29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• David2
    3. és 4. nyelv? az elvtársak megbolonduktak vagy mi?

Elég lenne csak az angolt nyomatni, és 2. lenne fakultatív. Többet azért nem érdemes erőltetni, mert ennél több csak a nyelvzseniknek való.

60 óra társadalmi tevékenység mit takar? párt szórólapok osztogatása és rendezvényeken tapsolás vagy mi?
  • berlinboy6329
    Jah een én is néztem,most h elolvastam..Egyet se tudnak rendesen,nemhogy 3-at...-.-
  • TDantes
    ,,Az érettségi megkezdésének feltétele a középiskolai bizonyítvány megszerzése, amelynek tartalmaznia kell, hogy a tanuló 60 óra önként választott társadalmi tevékenységet végzett az érettségire jelentkezésig."

Mi van? Ezt értelmezné nekem valaki? Vagy én vagyok hülye, vagy ez nagy marhaság( jó, lehet hogy mindkettő)

És mi van azokkal akik ezután szeretnének szint emelő érettségi vizsgát tenni?
  • bardocz
    "A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelező idegen nyelv mellett egy harmadik tanulása is kötelező"

Először oda kéne eljutni, hogy egyet megtanítanak normálisan.
  • lolSL
    meg érvénytelenítik ezzel a régi érettségik nagy részét is.
  • lolSL
    "Az érettségin a tanuló magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, egy választható természettudományos tantárgy (biológia, fizika vagy kémia és egy kötelezően választandó tantárgyakból ad számot a tudásáról.

A kormány - a Felsőoktatási és Tudományos Tanács és a rektori konferencia véleményének kikérése után - rendeletben határozza meg, hogy a felsőoktatási intézménybe történő felvételhez az érettségi mely tárgyaiból kell emelt szintű vizsgát teljesíteni.

Az érettségi megkezdésének feltétele a középiskolai bizonyítvány megszerzése, amelynek tartalmaznia kell, hogy a tanuló 60 óra önként választott társadalmi tevékenységet végzett az érettségire jelentkezésig. A 26. év betöltése után társadalmi tevékenység igazolása nélkül is lehet - költségtérítéses formában - érettségire a jelentkezni.

A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelező idegen nyelv mellett egy harmadik tanulása is kötelező. A nyolc évfolyamos gimnáziumban meg kell teremteni a feltételeket a negyedik idegen nyelv fakultatív tanulásához."

http://index.hu/belfold/2010/12/03/nyilvanos_az_uj_kozoktatasi_torveny_vitaanyaga/

nem túl barátian megszívta aki mostanában kezdi a középsulit
  • Rockynhooo
    mikortól lehet jelentkezni az év végi érettségikre ? tenni szeretnék egy javítót angolból. azt tudom hogy érettséginél is február 15. a határidő.
  • SASboy
    júl. 8-ig.
  • matyi0323
    Hali. Nem pont érettségi, de szerintem tudtok segíteni...

A nyelvvizsga eredményt mikor kell bemutatni, hogy "érjen is valamit"?
    Jelentkezésnél ( február körül, vagy nem tudom pontosan ) vagy júniusban a bizonyítvánnyal?
    Remélem csak tanévvégén :DD
  • öcsi91
    Sziasztok,szeretnék érettségizni 2 év alatt a problémám az,hogy nem elég az iskolának a szakmunkásbizonyitvány. Elég rég, 1987 ben szereztem szakmát a szakmunkásbizonyitványom mellé csak 1 lap van amin az érdemjegyek vannak,de ebből nem derül ki,hogy 3 évig jártam,mit tegyek?
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!
    Akinek vannak emelt/közép kidolgozott(!!) tételei Belügyi rendészeti ismeretekből, és elküldené nekem, azt nagyon megköszönném!
  • mrzoltan
    Biblia, és imádság.
  • xxxpaulxxx
    Nekem ő segített
  • kispeki
    hahó, informatika középszintre készülök, és keresek egy acces gyorstalpalót, hogy ne érjen meglepetés.. tudtok ajánlani valamit? :)
  • bardocz
    Ez a netpun tényleg ekkora fos? Először nem jó neki a jelszó, meg felhasználónév, most meg megadom a számlaszámot, és nem megfelelő a formátuma
  • bardocz
    Szerintem ezzel tesztelik a kitartást
  • HUmanHunter
    lol :D
  • bardocz
    Óó, a faszomat, csak kitartóan kellett egymás után sokszor nyomkodni a bejelentkezést, és jólett:DDD
  • bardocz
    Baszki, elküldték a jelszót, meg kódot levélben, úgy csinálom, ahogy a dvd-n van, aztán azt írja, hogy hibás felhasználónév/jelszó.
    Egyszer unokatestvérem bejelentkezett a gépről, de nem hiszem, hogy amiatt lenne ez.
  • akyyy
    én nemtudom
  • bardocz
    Akit bme-re vettek fel, hogyan jelentkezzek be neptunra, hogy megadjam a szükséges papírokat? A dvd-t még nem tudtam megnézni technikai problémák miatt, és amikor jelentkeznék be a levélben leírtak szerint, nem megy.
  • mrzoltan
    lol
    Hát nekem még nem volt gondom vele, többet nem tudok mondani..
  • akyyy
    jah, ország legtöbb autómatája, amiknek fele szar mert elnyeri a kártyát, felhivom a rajta lévő számot, és egyből bevonják, ahelyett hogy közölnék, hogy majd valami tök eldugodtt fiókban átvehetem, de mivel jeleztem hogy elnyelte ezért újat csináltatnak.

