Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
igy vizsga elott 13 ora 30 perccel

valaki el tudja magyarazni hogy a fenebe kell n-ed foku taylor polionomot kozeliteni i intervallumon vmi lagrange fele maradektaggal?😄

Sadist
Gondolom igen, mert áltmûves tárgy (bölcsészeknek is meghirdetik :C)

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Én dimat nagy zh elõtt pont arról az óráról hiányoztam, amin a mátrix invertálását vettük. Persze egy évvel azelõtt tanultam már elvileg, de ki a fene emlékezett már rá. Aztán végül valami olyasmi rémlett, hogy egységmátrixot kell hozzá használni és hülyeségbõl elkezdtem valamit számolni. Aztán kiderült, hogy az volt a jó. 😄
ivjoe
Amúgy 26-án teszik fel a mindentudást?
ivjoe
Akkor idén már nem volt gyakvezetõ, legalábbis nem emlékszek nõi gyakvezetõre dimatból.
Mondjuk nálunk se volt kutya, mátrixokat kezdtük el kb. decemberben, 2 órát foglalkoztunk velük, aztán nagy ZH. Ugye nagy ZH elõtt két ZH volt 20 pont nekem ebbõl 19-em volt. Nagy ZH-n benyomott egy mátrix invertálást, ami ugye nagyon alap dolog, ha tudja az ember, h mi az. Viszont mátrix invertálást addig nem csináltuk. Kissé lehúzta a 30 pontos nagy ZH-t, h alapból 20-ról indultam. 17-et értem el belõle. :C
Vizsgán tudtam, h lesz invertálás, nem is volt gond vele.
Az nincs, de informatika képzés az van.
LOL Nem, nem õ volt, de a sztori jó. Megnéztem az ETR-ben. Õ volt a tanárnénim: http://www.math.u-szeged.hu/~horvath/ Nyeff. Picit nem szerettem. Ezúton is elnézést, ha valakit itt tanított és kedvelte... bár ezen meglepõdnék.
grizzly21
talán mert ott nincs progmat

Errõl az jut eszembe, hogy elsõ évben hogy kezdték az oktatást. Programozás alapjai, Dévényi Karcsi bácsi elsõ elõadása dióhéjban arról szólt, hogy az SZTE (na meg a Linux) az istencsászár, az Eltéseket meg utálni kell. >😊 ...A BME-rõl mondjuk szó sem esett.
Sadist
Csak nem Kátai Kamilla néni? 😊 Unokatesóm mesélte, hogy eddig egyetlen egyszer buktatott meg egy srácot, de csak azért, mert egyetlen egy gyakorlaton volt benn. A srác enyhén illuminált állapotban Jatéban ráhajtott egy szõke csajra, és kicsit rosszul érintette, hogy Dimat gyakon látta viszont...kinn a táblánál 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ivjoe
Asszem a ponthatár a jelentkezõk számának függvényében változik...
ivjoe
<#eplus2>
Nem emlékszek a nevére, de nõ volt az illetõ. Azóta nem vagyok hajlandó gyakot felvenni nõnél. Negatív diszkrimináció a saját nememmel szemben, enyje. 😊
Szorítok, hogy meglegyen. 😄
Én tavaly úgy mentem át SZ.ARból, hogy bár nem tudtam hosszú választ írni a kérdésre, de leírtam 1-2 mondatot róla, aztán írtam egy assembly programot, ami megvalósítja. Szerintem, csak ezért engedett át a tanár. 😄 Nem hinném, hogy sokan voltak olyan elvetemültek, hogy programozni kezdjenek a vizsgalapon, ha egyszer ez nem is volt kérés. 😄DD
grizzly21
az már rég üres😊 és ezzel nem szegek törvényt, csak a saját helyzetemen javitok. -de inkább ezt a vonalat ne folytassuk, mert az már politika

Vaxi
gyakon 27 pontom lett :|
23 kell még a görbéhez, és nagy marhaságokat nem írtam, csak piciket 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Sadist
Ha nem írtál nagy baromságot, meg a gyakpontjaid is megvannak legalább 70-75%-osra, akkor nincs nagy gáz. Haver úgy szopta meg, hogy írt vagy 3 oldalt, a 4-re meg csak egy-két mondatot, ami nem igazán volt korrekt. Eörs bácsi meg csak átfutja gyorsan, és ráfirkant egy jegyet. Valószínûleg az utolsó oldalon meglátta azt a pár rossz mondatot, és rá is karcolta neki az 1-est. 😊

