Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
na azert nem minden infost kell egy kalap ala venni😊 de teny h bme-n van nehany kirivo eset, engem is mindig a tipikus infosok -programozas- szopattak meg a leginkabb, meg ugy altalaban mindenkit, valamiert ez kedvelt idotoltesuk...

gercse
meg most jut eszembe, másik osztálytársam meg villamosmérnökire, harmadik meg vmi energetika szakra jár, és õk sem nagyon panaszkodnak, csak annyit max. hogy sokat kell tanulni, de mindkettõnek nagy agya van, szóval lehet ezért tetszik nekik

magus
hát én is kezdem gyanítani : (

gercse
volt oszttársam környezetmérnökire jár, ha jól tudom, és nem panaszkodik,
lehet hogy tényleg csak ezzel a karral van bibi

magus
ha nem szeretnél, akkor egyszerû a döntés, NE gyere ide

bár mondom, a mérnökök más bánásmódban részesednek, ott aa hatalmas ego mindent elnyom, ott kisistenként léteztek mint mérnökök, igazából szoptok ti is, de legalább nem néz le, valamelyik kis köcsög infos (hogy irtanám ki a faszba az egész bagázst)

Vegészmérnök leszek, meglátjuk mi lesz. NEM szeretnék ilyeneket sztorizgatni...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

magus
ja, majd fenn lesz youtuben, felvettük, elõször nem is hittünk a szemünknek, amikor úgy kezdte, hogy kussoljunk már a büdös picsába

(sg motor mint egy 98-as honlap, szerkesztés funckiót nem ismeri...)

magus
ja, a lényeget, amin még felbasztam az agyam, hogy ugye nem adta le az elõadás anyagát, tönkretette a csaj gyakját, az félig adta le az anyagot, de az se ment bele senki fejében, a zh 60%-a az új anyagra kérdezett rá, amit le keleltt volna adni

kitalálhatjátok mennyire sikerültek jól a zh-k

mindez a Budapesti Mûszaki és Gazdálkodástudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi karán
kerülje mindenki, mint a tüzet.

a mérnök szakok jobbak, de a mentalitás nem különbözik túlságosan

magus
most komolyan, honnan tudtad, hogy vannak tengerimalacaim? oO

magus
NE TEDD

a mai mikroökonómia program úgy nézett ki, hogy 4-6 - gyakorlat, 6-8 elõadás
elõadáson írtuk volna vmikor a zh-t, elsõ 2 hét anyaga, nem para, megoldjuk, egésznap erre tanultunk, menni fog

bejön egy fasz, egy gyökér infos (mint utolag kiderült). már látszott a fején, hogy debil, hogy itt bajok vannak. szóval bejön ez a fasz gyakra. 5 percig bírtam, ahogy megállás neélkül káromkodik, elküldi az egész évfolyamot a kurva anyjába, hogy a társadalom szennyei, csicskák (ilyen szavakkal!) vagyunk ( az elõadó eltörte a faszomtudja mijét, remélem belehal, síbalesetben), hogy õ mennyire utálja a közgazdászokat (amúgy részben õ is az), hogy neki 3 doktorija van, meghogy a matematikusok nem kérdeznek, hanem válaszolnak, egyszóval nyílvánosan megalázta a társaságot. 2 gyak volt párhuzamosan, jó, akkor átvonul a 90%-a a másikra, leülünk a lépcsõre. ez immáron több mint félórát vett el. a másik gyakon a csajszi leadja za anyagot, dehát képzelheted, ezek után mennyi ragad meg az emberek agyában, semmi. 6-tól kezdõdik aaz elõadás. bejön megint ez a gyökér, elkezdi mondani, hogy mit kéne leadnia, de nem teszi, mert utál minket mint a szar. hanem elkezd beszélni, hogy miért utál minket, és miért néz le. 1 óra szapulás után bejön a boss, az agy a god, az isten, meyer dietmar, a közgazdaságtan agya a bme-n (gondolom híre ment az elõadásnak), erre ez a rohadt tetü gerinctelen féreg, elkezdi leadni az anyagot, megalázkodva, kedvesen. félóra múlva, elkezdi kiosztani a zh-kat. ha jól számolom már 3,5 óórája hergel minket, és benn kellett lenni, mert nem mondta meg mikor írjuk a zh-t, bármikor megírhattuk. kiosztja a zh-t 3 kis kisistennel (kutyák), elsõ sor megkapja, innentõl kezdve fél óra. mi a hátsó sorban megkapjuk 15 p késéssel, onnantól kezdve 15 p. az még csak hagyján, hogy paraszt volt a zh, de annyira felkúrta az egész évfolyam agyát, hogy senki sem tudott két számot sem összeadni. ezzel elúszott a megajánlott jegy, elbasztunk egy zh-t, és ez a minõsíthetetlen viselkedés, ez nem méltó még a kocsmában sem.

