Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blekk Síp
Ez 100%?
Pl. ha az info írásbelim 104pont és szóbelin szerzek még 16 pontot, akkor
104+16=120
Tehát így 120 pontom lesz (ha lesz).
Az írásbeli összesen 120 pontos, a szóbeli összesen 30 pontos.
120/150 ázázz 80% és így lehetek 5-ös? Tehát így kell számolni? (info középszint)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

ha 10%ot érsz el akkor már nem húznak meg 😄

a célom 😄

Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam

light00
összeadják a pontokat, és ugy számolnak százalékot.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Ja és a szóbeli is ugyanannyit számít mint az írásbeli(60% lett), és a kettõ átlagát nézik? Vagy hogy van?

I.C.ram
két éve két tétel volt. Egy földrajzi és egy társadalomföldrajzi. Gondolom, ha az egyik felét vágod, akkor már megvan a 2-es.
Csa! Földrajzból nem tudom az ilyen lemezeket, meg éghajlatokat, meg szeleket stb, de az idegenforgalom, népesség, gazdaság az megy. Szerintetek kettes meglehet így?

magyarból 20 pontot kell elérnem ahhoz hogy végül 5ös legyen az érettségim
töribõl 35 pont kel hogy 4es legyek
számtekbõl 20 pont kell az ötöshöz
Irodalom - nyelvtan 25-25 pont
Töri 60 pont
Infó 30 pont, ha jól tudom

tehát magyarból el kell érned 10 pontot összesen... az azért csak meglesz
töribõl 12, számtek 6
TrIp
igen, ezt én is tudom, csak azt nem hogy hol mennyi a pontszám 😄

a pontszám 20%át
TrIp
halihó, vannak valami infók arról hogy az egyes tantárgyakból mennyi pontot kell elérni szóbelin a ketteshez?? gogléztam de nem nagoyn találtam értelmeset...

magus
ki

hen-tes
Van rá lehetõsége.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Nekem a fizikan számít a felvételinél, és az érettségi elnök fizika-matek szakos. Szerintetek beleszól majd, vagy van joga pontozni engem?

Forza Milan! Forza Ferrari!

és ha énse tudnám kinevetnél?😄 amugy én is csak a 10%okra gyurok😄

😄 végülis egyiptomban is egy párt volt...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

magus
barátnõmet, aki most érettségizik felhívta osztálytársa, hogy legyen oly kedves és korrepetálja. Erre megkérdezte bnõm hogy mibõl, mondta, hogy egypártrendszer, melyik évszázadban volt, hol, ilyesmi. (nem viccelt, tényleg ennyire suta), úgyhogy eddig én egy álomvilágban éltem, nem hittem volna hogy létezik ennyire tudatlan ember.

azért remélem az ittlévõk nagyobb része nemcsak a kettesre hajt 😊

sztem ha nem vagy olyan síkhülye hogy egy szót sem tudsz szólni akkor tuti átengednek 2essel 😊

light00
vizsgapont átalakitás ha jol tudom csak nyelvnél van. A többinél csak számolnak.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Rage47
pontokat(írásbeli+szóbeli) átalakítják vizsgaponttá és úgy a %-ot
Blekk Síp
Csak attól félek, hogy leblokkolok vagy nemtom... Egyébként elég rendes tanáraim vannak, szval meg van bennük a jóindulat az tuti.
Köszi a választ =)

Egy valamit lefelejtettem.
Az végleges eredmény hogyan számolják? Összeadják az írásbelin+szóbelin elért %-ot és azt átlagolják?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

mondjuk a számtek tételek közt van elég húzós is az tény
1. igen
2. nemtom
lehet hogy az egész bukta ha nem éred el a 10 százalékot
Rage47
tanáraid csak vannak olyan segítõkészek, h átlöknek legalább egy kettessel szóbelin 😊)
amúgy szóbelin kell a 10%
Blekk Síp
Noh lenne pár kérdésem, légyszi aki tud válaszoljon!
1.Szóbelin 10%-ot kell teljesíteni, hogy ne legyen bukta?
2.Ha pl.: infobol bukta van szóbelin, de az írásbeli 5-ös, akkor ugye nem ment el az egész érettségi "csak" a szóbeli, és akkor legközelebb csak szóbelizni kell?

Igen, kicsit pesszimista vagyok, de legalább nem érhet túlzott meglepetés. 😄

ha olyan témát húzol akkor csak kronológiai rész 😄

az a baj hogy törinél az atlasz igazán csak írásbelinél volt elõnyös, szóbeli tételekhez nem nagyon lehet használni
kösz, most megnyugodtam
törihez szerintem mindig adnak...
magyarhoz irodalom résznél is mindig adnak valamit... ha mázlid például egy kötelezõ olvasmánynál amit nem olvastál, a hátuljában benne van a saját elemzése, hogy mirõl szólt, stb... osztálytársaim jártak így jól kisérettségin másodikban 😊

az oké, hogy vershez adnak kötetet de mi van ha nem vers kell, mondjuk Petõfi: Apostol?
és törihez is adnak vmi forrást, mindenképpen?
tehát nincs olyan hogy nem adnak segítséget?
kösz, ezt jó tudni 😊
mostmár csak tisztes helytállás kell közép szóbelin...és reménykedni h nem lesz magasabb a ponthatár mint tavaly<#conf><#csodalk>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

