Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light00
Gondolom ara érti, hogyha úgy jelentkeznél át, hogy ott egy képzést elölrõl kezdesz, akkor megint 6+2 féléved van, feltéve, ha nincs egyetlen egy elvégzett alapképzésed sem. Ha van, akkor az arra elhasznált féléveket vond ki a 6+2bõl, és annyi finanszírozott lesz az újra.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

grizzly21
most valaszoltak egy levelemre elte-rol, ez hasznos info lehet neked is akkor:

A tárgy elfogadás/elismerés egyedi elbírálás alá tartozó kérelem. Annyit tudok Önnek javasolni, hogy hasonlítsa össze az elvégzett tárgyainak listáját az ELTE-IK programtervezõ informatikus szak tantervi hálójával. A költségeket illetõen az állalmilag támogatott 12 félévébõl le kell vonnia azt a mennyiséget, amennyit már elhasznált, és a különbözet adja a még felhasználható finanszírozott féléveinek számát. Alapképzésben összesen 6+2 félévet lehet finanszírozott. Ha egy korábbi tanulmányt nem befejezve új alapszakra jelentkezik, és nem számíttat be tárgyakat a korábbi tanulmányokból, akkor ez teljes egészében megmarad (ha van még összesen ennyi finanszírozott féléve), amennyiben számíttat be tárgyakat, akkor az jogfolytonosságnak számít és a 6+2-bõl levonják a korábbi tanulmányok alatt elfogyasztott államilag finanszírozott félévek számát. Így már csak a különbözet erejéig lesz finanszírozott, utána átkerül költségtérítéses képzésre.

ezt a mondatot mondjuk nem ertem benne:
"Ha egy korábbi tanulmányt nem befejezve új alapszakra jelentkezik, és nem számíttat be tárgyakat a korábbi tanulmányokból, akkor ez teljes egészében megmarad (ha van még összesen ennyi finanszírozott féléve)"

magus
najah, nem igen voltak õk egyetem közelében...

magus
én is 1 év múlva megyek

a hiszem ha látom taktikát követem a tandíjjal, ezek a férgek úgyis megpróbálják beszedni más címszó alatt, ha jövõre nem teszik, akkor váltok

Molnibalage
Nekem nem sok tantárgynál okozott traumát, hogy csak kettessel vagy hármassal lett meg...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fujiryu
Soten kémiából a 2-3-4-5 között csak a szülõknél van különbség, a diáknak csak az számít hogy nem bukott meg 8)

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Molnibalage
Ja. A BME-n sok tantárgyból a 3-as az jó jegynek számít. (sõt egyesekbõl a 2-es is, én már csak tudom oda járok 6,5 éve...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

grizzly21
ne politizaljunk, de en hogy orulnek ha 'kettessel-harmassal bukdacsolnek' 😊

PíszLávJuniti
<így bentmaradnak a kettes-hármassal bukdácsoló buta egyetemisták..>
hogy ezen hogy felbasztam magam @@
bálintka kezdjen már el egy mûszakit csessze meg, ahol nem bölcsészszintû 4es vagy 5 ös osztogatás megy

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Blekk Síp
Pontosan. :/

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

gercse
Nem lesz tandíj...hurrá...
mondhatjuk, ám más formában be fogjuk ugyanúgy fizetni, van egy olyan érzésem...

I.C.ram
Elvileg. De azért nézz utána, nehogy miattam bassz el egy évet 😊
grizzly21
ejj baszki ez komoly? akkor majd 1 ev mulva talan

szucsy89
nem lesz tandíj juppi😊) most érettségizem szal ez most aktuális volt...fura hogy a topik nem nagyon él így 2hónappal érettségi elõtt...nah majd április végén beindul xD
I.C.ram
De van, de csak költségtéríteshelyre mehetsz akkor már. Augusztus környékén szokott lenni.
grizzly21
na ugy nez ki hogy nem lesz tandij jovo szeptembertol, ez azokra is vonatkozik akik most felveteliztek?

van valakinek infoja arrol, hogy hogy megy az hogy az egyik egyetemrol atmesz 1 masikra? mikor lehet legkesobb jelentkezni? A rendes idopontot mar lekestem de nincs valami pot-idopont ?

magus
digitális technika

ffxi
Elsõ éves vok a PTE-n. Ígényeltem bursát. De még nem jött meg. Nektek kiküldték már?

Fákjúal!

grizzly21
iit😊) tudnek meselni
milyen orat tart az nektek?

magus
pt és mm tényleg az

iit pl egy szánalmas kis megkeseredett görcs infos banda, aki azon élvezkedik, hogyha már nem áll fel neki, és amúgyse tudná kivel használni, akkor szopatja a diákokat.

Molnibalage
Például az ÁT tanszéken, HDS, MM és PT tanszéken teljesen normális beállítottságú oktatók vannak.

magus
akire vonatkozott ez, az pont mérnök. általában infos. szegénykék néha frusztráltak

Molnibalage
Ez egyszerûen hazugság amit írsz. Lehet, hogy van ilyen, de nem ez a jellemzõ. Szar karra jársz, ennyi.