Sadist
Meg hozzájárulsz egy kicsit az állami kassza megdézsmálásához, ugye? 😊

Vaxi
én ma vizsgáztam számítógép architektúrából. remélem meglesz😄

Vaxi
fel lehet venni többször is!
majd figyeld a wiw fórumot! ha felveszed mindenképpen kelleni fog egy behívó a mindentudas-fix oldalra 😄D😄:

grizzly21
naja, de ezzel nem tudsz mit csinálni, te is ugyanugy diplomát akarsz, mint a többiek😊 én annyival mindenképp hozzájárulok majd óhajodhoz, hogy nem itt fogok dolgozni..😊 1gyel kevesebb vetélytárs itthonra😉
na de mostmár folytatom a prog mit ir ki-t, mert ennek meg kell lennie holnap

Sadist
Ha lesz, akkor de <#vigyor1> Csak nem tudom, hogy fel lehet-e venni több félévben is, mert elvileg ugyanazon a kódon hirdetik meg mindig, és nem lehet ismételni. Viszont az elõadások témája minden évben más és más, úgyhogy logikus volna, hogy többször is felvehesse valaki.

Sadist
Lásd.
Csak ha csökkentik a büfé szakok keretszámát/támogatását, akkor azért rinyálnak, hogy a hallgató nem tanulhat annak, aminek akar, ha pedig meghagyják mindet, akkor lesz egy csomó diplomás munkanélküli, vagy nem szakmájában dolgozó, mert a papírjával kitörölheti a popóját. És nyílván, hogy emiatt is hõbörögnek, jó magyar szokás szerint, mert miaz hogy ennyire értéktelen a diploma...

Vaxi
felveszed-e mindentudást megint-e?

Vaxi
ja. az tuti h a magyar diplomásokat lasszóval fogják külföldön.
Az ETR meg egy kalap szar. XD

Sadist
A ponthatár csakis a keretszámtól és a jelentkezõk számától függ. Ha valahol sokkal több a jelentkezõ, mint a hely, akkor nyílván feljebb nyomják a ponthatárt, akár még a legutolsó bölcsész karon is.

justin
Inkább ne legyen ennyi felsõoktatási intézmény, aminek a többsége olyan diplomát ad amivel kitörölheted...

na azért gdf-et meg polláckot ne hasonlítsuk szegedhez v bme-hez :]
ettõl függetlenül lesz.rom ki hol végez, vagy nemvégez 😊 csak ne lenne ennyi diplomás már itthon.

football without ultras is nothing

Vaxi
tényleg ne nyissunk vitát, nem hiszem hogy akármilyen diploma is elõnyös lenne manapság, annyi a lényeg, hogy milyen a szakmai felkészítettséged.
a ponthatár meg azért ott a legnagyobb mert pesten van. de télleg téma lezárva, egyetem mind2 és ez a lényeg 😄DDD😄
a 2. hsz-ben meg egyetértek. Ma amikor egy rohadt vécékefében is mic-4 van meg tft monitor, kellenek az infósok 😄DDDDD

grizzly21
mondjuk informatikusoknak szinte bárhova megy lesz munkája, bölcsészeknek..na azoknak nem biztos😊

grizzly21
ahány felmérés annyi eredmény😊 Ezen tényleg ne vitatkozzunk, mert nincs értelme, de ha már igy felhoztátok:
-itthon biztosan a bme-s diplomát részesitik elönyben, akármilyen munkahelynél.
-nem véletlenül volt itt a legmagasabb a ponthatár
Aztán azon meg vitatkozhatunk hogy melyik helyen tanulsz hasznosabb gyakorlati dolgokat, én eleve nem ezért járok egyetemre, hanem a papirért. Prog-on kivül nincs is semmi értelme : matek, matek, digit, ilyeneket tanitanak. Ha nem kéne papir, már rég dolgoznék, és kimennék innen. mondjuk már dolgozom is, csak nem rendszeresen😊

Vaxi
én nem csodálkoztam rajta 😊

I.C.ram
...járt
I.C.ram
Tesóm a 21. legjobba jár 😄
Sadist

grizzly21
na igen, sok minden függ a szerencsén, de azért 60 kredit vs 15 kredit sem, ott már nem csak a szerencse, meg alkalmazkodás van.
mindegy, ezen nem érdemes vitatkozni. Bár a bme-s diplomának joval nagyobb neve van, de aki programozó lesz, azt ugyis a tudása alapján veszik fel dolgozni. ahhoz meg diploma sem kell feltétlenül.

