Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
ja szegedi? akkor bocs

Sadist
Szerinted majd Szegedrõl felutazik BP-re, csak hogy helyetted levizsgázzon egy rohadt tárgyból? 😄😄😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

light00
menj ki bringázni vagy futni 😄
én is azt tenném, dehát szpemmel itt mindenki, és követem szorgalmasan az eseményeket.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Rage47
kedvem sincs tanulni ilyen melegben...
nézz be a galériámba😉 fotóknál a killer topiktali képen 😄 nagyon sok látszik mondhatom...
sry jocó...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

grizzly21
nah , gratula!

(tudsz mutatni egy képet magadról?)

ivjoe
Megvan a mikrom és ezzel a 30 kredit is, már csak elektronikából kellene mégegyszer elmennem és 34! 😄 <#vigyor2><#pias><#pias><#pias>
light00

ne haragudj, de remélem 2kerülettel odébb nem hallottad a nevetésemet xD

idézem: "...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá..." <#idiota> 😄DD

light00
remélem^^
a tételeket köszönöm, remélem ugyanazok, nálunk ismered az osztályközösséget, egy embber megkapja, ráül, és neki megvan, békénhagyja a világot, mint egy jollakott ovodás...ezért kell nekem szegénynek ennyit szenvednem az érettségimmel, hogy csak ne bukjak meg. Ugy probálok mindent kihozni belöle, annyit tanulok rááááá...

kérsz kapsz... nekünk osztályba tanárnõ odaadta valakinek, õ meg szétküldte, annak ellenére hogy nem ugyanaza tanár a tételek szerintem kompatibilisek lesznek veled 😄

light00
Egy lépéssel elöttem jársz<#idiota>

Blekk Síp
Ma megszereztem a töri tételeket juhuuuu. (20.-án szóbeli) <#idiota>

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

ejnye ejnye...
<én is...> 😛

light00
nálad is? O:
😄

zmeor
hát igen😄

inkább megnézem mindig hogy ki írt hova😄
ezzel megy az idõ😄😄

leszarom a konfigod...

Rage47
nekem is motivációs gondom van 😄
light00
nahát, én sem sokat tanultam, de nekem is huszadikán lesz. Elvileg akkorra irták ki az enyémet. Boldog vagyok, kevesebb, mint egy hetem van. Az idö fogy, motivácio meg nemigazán talált még meg engem... 😄

csum666
Én még nem kezdtem el de 25 26 27 vmelyik nap lesz van 1 sejtésem 25 de az jó is lenne😄 de nem tom mikor kezdek el tanulni😄

Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK

túl sok egyszerre... most így napi 5-re jön ki nekem...

szoltan
De szar nektek, nekem 19-20.án lesznek a szóbelik!
amikor még javában érettségiztek, akkor én már a Tiszaparton fogom süttetni a hasam egy hideg sörrel a kezemben 😄

Hala Madrid!

krissz88
nekem 27én de nincs meg a kezdõ löket..😄

Rage47
nekem is akkor:p
1ébként nagyon elõre tanulni nem is jó, mert felét elfelejtem😊 legjobb lenne mindent 2 nappal elõtte, csak az meg nem megoldható igazán😊
az attól függ mikor lesz az érettségi 😄
mert én is ma kezdek el tanulni, és 25-én lesz a érettségim ^^

Rage47
egyéntõl függ 😊
nekem gáz lenne...
krissz88
szerintetek gáz ha most kezdek el tanulni?

dunga
Eddig csak olyan vonatkozásokat néztem át. Hétvégén meg majd akkor az egész életrajzokat.

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Bucser
Ezt sajnos nem tudom. Nekünk volt egy nyári gyakorlat és egy 13 hetes félévi gyakorlat. Mindkettõnél beszámoló is kellett az adott cégnél végzett munkáról.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Akkor fontosak életének jellemzõ részei hogyha megjelentek a költészetében. Ilyen volt Ady, Arany, Csáth Géza, Csokonai-Vitéz Mihály, József Attila.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

vedd hozzá azt is ami az életébõl az adott mû elemzéséhez fontos...

Zenszkij
Paráztok mi, hú nagyon kemény lesz LOL <#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Sadist
Vagy szakmai gyakorlatként mehetsz valamelyik nagy multihoz tanulni, amit aztán beszámítanak a többi tárgyad közé. Szegeden pl. a Siemens úgy tudom így csinálja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

dunga
Köszi szépen

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

light00
attol függ kiröl van szo.
Van pár oylan, akinek részletesen el kell mondani az életét, van akiröl annyit: élt-alkotott-meghalt.
El kell tudni mondani részletesen:
Jozsef Attila
Petöfi
Ady
Arany

A többiröl csak annyit, hogy kb mikor született, halt meg, hova járt, csak a legfontosabbakat. Házasság, esetleges dijak.

dunga
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy magyar szóbelin az irodalom résznél milyen részletességgel beszéljek az író/költõ életérõl? Elég csak nagyvonalakban, vagy mélyebben is bele kell-e menni?
Válasz(oka)t elõre is köszi!

