Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én matek-infóval mentem, az a legkönnyebb, infot meg matekot csak érteni kell, egyedül szóbelire kell tanulni valamennyit, de annak is nagyobbik része alap dolog (legalábbis nekem infós dolgok azok voltak)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

bardocz
Jaja, emelttel úgy tényleg csak plusz öt pont.
Nekem emelt matekom volt, mivel dupláztam, így majdnem annyit ért, mint egy 100%-os közép
Hm, lehet. Nekem volt emelt infom meg sima angol nyelvvizsga és akkor úgy meg volt a 75/80, azért lett volna +5 pont, akkor csak nekem volt úgy, sry 😊

bardocz
50 pontot lehetett vinni nyelvvizsgából szerintem, és ha jól emlékszem a közép az 35 pont volt.
Hát eddig egy nyelvvizsga ért csak valamit, kettõvel +5 pontod volt... (emeltet nem vágom), mostani parásabb szerintem.

bardocz
Mert mondjuk mérnöknek ne azt vegyék fel, aki hülye matekból, meg fizikából, csak van n+1 nyelvvizsgája. És ugyan így más szakmákra is kivetíthetõ ez.
matyi0323
Miért is?

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

DJ RX7
már most 28 pont a középfokú

:3

bardocz
Az jó dolog, hogy a nyelvvizsga értékét csökkentik.
*28 a középfok.
Ezt már hamarabb bejelentették.Nekünk ( akik 2012-tõl érettségiznek ) 50 pont lesz az emelt érettségi, 40 a felsõfokú, -és 30 a középfokú nyelvvizsga.
kispeki
de nem úgy van, hogy ha vmi módosítás van, akkor az utolsó 2 évfolyamot nem érinti?

SoF II: C4z0rla

Mr_no_NaMe
elmehetnek a kurva anyjukba, hogy ezt is most találják ki...szopás jelenleg az egész érettségi/felvételi rendszer úgy ahogy van.
bardocz
Ja, ezt nem tudtam.
De ugyebár az emelt érettségiért már 40 helyett 50 pont fog járni, szerintem ezt ki fogják használni sokan ( meg azért eddig is sokan tettek emeltet)
bardocz
Nem hiszem, hogy túl sokkal, legalábbis ha a környezetembõl indulok ki. Szerintem elég kevés ember fog élni az összes pluszponttal.
üdv,

2012-tõl a pluszpontszámok 480-ról 500 pontra emelkedenk.Szerintetek ez mennyivel fogja megemelni átlagban a a fõiskolák/egyetemek ponthatárait?Azért ez csak 20 pont, de én ezt nem fogom tudni kihasználni mivel nem teszek majd emelt érettségit, ("csak" egy felsõfokú nyelvvizsgám van) és most hiába nézem az adott szak ponthatárát, mivel '12-tõl mindegyik fog emelkedeni ÁTLAGBAN valamennyivel, csak kérdés hogy mennyivel?
DJ RX7
helo jövünk

:3

Mor3llo
Szerintem ez nem képezi vita tárgyát...😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Én inkább mennék érettségizni megint 😄

Mor3llo

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

bardocz
Jan 12 óta itthon ülök, mert semmi dolgom...
Mor3llo
nekem meg már csak 1 vizsgám maradt<#puszis>

mrzoltan
De kedves 😄
Mr_no_NaMe
Háháá most ti jöttök geciek 😄
Ezt is megértem...
om.hu

Fent van eddigi összes érettségi, megoldással pdf-ben és letölthetõ fájlként is.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

kispeki
Sziasztok!

Májusban fogok érettségizni informatikából, középszinten. Kerestem a google-ban feladatokat, de csak olyanokat találtam amiben nincs megoldás. Nem tudna nekem valaki segíteni olyan (magyar nyelvû) feladatokat találni, amihez mellékelik a megoldást is?

Elõre is köszönöm!

Mor3llo
maradjunk egy "is-is"-ben!

angolt se képesek megtanulni*

fixed it for you

byzhouse
angolt se képesek megtanítani

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

jó lenne. de egy érettségi elõtt álló gyereknek kb annyi tudás van a fejében, mint a szakmunkást végzett szüleinek, szóval gyakorlatilag potenciális célközönsége a politikának. És akkor még nem beszéltem a sajnos diplomával rendelkezõ álértelmiségrõl. és annak a fattyairól. de nem akarok politizálni, csak ez még elgondolásként is komikus : )

lolSL
gyerekek jó lenne ha nem lennének jobbikosok, se fideszesek, se semmilyen párt kis rajongói

lol, megnézem mikor megy egy jobbikos segíteni a cigányoknak szociális munka keretein belül

http://index.hu/belfold/2010/12/09/pokorni_nem_jo_ha_kotelezo_az_erettsegi_elotti_karititav_munka/

ez egy újabb álvita a kdnp és fidesz között, ilyet már láttunk. A vége természetesen az egymásba borulás lesz. Csak kell elõtte egy kis színészkedés, parasztvakítás.

http://atv.hu/belfold/20101209_hiller_istvan

Nem sok kar marad az egyetemeken. Köszönjétek meg Hoffmann Rózsának!

matthias92
Mintha nem lenne ott a sok retkes *****, aki egész nap csak veri az asszonyba több havi juttatásért, mint amit a két diplomás keres a családomban.
Azoknak nem kell semmit sem csinálni, de aki tisztességes akar lenni, az szenvedjen...
IGEN MAGYARORSZÁG!