ez a fasz, a bolygónyi agya helyett, ha az icipici faszát használta volna, talán nem lenne 30 évesen ilyen megkeseredett pöcs. és ez a ribanc daruka küldte be, én nem is értem hogy gondoltam. ez egy szégyen, ez a bme kudarca

10 napja nem gyújtottam rá, de ez annyira kibaszta a biztosítékot, hogy nem bírtam, ráadásul holnap vizsgázom másból, tudtam volna hasznöosabban tölteni az idõt, mint, hogy 3,5 órán keresztül elküldenek a kurva anyámba, amiért élek.

Solten
Kifejtenéd? Hacsak nem félsz hogy a kedvenc tengerimalacod egyik testrészével ébredsz 😊

Saor Alba

Na mondjad, én kiváncsi vagyok.
(ugyanis oda fogok menni)

magus
majd ha megnyugodtam leírom miért, de jól vésse mindenki az agyába,

SOHA

ismétlem, SOHA

ne gyere a bme-re. ez a felsõoktatás szégyene, ez, ami itt folyik, azt már nem lehet letudni azzal, hogy "de nagy a neve". nem, ez már sokkal komolyabb ennél.

csak NE, vagy a saját károdon tanulsz, vagy másén, de ismétlem SOHA ne gyere a közelébe, különben NAGYON pórul jársz

faszomért nem adtam be a jelentkezésemet máshova, reménykedtem benne, de ez, valami olyan arculcsapásként ért, amire nem számítottam

Jaj ezek a mai fiatalok... :o

#20526: akkor: jó.

nyamiag
én még: nem

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

magus
maradjunk a digitális analfabetizmusnál 😄

Vagy tényleg igazak a legendák: van életük, csak mi szorultunk a gép elé. <#idiota>

magus
úgylátszik ebbõl az évfolyamból kevesen járnak sg-re

vagy tényleg igazak a legendák a digitális analfabetizmusról

Hátezaz, bezzeg az én idõmben már rég leadtam a : jelentkezést.

nyamiag
még 1 nap a jelentkezésig, és ily inaktív e topik

EJNYE

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

Hát szerencsére nem maradok tétlenül, elkell itthon a családi vállalkozásban a segítség, így jövõre indulok valami más szakirányban! Azért köszi! <#vigyor3>
Fujiryu
Ja és akkor mehettem volna Orvostörténelmet/orvosi etikettet halgatni mert a normálisak beteltek...

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Fujiryu
Hát az orvosin is ez van.Mondjuk ott egyszerûbb a dolog és nagyobb szívás is egyben, mert van egy csomó tárgy amit kötelezõen fel kell venni, és ha nincs meg félévkor kihagysz egy évet, mert nemtudod felvenni a következõ féléves tárgyakat mert úgy egymásra épülnek, azaz nincs meg az elõkövetelmény, és így egy tárgyal bebuksz mindent.Aztán így van 4-5 tárgy amit fel tudsz venni mert van elég hely és mindenképpen kell és ebbõl megvan 20-25 kredit félévtõl függõen.Na ezek mellé kell felvenni választható tárgyakat, 2 kreditért és ott van már baj a limittel.Mert általában 1 elõadás van hetenként, és a neptun egyszerre 200 embert enged be és abból 25 tanár-dékánis tárgyfelvételnél.Szóval jó volt mert kb semmit nem tudtam felvenni a kötelezõkön kívül, mivel mindne betelt mire be tudtam jelentkezni neptunba(tárgyfelvétel az hétfõn kilenckor indult és nemcsak elsõsök mennek fel neptunra).Szóval egy fél napot telefonáltam a különbözõ intézetek tanulmányi felelõseinek hogy adjanak pluszhelyet.Szóval végül szerencsével meg telefonálással felvettem 31 kreditet de pl nem tudtam felvenni egy tárgyat mert egy másikat ütött idõben)

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Én is hasonlóra járok, nincs követekménye semmi. Legfeljebb nem kapsz ebben az évben iskola-látogatási papírt. Mindenesetre ha megteheted, inkább járd ki, minthogy otthon ülj és semmit se teszel. Annál hasznosabb.

