Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én jó vagyok láblógatásban 😉

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Sadist
Minden szakra több kell, mint puszta érdeklõdés a tárgy iránt. Valamiben midnenképp nagyon jónak kell lenned, különben jó esetben is csak végigbukdácsolod az egyetemet/fõiskolát.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

2XP
Csak aztán nehogy rájöjjön, hogy a matek sem megy annyira. A matek szak elég kemény, oda több kell, mint érdeklõdés a matek iránt.

A gazdinfo ahogy hallottam nem olyan vészes, jól használható diplomát is kapsz, oda érdemes lehet jeletkezned. De majd Easy Rider kolléga ír bõvebb infót 😊

Sadist
Bárhova felvételizhetsz, max nem fognak felvenni. Meg lehet próbálni a matematikus szakot, vagy a gazdasági informatikát. Abban kevesebb a programozás és valamivel több a matek.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Adjatok nekem tippet, hogy hova tudnék felvételizni, jó matekos vagyok, azt infoból is jó vagyok, de csak hittem...😊
Az tuttti, hogy emelik az informatikán a ponthatárokat, annyira divatos szakma és nem igazán lehet elhelyezkedni vele vidéken. Nekem nem jött be, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a programozás. Bár nincs semmi alapom hozzá, csak szenvedek ezzel a C nyelvvel...<#dumcsi>
I.C.ram
Attól függ hova mész. Mivel csökkentik populáris szakok keretszámát, ezekre a helyekre valószínû magasabb lesz a ponthatár, viszont, ahol továbbra is van bõven keret, oda nem nagyon fog változni szerintem.
Rage47
gondolom most megint emelnek a ponthatárokon...
Rage47
áhh köszi😊
Rage47
hi!
Hol lehet megnézni a tavalyi ponthatárokat? Fel van még vhol tüntetve?:S
na túlvagyok végre föci szóbelin ma volt délelõtt...háát még nincs eredmény 4-es vagy 5-ös... remélem 5-ös lett!!! 😄

REALista
Én csak azokat a könyveket veszem meg amire feltétlen szükségem van,a többit lemásolom vagy az órai jegyzetbõl tanulok!!!😊

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

grizzly21
na nekem ezért nincs még egy könyvem sem😊

2XP
Nálunk a matektanárok felrakják netre a könyveiket :p
A többi könyv pedig általában az akadémia kiadótól van 😊

Balo
Ez teljes mértékben igaz. Az elõbb említett könyv 5000 Ft, és az ábrák olvashatatlanok, 16. újranyomás, selejt.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Ocsmány, amit mûvelnek a BME jegyzetboltban. 6000 forint egy olyan könyv, ami puhakötésû, lapok pár használat után már kezdenek levállni a ragasztásról, az anyag meg egy kb 30 éves írógéppel írott dolog, kézzel rajzolt ábrákkal. Szánalmas. tudják, hogy a diáknak kötelezõ megvenni a könyvet, ha jó jegyet akar, ezért nem szégyelnek elkérni olyan összegeket, amiért Libri-ben A3-as méretû Taschen könyveket kapok, szines fényképekkel, gyönyörû minõségben. Szánalom az egész BME ilyen szempontból.
Balo
Állapottábla, vegyél meg egy könyvet, amiben bennevan.
(Ha esetleg érdekel, nekünk az Arató Péter: Logikai rendszerek tervezése c. könyvet ajánlotta Arató Péter😄) De ez lehet csak a Mûegyetemi kiadónál van meg.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

zmeor
nemtud valaki egy oldalt ahol érvelõ szövegek vannak fennt?

leszarom a konfigod...

szoltan
én tegnap szóbeliztem😄

Hala Madrid!

holnap szóbelizek földrajzból... :S

sztem már kinõtt abból a korból 😊

football without ultras is nothing

Mit lázadozol?
Hú ez elcsúszott...<#wow1>
Sziasztok! Tudna valaki segiteni dogotális technikából?
Ezt a táblát kellene elmagyarázni....
CD 00 19 11 01
BA
0 4 12 8
00 1 1 x 1
1 5 13 9
01 1 0 x 1 A
3 7 15 11
11 1 1 x x B
2 6 14 16
10 1 0 x x
D
C
Fogalmam sincs mik ezek a számok, 0, 4, 12, 8,
1 5 13 9
3 7 15 11
2 6 14 16
Sajna, nem tudtam bejárni az elõadásra....
segítsetek ki, hol találok egy jó kis magyarázós weboldalt? Kata
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

törvény szabályozza, h nem lehet...