Bucser
kurva rágen szigorlatoztam belõle😊 Alapokkal tisztában vagyok, de könyvet elõvéve szívesen tudok magyarázni bármit😄

BTW asszem van közgázos topic valahol keress rá.

edit: Így igaz van topic Itten ni

grizzly21
jah ebben van valami,
egyébként a mikrot te vágod? (rövid hajad van?😄 )

Bucser
"Azt a néhány képletet, amire egy írásbeli matek vizsgán szükség lehet, pedig bármilyen embernek meg kell tudnia jegyeznie, fõleg, ha már a felsõoktatásban tanul, csak néhány példa megoldása szükséges hozzá. "

Pedig hidd el vannak emberek akiknek ez nem megy. Ráadásul egy gazdasági szakon legközelebb matekra csak mikroökonomiában van szükség minimális (deriválás integrálás) meg statisztikában. Meg eseteleg termelés progra,mozásnál mátrixokkal kapcsolatos ismeretekre. De ezt is meg lehet csinálni józan ésszel végiggondolva.

A gond az hogy megtanítják az élettõl elkülönült színetetikus példákat meg a típuspéldák megoldásait aztán baszhatjuk, mert baromira nem látni, hogy hol lesz erre valaha szükségem. Én meg alaptermészetembõl fogva "ad hoc" jelleggel "csak mert meg kell tanulni én azt mondtam" felkiáltással nem tanulok olyat aminek nem látom értelmét.

Annak meg hogy soha nem puskáztál örülj: beférsz az eminensek közé😊 Én elég sokat és nem tudom elképzelni, hogy van olyan aki soha (pedig ismerek személyesen ilyen embert).

2XP
A matek épp egy olyan dolog, amit nem lehet magolni. Nincs az az ember, aki be tudna vágni 200 oldalnyi bizonyítást szó szerint. Jó persze, a bizonyítás menetének vázát meg kell tanulni, hiszen nincs az a zseni, aki 2-3 óra felkészülési idõ alatt magától kitalálná a farkas tételt, de ha érted a menetét, akkor pár hónapos gyakorlat után nem gond levezetni.

Amit leírtál az tipikusan a harmadrendû tehetségtelen matektanárok szemétkedése, akik nem vitték semmire az életben. Eddig azt hittem ilynek csak a középiskolában tanítanak, nem igazán értem, hogy kerülhettek hozzátok is ilyenek.

A másik hülyeség ez a függvénytáblából kiírom dolog. Nálunk is errõl szóltak a fizikaórák, pedig senki sem lesz attól tájákozottabb, ha be tud helyettesíteni egy képletbe.

Azt a néhány képletet, amire egy írásbeli matek vizsgán szükség lehet, pedig bármilyen embernek meg kell tudnia jegyeznie, fõleg, ha már a felsõoktatásban tanul, csak néhány példa megoldása szükséges hozzá. De sajnos az is tény, hogy a legtöbb helyen csak az ilyen techniaki dolgokat oktatják matekóra néven, nehogy már az értelmetlen száraz elmélettel is terheljék a szegény gyereket, pedig ezekre csak minimális idõt kellene fordítani, hogy azért tudd, mit csinál a matlab, de ennyi ismerettel soha nem fogsz tudni felépíteni egy modellt.

Ja igen, és én soha nem puskáztam...

grizzly21
hát látszik hogy nem a bme-re jártál, ebbõl a szempontból hidd el hogy itt elég konzekvensek, ha valamit elirsz ugymond, vagy nem ugy irod ahogy szokás, de a logikát értik belõle, és egyértelmüen jol számolsz az ugyanugy maxpont. az elvet akarják megtanitani és azt is kérik számon, pl vizsgázni sem kell ünneplõben az számit hogy mit tudsz, ez is csak egy példa hogy ezek nem favágó faszkalapok hanem értelem van amögött ahogy csinálják a dolgokat.
konkrétan limesnél nem tudom milyen intervallumra gondolsz, határértéket pontban szokás számolni, de mindegy is, készségszintü mateknál én arra gondoltam, hogy egy másodfoku egyenlethez ne kelljen megoldoképlet, de ez csak egy primitiv példa, a lényeg hogy egy feladathoz hozzá tudj kezdeni, tudd hogy mit kell vele csinálni és mi az értelme.

Scholes18
nekem meg kemény 20% lett az irodalmam! <#idiota>

Glory Glory Man United!!

Bucser
Na ja csak annak semmi értelme, hogyha beböfögünk egy változót a köztudatba ami akár babszemjankó is lehetne és helyes hivatkozással sem fogja nekem elfogadni a definíciót a drága tanár más változóval. (gondolok itt bármilyen változóra hiszen azt csak értelemszerûen deklarálni kell és akkor bármire mondhatunk bármit szinte kivéve a Píre.) ráadásul a következõ definícióban ugyanazon értelemben már más változót használunk deklarálás nélkül.

valóban nagyon sok értelme van készségszinten megtanulni a matekot.