ivjoe
Ki volt a gyakvezetõd, h már az elején elkapált? 😄
Ez nem jelent semmit. Lehet, hogy csak jól fogta ki a tanárokat, esetleg ismerõsei tanították Szegeden, azért nem bukott semmibõl. Budapesten meg ismeretlen környezetben, ismeretlen emberek közt nem boldogult.
Én Szegeden vagyok programtervezõ matekos. Elsõ félévben megbuktam diszkrét matekból, pontosabban a vizsgáig el sem jutottam belõle, pedig nem egy nehéz tárgyról van szó. Egyszerûen hülye paraszt volt a gyakorlatot tartó tanár, és az iránta érzett ellenszenvem elvonta a figyelmem a tananyagról. Mikor másodjára felvettem, sikerült egy jó tanárnárt kifognom, tanulás nélkül is meglett a vizsga négyesre. Szóval a legtöbb a tanáron múlik, na meg az ember szerencséjén, nem azon, hogy éppen melyik egyetemen tanul.
grizzly21
igen, mûszaki infós, nem progmatos.

Sadist
Arra azért kíváncsi vagyok hogy nem tudott 15 kreditet összeszedni, ha Szegeden egy tárgyból se bukott. Minden félévben szokott lenni legalább egy tárgy, ahol a hallgatók legalább 2/3-át elkapálják. Meg szerintem õ "csak" KPM-es vagy mûszaki infós volt, nem progmatos. Nekik nem kell 3. évben BP-re menniük.

grizzly21
prog mit ir ki: nagyon jo kérdés, én is ezzel szenvedek most, utolso vizsgám lesz pénteken (ha sikerül). a levlistán volt utobbi idõben néhány magyarázós levél, azokat fogom összekeresgélni és kibogozni belõle, illetve volt 1 levél amiben a lefényképzett január5-ei progvizsga is benne volt, megoldással.
Ja és a 2 oldalas lapra érdemes mindent felirni, trináris fa, levelek számolása, meg ilyenek, amik tipusfeladatok a minimál részben.

grizzly21
hát, közvetlen tapasztalatom nincs, de azért viszonyitási alap az van:
egy 3.éves infóst ismertem, akinek egy évet itt kellett járnia bme-n. Egy év alatt 15 kreditet nem tudott összehozni, és elmondása alapján ott szegeden egy darab bukott vizsgája sem volt, tehát csont nélkül vitte az egyetemet.

grizzly21
igaza van Balunak, tényleg gyakorlatiasak a megmérettetések. Analizis vizsgára én kb 3 napot tanultam intenziven, meg egy néhányat részben, és nagyon simán meglett, 3masra felhuzta a félévi jegyemet (zh-kra keveset tanultam).
Viszont te 144 pontos helyre jársz, ahol 20an vagytok összesen, ha jol emlékszem, ugyhogy jogos is hogy azért meg kell szenvedni😛

ezt úgy mondod, mintha tudnád, h milyen nehézségû szeged.

prog-ra a mitirki-s feladatokra hogyagecibe lehet felkészülni? sehogy, mi? 😊

football without ultras is nothing

Balo
Akinek van érzéke hozzá annak nem embertelen. Ide általában olyan jelentkezik, aki nem sík hülye, és a Boole-algebra se kínai neki. A tárgyak 60%-a nem magolós, hanem gyakorlós, és ha bejársz gyakorlatra esetleg kérdezgetsz, akkor nem vészes a 2-es megszerzése.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

2XP
Az nem olyan sok. Én analra 7 napot tanultam végig (azaz naponta ~14 órát, de a szrogalmi idõszakban is tanultam rendesen), ma a szóbelin pedig végül 4-est kaptam, amire most rohadtul büszke vagyok 😄 Matek oktv gyõztes csoporttársam csak 3-as lett :p

2XP
Nem azért mondom, de tényleg olyan tisztelet veszi körül a bme-seket, mintha már istenek lennének 😊 És ahogy írjátok, hogy mennyit tanultok, nem tûnik olyan embertelennek 😊

Sadist
Jah, ez nehezebb, mint a BME 😊

olympus
valaki jár innen BMF KVK-ra?

Divatcsapatok OLÉ!

grizzly21
ez szép
de ez szeged, az nem bme akkorse😛