Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivitzp
várom már a megoldókulcsot, kíváncsi vagyok jól csináltam e az access feladatokat <#vigyor3>

zeli
Az egy dolog, de aki az életlében nem hallott róla, az akkor sem fog tudni mit kezdeni vele. Persze ezt nem most csinálták így elõször.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

de le is irták h UTF-8-ban van

UTF-8 van mindig, 1-2 éve erre kell figyelni Access-nél.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

lippet
Pont fordítva kellett konvertálni! Én is észre vettem az ékezetes neveknél, hogy valami nem stimmel, s aztán sikerült megcsinálni!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

tuzfal3
Hello.Nekem is ma volt az info érettségi.A word,ppt és a weblap az pofon egyszerû volt.Az excel volt a legnehezebb, az adatbázis kezelésben pedig az volt a csavar h a beimportált nyersanyagot ISO-ból UTF-8ba kellett átkonvertálni, néhányan ezt nem vették figyelembe és jonéhány értékes pontot vesztettek el így.Én 20 percel a vége elött már kint is voltam. Várom az eredményem és a szóbelit hogy minél hamarabb vége legyen.

Opel Movano 2.8DTi

mucsácsó
Így is jó tényleg, de úgy is mûködik a dolog ahogy én írtam :) Gondolom mindkét megoldás elfogadható..
Ilyen az érettségi :D Egy szó dõlt betûsítése annyi pontot ér, mint egy index hol.van :)

én is ugyanigy jártam. sõt én itt a forumon tudtam meg utolag h egyáltalán volt ilyen feladat, nagyon elkerülte a figyelmem :(

-_-
Ezt nem mondod?:D
Nah ez a durva... ez kifog rajtam viszont az excelben egy index=hol.van meg gyerekjáték:D
vááá:D köszi:)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Én adatbázisos cuccokat nem szeretem, ahol lehet index + hol.van :D

áttünésnél ki kell venni a pipát a kattintásra. akkor nem tudsz tovább lépni a kövi diára

BASSZAMEG Oo
Pedig gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni... hátha... de nem tettem:S
Köszi... most is okosabb lettem:D

mucsácsó
A PowerPoint-os dolog, hogy csak hivatkozásra kattintva menjen tovább a dia, az szerintem az volt, hogy a vetítési beállításokban belövöd azt, hogy "Kirakati bemutató"... így hiába nyomsz meg meg kattintasz, semmi nem történik, csak ha a hivatlkozásra :) Jó volt ilyenekre rájönni azért :D Szóval szerintem ez az tuti, mi más lehetne? :D
ezek az ajánlott idõ tartamok semmit se érnek. tökre örültem h 20 percet tudtam sporolni a wordon, erre az accesre elment 1 ora az ajánlott 30 perc helyett igy nem volt idõm átnézni az egészet. de minden feladatot megcsináltam

excelnél az ab.mezõ miért nem müködött? :S még mindig nem értem. ott estem kétségbe a vizsgán. szerencsére az index(hol.van kombo segitett

Kinek-mi:)
A tavalyiban a word húzósabb volt, de cserébe az access volt sokkal könnyebb:D

én tavaly érettségiztem infóból, és úgy hallottam hogy az idei sokkal könnyebb volt mint a tavalyi.

Ez qrvaegyszerû volt... bár 2 hibám tuti lesz...
A tavalyi könnyebb volt... ott 1 óra pluszom volt a végére, itt pont be tudtam fejezni...
A word az nagyon tetszett... elõször megijedtem a tabulátoros-keretnélkülitáblázattól, de aztán ahogy csinálgattam... olyan szépen egymás alá kerültek a dolgok, hogy öröm volt nézni:)
Ppoint és dreamweaver gyerekjáték volt... szokásosan:D Bááár... ppointban sajna vesztek egy pontot... mivel az volt megadva ugye, hogy kattintásra váltsanak a diák... de csak ha a linkekre kattintunk... nah ezt nem tudtam hogy kell megcsinálni... de más se (konkrétan megkérdeztem hangosan:D) itt tudta valaki?:)
Excel meglepõen könnyû volt... örültem, hogy a legbonyolultabb függvénykombó a index(hol.van) cuccos volt benne... viszont az elsõ feladatot elszartam:D A beadás idejét vagy mit? Próbáltam Szummal, 60/szum-mal, de sehogy nem jött ki annyi aminek ki kellett volna... ti ezt hogy csináltátok?:S
Az Accessnél meg volt mikor elakadtam... fõleg az Imrénél... mert persze nem szóltak, hogy le kell szedni az az-okról a kötögetést a kapcsolatoknál:D Nah meg az utsó feladat... HA szükséges akkor használhat lekérdezést is a jelentéshez... HÁT BAZZEG... ANÉLKÜL HOGY LEHETNE?:D De nem volt para... akadás után megvilágosodtam és már mentem is tovább... nem volt nehéz:)
Szóval... remélem nem lesz több hibapontom amellett a 2 mellett... és akkor meg is van a 98%:)

mucsácsó
Egyszerû volt ez az infó érettségi, egyedül az access volt a szopatós szerintem...azzal rengetegen bajlódtak ahogy hallottam, sõt valaki még be se tudta normálisan importálni a txt-ket :D Majd kiderül, én 90% felettit várok...
berlinboy6329
Nekem 1 levél jött eddig,az egyik iskolától...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Nem az om-tõl kéne jönnie ? :o

Firerock
ammegmi?:D

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

berlinboy6329
Nekem már 1 helyrõl jött a 2bõl...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Az összes feladatsor 1 nappal késõbb kerül fel reggel 8kor :D

igazán felrakatnák a feladatsort a netre, bezzeg a matek, magyar stb.. már egybõl fenn van

oliwwer
én nem kaptam még.
Regisztrációs levelet kapott már valaki ?