sem vallási,sem politikai sem faji témák nem lehetnek az iskolai oktatásban (kivéve persze töri - múlt) de az iskola nem befolyásolhat ebben

football without ultras is nothing

magus
persze ízlések és pofonok😊
néha nekem is tetszik, de általában sok

amúgy nem azt mondtam, hogy paraszt aki olvassa, hanem h paraszt a stilusuk

zmeor
szerintem tuti az idei tanév érettségijében tuti lesz valami politikai faszság..
pl az oktober 23 ai hülyeségek... hogy mit gondolunk róla..érvelõ zöveg meg hasonló.
meg töriben is biztos lesz belõle kérdés..

leszarom a konfigod...

Balo
Nyugi, lehet hogy sokat felvesznek, de a felét így is úgy is kiszórják😊

Balo
Relatív. Nekem tetszik a stílusuk (szerintem nem vagyok paraszt). Ergo felesleges ezen vitatkozni.

magus
van amiben igazuk van (pl ez a bölcsészes) de általában olvashatatlan amiatt a paraszt stílusuk miatt

joebacsi
hát pedig tényleg nemkifejezetten politikamentes...dehát akinek van egy csöpp esze, az tudja, hogy "ne olvass index-et, mert lelkisérült leszel!" 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

zmeor
2008-tól lesz az, ne beszélj hülyeségeket

leszarom a konfigod...

Punker
idézetet olvashattál tõle a best of ban

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Kár hogy nincs már überláma topik, simán mehetne oda 😄

Feladó: kevingarnett
Elküldve: 2006. 11. 09. 18:59
Tárgy: Nincs tárgy
jobb ha nem linkelsz baloldali poltikai szemetet az érettségi topikba.
köszi

Persze írja ezt úgy, hogy banon van politika miatt 😄

Sadist

Punker
na de az lenne az értelmes szerintem hogy csökkentani a fölösleget és azt átirányítani hiányra nem?

Sadist
Akinek volt esze és tudása hozzá, az eddig is mûszaki pályára ment. Aki csak azért megy mûszaki pályára, mert nem fért be valami bölcsész szakra, az meg úgyis kihullik az elsõ félévben.

I.C.ram
Erre már szükség volt, bár biztos szar lehet annak, aki tényleg komolyan szeretné cisnálni a bölcsész szakot, és emiatt nem kerül be. Valahogy más módon kéne kiszûrni az alibi diplomásokat.

Meg most akkor tuti többen fognak menni a mérnöki pályára, ami meg rontja az esélyeim 😄
Punker
folyt köv

csak azt nem értem miért nem emelik a hiány szakmák képzési számát.

fravik
tehát a pontszámítás nem változik!! minden marad a régiben!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

fravik
"2006.szeptember 27-én napvilágot látott értesülések szerint az 500 pontos felvételi rendszert csak 2008-tól vezetik be. Eszerint a 2007-ben egyetemre és fõiskolára felvételizõ diákoknak még nem kell változásra számítaniuk a pontszámításban. A további pontos és hiteles tájékozódás érdekében javasoljuk a www.okm.hu, www.felvi.hu és a www.fisz.hu oldalak látogatását!"
Forrás: Kétszintû érettségi katalógus 2006/2007-es tanév

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

I.C.ram
Már az idei érettségin is az új rendszer lesz.
I. éves vagyok a PTE mérnök-informatikán. Erre a félévre felvettem a közgazdaásgtan, ahhoz kellene valami egy jegyzet. Nektek nincs ilyen tantárgy?
Sadist
igen

mikor lesz a pontváltozás? jövöre még marad nem?
magus
pontosan mit és hol tanulsz? úgy könnyebb lenne... -.-

magus
ez már tavaly is a jövõ évi volt-.-

Punker