Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még egypár:
-a sinus-cosinus-tételeket nem ért tudni (bár asszem benne vannak a fgvtáblában), meg a Pithagorasz és Thálesz-tételt se. 😊
-ha tudod, a valószínûségszámításos feladatot hagyd ki, annál nem lehetsz biztos a végeredményben, ellenõrizni is nehéz
-sok ilyen stat feladat van: pl adatok 1,2,3,4,5,x,y a módusz 3 az átlag meg 8, akkor ugye muszáj, h legyen még egy hármas (ugye csak akkor van módusz), az átlag meg csak menni fog 😊
-a sinus-cosinus-tételeket nem ért tudni (bár asszem benne vannak a fgvtáblában), meg a Pithagorasz és Thálesz-tételt se. 😊
-ha tudod, a valószínûségszámításos feladatot hagyd ki, annál nem lehetsz biztos a végeredményben, ellenõrizni is nehéz
-sok ilyen stat feladat van: pl adatok 1,2,3,4,5,x,y a módusz 3 az átlag meg 8, akkor ugye muszáj, h legyen még egy hármas (ugye csak akkor van módusz), az átlag meg csak menni fog 😊
azért még vonj köbgyököt, meg add hozzá a buszsofõr életkorát is, úgy a biztos <#idiota>#idiota>
elõször fel kell tenni h. a szúnyog benn van a szobában😄 Majd venném a szúnyogot 1-nek, mert hát minimális, aztán oszthatjuk 😄😄
LOL
LOL
Inkább térfogatú 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Térgeometria ? 😮
Az kemény lehet 😄 Néha belenézek matekkönyv végébe, hát ott durva dolgok vannak. Van egy x köbméterû szúnyog"égetõ" egy y köbméterû szobában, mekkora az esélye annak h belerepül a szúnyog 😄
Az kemény lehet 😄 Néha belenézek matekkönyv végébe, hát ott durva dolgok vannak. Van egy x köbméterû szúnyog"égetõ" egy y köbméterû szobában, mekkora az esélye annak h belerepül a szúnyog 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
én nem ezt mondom nehéz, csak sosincs kedvem felrajzolni az ábrát😄😄
azért emelten nem sûrûn tudod elintézni 1-2 pitagorasz képlettel, sasolni kell a hasonlóságokat, vagy gyakran az ábrát kell kiegészíteni 😊
azért emelten nem sûrûn tudod elintézni 1-2 pitagorasz képlettel, sasolni kell a hasonlóságokat, vagy gyakran az ábrát kell kiegészíteni 😊
pedig térgeometria a legkönnyebb, csak "látni" kell térben a dolgokat és általában (középszinten) egy pitagorasz vagy egy sinusz tétel szokott lenni és meg is van egy 17pontos feladat😊
én matekból csak térbeli feleadtoknál lépek tovább, sosincs kedvem felrajzolni a testet, vgéképp, ha koord-rendszerben 😄 Max ha második résznél s vmelyik nem jön ki, akkor visszanézek rá s megoldom😄
a lényeget remekül összegezted, ha pedig olyan, h. ellenõrizni elég bonyolult lenne, helyettesitheted: Mivel ekvivalens mûveleteket végezteünk ,a kapott gyökök valóban megoldásai az egyeneletnek(v. ..)
😄😄
😄😄
érdekes..
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Az x-et növeled. Ha az y csökken, akkor csökkenõ, pl a -x az.
nah megírtam, én is😄
tapasztalatok:
szövegértés: szerintem egyáltalán nem volt nehéz, velünk 4év alatt a tanár sokkal nehezebbeket is iratott.....minden feladatot megcsináltam ,bár volt egy-két nehéz feladat benne.
szövegalkotás: hát ezt kicsit kibaszásnak éreztem, mivel 3full ismeretlen mû volt, szóval kár volt készülni szinte a 4év alatt😄
elõször az érvelést akartam írni, de aztán rájöttem hogy nem tudok írni errõl 3oldalt, sõt még irodalmi példát se, úgyhogy inkább a novellaelemzést írtam😄 (az összehasonlítás alapból kiesett, fingom nemvotl a 2versrõl meg a két szerzõrõl😄D😊
összességében elmondható h nem volt nehéz a magyar, százalékot még nem akarok tippelni, de minimum 60meglesz sztem....nah majd meglátjuk😊
tapasztalatok:
szövegértés: szerintem egyáltalán nem volt nehéz, velünk 4év alatt a tanár sokkal nehezebbeket is iratott.....minden feladatot megcsináltam ,bár volt egy-két nehéz feladat benne.