Szóval ide tûnik el a sok hely <#idiota> értem...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Fujiryu
na akkor mégse voltam hülye <#hawaii>

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Fujiryu
Apáczaisok voltunk.Én az A osztályba jártam aminek a fele matek-fizika, a másik fele meg kémia tagozatos volt.Szóval az osztály 90%a a BME-re ment,csak a mi felünkrõl mentek több irányba, a komplexe az inkább a vbk-ra ment, a 17bõl 14 asszem.<#idiota>

Biztos.
Te is imádod mások orra alá dörgölni: Google a barátod ;D

pl: Bizmut. Számos vegyülete - fõleg a bizmutil BiO+ komplexei- gyógyszerként használatosak.

light00
Jövõre, most csak psszívkodom mert technikusin vagyok, utána irány BME.
(megmondom õszintén, most adtál némi fejtörést, fogalmam nincs mit eszik a bizmutil 😄)
Haverod korábban hova járt?

Fujiryu
Hát a volt oszttársaimat sem kell félteni kémiából 😊
Annyit mondott róla hogy ez az egyetlen nitrát ami vízben nem, csak savban oldódik.Ha ettõl okosabb vagy mondd, mert én az ionos dolgokhoz nem értek mert soten nem kérik/nem oktatják.Szóval lehet nem bizmutil de így emlékszem.Mert direkt néztem hogy nem bizmutot írt.

Egyébként te most mész vagy már oda jársz?

light00
bizmutil? 😮
Biztos ez? 😄
Mondjuk laborból nem félek sokat, 5 éven át volt laborom, és az elsõ néhány év a gimisek felzárkótatása lesz, szal az laza 😊

Fujiryu
Hát az orvosin meg a kémiaintézetet nem kell félteni egoban.Van olyan vizsgáztatzó aki másfél órát szivat.A csajok remegnek sírnak mire másfél óra szopatás után megbuktatja õket <#hawaii>

Fujiryu
VBK jóhely csak szopatós a labor 😊
Most hétfõn bizmutil-nitrát volt az ismeretlen fehér por.Sokat szopott vele az ismerõsöm mire rájött mi az<#hawaii>

magus
na állj, a bme tanárok egoja alapjáratona csillagokban, õk mind kis Jézusok, vizen járnak, és te kis földönfutó úgysem tudsz az õszintjükre emelkedni, és persze majdnem mindegyik paraszt és lekezelõ, és imád szivatni, de ez azért ennél több volt...

light00
Hát én is vegyészmérnökire megyek, azért engem elég nehéz feldühíteni, az ilyen órákon szoktam mindig aludni 😊
Régi ofõm is hasonló volt, nem káromkodott, de szeretett dicsekedni hogy õ mekkora atyaúristen, és osztotta a karókat csak úgy, mint karácsonykor az ajándékot szokás. Nem kell odafigyelni, ennyi 😊
(najó, azért nem akarok átélni hasonlót :\)

magus
amúgy nem a gólyákat szivatta, hanem a közgazdászokat, ez ilyen elég gyûjtõ kurzus volt, volt itt 3.-ad évestõl kezdve mindenki.

magus
nem fogok fizetni, egy ilyen alapfunkcióért

levlistán most ez a téma, persze jönnek a jófej arcok, akik szerint csak picsog mindenki, és úgysem lehet tenni ellene, és sajnos igazuk van, ez az arc megy vissza mindjárt oda ahonnan jött (usa), és senki se fog foglalkozni vele, hogy elbaszta egy egész esténket/zh-nkat.

tényleg csak ez a kar szánalmas úgy látszik : /

Molnibalage
VIP tag tud szerkeszteni...

Molnibalage
De különbözik elhiheted. Én 6,5 éve járok oda. Nagyon kevés olyan zh-val vizsgával akadtam össze ami inkorrekt volt és ilyen pocskondiázáshoz még hasonló sem fordult elõ soha sem. Rossz karra jársz, ennyi...

PíszLávJuniti
a lépcsõ tetején véletlenül megbotlik, de lehet más véletlen balesete is <#hehe>

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

I.C.ram
Elég szomorú. Kurvára nem azért járok egyetemre, hogy faszfej tanárok rajtam éljék ki azt, hogy tini korukban nem bírtak a pattanásaikkal.
Solten
(hm, miért ismételgetek szavakat?! Ez az AVP2 betett nekem... <#hehe>)

Saor Alba

Solten
Ó, anno minket anno agyonszívatott mindegyik.. 😊

Saor Alba

I.C.ram
magus már másodéves tudtommal. De mégha gólya is lenne, akkor is egy tanár nem azért van ott, hogy szivassa a gólyákat, szerintem, arra ott vannak a KISZ-esek.
Solten
A gólyákat mindenütt szívatják ahogy lehet. A darwini törvény szellemében cselekszenek az oktatók.

Saor Alba

Solten
<#wow2> <#vigyor5>

Saor Alba

I.C.ram
Melyik tanszékrõl volt, azt legalább tudod?
magus
nem mondta el a nevet...

ezen a karon alapbol nem lenne szopas, csak a tanari kar egy katasztrofa, innen-onnan osszevalogatott dreamteam...

El van döntve. Tavaly már felvettek, csak halasztok 😊

grizzly21
"lehet hogy tényleg csak ezzel a karral van bibi" melyikkel?
aki sokat tanul az eleve nem szokott panaszkodni mert jol elvan ugy is..
en azert jonehany kar-t tudok ahol nagy a szopas

I.C.ram
Mi volt a neve ennek?