meg mikor saját fotómat rá akratam az új kártyára tetetni, kiküldték alapértelmezett képpel, közölve, hogy a saját fotóm JOGSÉRTŐ. amin énvagyok.

bár ez olyan epic fail, mint amit a youtube csinál, felvettem tavaly a tüzijátékot a városba, feltöltöttem, erre németországba nem lehet megnézni mert x filmben szerepel
  • akyyy
    De otp juniorba akkor se kéne lennie kezelési költségnek, ha már direkt igy reklámozzák stb. meg másnál így van.
    ismerős mondta hogy be kell menni reklamálni otp-be aztán azok bociszemmel nézve rád monjdák, hogy jajjj, hát igen van ilyen opció is, hogy havi első pénzfelvétel az ingyen van, meg x évig nincs kk.

nekem eddig is csak arra kellet, hogy neten tudjak vele fizetni :D meg még okjs suli mellet tettem rá zsebpénzt, hogy ha éppen kellet volna many és nincs nálam akkor mégis legyen.
  • mrzoltan
    Kamatozni neked az fog amit lekötsz,az is csak százezres milliós tételbe,pár tízezer HUF-on nem lesz látható kamat....
    És ingyen nincs semmi,ergo mindegyikért fizetsz,csak kérdés hogy.
    Viszont ezért kapsz, az ország legtöbb automatáját, egyik legjobb netbankot, és MCO kártyát, amivel bárhol tudsz vásárolni, mivel teljes értékű MasterCard. Vmit valamiért... Nekem nem volt még bajom az OTP-vel.
  • HUmanHunter
    meg is fogom nyugi ^^
  • akyyy
    na azért rossz otp mert kezelési költség van (bár elvileg ne kéne lennie, mégis van ). meg kamatozni se kamatozik jól.
  • mrzoltan
    otp-hez nem kell tudtommal,csak az életkorod :D
    Ott nincs kikötve az iskola...
    Csak a diák-bankártyás kombóhoz.
  • Mor3llo
    Nem tudok addig bankkártyát csináltatni(mondjuk OTP Junior), amíg nincsen iskolalátogásim?
    Ugye azt meg csak beiratkozás után (szeptember eleje) tudok kérni. Nem elég a felvételi lap?
  • akyyy
    pontosabb problémám nem nagyon van, csak mindenki óv tőle :D
  • Alias91
    ha már nem használod K&H kártyádat és pénz sem érkezik rá akkor szüntesd meg mert minuszba mész aztán egy idő után csak azt veszed észre, hogy minusz 2000ft van a számládon.
  • HUmanHunter
    nyitni kell. én erste t spéciztem ki mert k&h ból elég volt. de még nem mondtam vissza mert nem volt kedvem hozzá :D
  • szandy90
    Sziasztok!
    Ti hol szoktatok bankolni? Nekem még nincs bankszámlám, de úgy tudom az ösztöndíj miatt nyitnom kell egyet..
  • Mor3llo
    Nos ez engem érdekelne, mivel most ksézülök bankkártyát csináltatni. Miért nem vagy megelégedve az otp-vel?
  • akyyy
    lehet nekem is uj számlát kéne nyitni. jeleneg otp juniorom van, de elvileg év végén lejár a kártya meg amugyse vagyok megelégedve otp-vel nagyon:\
  • Alias91
    Valaki jelentkezett pótfelvételi keretében?
  • xxxpaulxxx
    Én úgy tudom, hogy tizenvalahanyadikáig (legalábbis barátnőmnek) De sztem ez sulinként változik... pláne a pótfelvételiseknél... szerintem:)
  • Alias91
    Hát ha fel vettek volna akkor tényleg megtudtam volna nézni a levélben.
    De én majd pótfelvételikor jelentkezzem újra és ott csak fizetős lesz így akit már most felvettek az írja meg légyszi hogy neki mikor van a fizetős határideje.
  • xxxpaulxxx
    Azt neked kell tudnod, mert megkaptad levélben
  • Alias91
    Valaki tudja, hogy fizetős sulinál meddig kell befizetni a pénzt?