Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
én is azt tenném, dehát szpemmel itt mindenki, és követem szorgalmasan az eseményeket.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
sry jocó...
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
idézem: "...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá..." <#idiota>#idiota> 😄DD
a tételeket köszönöm, remélem ugyanazok, nálunk ismered az osztályközösséget, egy embber megkapja, ráül, és neki megvan, békénhagyja a világot, mint egy jollakott ovodás...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá...
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
<én is...>én is...> 😛
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
amikor még javában érettségiztek, akkor én már a Tiszaparton fogom süttetni a hasam egy hideg sörrel a kezemben 😄
Hala Madrid!
1ébként nagyon elõre tanulni nem is jó, mert felét elfelejtem😊 legjobb lenne mindent 2 nappal elõtte, csak az meg nem megoldható igazán😊
mert én is ma kezdek el tanulni, és 25-én lesz a érettségim ^^
Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!
Van pár oylan, akinek részletesen el kell mondani az életét, van akiröl annyit: élt-alkotott-meghalt.
El kell tudni mondani részletesen:
Jozsef Attila
Petöfi
Ady
Arany
A többiröl csak annyit, hogy kb mikor született, halt meg, hova járt, csak a legfontosabbakat. Házasság, esetleges dijak.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy magyar szóbelin az irodalom résznél milyen részletességgel beszéljek az író/költõ életérõl? Elég csak nagyvonalakban, vagy mélyebben is bele kell-e menni?
Válasz(oka)t elõre is köszi!
BTW asszem van közgázos topic valahol keress rá.
edit: Így igaz van topic Itten ni
Pedig hidd el vannak emberek akiknek ez nem megy. Ráadásul egy gazdasági szakon legközelebb matekra csak mikroökonomiában van szükség minimális (deriválás integrálás) meg statisztikában. Meg eseteleg termelés progra,mozásnál mátrixokkal kapcsolatos ismeretekre. De ezt is meg lehet csinálni józan ésszel végiggondolva.
A gond az hogy megtanítják az élettõl elkülönült színetetikus példákat meg a típuspéldák megoldásait aztán baszhatjuk, mert baromira nem látni, hogy hol lesz erre valaha szükségem. Én meg alaptermészetembõl fogva "ad hoc" jelleggel "csak mert meg kell tanulni én azt mondtam" felkiáltással nem tanulok olyat aminek nem látom értelmét.
Annak meg hogy soha nem puskáztál örülj: beférsz az eminensek közé😊 Én elég sokat és nem tudom elképzelni, hogy van olyan aki soha (pedig ismerek személyesen ilyen embert).
Amit leírtál az tipikusan a harmadrendû tehetségtelen matektanárok szemétkedése, akik nem vitték semmire az életben. Eddig azt hittem ilynek csak a középiskolában tanítanak, nem igazán értem, hogy kerülhettek hozzátok is ilyenek.
A másik hülyeség ez a függvénytáblából kiírom dolog. Nálunk is errõl szóltak a fizikaórák, pedig senki sem lesz attól tájákozottabb, ha be tud helyettesíteni egy képletbe.
Azt a néhány képletet, amire egy írásbeli matek vizsgán szükség lehet, pedig bármilyen embernek meg kell tudnia jegyeznie, fõleg, ha már a felsõoktatásban tanul, csak néhány példa megoldása szükséges hozzá. De sajnos az is tény, hogy a legtöbb helyen csak az ilyen techniaki dolgokat oktatják matekóra néven, nehogy már az értelmetlen száraz elmélettel is terheljék a szegény gyereket, pedig ezekre csak minimális idõt kellene fordítani, hogy azért tudd, mit csinál a matlab, de ennyi ismerettel soha nem fogsz tudni felépíteni egy modellt.
Ja igen, és én soha nem puskáztam...
konkrétan limesnél nem tudom milyen intervallumra gondolsz, határértéket pontban szokás számolni, de mindegy is, készségszintü mateknál én arra gondoltam, hogy egy másodfoku egyenlethez ne kelljen megoldoképlet, de ez csak egy primitiv példa, a lényeg hogy egy feladathoz hozzá tudj kezdeni, tudd hogy mit kell vele csinálni és mi az értelme.
valóban nagyon sok értelme van készségszinten megtanulni a matekot.
Vagy például határérték számításnál áthúzza az egész feladatomat hogyha a limes alatt kicsit balra csúszott az intervallumkiírás... Meg sem nézi a feladatot holott jó volt.
Ezekre a készségszintû dolgokra gondoltál?
Deriválás, integrálás összefûzhetõ szabályait nyugodtan lehetne négyjegyûbõl, hisz ha nem tudod, hogy a helyettesítések összevonások hogyan mûködnek úgysem veszed hasznát csak a képletnek.
Egy csomó eloszlási tábla is benne van a függvénytábálázatban mi nem hazsnálhattuk a függvénytáblázatot csakis azt amit leadtaka fénymásolóba és oldalanként 10 forintért lemásoltuk... Nesze neked készségszint.
néhány képlet ha van, vagy más amit ritkán használ az ember, azt nem kell fejbõl.
A puskáról írtakkal egyetértek, ha valaki olyan puskát ír, hogy a tudását egészíti ki vele, annak elõfeltétele, hogy tudjon valamit. De egy ilyen rámondom a tételt aztán amelyiket kihúzom annál bekapcsolom dologtól csak ostoba marad az illetõ...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
ui: pedig a polipropilén képlete oly egyszerü<#idiota>#idiota>
puskázás téma: azt sem tartom hülyeségnek ha valaki sajátgyártású puskáût használ mert akkor legalább egyszer átnézte az anyagot amíg kinézte, hogy mit honnan kell másolnia😊
Szal ha valaki egyszer olvasott valamit az megragad benne (persze nem a polipropilén képlete vagy esetleg szerveskémiai láncképletek). Azt kellene szorgalmazni inkább, hogy segédanyaggal hazsnálni tudja a tudását és ne pedig minden fejbõl helybõl kivágva kelljen tudni. Pl matematikai szabályokat mai napig kínlódva keservesen tanulom meg, pedig a gyakorlatot gyorsabban fogom fel mint bárki más a csoportban.
Szal nem értem hogy van ez😊
Puskázni mindenki puskázik. A lényeg, hogy az életben az épület amit tervez ne dõljön össze. Céget ne vigyen csõdbe mikor odakerül és haladjon a korral azaz olvassa s zakirodalmat miután kijött az egyetemrtõl. Mivel ott az esetek többségében elavult tudást szerez (pláne technológiai tárgyakra gondolok biológia informatika, vegyészek, mérnökök)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Én fejlhallgatót MP3 lejátszót tanuláshoz használok, mert hallás után gyorsabban megjegyzem a dolgokat. Így amíg felmondom az anyagot biztos elolvasom egyszer legalább aztán meg csak lépegetek a tételek között ha kell valami😊