az átlaga, és max csak 5öst írhat. 😊

SoDI---
Szerintem nem lehet több féle képpen értelmezni.

A gond ott kezdõdik, hogy azok szerint se, akik nem az én álláspontomat osztják. <#idiota><#idiota><#idiota>

Szépjóestét!

\"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.\"

Dacid
Az a baj h nem vagyok képben a pontszámítással. A felvételi tantárgyakra kap 30-30pontot ez oké. Utána veszik az érettségi átlagát és azt megszorozzák 12vel hogy kijöjjön a lehetséges 120 pont? Vagy minden érettségi tárgya az érdemjegynek megfelelõ pontszámmal hozzáadódik ahhoz a 30-30 ponthoz? Csak mert ha ez utóbbi, ls kiesik belõle a matek, az -10 pont. Hát nem lenne egészséges...

Ugye mondtam h lehet több féleképpen értelmezni! 😞

SoDI---
Nem az a kérdés, hogy jó lenne-e neki a felvételinél az év végi jegy.
Hanem az, hogy meg tudná ne írni jobbra a matekot, mint amennyi a többi érettségi tárgyának az átlaga.

Dacid
Barátnõmnek egyértelmûen könnyebb lenne (tehát jobb) ha az évvégit kapná, mivel az 5ös. Bármikor meg tudná írni 5ösre újra a matekot, de minek vele szenvedni ha nem lenne rá szükség h megírja. Fõleg h nem ez a felvételi tantárgya.

SoDI---
„A középiskola utolsó évfolyamának végén elért év végi osztályzat alapján megállapított középszintû matematika érettségi vizsga eredménye a felsõoktatási intézmények felvételi eljárásánál, a szerzett pontszámok megállapításánál nem vehetõ figyelembe.”

A kérdés az, hogy ez a mondat mit jelent.
Három lehetõség.

A) Ha felvételizel bármely szakra, akkor újra kell írnod, mert különben nem tudják kiszámítani az átlagodat.
😎 Ha a matek nem felvételi tantárgy ott, ahova mész, akkor nem kell írnod újat, mert az átlagodat a többi tantárgy alapján számítják. Csak akkor kell újra írnod, ha matek nélkül szarabb lenne az átlagod.
C) Semmiképpen se kell újra írni, bárhova is felvételizel

Szerintem a magyar nyelv szabályai szerint B, de a hülye HírTV-sek szerint A.

A Fidesz, meg Kolláth György szerint viszont C, mert Magyar Bálintnak nincs joga ilyet leírni.

magus
mar bocs de nevetseges, addig ki nem szarja le hogy mit mond a torveny amig az egyetemek - lenyegtelen h legalis e vagy nem - de megszabtak vmi

SoDI---
A barátnõdnek kell eldöntenie, hogy hogy jönne ki neki magasabbra az átlag; ha ír egy új matekot, amit beleszámítanak, vagy ha a matek nélkül a többi érettségi tantárgy eredménye alapján számítják ki neki?

SoDI---
A jogi helyzet szerint senkinek se kell új matekot írni.

Az OM, és az egyetemek szerint csak annak, akinek a matek felvételi tárgy lenne.

Szerintem senkinek. (Ez a legautentikusosabb 😊)

A HírTV szerint meg mindenkinek, mert bár csak a matekot nem kell figyelembe venni a felvételi eljárásnál, de abba az átlag is beleszámít.

Na most elárulom, hogy a HírTV téved, mert (szigorúan a magyar nyelv szabályai szerint) az, hogy "nem vehetõ figyelembe", azt jelenti, hogy az átlagszámításból ki kell hagyni. Nem pedig azt, hogy egyesnek számít 😄
Ha úgy érzed, hogy a matek jegy nélkül szarabb lenne az átlagod, akkor írd újra. Ha meg nem írod újra, és így emiatt nem vesznek fel; hát perelj.

Dacid
Köszi a választ, most már alhatok. Azt nem mondanám hogy nyugodtan, mert ez nem jó hír barátnõmnek, aki csöppet stresszel ettõl az érretségi mizériától és persze megértem h nem akarja újraírni, pedig simán megírja 5ösre. És ez a herce-hurca nem igazán tesz jót a lelkivilágának.

Dacid
Közben olvastam Kolláthról a hírt.

De engem most az izgat igazából, hogy minden tovább tanulni akarónak kell új matekot írnia, vagy csak akinél felvételi tantárgy lett volna?

Amíg nem kapok választ nem tudok elaludni! 😊

SoDI---
egyértelmûvé váltak a történések, határozatok.

A határozatos igen, de a történések (érvényes-e a határozat) viszont még NEM! 😊

Akkor ezek szerint mindenki aki továbbtanul annak a matekot meg kell ismételnie?

Az OM-határozat szövege szerint igen. De mondom, hogy jogilag irreleváns!

SoDI---
12. E határozat ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs.

Vagy mégis?

Hát bizony mégis :-)))

Ezek után nekik semmiképp sem.

Dehogynem!
Elvégre egy egyoldalú jognyilatkozatban nem lehet megfosztani az értinttetteket az ellenvetés lehetõségétõl. Ez nonszensz.

Dacid
12. E határozat ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs.

Vagy mégis?

Hát bizony mégis :-)))

Ezek után nekik semmiképp sem.

Kolláth mit mondott ezzel kapcs? Ma már nem nagyon követtem az eseményeket, mert azt hittem h tegnap már egyértelmûvé váltak a történések, határozatok. Akkor ezek szerint mindenki aki továbbtanul annak a matekot meg kell ismételnie?

Dacid
A legnevetségesebb az egészben, hogy "politikai lejárató akció" volt. Nem Bálint hibája, sõt még sajnáljuk is mert szegénynek ilyen rosszakarói vannak. De azért sikerült megoldania, és a végén még jól is fog kijönni belõle. Sok ezer diák viszont nem... Én tudom ki a fontosabb, de nehogy már csak én tudjam!