29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• bardocz
    Arra nem lehet készülni, és különben is időpocsékolás.
  • REPS0L
    irodalomra ti hogy készültök? nekem törire van egy nagyon jó könyvem, de magyarra fogalmam sincs
  • Nohab
    Nem attól függ, hogy mit tanultatok... ha csak nem valami belsős a tanárod.
  • Rainbow15
    ja az biztos lesz, de mi pont a novellaelemzést tanultok az utolsó évben :D
  • Cat 02 #28890
    +1
  • DJ RX7
    én azt mondom érvelés ftw!
  • Rainbow15
    Mekkora esélye van, hogy a novellaelemzés helyett verselemzés lesz?
  • bardocz
    Tavaly nagyon könnyű volt, most biztos nehezebb lesz.
  • z99999
    emelt matekról van vmi infó, mennyire lesz nehéz?
  • abletonext
    emelt szint?
  • gergobaby
    Valaki megy idén infóra? :) Nekem kéne valami közel 100 %-ot írnom remélem meglesz, mert különben
  • bardocz
    Sharp után ha valaki Casio-t vesz a kezébe, azt se tudja majd mi hol van, jó, ha az alap műveleteket megtalálja:)
  • Cat 02 #28882
    Mi az, hogy nem kell levezetni ? Tavaly még azért járt pont, hogy felírta a másodfokú egyenlet megoldóképletét ^.- De mindegy, ti érettségiztek és úgyis ő javítja :)
  • masoma
    utánanézett a matek tanár és lehet használni (mivel nem ábrázol grafikont).
    a másodfoku egyenletet meg nem kell levezetni, csak a két eredményt kell megadni az max pont.
    de bardocznak egyébként valamennyire igaza van, nehéz hozzászokni.
  • bardocz
    Mellesleg ennyi idő alatt megszokni egy új gépet...Necces.
  • Cat 02 #28879
    Elvileg akkor nem lehetne használni, de konkrétan nem érdekel senkit. Ha számolás nélkül bököd oda a másodfokú egyenletet, akkor úgyis 0 pont, ha meg tudod a képletet, nem nagy dolog kiszámolni, sőt általában gyök alatt is négyzetszámok vannak, onnantól meg fejben is mehet.
  • masoma
    CASIO FX-570ES
    -ezt még engedik. (nekem is ilyen van)
    amiben sokat segít: függvényértékeket kiszámol (másodfokút, abszolut értékeset stb.)
    másodfoku, harmadfoku egyenletet megold (gyorsabb mintha írva számolnál)
    logaritmusos, gyökös, hatványos feladatoknál szuperál:)
  • Rage47
    Matek érettségire tudtok ajánlani jó számológépet?
  • REPS0L
    legyen igazatok, fáradt embernek ilyen okosságok jutnak az eszébe... :)
  • Cat 02 #28875
    Mit akarsz vele számolni ?
    Nem hinném, hogy emelt/sima matek érettségin van olyan, amit nem lehet kiszámolni rendesen...
  • bardocz
    Beírod majd, hogy x^2+6x-3=0, és megoldja? Simán megéri a kockázatot
  • REPS0L
    ki mondta hogy kettes a cél matekból? :)
    wolframalpha olyan szépen dolgozik telefonon, hogy le sem lehet írni... :)
  • bardocz
    Nekem sehol sem nézték a számológépet. Melyik érettségin akarod használni ezt? Mert matekon elég retardnak kell lenni, hogy ne legyen meg ilyen nélkül:D Többin meg feltűnő a sok pötyögés.
  • REPS0L
    az para ha kibelezek egy számológépet, és belebaszok egy telefont? :)
    fedlapot rá, aztán senki se mondja meg róla hogy az nem egy számológép... :)
  • masoma
    köszönöm:)
  • Hangman576
    A töri írásbeliben az a jó, hogy ha jó a szövegértésed, akkor a forrásokból meg tudod írni hármasra. Én egy szót nem tanultam rá, mert olyan szinten nem ment a töri, hogy amikor tanultam rá, akkor is egyeseket kaptam év közben és még így is simán megírtam hármasra.
  • nearo
    Szerezz valahonnan egy korábbi feladatsort, fogj egy töriatlaszt, és nézd meg, hogy mit tudsz összehozni. Így első körben ezt javaslom, mint felkészülés.

Én írásbelire lófaszt nem tanultam, mégis simán 3as lett... az már más kérdés, hogy szóbelinél izzadtam picit, mert nem pont azt a tételt húztam, amit szerettem volna :)
    Tehát a kérdéseidre válaszolva: egyáltalán nem volt nehéz, egy jó alapműveltség bőven elég, idő meg annyi van, mint a tenger...

Persze ez csak akkor igaz, ha csak annyi a célod, hogy átmenj valahogy... ha valahova 80% fölé lövöd be a célt, akkor azért tanulni is kell valamennyit :)
  • bardocz
    Minden érettségin bőven sok idő áll rendelkezésre. Mi év közben átvettük az elsős könyvet, meg a másodikosból a fontosabb dolgokat, meg én magamtól a harmadikosat is átnéztem, ugyebár órán meg a negyedikest, így simán megvolt minden. Nem nehéz egyáltalán.
  • masoma
    - idén fogok érettségizni és az egyedüli parám a töri írásbeli.
    egy nagyon szigorú tanárom van és mindig mondogatja az osztálynak, hogy simán megbuktat minket érettségin meg hasonló fenyegetések.
    - aki már érettségizett töriből annak a tapasztalataira lenne szükségem (nehéz volt? sok elméleti tudás kell? elég idő van a feladatlap megoldására?)
    - hogyan és miből készüljek rá?
  • Rockynhooo
    köszi a válaszokat :) akkor jól sejtettem.
  • Cat 02 #28864
    Ha most jelentkezel akkor 28at.
  • Mor3llo
    Szerintem 28-at, a nyelvvizsga független az érettségitől.
  • Rockynhooo
    2008ban érettségiztem de most fogok nyelvvizsgázni. Nekem akkor 28 pontot fog érni vagy 35t? mikor érettségiztem akkor még 35 volt.
  • Adaaam
    Nekem van egy negyven valahány éves csoporttársam is, és senki nem nézi ki azért mert az anyánk lehetne. Nem lesz belőle semmi hátrányod ha pár évvel később kezded az egyetemet és nem rögtön érettségi után. Max annyi hogy nehezebb lesz visszarázódni a tanulásba.
  • HUmanHunter
    fölötte van zölddel hogy hitelesítve.
  • TDantes
    Én meg 24 évesen kezdek neki...eddig dolgoztam meg mást tanultam. Na és? Tán csak nem vagyok még öreg.
  • Mor3llo
    És mi azzal a probléma? Nekem is sok szaktársam van, akik gólyák, de 20-21 évesek. Nem kötelező 19 évesen kezdeni egyetemet/főiskolát:D
  • gotchaaa
    Srácok, gáz, ha fél nappal a határidő előtt így néz ki a felvim? Zavar az a szürke rész ott jobb alul..
  • EnxTheOne
    Sziasztok, lenne egy kérdésem.
    Szerintetek megéri kimenni egyetem elött külföldre dolgozni egy évet? (Meló elvan intézve kint élő rokonak köszönhetöen). Csak az a baj hogy évvesztes vagyok, és nyelvi előkészitös suliba jártam. Idén Julius elején leszek 20 éves. Szóval ha kimegyek akkor 21 évesen kezdem az egyetemet. :(
  • HUmanHunter
    ye énis! :)