Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dying Soul
Nyugi,az egy nagyon jó feladat volt. Ha másra nem, arra jó volt, hogy megmutassa József Attila mekkora zseni volt.

A reflektálás is korrekt volt, az ilyeneket csípõbõl tudom. A gyakorlati is egyszerû volt.

Ellenben a teszt! Az a "bolondos" feladat nagyon odavágott szerintem, meg ahhoz a nyelvtanoshoz se tudtam semmi okosat írni, mert azt át sem néztem.

kemszi2
õõ nem.néztünk egy érvelést.az vmi jövõ képes volt talán és ott kérték az irdolami példákat is.de egy másiknál meg amit írtunk ott nem kérték és a kulcsban sem volt.
szóval ha a javító kulcs kéri akkor a jó édes anyukájuk napszemüvegét
Hát de azt írták, hogy a késztermékek milyen hatással vannak az emberekre és arról hozzunk példát. Nem arról, hogy egy másik költõ hogy gondolja. Ezért külön írták az "irodalmi" példát amit írjunk bele Ács Éva idézetként.

xy21
irodalmi példának lehetett volna Franz Kafka az Átváltozás->ott jelent meg elõször a vonat (az is egy gép nem?)

doddencs
hát majd javítókulcsban kiderül, általában hozzá szokták érteni, h. irodalmi példa.. mégiscsak magyar érettségi 😄

kemszi2
lehetett persze,de nem kérte a feladat
89
neeeem...de mindig keverem a kettõt...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

herczeg
sztem meg bõven lehetett az érveléshez irodalmi plédát, úgy kb minden második sci-fi könyv, plusz én is írtam madáchot...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

doddencs
legalább ott is Mikszáthot írtál.. mert az azért gáz lenne 😄😄

89
sry...látszik, hogy éretlen vagyok 😄

Hát ez is igaz,akkor meg ne vergõdjön egy tanár sem majd <#vigyor3><#buck>
doddencs
Miktszáth neve már hogyan merül fel az Ember tragédiája kapcsán... esteleg Madách

doddencs
nahh hát elsõ rész kihúzva😊
A szövegértés nekem meglepõen könnyen ment, vagy 10-15 percig már csak nézelõdtem 😄 2. résznél kizárásos alapon leelemztem a novellát (a többit szarabbnak találtam), terjedelem meglett, tartalom majd kiderül😄😄

Holnapi matek emelt visont jó lesz, az már mképpen számít is😄, bár nagyon nem tartok tõle, menni szokott 😄

PESK
sztem tanárfüggõ h elvárja e az irodalmi példát..én nem irtam és az elsõ kérdése az volt h irtam e bele..<#szomoru1><#buck>A feladatba nem volt odaairva h IRODALMi csak az h példát...

ArtlessDesign!!!

De nem volt ott irodalmi példával támassza alá érveit.Akkor most mi van?
József Attila anyjára utáltam,hogy kézzel mosott meg ilyenek...:S<#conf>
hát én nem emlékeztem olyan költeményre ami a témába illett volna... 😊

jah igen 😊

89
Mikszáth falansztere az Ember tragédiájában...futurizmus...stbstb

Kellett írni irodalmi példát az érvelésnél? Én bele írtam még az Atya Úr Isten is,de irodalmi példa nincs benne <#wow1>
sweech
egy rakás írónak/költõnek van olyan mûve aki élt a világháborúk idején

Annyi volt odaírva, hogy írj példát, de azt nem kötötte le, hogy irodalmi példa legyen.

Ati

kemszi2
kellett példa,de nem irodalmi,.legalább is én úgy emléxem,de azért azt a kis szöveget felhasználtam amit adtak
PESK
Énse irtam...rousso-t meg voltaire-t irták páran..:S...

ArtlessDesign!!!

sweech
én úgy emlékszek meg volt adva. azért írtam inkább összehasonlítást

én sem írtam és ehhez az érveléshez, sztem nem nagyon lehet irodalmi példázatot találni 😊

Hát végülis nem volt szempontként megadva, hogy írj, szal sztem nem baj.

Ati

stargatelost
Én sem írtam nyugi....

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Az azért gáz lehet 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

89
na emberek....csak én nem írtam semmi irodalmi példát az érvelésbe? <#falbav>

Pipör

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

sweech
õk emelt szintrõl beszélnek

kuci06
én azt írtam, hogx egyik sem egyenletesen megy végbe.
(a szövegben is ezt említette)

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Balumann
"3-8 oldal terjedelemben válaszoljon"

Klemice
odaírta neked valaki hogy 3 oldalt kell írni?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Balumann
<#zavart2> Én jövõre még a sulimban maradok és cska zenei tantárgyakra kell majd járnom. Aztán zeneakadémián (már ha sikerül bekerülnöm) nem tudom, hogy vannak ezek a vizsgák.

Balumann
ja mármint ez arra volt példa, hogy úgy tûnik ma sokkal jobban változik a nyelv mint régen (rövidebben a nyelv változása)

Tigristank
Na ja. Viszont mi egyetemisták meg egész júniusban szívunk a vizsgaidõszak miatt, és mikor ti, érettségizõk, már a strandokat járjátok, mi még akkor öltönyben várunk arra, hogy lefelelhessünk. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Balumann
Az nem jó szerintem! Az öregedéssel az volt, hogy folyamatosan változik, de úgy érezzük valamikor felgyorsul, valamikor meg nem változunk semmit. 😄 (ezt kivételesen értettem😄)

kemszi2
majd ha kész leszünk mindennel ide ülünk a gép elé és megiszunk 1-1 felest az egészségünkre<#gonosz1>
pTk
Szerintem a szövegértés annyira nem volt nehéz, hogy ne lehessen befejezni, bár volt pár keci feladat az biztos, fõleg az a táblázatos, nem vágtam hogy mit akarnak kihozni az öregedésbõl, szal kb igy irtam hogy változás, és a közös bennük a folytonosság, a többire is ilyen szinten próbáltam kitalálni a választ 😊 Érvelés tényleg könnyû volt, mondjuk én a multból indítottam hogy romaiak meg egyiptomiak, kinaiak életében (piramis, vizvezeték, nagy falon a tükrös kommunikáció) mennyire voltak meghatározóak, a fegyverekrõl hogy az erõsebb kutya baszik, nyil->puska->gépesitett bigyók, tömegkultúra, tömeggyártás, uri geller, gyõzike 😊
az a baj ugyis attól függ hogy a tanárnak aki javitja tetszik-e a stilus vagy nem.

Balumann
Itt lesz fennt (nem túl nehéz megtalálni keresõvel)

immovable
sõt közben is lehet xD
Balumann
elõtte is mehetsz 😛

xy21
amugy vki majd felteszi ide a javitókulcsot?

kemszi2
cinkes <#ravasz1>
Rockynhooo
nekem az is hogy fél orája és mehessek kocsmába XD

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

kemszi2
nekem már az is elég hogy azt mondjam hogy 1 hónapja hogy leérettségiztem<#crazya>
Balumann
Alig várom, hogy én is ezt mondhassam, hogy tavaly már leérettségiztem :B

Tigristank
Én azt választottam. (Csak én tavaly voltam. <#kuss>)

<#idiota>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

immovable
én meg 9 éve 😛