29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• karajjj
    3 üdvözlégy, meg egy miatyánk
  • bardocz
    Hajrá kovács néni!
  • z99999
    emelt matekhoz valami utolsó rövid tanács?
  • DJ RX7
    mivel az egész beszélgetés a 20. században folyik és ábrányit megemlíti, hogy a múlt századi ember vagyis akkor 19. századi így már következtetni lehetett, hogy belőle apollinaire volt aki valamelyik világháborúban vett részt ami a 20. században történt.
  • Balazs15
    hát igen ha a tartalmát irod csak le és ugymond "nem látsz bele az üzenetébe" akkor 8 pontnál tényleg nem lesz több..hiába a 4 oldal
  • w77d
    bááárcsak ezek lettek volna, professzor lennék XXXD
  • fook
    az asszem max 8 pont :S Nézzétek meg a tavalyi megoldókulcsot , kb ugyanaz lesz második résznél idén is szerintem :)
  • Suffering
    ez az érvelés gyalázat volt :D hol volt ez az eddigiekhez képest ahol pl érvelj a e-book olvaso vagy a könyv mellett :D novella elemzésnél nagy gáz, hogy 4 oldalban elemeztem a müvet de nem tértem ki a konkrét kérdésre, ami nem is tom hogy mi volt.
  • matyi0323
    Te miről érveltél anno?:D
    Miért jó alkesznak lenni?! :DDDDDDDDDD

Matekba neked volt olyan feladat, hogy ha egy ember 1 nap alatt 1 üveg viszkit iszik meg, akkor 10 ember 22 egész 1/3 nap alatt hány üveggel iszik meg? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • fook
    szerintem ha másképpen van fogalmazva az nem gond ,ha lényegében eltérés nincs.
  • w77d
    gyerekeeeeek ez rohadt egyszerű volt ahogy nézem, nekem anno jóval csavartabb és összezavaróbb feladatok voltak :D remélem mindenkinek kurva jól ment
  • matyi0323
    Remélem nincs igazam.. de ezek után, a magyarból kiindulva rohadt nehéz matekra számítok. :S :S
  • matyi0323
    Én is ahogy néztem olyan 30-35 pont közé raknám az első részét..
    Nekem sok olyan van, amit leírtam, de másképp van fogalmazva.. na ilyenkor nem tudom azt elfogadják-e vagy csak abba a szerkezetben jó ahogy ők leírták.
    Remélem a jó szándékot...
  • Rainbow15
    ja mer biztos van olyan feladatok ahol több megoldás is jó lehet.
  • JethroHUN
    Azok nem 100% majd csak holnap reggel 8 kor lesz kint a hivatalos megoldás az OM-től. Ezeket egy tanár csinálta.
  • fook
    Érvelést írtam. Így elnézve szövegértés olyan 35 pont kb. Utolsó feladat nagyon egyértelmű volt szerintem , habár az osztályom 90% fordítva írta , és én voltam a hülye :)
  • Rainbow15
    azért lehet benne hiba
  • Rainbow15
    ezek tuti jók amúgy?
  • matyi0323
    Én nem támasztottam alá fogalmakkal, de ahogy másoktól hallottam ők sem.
    Sose voltam jó irodalomból.. sőt.. :DD
    Szóbelivel (remélem:D) a hármas meglesz, az nekem jó:)
  • Balazs15
    én is azt irtam...akkor vajon jó ha ember tragédiáját hoztam fel meg édes annát meg orosz realizmust? meg ieneket??? vagy az gáz ?:S :D me más azt mondta nekem h az szar...balasit meg zrinyit ilyesmit konkrét költökröl kellet irni nem a müveikröl :S de remélem h nem csak igy van
  • JethroHUN
    Én az érvelést választott, oda legalább lehetett személyi véleményt is írni, de hogy az idóta költök magatartása és a műveik mivel bizonyítják hogy sokszínű az emberi természet... huhh... a kettőnek semmi köze egymáshoz, amit leír egy író az szubjektív, csak ő látja úgy attól még nem olyanok az emberek

Műelemzéssel meg összehasonlítással az volt a gondom hogy nem tudtam azokat a fogalmakat amivel alá kellett támasztani :/
  • Phyisikus
    Hát nem volt valami konkrét...több részre is lehetett akár mást is írni , ami ugyan úgy jó kéne legyen. De ezeknek úgy is az kell amit, az ő fejük talált ki. Tehát gondolkodj egy bölcsész fejével. Matek és info kéne 90%+, aztán a többi kit érdekel...
  • Olie
    Na nem baj, a lényeg, hogy ez egyszer megvan. A holnapi matekra leszek kíváncsi, remélem nem lesz nagyon nehéz...
  • Balazs15
    Minden bizonnyal az egyik legszarabb érettségit álliották össze ez tény
  • Olie
    Srácok, hogy hogyan lehet ilyen idiótán fogalmazni azt én nem tudom... De a kérdések közül vagy 4et nem is értettem mit akar.
  • tmp
    pont fordítva írtam az utolsó feladatnál a költőket :S pff
  • matyi0323
    Az érvelés egy okádék volt..
    A műelemzés is kibaszott hosszú volt szerintem.. egyszer elvolastam azt lóf..sz, elolvasom megint, na mondom ez egy rohadt nagy marhaság, így maradt az összehasonlítás.. írtam róla majdnem 3 oldalt ( semmi tudással!! még életembe nem írtam egy "fogalmazást" se..) reméljük jó lesz.
  • masoma
    megoldások(szövegértés) hmmm.
  • Phyisikus
    érvelés egy sz*r volt, egy vicc. Nem tudom mit akartak azzal. Novelláról lehetett írni akár 5 oldalt is bőven,de a szövegértés..az a 60 perc átgondolásra, túl sok lehetőséget nem adott...
  • Rainbow15
    holnap reggel 8-kor lesz fent.
  • Balazs15
    baszki lehet elbasztam az érvelést...fent van már neten? meg kell néznem mert leehet félre értettem az egészet és az nagyon gáz :D
  • JethroHUN
    Fasza volt ez a magyar közép... az még egy dolog hogy a szöv. értés kérdése hülyén vannak megfogalmazva, de szöv.alkotás témái azok vitték a pálmát
  • karajjj
    katt
  • jAsOn VoOrHeEs
    katt és katt
  • karajjj
    nekem az pont az írásbeli után volt :D

egyébként most olvasom, hogy teljes hírzárlat van délután egyig
  • Freddycom
    Mikor végleges lett, h nem írok, hanem csak júni végén szóbelizek duplán, olyan szintű eufórikus hangulatba kerültem, h ihaj. Meg csuhaj.
    Legnyugodtabb időszaka az életemnek. :D
  • karajjj
    fantasztikus lehetett :D
  • Cat 02 #28937
    Jól jártál ^.^
  • Freddycom
    Oh be jó volt tavaly ilyenkor külső szemlélőként 'jelen lenni' az érettségin, felkeltem 8kor és boldogan vártam otthon h felkerüljön a netre a cucc. (törött orsócsont - dupla szóbeli tétel)
  • karajjj
    milyen érdekes, hogy eddig minden évben pörgött ez a topik, most pedig a valóvilág van az első helyen :D