Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kíváncsi vok ki innen a besúgó 😛
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Wenson - The No.1 Source for Cross Racing Championship - http://wenson.atw.hu
Verssel sose foglalkoztunk :S
Mindenki verselemzést ír ( mármint hogy ez az egyik amit lehet választani) holott én meg ugy tudom hogy
1. érvelés
2. mûelemzés( nem vers hanem novella vagy vmi más)
3. versösszehasonlítás
vagy nem így van?
bár ez máS: D
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
A magyar érettségi egyáltalán nem para!
Az elsõ,szövegértõs résznél az a lényeg h alaposan olvassátok át a szöveget! A kérdéseknél pedig újra olvassátok át amire vonatkozik.Nem lesz olyan nehéz meglátjátok!
A szövegalkotásnál személy szerint az összehasonlítást írtam tavaly, nekem az a legkönnyebb mert nem tudok reflektálni (ha kevés a háttértudásod inkább írd a reflektálást, kevesebb az esélye annak h egy bazinagy tárgyi tévedésbe fuss bele és sok pontot levonjanak)
Elemzõ bemutatásnál és összehasonlításhoz pár tipp:
-bevezetésbe fogalmazz meg egy tételmondatot, ami köré a tárgyalást fogod építeni valamint kell a költõkrõl 1-2 gondolat:milyen korban alkotott, milyen stílusban stb.
-tárgyalásban elõször térjetek ki a címre! elemezzétek bátran(mûfajmegjelölés,hogyan kapcsolódik a vershez)
-milyen a vers: versszakokra tagolt? vagy teljesen szabálytalan?(astrófikus) rímek vannak?
-hogyan indítja a szerzõ a verset
-említsetek meg más mûveket, hasonlítsátok össze vele
-költõi képek, hasonlatok
-idézni csak 3X lehet
-befejezésbe meg süssétek el még 1X a tételmondatot és h bebizonyítottátok ezzel meg azzal! 😄
Bocsi ha hosszú lettem, remélem azért segítettem vmit! Sok sikert holnapra!
Hala Madrid!
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
ennyi
leszarom a konfigod...
Egyébként 20%-ot még a leghujebb ember is el tud érni egy "dolgozat"-ban.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Sok sikert a holnap érettségizõknek!
Egyálatlán nem para (bár ezt anno én sem hittem el)
Tök felesleges ezt meg azt átnézni, mert amire a tanárok tippelnek (évfordlósok stb.)az ugyse lesz 😛 (Tapasztalat...)
Aki tud verset elemezni annak nyert ügye van...
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Tehát elvileg csak a szerkezetnél vonnak le,és ott is csak akkor számottevõen, ha feltünõen keveset írsz. (gondolom ez a kirívóság 1,5 oldal körülig van.)
Nah de csak összerizsázunk 2-3 oldalt 😊
Talán még felkészülésnek azt kéne megnézni, hogy mik a javítás általános szabályai, és mire lehet ponot adni.A megoldókulcs elején, meg közbe elszórva ott vannak a dolgok.
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler