Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
"ha nincs meg 3 oldal (függetlenül a szavak számától) az pont levonás"

mondom, hogy nem :C

Legalábbis anno nem így volt, sztem most sem. :C
Pipör
Sokan érettségiznek itt hnap ??

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

sweech
szerintem Balassit se árt átnézni, lent említeték, hogy a reneszánsz éve van

Balumann
Csak túloztam. Úgy gyakoroltam hogy átírtam valamilyen szöveget amit korábban írtam, ami régi füzetembe 5 sor volt (vonalas füzetben), az most 9 sor lett, 1 sorba kb. 5-7 szó van most. (meg nagyobb bekezdést írok).
Nem a mennyiség, szavak száma számít. Tartalom az 20 pont, de ha nincs meg 3 oldal (függetlenül a szavak számától) az pont levonás. Az igaz, hogyha 1 szót írnák akkor tartalom 0, minõség 0, szerkeszet felépítés 0, de legalább a mennyiség meg van 😄

Én azért gyakorlom mert én nagyon kicsikkel írok alapjában, és nagyon sûrûn is, kis helyet is hagyok ki. És avval én soha nem fogok másfél oldalnál többet írni, még a 2007-es érettségi érvelését se tudtam volna 2 oldalnál többre írni 😄

Balumann
novella elemzés szerintem nincs itt :/ 1 mû értelmezése is vers vagy egy rövidebb terjedelmû mû, a lényeg h az ott lesz, meg meg van adva a szerzõje meg 1-2 információ és ki kell elemezni.

ivjoe
Hülye vagy, nem azt nézik, hogy hány oldal, ha a tanár ránézésre kevésnek itéli, kb. megszámolja a szavakat, ha kevés, pontlevonás, szal ha neked 5 mondat fél oldal és nem vagy Pázmány Péter én már vonnám is le a pontot meg se számolnám, hogy hány szó. Tehát nem az oldalterjedelem számít, hanem a szavak száma. Ezt oldalszámból ideális esetben eldönthetõ, h megvan-e. Megjátszhatod azt is, hogy egy oldalra egy szót írsz, fognak szeretni. -.-
xy21
Bocsi de nem ugy van hogy két vers összehasonlítása és novellaelemzés???

kemszi2
látom megy a készülõdés 😄
De ne legyen túl nagy, mert az mgérosszabb, mintha kevesebbet írnál.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

szucsy89
gyakorolod a nagybetûkkel írást :ASDAsdfas_dfsAASdf:_
Balumann
Krúdy -t is nézd át, mert valami évfordulója van és lehet h lesz (magyar tanárom javasolta nekünk)

Balumann
Nah én most gyakorlom a nagyobb betükkel írást. Most eljutottam addig, hogy a tételfüzetbe amit kidolgoztunk, 5 sor (vonalas füzetbe van) fél oldalt foglal a lapon!! Kezdek örülni, ha ilyen betükkel írok olyan esszét amit szoktam írni, akkor lehet, hogy többet is fogok írni.

Meg most majd fogok írni vázlatot és utána fogom mondatokba foglalni meg rendezni, eddig ilyet sose csináltam, mindig írtam és áthuzogattam ha jobb jutott eszembe 😄 Nagyon remélem, hogy jó téma lesz amihez tényleg fogok tudni írni. Most kezdek nagyon izgulni.

szucsy89
közép szinten a magyartanárod, ha emelten mész akkor más idegen tanár

természetesen az elnök ellenõrziheti, és bele is javíthat a dolgozatba, és felül is bírálhatja azt...
szucsy89
hu 100új üzi😄

nah asszem már a tervem: átnézem a 6 "nagy"költõt (Petõfi,Ady,Kosztolányi,Babits,Radnóti,Arany,József A.), ezek életét és mûveit, a Nyugatról meg a Bibliáról olvasgatok majd, megnézem az érvelõ, összehasonlító szöveg felépítését, és végül nyelvtanból az olyan tipikus kérdéseket amik szoktak lenni a szövegértésben, pl. cím szerepe, stíluseszközök stb....

na akkor asszem ezzel vége is lesz a napnak ha ezt befejezem😊

ja és sok sikert minden holnap érettségizõnek!
Sadist
Ez pusztán ott van bukón, hogy javítókulcsban meg van adva, hogy mennyi pontot lehet levonni. És negyed oldal hiányért 50%-ot biztos nem lehet, úgyhogy a tanárod rádhúzta a szopóálarcot 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Bölcsészkaron szinte akármelyik -.-

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
szotvertechnologiak? hova jarsz?

Balumann
Elméletileg a tanárod javítja (vagy másik magyar tanár a suliban), de ellenõrizhetik.