Balo
Ha jól tudom – ne vedd készpénznek – nincs következménye, vagy talán annyi, hogy oda nem vesznek fel újra. Jogi következménye szerintem nincs, sõt szerintem anyagi se.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem,h tavaly tanévben érettségiztem és idén elkezdtem járni egy emeltszintû 5öd-6od évre,ami nehéznek (illetve szarnak) bizonyult és most az otthagyásán gondolkodok! A kérdésem a következõ: Milyen jogi következméyei,illetve veszteségei vannak,ha otthagyon a szakképzést? Ráhagyjam,vagy húzzam ki még ezt az évet?
jAsOn VoOrHeEs
Ne is mondd! Fél 11-kor felkeltem, etr le van halva, nagy nehezen bejutok. Prog1-gyakot még mindig nem tettek fel. Elkezdtem nézni a Prison Break S03E11-et, és mire végeztem hát persze, hogy meg lett hirdetve 4x15 fõs gyakcsoport. Természetesen hely az már nem volt. <#bdead> Mondjuk bõven várhatók még induló gyakcsoportok, mivel elõadásra is vagyunk vagy 200-an. Az idõpontütközésekrõl meg már inkább nem is beszélek, bahh...

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

Balo
Igen, ennyire szar. Csak már rájöttem, hogy érdemes éjjelezni tárgyjelentkezésnél, mert nem ér annyit egy jó alvás, hogy utána meg e-mail-ezgetni kelljen a tanszék seggvakaró – tisztelet a kivételnek – titkárnõivel.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
<panaszkodás>
Na megtudtam azt is, hogy tárgyat nem lehet újrahallgatni javítási célból (mondjuk ezt éreztem), illetve hogy az egyáltalán nem kerül hátrányba, aki nem egyenesen, hanem kereszten szerezte meg a jegyét. Tehát megvan minden tárgyam egyenesen 2-3-asra az kevsebbet ér, mint aki akár 3x-4x hallgatva elér egy 4-est (ami nem nagy kunszt, ha ennyiszer próbálják belédtömni, és túlvagy már 3-6 vizsgán). Kevés ilyen undorító rendszert ismerek, de például a szociális támogatás is hasonló. (aki nagycsaládos, – mindegy, hogy mennyit keresnek szülei – kap alapból 20eFt körüli összeget havonta. Remélem nem sokáig lesz így.
</panaszkodás>

Molnibalage
Nekünk a mûszaki hõtan órát tartották egy 120-130 fõs elõadóban mikor kb. 300-an vették fel a tárgyat bár kb. 1/3-a az kerszetes volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zomil
jah a másik poén h elsö félévben nem vértem be a 150 fös elöadásra, gonodoltam nembaj majd most, erre most 154. vagyok a ranksorban a 150-böl és megint nem férek be...
kicsit se voltam ma ideges mikor megláttam
ráadásul kéne minél több kredit, de hát igy baszhatom 😞

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

magus
az, ma is bementünk a tanszékre, hogy ugyanmár emeljék meg a limitet, vagyunk páran akik kinn vannak

erre nekiáll picsogni az a retek vén kurva, hogy a tanáraink a lelküket kiteszik, hogy mi átmenjünk, miért vagyunk kereszten (lol), meghogy akkor most miattunk új termet kekll kérni

mert amikor azért picsog midenki, hogy 360-ról emeljék már meg a limitet, szerintem egy terhes lombszöcskének is beugrik, hogy talán nem egy 100 fõs terembe kéne rakni az órát

annyi agyuk van bazmeg, hihetetlen

Zomil
többieknek is ilyen szar ez a versenyjelentkezés?...
tök jó h inditanak 2x20fös orát 4x-es tuljelentkezés mellett, és végülis a szerencsén mulik h bejutsz-e... eléggé idegesitö😞

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Balo
Én se józanul írtam😄
most így átgondolva, és utánaolvasva már nem olyan tragikus, mivel mindenki azon a szakterületen diplomázik, amelyiknél akar. Csak az utolsó elõtti féléves tárgyainak nagy része megy a levesbe, mert úgyse kell. Diploma után msc-re meg már bárhova lehet jelentkezni. Az a baj, hogy nálunk viszonylag sokan érnek célba a szakon. Elõzõ évfolyam kb 350 emberrel indult. Belõlöl besoroltak 203 embert a 212 helyre. Ez a tömegoktatás hátránya.

