Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt ne vedd példának, az volt a bevezetõ, attól mostmár 20-30%-al nehezebbek az érettségi feladatok
Pipör
Hát jah :-)

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

LoL! Milyen láma feladat már? 😄 Majd ha odakerültök, hogy mátrix algebra 😛 hmm, lineáris algebra...

Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz

Timbo
de 2-3 pontnál nem is ér többet 😄 ezek a feladatok azért vannak, hogy a gyp -sek megszerezzék a 2est 😊

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Pipör
2005 ös középszint

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

szucsy89
ez vagy ilyesmi asszem volt régebbi érettségin😄😄
Sadist
Jó isten, ez ugye nem egy példafeladat? 😄 Ez még a gyépén is szint alatt volna 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

doddencs
valóban...

kemszi2
sok sikert nektek is hozzá 😄
Pipör
Adott két halmaz:
A ={egyjegyû pozitív páratlan számok}
B ={2;3;5;7}
Sorolja fel az A∩ B és az A \ B halmaz elemeit!
Az A ∩ B halmaz elemei:
Az A \ B halmaz elemei:

egy ilyen még nem is nehéz ...

szucsy89
BGF szintén...
doddencs
csak engem idéztél korábbról, én is uezt hangsúlyoztam.😄😄 Középen van és ismered a 4jegyût, nem lehet különösebb gond

eprex
azt én is jelöltem, de elsõ sorban BGF nemzetközi gazdálkodás, meg gazdálkodás menedzsment szakokat több suliban

ott a pont<#eljen>
fõleg azzal az új szines függvénytáblázattal 😄
doddencs
BME, mérnökinfó ^^

Sadist
Végülis jah, így is lehet 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Holnap matek lesz, ugye?

Tanács: Mindenki nézegesse át a függvénytáblát, hogy tudja, mit hol kell keresni. Ha valaki ismeri a függvénytáblát, annak nem fog gondot okozni, mert fvtáblából IQból meglehet írni.
eprex
sok sikert 😊

kemszi2
Miskolc Gépészmérnök,és Nyír1házán ugyanez
az nem értem, hogy minek erõltettétek az irodalmi példákat, mikor egyáltalán nem volt feltétel(igaz, hogy így sokkal nehezebb volt 3 oldalt írni de akkoris...)<#idiota>
Sadist
Az átlagos értéktõl való átlagos eltérés. Gyk. hogy az elemek eltérése a számtani középtõl átlagosan mennyi.

eprex
egyébként ki hova szeretne tovább menni?

szucsy89
pff akkor neked könnyû volt😄😄

looool még most nézem a banner kiírást: "AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.
NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK."

nem voltak??😄 nem a f.szt nem😄😄D:
Najó, medián megfogalmazása legegyszerûbben. Felírod az adatsort nagyság szerint, pl:
1,2,5,6,9. A medián a középsõ, vagyis 5. Ha páros számú adatod van és nincs "középsõ", akkor a középsõ kettõt átlagolod.

Szórás definíciója
Meg benne van függvénytáblában is.
pontosan ezeket írtam az érvelésbe, csak némi körítéssel<#eljen>
doddencs
viszont a korábbi origós link elbizonytalanított, azért mondatszerkesztésre, szavak használatára nem nagyon tértem ki :/

Sadist
Mivel a médium köztes/középsõt jelent, ezért az elsõ elem max akkor lehet medián, ha a minta mindössze egy hosszú, vagy kettõ hosszú, de kétszer szerepel ugyanaz a szám...

doddencs
én ki nem mondtam, de mivel szóbeli tételünk, én arra építettem rá jórészt az elemzést.. szóbeli tételünk is dettól (lélektani regény bemutatása) 😄

szucsy89
én pont a novellaelemzésbe írtam bele Édes Annát😄
Sadist
A valós számokon.

The Protector
Hy.írtmam 3 oldalt.Jókat írtam h a gépek által eltorzulások meg ijen szarok.A Falansztert hoztam fel de az a gond hogy 2 rosszat is írtam bele pl:édes anna(cselédgéppé válása) meg a tóték papírvágója.EEz sztetek nayg gáz.Ofõ azt mondta h annyira nem húzza le.Minden más gondolatom jó lett.Sztetek.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

doddencs
sry, ezt a szó szerint közepén dolgot elértelmeztem 😊

Egyébként voltak olyan dolgok amiket írtatok (azok az évfordulós cuccok)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

szucsy89
aha én is ilyeneket írtam a novellaelemzéshez...most egy kicsit megnyugodtam😊))
Hm így már sokkal érthetõbB 😮

