Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dragooon
sziasztook 😄
nem tudja valaki véletlenül, hány százaléktól ötös az angol középfokú érettségi?

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Dying Soul
Van egyébként valami konkrét tételsor (amit úgy a tanárok adnak ki suttyomban)?

89
ezjóólesz??? 😄

amúgy nálam is ez a baj... a blokkolás...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Én szintén ettõl parázok, nem kicsit... 😊
Írásbelivel nem volt gond, megoldókulcs alapján elég jó lett, de félek, hogy a szóbelin elvérzek, hiába járok felkészítõ tanárhoz egyszerûen túl gyakran blokkol az agyam és néha alap kifejezések sem jutnak eszembe. Pedig más esetben jobb vagyok szóban mint írásban. Kéne vmi stresszoldó 😛
Hiszti van vazze... 😄 de végigolvastam a rohadékokat 😄
nah asszem nemsokára ideje lenne aludni, jóéjt xD
háth én hülyét kapok...
infó szóbeli: könyvtárak ( nem a gépes féle hanem az épületféle amibe nem járok 😄 ) + könyvek, újságok, stb és ezen kielemzései és fajtái.... jééézusom...

mi köze ennek az infóhoz??? jó persze, van a digitalizálás meg a netes cuccok de vhogy messze áll a full infós dolgoktól... inkább lenne vmi összetett és k nehéz infós tétel minthogy ezek a töltelékcuccok mer ez nem azt mutatja majd h mekkora kocka vagy hanem h mennyire magoltál.
("5.1. témakör - Könyvtár fogalma, szerpe" + "5.2 Nyomtatott dokumentumok") <-- -.-
lehet hogy csak 1 definiciot varnak el, illetve az van kiirva, de valojaban ennel sokkal tobbet kell mondani szinte mindegyik tetelnel, mert ha mindent hetkoznapi nyelven fogalmazol es nem pontos matematikai definiciokkal, akkor nyelvhasznalatbol es felepitettsegbol levonhatnak.
5c0rp330n
persze, simán lehetett hozni emelten a 100%-ot 😊 hagyjál már. meg szerintem sem tudhatják, hogy milyen lett az írásbelid, szerintem a nevedet sem tudják/leszarják, kód alapján azonosítanak emelten. a 20 perctõl meg nem félek, hogy kifutok belõle, 10 perc pont elég lesz szerintem. nincs sok megkötés a pontozásban és ha mindent érintesz, amit kell és megvan a minimum idõ, ami kell, akkor max pontot kapsz, ellenben ha belemész még 6 definícióba meg 2 bizonyításba és valahol hibázol, sztem nem kapsz max pontot.

szucsy89
nyelvtan emelt omg😄
Dying Soul
ettõl félek a legjobban, meg a nyelvtan emelttõl. :S

igen, tipikus "emelt" angol 😄 kb nálunk is ez volt...
a témáról meg annyit h el lehet sok irányba vinni a dolgokat, csak a kezdõmondatot kell megtalálnod amely által elvezeted az egészet olyasmire amirõl tudsz beszélni, ugyanígy a képeknél
Dying Soul
Csak mert tényleg, én emelt angolon elsõ voltam mindig, de nem is volt emelt szint...
lázadás vagy megalkuvás, tinédzserek. errõl angolul, hát....

Nemtudom, de szeritnem emelt szinten független vizsgabizottság elött vizsgázol és nem tudhatják, hogy milyen is lett az írásbeli.

bazz... honnan tudjam? nem én tettem így? 😛
csak azt mondom h találkoztam olyan esettel is már h a srác is tudta h nem lesz meg a 60% írásbelin és mégis ment mer szóbelitõl remélte a megváltást ( utólag 40+ %-ra tippelte magát )

VAGY:

ha már van az illetõnek egy jó írásbelije akkor nem 100 h 5ös szóbeli kell a 60%-os zusemmen értékhez.
+ pont felvételin.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

I.C.ram
hát akkor mi?
én is azt gondoltam egy ideig h csak azok mennek emeltre akik nagyon vágják vagy mer kell. Nah ezt az elmúlt hetekben megcáfolta pár ism 😄
volt aki majdnem null progtudással ment emelt infóra pl
és ilyenkor a cél nem feltétlen az ötös, csak ezért mondtam
matek szóbeli: maximum 20perc és szoktak rá figyelni hogy ne menjen túl
amugy elsönek lenni a legrosszabb, annál nézika felkészülési idöt is hogy pont meglegyen minden, aztán a többieknek sokkal több idejük van még néha sok is
szóval megirsz egy frankó vázlatot megcsinálod a feladatot, szerintem simaügy a matek is
bár nem nagyon szoktak max pontot adni (aki 100%ra irta az irásbelit annak jobban és persze he tud is) mondjuk az ezévi emelt nem volt olyan hüha nehéz, simán lehetett hozni

I.C.ram
Ha már emeltet jelölt, akkor azért gondolom, hogy nem a 2-es hármas a cél... 😛
nekem is volt egy emelt tételsorom 😄 (akkor még aszittem arra meek)
háth félni max a jegyed miatt lehet sztem, de nem hiszem h nagyon huzogatnák ott az embereket, 2est 3ast ottsem lehet nehéz elérni, csak a jójegyért kell megszenvedni.

nem egózásként, csak viszonyításként mondom: én a "haladó" csoporból az elsõk között voltam és nem mertem bevállalni 😄 a nyelvvizsga könyebb

amúgy a témák tényleg fasságok, jórészérõl még magyarul sem tudok beszélni vagy csak keveset ( ezért mondom h 2-3as nem nehéz csak fölötte ), sok múlik a vizsgáztató tanáron is.

Szal ne rettenj meg annyira, én sok szerencsét kívánok! 😉
Dying Soul
angol emelttõl kell félni annak, aki nem akkora pro? mert a témnák aggasztóak.

töri emelt szobelin lehet atlaszt használni ?

szucsy89
sztem 10perc
emelt matek szóbelin van valami megkötés, hogy n percet lehet beszélni (az érettségi tájékoztatóban ugyanis nem szerepel ilyen)? ezt mennyire veszik szigorúan (akinek van tapasztalata estetleg)?

ja és n=?
I.C.ram
Nekem is akörül volt az emelt töri szóbelim. Talán kicsit kevesebb, olyan 90%.
idegen nyelven sztem azért nem nagyon lehet mer ha nem vagy perfekt ( azaz kiba....túl jó ) angolos vagy németes akkor azért nem tudsz egybõl mindent nyelvtanilag úgy mondani a megfelelõ idõben, és mindenféle fasságokkal hogy az tökéletes legyen. És ha elakadsz akkor nem érdemes keresni a szabályok közt mer akkor mer nem leszel összefüggõ és folyamatos ami megint csak negatív pont.

Sztem a legjobb az ha beszélsz beszélsz beszélsz megállás nélkül és inkább mondd félig átgondoltan de magabiztosan minthogy csak arra menj h mindent pontosan mer akkor lassú leszel és szaggatott.

Persze ez nem vonatkozik azokra akik tényleg nagyon jól nyomják, de én kb a 4év semmitnemérõ angoltaníttatásom után ezt kell hogy mondjam 😄
persze a különtanár f*sza volt és sikerült a nyelvvizsga elsõre, de az egy csoda volt és nem is 100as 😄 csak 64% szal épphogy xD
de középszinten a szóbeli sztem max 4es lesz, vagy 3as 😄
Jó, éncsak 95%-os emelt kémiát <#szomoru1>

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

ivjoe
Anno 100%-os emelt biosz szóbelit csináltam 3 sorozatgyilkos kinézetû vizsgabiztos társaságában. 😊 Szóval meg lehet csinálni, ha akarod.
5c0rp330n
végülis meg lehet csinálni jah. csak matek emelten tuti h valamibe belekötnek és nem is érdekük, hogy jó jegyet adjanak, mivel full idegen helyen lesz, mint az írásbeli is, angolnál is általában bele lehet kötni valamibe mindig, magyar-töri-esélytelen, a tételek címeinek az ötödét sem tudom, az egyetlen, amibõl ilyesmire esélyem van, az az informatika, ott vannak igazán szánalmas dolgok, amikrõl különösebb háttérismeretek nélkül annyit lehet pofázni, hogy õk tessékeljenek ki a terembõl a végén.

szucsy89
azért hallottam már nem egy 100%os szóbelirõl, sztem a tanáron is függ hogy milyen
Sadist
Hát most mondjam szerencsétlennek azt, hogy esélye sincs?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Tudom, azért írtam 😄