Molnibalage
Tavaly csak 4-en jelentkeztek áramlástechnika szakirányra a gépészeknél, de elindították mert sok mellékmodulos volt és egy két veterránnal akiket elkaszáltak egy-két tárgyból voltak annyian, hogy megérte megtartani az órákat. Ahogy az ATV-n mondta Lajos Tamás, nem vagyunk sokan..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Mi csak tavalytól vagyunk BSC, és eddig úgy volt, hogy a nem bscesknek ha pl repgépészre akartak menni, akkor 4.0+ átlag kellett hozzá. Mostmár olyan kevesen tudtak csak leszakosodni, hogy nincs megkötés.

Van olyan fõszakirány, ahova összesen 2 ember ment 😛
Molnibalage
Ez a BSC rendszer hozadéka? Okádék. Én azt a szakirányt választottam, amit akartam mindenféle megkötés nélkül. Annyi, hogy a szigorlatoknak ELVILEG és az alapképzésbõl meg a megfelelõ alaptantárgyaknak, mert az kell néhány modulos tárgyoz. Szigorlat nélkül is el lehet kezdeni a legtöbb modult, sõt meg is lehet csinálni az összes tárgyát, csak addig nem diplomázhatsz amíg nincs szigorlatod. Ez a rendszer vonatkozik még az utánamjövõkre is jódarabig.

Pár modul azért nem megy szigorlat nélkül pl. az áramlástech. szakirány sem, mert matek szig. nélkül fel sem lehet venni az áramlástant és áramlástechnikai gépekhez (ÁTG) meg kell az áramlástan. Egy-két modultárgy megy az ÁTG-re épül.

I.C.ram
x tengelyen vannak a félévek, yonon meg a tetszés.

Minél több x van az adott félév felett, annál jobban tetszik 😊
grizzly21
hat ezt a tablazatot nem sikerult teljesen elemeznem, de az is igaz hogy van mar nemi alkohol bennem😊 de teny, hogy a bme-t nem kezdik el dicserni idovel az odajarok, szopas az egesz
viszont ha vegzel akkor mashogy latod majd..egy haverom es alberlom, epito, most diplomazott, 5osre, es azert o is rengetegett szivott mig elert idaig, sokszor a 2esnek is nagyon orult. en abba kapaszkodom hogy csak 3.5 ev a bsc, es hogy vegre megvan a fizika😊
kulonben mar reg feladtam volna, es irany kulfold

Balo
Hétfõn besorolták a felettünk lévõ évfolyamot szakirányra. Hát szó mi szó elég magasnak tartom a minimum feltétel átlagokat. A 9 ágazatból 4 érdekelne, és ezekbe egyikbe se kerültem volna be ha most soroltatom be magam. Most kérdem én, mikor már bekerülök valahova ahol azt tanulhatom kb-ra amit szeretnék, akkor mért nem választhatom már meg a szakterületet is?? Mért az analízisjegyem dönti el, hogy mit csinálok évekig (aminek vajmi kevés köze van hozzá)?
Bemutatom mennyire tetszik a BME az idõ függvényében:
|
|x
|x
|x
|x
|x x
|x x x
|1.2.3. félév

Molnibalage
ATV-n ma este Lajos Tamás az ÁT tanszék vezetõke volt bent. Holnap ismétlik megpróbálom felvenni és majd felrakom valahova.

I.C.ram
Ez nem a gépészkaros.
Közlek. Repülõgépek és Hajók tanszék.
Molnibalage
Az ÁT tanszéken a BME-n? Hát akkor az tényleg érdekes. Azért annak a tansézk vizsgáit ritkán találtam nehéznek. A legkorrektebb tanszék amit csak ismerek. Mellesleg ott csinálom a diplomámat. 😊

grizzly21
hmmm nem gyenge😊

I.C.ram
80-ból.
grizzly21
annyi van meg, vagy annyi kene?😊

grizzly21
1bol1?😄

I.C.ram
Muhaha áramlástan vizsga nálunk 100%os bukási arány 😄
magus
énis... egyszer 😊

addig nyugodtan alhat a világ, nem fenyegeti senki 😄

Hajrá mindenkinek xD