szövegalkotás: hát ezt kicsit kibaszásnak éreztem, mivel 3full ismeretlen mû volt, szóval kár volt készülni szinte a 4év alatt😄
elõször az érvelést akartam írni, de aztán rájöttem hogy nem tudok írni errõl 3oldalt, sõt még irodalmi példát se, úgyhogy inkább a novellaelemzést írtam😄 (az összehasonlítás alapból kiesett, fingom nemvotl a 2versrõl meg a két szerzõrõl😄D😊
összességében elmondható h nem volt nehéz a magyar, százalékot még nem akarok tippelni, de minimum 60meglesz sztem....nah majd meglátjuk😊
tavaly nem várták el....
a javító kulcsba is két betü van!
most azt beirom dogába hülyének néznek!
most azt beirom dogába hülyének néznek!
yolvan mondjuk leszarom , én ilyen vok matekbol egy részérõl foggalmam nincs, ami meg gyakorlati dolog pl geometria meg statisztika meg még pár dolog azokat vágom ..
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
na még egy kérdés ha valaki okos a tavalyi májusi érettségiben volt egy függvény ahol az volt a kérdés csökkenõ ha....?
most itt az x-et vagy az y-t kell nézni?
most itt az x-et vagy az y-t kell nézni?
tényleg nem tudjátok vagy csak engem hülyítetek? 😊
amúgy tényleg az, pl az 1/x függvény 0-nál nem értelmezett, vagy a gyökx (na ezt hogyan írjam szebben) meg negatívokra nem értelmezett
amúgy tényleg az, pl az 1/x függvény 0-nál nem értelmezett, vagy a gyökx (na ezt hogyan írjam szebben) meg negatívokra nem értelmezett
MOst érettségizel?
Valaki, aki összehasonlítást írt? Szerintem ha tudtál 3 oldalt írni és nem tömény hülyeséget jobban járhatsz vele, mint az érveléssel. Az ugyanis elég szubjektív dolog, tanárfüggõ lehet hogy mit tart jónak. A versösszehasonlítást azért választottam, mert már rengeteg olyan dogát írtam, mindig ötös lett, sikerült eltalálni a tanár stílusát. 😊
Érvelõ szöveget nem nagyon gyakoroltunk, nem tudom mit várnának el, a novella meg olyan unalmas volt, hogy fél oldal után elaludtam rajta (érettségi 😊). Meg szerintem aki versösszehasonlítást választott, azt díjazzák a tanárok, legalábbis nálunk. 😊
Tippek, hogy mit kellett (volna) írni?
Matektól nem nagyon félek, minden menni szokott. Néhány tipp:
-prímszámos feladatoknál az egyik prím 90%-ban a 2, nézd meg a páros-páratlanságot, hogy kijön-e
-valószínûségszámításnál/kombinatorikánál sokszor egyszerûbb felírni az összes esetet, és jóval biztosabb is
-x^2 az lehet negatív szám négyzete is, nem ám ész nélkül gyököt vonni!
-ha leosztasz valamivel, elõbb nézd meg, nem 0-e
-értelmezési tartományt függvénynél, egyenletnél felírni!
-a megoldás majdnem mindig egész (bár van olyan h nem, szóval no para)
-mindig ellenõrizz!
-és vigyél fgvtáblát, körzõt, vonalzót, szögmérõt, számológépet (utóbbiból nem árt ha kettõ van, ugye ciki, ha kimerül az elem)
Érvelõ szöveget nem nagyon gyakoroltunk, nem tudom mit várnának el, a novella meg olyan unalmas volt, hogy fél oldal után elaludtam rajta (érettségi 😊). Meg szerintem aki versösszehasonlítást választott, azt díjazzák a tanárok, legalábbis nálunk. 😊
Tippek, hogy mit kellett (volna) írni?