"A regisztrációs levelek várhatóan április végéig kerülnek postázásra."
nekem még semmi (aki nem efelvételizett, annak május közepe)

nekem: Word: 40 perc
Excel: 40 perc
Frontpage: 20 perc
Power Point 20 perc
access: 60 perc

szoval a word és az excelbõl tudtam összesen 30 perc lefearagni, de az a 30 perc baromira kellett az accesshez. nem tom másnak milyen idõ intervallumok jöttek ki, kiváncsi lennék másokéra

S2000
Annyira nem volt vészes, kb. másfél-két óra alatt megcsináltam, kivéve az accesst, azt a végére hagytam. Sokat is szívtam vele... Az utolsó három-négy feladat nagyon kikészített.<#idiota>
Aztán a vége elõtt egy kb. 10 perccel bemásoltam a cuccaimat és elkezdtem átnézni... a szövegszerkesztésemen valami nagyon elbaszódott, második lap pl. eltûnt, lábjegyzetek sehol.<#idiota> Meg valami "réteg" lett rajta, amire ha rákattintottam, megnyitotta másik ablakban, és akkor lehetett szerkeszteni.<#banplz> Szóval itt valamit nagyon elbasztam, nem tudom mikor/mit nyomhattam el... Pedig kb. hibátlanul megcsináltam elõtte... áhh nem is értem.
De amit tudtam próbálgattam javítgatni rajta, remélem nem lesz értékelhetetlen emiatt.<#idiota><#idiota>

Rács szerintem nehezebb mint SQL :D max, ha sok group by van, akkor jön jól, mert akkor sql-ben mindig belezavarodok

zeli
Átállítani a QBE-rácson is sikerült. :D
Meg az egyik felét sikerült is összehozni, csak a másikat nem.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

sapkafej
nézd meg a régebbiek megoldókulcsát az om.hu-n

György

itt hogy számítják a pontokat? részpontokat is kapunk vagy sok feladat egy bizonyos pont és nincs részpontszám? (informatika)
Táblázatkészítõ, az annyi, hogy vagy a from után, vagy a legvégére odaírod, hogy into uj_tablanev

zeli
Szerintem nem volt nehéz. Idõre majdnem pont tudtam végezni, egyedül az Access-ben a táblakészítõ lekérdezés nem jött össze, de a többi dolog simán mûködött.
Wordben a tabulátoros tökölõs volt, de nem nehéz.
powerpointban elég volt a rajzeszközöket használni téglalap rajzoláshoz.
Excelben talán az INDEX és HOL.VAN kombó lehetett nehéz, meg a pontszámoknál egy SZUMHA, de egyébként az is megoldható volt.

sapkafej: a tabulátoroknál ha úgy állítottad be, hogy az elsõ bal, a többi jobb tabulátor legyen, akkor kijön egy sorba.

mikor lesz megoldo kulcs? nem birok várni :D

sapkafej
nem értek az ilyen frontpage-szerû szarságokhoz
oldskool arc vagyok

de amúgy tök jól elõhívtam egy idõ után a fejembõl a dolgokat úgyhogy sikerült

György

sapkafej
volt

György

sapkafej
ez egy igazi fasz iskola ahol voltam, nem lehetett itt semmit kérni, matekon még a függvénytáblázataimat is elvették és adtak helyette egyet a könyvtárból. biztos viccbõl vittem kétfélét bazki...

(pont ma mondták a közelítõ eredményt és 50% körül van max, pont a buzi halmazos feladat miatt nem lesz meg a minimum cél, amit rohadtul nem lehetett érteni)

György

ilyen is volt? :S Power Point:
Tegyel lehetõvé, hogy CSAK az oldalakon elhelyezett hivatkozásokra kattintva legyen lehetséges a diák közötti haladás.

ez nem tünt fel nekem, pedig pofonegyszerü megcsinálni :(

SG is táblázatos :p
Ám szerintem táblázat könnyebb, mint div, wysiwyg editorral :)

sapkafej
egyébként a weblap cucc is felkúrt. tényleg azt kérik, hogy TÁBLÁZATOKAT használj? egy 2010-es érettségin?
nem mertem rendesen div-ekkel megcsinálni, pedig sokkal egyszerûbb lett volna, inkább ott tököltem a segg table-ökkel notepad-ben és már alig emlékeztem hogy kell a táblázatokat nyomatni

György

berlinboy6329
Nekem ugy sem adta ki rendesen,hiába group byoltam...:O

group by az nem müködött :(

Nekem emelten anno volt Photoshop :D Meg Dreamweaver is, de Kompozer-t kértem.

berlinboy6329
Én is ugy csináltam xD

sapkafej
én is így csináltam elõször, de pont a hivatkozás miatt töröltem inkább ki + nem engedte hogy keretet rakjak rá :D
a képre már engedte

György

Ha egyszer kell valaminek megjelennie, az group by vagy distinct.

sapkafej
nem vágom ennyire a powerpointot, nem tudtam hogy van benne rajzeszközök :)
pl ha fent lett volna egy fotosop, semmi baj, de ebben a gimpben azt se találtam meg hogy kell rá keretet rakni. de végül azért megoldottam

György