Balumann
A mi iskolánkba nagyon jó indulatuak a tanárok, biztos h a lehetõ legjobb pontokat kapjuk 😄 , és általába rendes érettségi elnököt is kapunk (mi sulinkban van mindig az elnökök gyûlése, és hát... 😛 )
De az érettségi elnök is átnézheti a dolgozatokat (mármint a javítottakat), amivel a tanárt is ellenõrzi.

davidka003
Az írásbelit az javítja magyarból aki eddig volt a magyar tanárom vagy valaki más?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

PíszLávJuniti
a vezetési csak készség fejlesztõ tárgy, de kurva nagy baromság.
a másik pedig szinte csak dokumentálásról szól, pár száz oldalt kell kihozni belõle

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
kicsit el lehet nyújtani a szöveget, de ha nem bírsz magadtól írni 2 oldalt egy vacak versrõl, akkor húzd fel magad..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

magus
nekemm még nem volt

Mellesleg tanárfüggõ igen erõsen.
Volt olyan osztálytársam, aki nagy nehezen kerekítve összehozott 1 oldalt, és megadták neki az aránylag megfelelõ pontot, és megvolt az érettségije. Szóval minnél több annál jobb, és próbáld meg kevésbbé a tanár jóindulatára bízni magad.

Balumann
Én azért szeretnék 3-ast legalább elérni. Mûvészeti iskolába járok, ne 2-est kapjak már 😄

Balumann
jó akkor kicsit kisebbekel fogok 😄

tommyg
elég a kettes

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Fél oldalas betükkel le sem tudsz írni egy szót. Leírod APU. Erre vársz ötöst? :|

PíszLávJuniti
például
vezetési ismeretek
szoftver technológiák

Balumann
Sokkal értelmesebb lenne, ha inkább azt mondanák hány szavast kell írni. Ez így tényleg kicsit hülyeség, hogy 3 oldalt kell írni. Fél oldalas betüket fogok írni akkor meg lesz a 3 oldal talán, de most ennek mi értelme akkor. És az a legtöbb pont, hogy ha csak 2 és háromnegyed oldal akkor már fele pontot levonják... :S
Ki fogok hagyni sorokat, idézetek között is :@

magus
milyen tantárgy követeli meg, hogy te 3 oldal tömény hülyeséget körmölj oda. nálunk ha látják h hosszú és olvashatatlan van h lazán áthúzzák.

PíszLávJuniti
de, sajnos elõjön..
már egyetemen is

nothes
Ennél a 3 oldalnál mennyi a +/- tûréshatár? Btw, az elemzéseknél és az érvelésnél is 3 oldal? Ha igen tuti az érvelést választom, mert eddig az összes verselemzésem 1-1,5 oldalasra sikerült. Mondjuk 4-5 lett mindig 😊

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

magus
ezt a faszságot, az életbe nem fog elõjönni h te 3 vagy 2 oldalt tudsz e szófosni valami totál érdektelen témából

tommyg
aha

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Balumann
Csak 2x lehet idézni 1 oldalon? De 1 idézet az lehet több soros is, nem? 😛

kraawz
majd privátban írj,ha megvannak. köszönöm<#eljen><#worship>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

tommyg
elég az<#vigyor2>

PLackó
Ha többször idézek akkor max levonnak pár pontot, viszont ha kevesebbet írok 3 oldalnál, akkor elvileg 50% lehet a max pontom 😞

kuci06

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

PLackó
Akkor a költõk akiket érdemes átnézni:
Petõfi,Csokonai,Arany,Ady,Móricz,Juhász Gyula,Babits,Kosztolányi,Tóth Árpád,Karinthy,Szabó Lõrinc,Márai,Illyés Gyula,Jószef Attila,Radnóti Miklós,Örkény,Krúdí Gyula.
Ez elég sok, kiket lehetne közülük "kiszórni",kik az esélytelenebbek? Összahasonlító verselemzésnél.

kuci06
Hasonló cipõben járok 😄
Az a baj, hogy nagyon kicsi betûkkel írok, így ami másnál 3 oldal, az nálam 1.5-2 😄

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

tommyg
vigyázz mert 1 oldalon max 2x lehet idézni, de tényleg jó ötlet 😄

davidka003
"Legyen 3 oldal, és helyesírásra figyelj, akkor már van sok pont 😄"

Helyesírásom 5-ös, csak 3 oldalt nem tudok írni. Örülök, ha 1-et is sikerül.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

PLackó
hmm, ez nem is rossz ötlet 😊
Összehasonlítónál el lehet játszani,hogy szinte minden sort leelemzel a versbõl?

davidka003
Olyan vagy mint én. 😊

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Fujiryu
Amúgy meg sok sikert az érettségizõknek😊 gl hf

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Magyarból ha sikerül elérni a 2-est én le...... magam. A szövegértés megy, de a szövegalkotástól tartok.
bobka
eljuttatnám szívesen õket de 1hete meghalt a vinyóm az összes kidolgozott tételemmel.most van éppen adatmentõnél 😄

bobka.uw.hu

Balumann
Ha jól tudom lehet idézni, majd idézek sokat h kijöjjön a 3 oldal :B