Matektól nem nagyon félek, minden menni szokott. Néhány tipp:
-prímszámos feladatoknál az egyik prím 90%-ban a 2, nézd meg a páros-páratlanságot, hogy kijön-e
-valószínûségszámításnál/kombinatorikánál sokszor egyszerûbb felírni az összes esetet, és jóval biztosabb is
-x^2 az lehet negatív szám négyzete is, nem ám ész nélkül gyököt vonni!
-ha leosztasz valamivel, elõbb nézd meg, nem 0-e
-értelmezési tartományt függvénynél, egyenletnél felírni!
-a megoldás majdnem mindig egész (bár van olyan h nem, szóval no para)
-mindig ellenõrizz!
-és vigyél fgvtáblát, körzõt, vonalzót, szögmérõt, számológépet (utóbbiból nem árt ha kettõ van, ugye ciki, ha kimerül az elem)
jó, de megtanulod használni a 4jegyût, különösebb gondjaid nem lehetnek középen.. lapozni kell a 4jegyût, s nem a vizsgán venni elõször kézbe 😛
hát annak aki 4 évig nem tanult semmit mert a kedves tanárok számonkérõ képessége nem haladta meg az 1-et sem, annak hidd el nehéz!
ha megvan adva mondjuk hogy 2/4ed, akkor 2t jobbra 4et fel ? <#idiota>#idiota>
val szám: felírod a jó esetek számát s elosztod az összes esetek számával.. legtöbb esetben ez a modell van. És ezt felírod már kapsz pontot😄 Esetek kiszámításához meg ott a függvénytábla, szépen le is írja mikor melyik tipust 😊
Kombinatorika dettó (függvénytábla)
Kombinatorika dettó (függvénytábla)
matektól felesleges szarni, amit középen adnak..
még emelt sem vészes, pusztán annyi, h. nem elég csak a függvénytábla😛
még emelt sem vészes, pusztán annyi, h. nem elég csak a függvénytábla😛
ez biztos?
Ezt érdemes megnézni, idei évek érettségi átlagai. A közepe-vége érdekes a prezentációnak. Nem semmi a matek átlag...
értékkészlet az y?
Mi az x?
Mi az x?
A logikus feladatok jók. Azokat csak végig kell gondolni és felírsz rá egy egyenletet. Én egyedül a valószínûség számítással és a kombinatorikával vagyok úgy, hogy nem értem egyáltalán.
mélységesen egyetértek😄
tényleg nem tud valaki egy normális feladatsort adni megoldással?<#vigyor3>#vigyor3>
tényleg nem tud valaki egy normális feladatsort adni megoldással?<#vigyor3>#vigyor3>
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
az a szerencsém hogy vegyesen vannak összeállítva tuti lesz benne geometria meg statisztika amiket perfektül vágok, de pl a logaritmust meg az exponenciát el se kezdem ha meglátom, mert lövésem sincs roluk. plusz van még pár feladat ami yozan ész meg logika... így egy 3asra számítok, de legrosszabb esetben is egy kettesre.
Mi végigoldottuk a tankönyv hátuljában lévõket és áátlagosan olyan 70%-osan sikerültek IQ-ból. Suliban ott lesz velem a fgvtábla is (itthon is lehetett volna, de lusta voltam elõvenni).
Volt, hogy 3-4 nem ment összesen, máskor meg 7-8 sem, elég ingadozó vagyok matekból.
Volt, hogy 3-4 nem ment összesen, máskor meg 7-8 sem, elég ingadozó vagyok matekból.
A kis feladatokból simán ellehet érni 20%-ot.
A 2. rész kicsit nehezebb, de a 4 feladatból csak tudsz már 1-et.
A 2. rész kicsit nehezebb, de a 4 feladatból csak tudsz már 1-et.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
kilöktél 😊
tehát, véleményem szerint kvára 😄
tehát, véleményem szerint kvára 😄
szvsz az elsõrésztõl semennyire, a második meg csak sima logika, remélem nekem jól sikerül, megirtam a tavalyi közép matek érettségiket, és ugydöntöttem hogy jobb lett volna ha emeltre megyek..
Hát... holnap kiderül 😄
Csak a trigonometriát utálom, meg egy picit a kombinatorikát, de a többi az menni szokott... meglátjuk.
Csak a trigonometriát utálom, meg egy picit a kombinatorikát, de a többi az menni szokott... meglátjuk.