Ahhoz, hogy érettségizhessek,(már pár éve leérettségiztem, csak a feltételezés kedvéért) 60 órát, csak úgy ápoljak egy rakás vadidegen embert? Kaparjam ki õket a szarból, meg ilyesmi?

Félreértés ne essék, ha saját rokonról lenne szó, természetesen csinálnám, mert családtag. Ha ez lenne a munkám, akkor szintén nem morognék miatta.

De hogy azért tegyem ezt, hogy megkapjam az érettségi bizonyítványt? Lófaszt a Fidesz seggébe! Hatvan órán át toljanak be nekik egy jókora nagy lófütyköst!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

bardocz
60 óra szociális munka, 3 idegennyelv tanulása, ezek mit szívtak?
kispeki
#28812 és #28814: a 60 óra társadalmi tevékenység az olyasmit jelent, mint például öregek otthonában segíteni ápolni a betegeket... (lényegébn 60 óra szociális munkát kell csinálnod ahhoz, hogy leérettségizhess)

David2
3. és 4. nyelv? az elvtársak megbolonduktak vagy mi?

Elég lenne csak az angolt nyomatni, és 2. lenne fakultatív. Többet azért nem érdemes erõltetni, mert ennél több csak a nyelvzseniknek való.

60 óra társadalmi tevékenység mit takar? párt szórólapok osztogatása és rendezvényeken tapsolás vagy mi?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

berlinboy6329
Jah een én is néztem,most h elolvastam..Egyet se tudnak rendesen,nemhogy 3-at...-.-

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

,,Az érettségi megkezdésének feltétele a középiskolai bizonyítvány megszerzése, amelynek tartalmaznia kell, hogy a tanuló 60 óra önként választott társadalmi tevékenységet végzett az érettségire jelentkezésig."

Mi van? Ezt értelmezné nekem valaki? Vagy én vagyok hülye, vagy ez nagy marhaság( jó, lehet hogy mindkettõ)

És mi van azokkal akik ezután szeretnének szint emelõ érettségi vizsgát tenni?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

bardocz
"A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelezõ idegen nyelv mellett egy harmadik tanulása is kötelezõ"

Elõször oda kéne eljutni, hogy egyet megtanítanak normálisan.
lolSL
meg érvénytelenítik ezzel a régi érettségik nagy részét is.

lolSL
"Az érettségin a tanuló magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, egy választható természettudományos tantárgy (biológia, fizika vagy kémia és egy kötelezõen választandó tantárgyakból ad számot a tudásáról.

A kormány - a Felsõoktatási és Tudományos Tanács és a rektori konferencia véleményének kikérése után - rendeletben határozza meg, hogy a felsõoktatási intézménybe történõ felvételhez az érettségi mely tárgyaiból kell emelt szintû vizsgát teljesíteni.

Az érettségi megkezdésének feltétele a középiskolai bizonyítvány megszerzése, amelynek tartalmaznia kell, hogy a tanuló 60 óra önként választott társadalmi tevékenységet végzett az érettségire jelentkezésig. A 26. év betöltése után társadalmi tevékenység igazolása nélkül is lehet - költségtérítéses formában - érettségire a jelentkezni.

A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelezõ idegen nyelv mellett egy harmadik tanulása is kötelezõ. A nyolc évfolyamos gimnáziumban meg kell teremteni a feltételeket a negyedik idegen nyelv fakultatív tanulásához."

http://index.hu/belfold/2010/12/03/nyilvanos_az_uj_kozoktatasi_torveny_vitaanyaga/

nem túl barátian megszívta aki mostanában kezdi a középsulit

Rockynhooo
mikortól lehet jelentkezni az év végi érettségikre ? tenni szeretnék egy javítót angolból. azt tudom hogy érettséginél is február 15. a határidõ.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

SASboy
júl. 8-ig.

nice legs. what time to open?

matyi0323
Hali. Nem pont érettségi, de szerintem tudtok segíteni...

A nyelvvizsga eredményt mikor kell bemutatni, hogy "érjen is valamit"?
Jelentkezésnél ( február körül, vagy nem tudom pontosan ) vagy júniusban a bizonyítvánnyal?
Remélem csak tanévvégén 😄D

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Sziasztok,szeretnék érettségizni 2 év alatt a problémám az,hogy nem elég az iskolának a szakmunkásbizonyitvány. Elég rég, 1987 ben szereztem szakmát a szakmunkásbizonyitványom mellé csak 1 lap van amin az érdemjegyek vannak,de ebbõl nem derül ki,hogy 3 évig jártam,mit tegyek?