Vagy például határérték számításnál áthúzza az egész feladatomat hogyha a limes alatt kicsit balra csúszott az intervallumkiírás... Meg sem nézi a feladatot holott jó volt.

Ezekre a készségszintû dolgokra gondoltál?

Deriválás, integrálás összefûzhetõ szabályait nyugodtan lehetne négyjegyûbõl, hisz ha nem tudod, hogy a helyettesítések összevonások hogyan mûködnek úgysem veszed hasznát csak a képletnek.

Egy csomó eloszlási tábla is benne van a függvénytábálázatban mi nem hazsnálhattuk a függvénytáblázatot csakis azt amit leadtaka fénymásolóba és oldalanként 10 forintért lemásoltuk... Nesze neked készségszint.

Bucser
Ezzel kontrasztban viszont egyetemi fõiskolai vizsgán semmit nem használhatsz. Ergo mindent fejbõl kell tudnod.

grizzly21
matematikai szabályok pont azok amiket készségszinten kell tudni,
néhány képlet ha van, vagy más amit ritkán használ az ember, azt nem kell fejbõl.

light00
Én is leginkább ezért mennék technikusira (általános vegyésztechnikusi képzés). Ott is megtanljuk az egész ipar alapjait, s legalább egyetem alatt ezzel nem kell szivni. Csomo tanár is mondta, aki kémia/labor orát tart suliban, hogy ök is mentek Petrikböl egyetemre (jo akkor még egy kicsit erösebb volt ott a képzés), s az elsö néhány évet végiglubickolták, mert nekik simán megtanitották midazt a 4 év alatt, amit az elsö években a gimnazistáknak, másfajta sulibol jötteknek tanitanak meg.

Cuchulainn
Egyszerû: arra kíváncsiak, ki az aki KÉPES megtanulni. Énnekem például rendszertan gyakorlatokon rengeteg latin nevet kellett megtanulni, gyakorlatilag teljesen értelmetlenül. Miután lefelelsz/levizsgázol úgyis elfelejted a nagy részét hamarosan. A dolog értelme viszont az, hogy ki az aki elég szorgalmas és elég "okos" arra, hogy leüljön és megtanulja. Mert ha erre hajlandó azért, hogy elvégezze az adott kurzust akkor valószínûleg elég kitartó ahhoz, hogy majd a szakmájában se legyen hanyag ha éppen olyan dolgot kell csinálnia amihez nem ért olyan jól vagy nem tetszik neki.
A puskáról írtakkal egyetértek, ha valaki olyan puskát ír, hogy a tudását egészíti ki vele, annak elõfeltétele, hogy tudjon valamit. De egy ilyen rámondom a tételt aztán amelyiket kihúzom annál bekapcsolom dologtól csak ostoba marad az illetõ...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

light00
Érettségin már ez megy, hogy tudod kinézni a megoldást a segédanyagbol. Törin atlasz, kronologiával. Na most akkor miröl is beszélünk. Matekon függvénytábla. Ha már egyszer az életben találkoztál hasonlo feladattal, függvénítáblában benne minden képlet, abbol lehet kiirni.

ui: pedig a polipropilén képlete oly egyszerü<#idiota>

Bucser
Ez igaz😊

puskázás téma: azt sem tartom hülyeségnek ha valaki sajátgyártású puskáût használ mert akkor legalább egyszer átnézte az anyagot amíg kinézte, hogy mit honnan kell másolnia😊

Szal ha valaki egyszer olvasott valamit az megragad benne (persze nem a polipropilén képlete vagy esetleg szerveskémiai láncképletek). Azt kellene szorgalmazni inkább, hogy segédanyaggal hazsnálni tudja a tudását és ne pedig minden fejbõl helybõl kivágva kelljen tudni. Pl matematikai szabályokat mai napig kínlódva keservesen tanulom meg, pedig a gyakorlatot gyorsabban fogom fel mint bárki más a csoportban.

Szal nem értem hogy van ez😊

Puskázni mindenki puskázik. A lényeg, hogy az életben az épület amit tervez ne dõljön össze. Céget ne vigyen csõdbe mikor odakerül és haladjon a korral azaz olvassa s zakirodalmat miután kijött az egyetemrtõl. Mivel ott az esetek többségében elavult tudást szerez (pláne technológiai tárgyakra gondolok biológia informatika, vegyészek, mérnökök)

Cuchulainn
Jó de ezt a mikroheadsetet nem hiszem, hogy a tanulásra árulják 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Bucser
"Ezzel most nem akarom azt mondani, hogy soha senki ne puskázzon az életben, de ez a fejhallgatós telefonos megoldás egy kissé extrémnek tûnik. "

Én fejlhallgatót MP3 lejátszót tanuláshoz használok, mert hallás után gyorsabban megjegyzem a dolgokat. Így amíg felmondom az anyagot biztos elolvasom egyszer legalább aztán meg csak lépegetek a tételek között ha kell valami😊