Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kutatási részrõl mondottaknál viszont: úgy nem lehet kutatni, kísérletezni, hogy valaki nem ismeri a saját szakterületét ALAPOSAN. És ebbe bizony beletartozik az is, hogy sok olyat kell tudni, aminek az adott pillanatban úgy tûnik, semmi haszna nincs. Éppen azért, mert nem tudhatod, minek veszed majd hasznát.
Ezzel most nem akarom azt mondani, hogy soha senki ne puskázzon az életben, de ez a fejhallgatós telefonos megoldás egy kissé extrémnek tûnik.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Valamint miután gyakorlat, ezért nehezen tanulhatok elméleti dolgot, mivel kint vagyok cégnél 4 hétig a személyzeti osztályon...
A sanyi-s képrõl meg annyit, hogy poénnak jó és általában az állami munkáékra még igaz is lehet. Ám magánvilágban totál máshogy mûködik. Egy kb 350-400 fõs vállalatot irányít 4-5 ember. Egy személyzetis egy gazdasági igazgató egy ügyvezetõ és egy fejlesztési igazgató (õ általában gazdasági szakember és nem mérnök mivel a mérnököket általában nem érdeklik a gazdaságossági számítások, a gazdaságos termelés és egyéb apróságok.) és egy termelési igazgató.
Ha beruháznak akkor felvesznek egy projektmenedzsert külsõsként aki a beruházást lebonyolítja és egy mérnököt aki megtervezi a technológiatelepítést és lemûszakivezeti azt. A mérnök feladata, hogy a mûszaki tartalom megvalósuljon a projektmenedzseré pedig, hogy a gazdasági feltételek adottak legyenek és a költségkereten belül maradjanak.
De valóban feles téma és offtopic😊 csak hogy ne legyen flém😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
egyébként szerintem elméleti dolgokat tanultok max ezen a HRM-en, amirõl fogalmam sincs hogy micsoda, márpedig az a legtöbbször szöges ellentéte a gyakorlatnak. nekem van jonéhány ismerösöm aki már végzett bme-n, és arra alapozok amit õk mondtak..
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy elég felesleges ostobaságnak tartom a dolgot. Mindenféle etikai és erkölcsi problémát félretéve: Ha ilyenekre szorul valaki, hogy átcsússzon egy vizsgán, akkor az mit keres ott ahol van? És még ha sikerül is neki, akkor is mit csinál majd amikor végez és netalántán elhelyezkedik a szakmájában? Bámul bután? Olyanból már van elég...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
BTW: élelmiszeripari vállalkozó-menedzser mérnök képzést fejezek be idén (kb semmi mérnöki tárgy nagyrészt pénzügy, marketing, közgáz, pénzügy-informatika szakosodással (az informatika minimális volt viszont a pénzügy eléggé mély)
Ez egy fõiskolai közgáz diplomának felel meg (gazdasági BSC-nek beszámítják) 2 év kieg képzésen megyek egyetemi közgázra, meló mellett jövõre.
"De mivel a közgáz az alapmûveltség része és Magyarországon nagyon alacsony színvonalú a pénzügyi kultúra (pl emberek 90%-a nem tudja megmondani, hogy mit szabályoz a monetáris politika vagy alapvetõ dolgok, mint pl.: hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM) Ezért nagyon könnyen megvezethetõek mind a bankok mind a politikai pártok által"
válaszod: #19374-ben: "A mikroelõadáson szó nem esik arról, hogy mi az államháztartás és mi a költségvetés államadósság de maradjunk pénzügy témában egyáltalán hogy mi a THM. -.-"
És akkor most olvasd el újra én mit írtam és te mit reagáltál mert a kettõnek semmi köze egymáshoz.
vagy [email protected]
kiváncsi vagyok mit végeztél egyébként, ami nem hiányszakma, és jobban jártál vele mint infóval
Különben is mostmár nem elég beírni önéletrajzba, hogy mely egyetem melyik szakán végeztél, hanem tárgyakat kell sorolni és hogy mit meddig tanultál.
Az meg hogy az SZTE jobb -e mint a BME: Jó kérdés... Az SZTE-nek csak most alakult a mérnöki kara. kb semmi hagyománya nincs Szegeden a mérnökképzésnek. Itt tudósokat neveltek eddig a TTK-n, meg bölcsészeket, jogászokat iszonyatosan szívatás mértékben, meg közepes szinten közgazdászokat. Na ja meg az ország 2 élelmiszeripari iskolája közül itt volt az egyik amit most megszûntetnek... Grat Rektor úr...