szóbeliken is lehet vmi segédanyagot használni?
szöveggyûjtemény, atlasz, ilyesmi
Hixer
nahvazz, jövök épp megnéztem emeltszintû pontjaimat... kicsit jobbat reméltem azért, most izgulhatok mennyivel emelik a ponthatárokat.
Titeket is megkérdezlek, csak vélemény szerûen, hogy tavaly SE-ÁOK-ra 138 volt a ponthatár, és szerintetek ezt emelik ezévben és kb mekkora pontkülönbséggel? Nem kell semmi magyarázat, ha van persze jó, csak tipp, hogy emelik-e és ha igen kb mennyivel?
(Vegyétek figyelembe, hogy tavaly 1315 jelentkezõ volt, idén 1191 természetesen elsõ helyen megjelölve, illetve akinek van tapasztalata, hogy könnyebb, vagy nehezebb, esetleg uyanolyan volt-e a tavalyi és idei érettségi a felvételi tantárgyakból, illetve másoktól mit tudtok, mennyire lett jó nekik)

elsõsorban olyanknak szól a kérdés, akiknek rálátásuk van, hogy kb. hogyan is alakul ez, de persze akárki találgathat.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Tigristank
Igaz.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Szeretnék tájékozottabb lenni egy dologban. Ezt idézem:
" Amennyiben az adott szaknál csak egy érettségi vizsgatárgy alapján számolják az érettségi pontot, ebben az esetben az emelt szintû érettségiért 14 többletpont jár. "

Ez igaz vagy félreírták???

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

hát húzhattam volna jobban ;D

kár hogy élõben nem végezhettem el, pedig ooolyan jóóóóó 😄

olyan jó, képzeljétek, kilencedikeseknek tartottunk agolul ilyen kedvcsinálós-kísérletezõs órákat. DE angolul ám!!! mivel õk angol-kéttannyelvû vegyész osztály lesznek, csak 9-ben még nem tanulnak kémiát (milyen rendszer ez má' 😊...
szóval hogy szokják a labor illetve a kémia, meg a kísérletezgetés örömét, ilyen órákat tartottunk nekik... ^^ tök jó😊

a ) megszívtam volna
b ) <#eljen>
c ) <#eljen>

magus
" De kb a suliban tanultak nagy részét nem haszn osítod a munkahelyeden "

huhh

én inkább örkény istvánra, vagy németh lászlóra vágyom, az könnyebb... 😄

Blekk Síp
Viszont irodalom szóbelin adnak kötetet ill. szöveggyûjteményt, abból is ki lehet hozni jó dolgokat. =)
Pl.: Petõfi forradalmi költészeténél elemzel pár verset és már jó vagy.

töribõl pont nehezebb ilyet kihozni, ott a források minden, ott tényleg alád rakhatják a kettest 😛
irodalomból lehetek szarban ha nem nézem át... az sokkal nehezebb és seggelõsebb minta töri, nem is szeretem egyáltalán... :\

Blekk Síp
Nyílván nem szó szerint értettem.

ne keverd össze az idiótaságot a jóindulattal...

Blekk Síp
Basszus pont a töri a legtöbb pont szóbelin, és az nagyon nem megy...
Wááhhhh, semmit sem tudok belõle, soha sem szerettem a törit, egyszerûen elalszok rajta tanulás közben... <#wilting>
Igaz nekem már csak az info számít, ha abból elérek a 30-ból 16 pontot, akkor 5-ös =)

Azért ha törin írtam egy 60%-ost írásbelit, szóbelin csak nem húznak már el nem? 😄 Remélem, hogy ha annyit mondok hogy: öööõõõõõõõõõõõõõõõõõ... esetleg megspékelem egy kis aaaaaaaaaöööõõõaaaa-val és szépen mosolygok hozzá akkor kapok vagy 6 pontot 😄

Irodalom - nyelvtan 25-25 pont
Töri 60 pont
Infó 30 pont, ha jól tudom

magyar irodalom-nyelvtan külön külön hány pont? mert összesen 50 azt tudom

és töri - info hány pont? a szóbeli része?

a) Izoméria. Arról mindent, fajtái, izomériák fizkai és kémia külömbségei, stb... magyarul errõl a témáról mindent.
(Sztereoizoméria: geometriai és optikai izoméira, konstitúciós izoméira, etán molekula konformációi) ezeket mondtam 😛
b) Szökõkút kísérlet
c) Levegõn hagyunk Fe(SO4)2 és Cu(SO4)2 oldatokat, melyiknél történik színváltoás, miért?
nem lett olyan rossz ^^ de az a) azért a rosszabbak közül húzódott szóval jobban örültem volna általános vagy szervetlen kémiának 😛 így nem hoztam tökéletes formámat 😄 (igencsak nem!!)
bizakodom, és abban is hogy így is felvesznek a BME-re 😛

El is felejtettem kérdezni:
Nuki, hogy ment a kémia?
Mit húztál? 😊

az a helyzet hogy nekem se... így csillagkapu után se xD