I.C.ram
ki mondta, hogy nem? Persze, ha egy sorozat 1 1 1 1 1 5 6 így néz ki, akkor is 1 a medián.
kemszi2
az érvelésem ez alapján jól sikerült viszonylag.
sweech
valaki világosítson fel statisztikában mi az a szórás, thx. mindig rákérdeznek és soha nem tudom 😄

szucsy89
kemszi2
nállam a vektoros feladatoknál keletkezett zavar a térben
doddencs
medián lehet az elsõ elem is, ha annak már mondjuk 0,6 a valószínûsége

I.C.ram
Pedig kurvaegyszerû: Módusz: az a szám, ami a leggyakrabban elõfordul a sorozatban. Medián: Pedig az a szám, ami a sorozat közepén van, szó szerint. Illetve, ha páros tagú a sorozat, akkor a sorozat közepén lévõ 2 szám számtani átlaga.

Legegyszerûbb matek anyag. Nem csodálom, hogy "tanuljátok meg otthon" kategória.
doddencs
módusz: a leggyakrabban elõforduló érték(legnagyobb valószínûségû)
medián: az az érték ,ahol a valószínûségek értéke eléri a 0,5-öt 😊

kemszi2
én is így vagyok vele.szóval nem kéne elbaszarintani 😞
Egyszerû: a módusz a leggyakrabban elõforduló elem, a medián pedig az adatsokaság közepe nagyság szerint.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

doddencs
csípem a matekot <#smile>

Na akkor ha már te is emelt magyaros voltál ma akkor megosztom a véleményemet.
Az elõzõekhez mérve, szerintem kicsit könnyebb volt ez az emelt szint. A reflektálás nagyon jó volt. Szerintem eléggé középszintes volt. Kicsit sokkaltam a 15 pontot, de nem baj. A metafórás sem volt vészes, ott kicsit gondolkodni kellett, de megpróbáltam a körítés mögé tartalmat is tenni. 20 pontért szerintem könnyû volt. Bevallom a József Attilás részre nagyon haragszom, mivel volt sejtésem hogy lesz, ezért amikor suliba épp vettük megtanultam az összes verselemzést meg egy két idezétet. Akkor nem értettem miért nem megy, pedig megtanultam. Hazaérve döbbentem rá, hogy még a szöveg gyûjteményben sincs az adott vers. Csak néztem. Ennyit arról, hogy ha tudsz négy könyvet akkor csípõböl kivágod. Persze megírtam a három oldalt, majd lesz valami belõle.
Az általános mûveltség kicsit rizikósabb volt. A vers részleteket nem tudtam, tippeltem. Az sokat segített, hogy megadták hogy a nyugat elsõ nemzedékérõl van szó, így az életrajzok alapján próbáltam logikázni. A nyugati írókat jól összekevertem, így amikor volt egy felsorolás, akkor biztosra csak Móricz-ot tudtam, de a többihez is volt sejtésem. Az idegen szavak kíhúzva, bár ott is próbáltam logikázni a szöveg alapján. A nyelvtan totál kész volt. A másik nyelvtani kérdés se volt teljesen tiszta, de azért írtam oda. A bolondos engem is megfogott. Leginkább az okozott fejtörést, hogy most olyan mûvet kell írni, amiben a bolond mint szó szerepel, vagy olyan amelyben valaki megbolondul. Hasba vágtam magam és Aranytól írtam három balladát, amely a bûn és bûnhõdés motívumára épül. Mindegyiknek megörül a szereplõje és ezt mindegyiknél másképp fogadják majd az õt körülvevõk. Ha nagyon kötözködni akarnak, akkor esetleg mondhatják hogy az elméje megbomlik nem ugyanaz mint a bolond. Nálam igen, de ez most nem számít. A teszt része meglepõ volt, azt hittem semmire nem tudok válaszolni. A reflektálás a mûelemzés és az érvelésen áll vagy bukik a dolog. De legjobban az zavar, hogy 18 pontot vonhatnak le írásképre és helyesírási hibára. Ez az egyetlen amit nem tudtam eldönteni, hogy akkor most mi lesz. Lényegében most egyelõre nem mondok véleményt. Június 3 soká lesz, szerintem addig nem veszem elõ a magyar tételeket. Már csak babonából sem.
doddencs
<#vigyor2>

Huh, módusz, mediánt sose tudtam 😄 Egyetlen anyag amit a tanár úgy adott fel h otthon tanuljátok meg... nem is tudom :S

látom nem csak én parázok a matek miatt 😄
vagyis igazán nem fosok tõle... csak hát ez kell a felvételihez <#whatever>