Szóval a 2-t összehasonlítani nem nagyo lehet abban, hogy melyik a jobb. Ugyanis toitálisan más szektorokkal foglalkozik a 2 egyetem.
lényeg a lényeg, ösztöndíjra pályázni lehet, de ott mindenki munkát vállal, hogy el tudja tartani magát, mert anélkül nem megy. Heti 3szor van tanítás az egyetemen, pont ezért hogy a többi napon lehessen dolgozni. Az egyetemen magán pedig alig van angol ember, külföldiekkel van tele, és szinvonalát tekintve, olyan 50. körül van rangsorolva Angliában (kb 100ból). Ha egy ilyen bsc-t elvégzel külföldiként az mégsem olyan rossz, mert azt már bizonyitod hogy tudsz angolul, és talán jobban találsz kinn munkát (persze ha kinn akarsz dolgozni, de miért is jönnél ide vissza) ha esetleg visszajönnél akkor meg ugysem tudják hogy az adott egyetem adott esetben szinvonaltalan, csak azt látják hogy :oo angol egyetem :o akkor biztos tud, de persze ez csak tipp, komolyabb állásoknál azért biztos utánajárnak.
ahogy õ elmagyarázta a tandíj ott úgy megy, hogy te mész egyetemre mondjuk 4-5 évet ezalatt a kaján, könyvön, egyében kívül nem fizetsz semmit. Angliában a tandíjat utólag fizeti az ember, mikor elvégezte az egyetemet, és akkor is CSAK akkor kell fizetnie, ha van munkája az éves fizetése eléri az asszem 15ezer fontot ÉS akkor is CSAK a 15ezer fonton felüli keresetének bizonyos százalékát kell befizetnie évente...
Ergo a mostani diákok tanulását a volt diákok fizetik most, azok közül is csak azok akik nem munkanélküliek és 15ezer fontnál többet keresnek. Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy ha találsz munkát úgy is lesz évi 15 ezer fontod tutira... ez elég jól hangzik tandíbefizetésnek... oh és emellett a saját könyv, kaja költségeidre IS kérhetsz a kormánytól támogatást... kolesszel ugyanígy van, csak akkor fizeted, ha már 15ezer fontnál többet keresel évente. Itthon ugye jó diákhitel van, amit ha elvégezted az egyetemet könyörtelenül jönnek és ha csöves is vagy kihajtanak belõled, nagyon kedves gesztus.
Tény, hogy valszeg ez itthon nem mûködne, ugyanis mindenki a határkereset alatt keresne "véletlenül", oszt mégis Mercivel furikázna.
Na csak, hogy kimondjuk, ha tudsz angolul és van kedved ott tanulni, akkor egy jó és megnyerõ leírás kell magadról, tulajdonságokkal, hobbikkal, elért eredményekkel, akármilyen verseny, stb. is volt, tanulási eredményeiddel, és egy tanárodtól jó ajánlás.
utánaolvashattok itt, ez az angol "felvi.hu" : http://ucas.com
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
annak a tandíját fizesd, az életed is kevés lenne rá... :o 😄
najó csak majdnem az összes legjobb 😛
mondj ellenpéldát, hogy tanuljunk is ma valamit ^^
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
bár mondjuk a kandót felújjíthatnák mellette mert elég ocsmány
amugy talán kicsit lehetne nagyobb bmf-nik éplet.. de amugy rendben van.. modern
leszarom a konfigod...
Debrecen pedig csak átlagsuli, amolyan igazi Fazekasféle stréberképzö. 😄
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
miota az a hülye? az csak egy szerencsétlen a gödör mélyén. Nevezetesen az ultrabölcsészröl beszéltem, Bárányrol.
az irinyi vetekedhetett meg esetleg a debreceniek, de ezek közül az egyiknek gg...
én ezt láttam egyszer munkahelyen,(boritékolás X_X) alig birtam utána csomagolni 😄D
AMugy 2 éves lenne a képzés, csak mivel a technikusok az elsö évben azt veszik, hogy "nézd, összeöntöd a pirosat a kékkel, éééééés...lila lesz! nem gyönyörü?"
natehát igen. Nem vicc, tényleg. A sok gimnazista és hozzá-nem-értö miatt. Mi mindezt megtanuljuk böven a 4 év alatt, ezért a suli beszámitja nekünk az egy évet, igy csak egyet kell lejárnunk. Ezért jo nekünk. És ugyanazt a képzést simán megkapjuk+4éven át szétlaboroztuk magunkat, amit egy iskola sem mondhat el magárol az egész országban. A Petrik a legfelszereltebb/legjobb képzéssel rendelkezik országszinten.
nálunk suliba lett a legjobb matek 95%os, és már azt néztük, bottal bökdöstük volna...najo osztálytárs, de akkoris 😄
...a legrosszabb meg 3 pontos...
de ugyanannyira megyek a 90% al is😄
tavalyról meg van egy 87% os info-m
ennyi
leszarom a konfigod...
egyébként meg kezdek belerázodni
csak ne lenne fizika
(Sajnos) a vegyészet/vegyipar hiányszakma, igy még a technikusi is rengeteget számit. Már azzal lehetne elmenni dolgozni bármelyik gyárba vagy üzembe, nem minimálbérre. Remélem azért én nem fogom megutálni ezt. Habár a müszakit utálom, mint a májat, és arrol hires ám a BME :S
Talán itt inkább a szorgalommal van probléma, mert lehet, senki nem gondolná rolam, most igy versenyek meg minden után, föleg jegyeimröl, de piszokmod lusta vagyok. Tanulni szeretek, de csak azt, ami érdekel, és valahogy sosem azt, ami a tanárokat érdekli. De talán egyetemen végre belémszorul egy kevés szorgalom.