Birom, mikor mindenre rámondják, aminek két lehetséges kimenetele van, hogy 50-50% 😄
nem tudja valaki hogy fizika emelt kb hogy zajlik le? 😊 kapok kérdéseket és majd válaszolok rá, vagy mikor jól elmondom mit mértem + ennek a fizikai tartalma stb stb és akkor kérdeznek még amit akarnak? neten nem találtam rá infot

Balo
Ezt azok mondják, akik nem tanultak valószínûségszámítást😛😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

nothes
Hatalmas szókincs meg beszédkészség kell, és akkor jöhet bármi.

Nekem a tanár azt mondta jó, csak nagyon gusztustalan amerikai(nigga) szlenggel beszélek, ezért ha az órákon nem sikerült, a szóbelin azért majd próbáljam visszafogni magam😊 csak az a baj, hogy ösztönösen jön, szóval szerintem égés lesz 300°C-on 😊

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

szerintem töri, magyar szóbeli max pont sima ügy, mármint középen, tudod a tételket aztán meg már csak rizsázni kell elötte meg azért van felkészülési idö ami annyira nem kevés

Idegenyelven épp lehetséges, mert nincsenek tények és adatok...
Illetve legtöbbször az ellenörzõ tanár nem is tud angolul/németül xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

sztem a tantárgy függvénye h lehet-e 100as szóbeli.
Az idegen nyelv az egyik amin sztem majdnemhogy lehetetlen, de a többin ha nem is könnyen de lehetséges. A kulcs a feleleted felépítése és mondanivalód logikus egymásutánja. Persze az anyag pontos tudása is kell hozzá 😄 de az még kevés a fullhoz ha összevissza ugrálsz "térben és idõben". Ha nem jut eszedbe valami akkor inkább haladj tovább aztán ha fontos volt akkor a végén úgyis visszakérdezik, de a csöndes hallgatásos gondolkodás semmiképp sem pozitív.

Nah persze ezt könnyû mondani, élesben úgyis mindig minden más 😄
1-2 kretén miatt nem kell ennyire a magyar oktatást lenézni. Nem a csúcson van az biztos, de nem kell emiatt úgy beszélni mintha tényleg 'nagyok' lennétek.

Én csak egy szaros középiskolába jártam, sosem volt panasz semmilyen érettségi tárgyra sem.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

I.C.ram
50-50% 😄
szucsy89
bármikor bejöhet😄
I.C.ram
Ja úgy, mint a lottó. Vagy bejön, vagy nem 😄
Sadist
Van, 50%. Vagy bejön vagy nem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nálunk a tanárok azt magyarázták, hogy nem lehetetlen a max pontos szóbeli, meg lehet csinálni, ha eleget tanulsz rá..
szucsy89
nah beszéltem a közgazdaságtan tanárral, akkor lehet 5ös épp az érettségim ha szóbelim 100%...sztetek van rá esély?
háth duplázhatod a szakod által nézett két tantárgy %-os eredményét + többletpontok. Ezt akkor éri meg ha az év végi, félévi eredményeid, továbbá a másik három tárgy érettségi eredménye nem lett olyan jó

( tanulmányi pontok: max 2x(25+25) + érettségik átlaga: max 100 + érettségi eredmények: max 100+100 + többletpontok: max 80

szal ha a szakod által nézett két tantárgyra gyúrtál inkább és azok jobban sikerültek akkor már full mindegy h mien a több nem nézett tárgy csak ne bukj
köszönöm a gratulálást de nem volt nagy dolog a külön gyak otthon mer ugyse volt semmi dolgom és akkor meg "miért ne csináljunk valami érdemlegeset" feelingem volt.

ápropó tanárok, mindig ez jut eszembe róluk:
Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja, aki azt sem, abból lesz a tornatanár... 😄

tommyg
jaja, és a tanár volt felháborodva hogy nemtudunk semmit -.-

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

gabo91
Az szép, akkor "megvolt" a felkészítés...
Itt látszik, hogy milyen csodás a magyar oktatás 😊

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

tommyg
az szép

nekünk olyan volt hogy most érettségi elõtt hiányzott angol tanár 3 hónapig, aztán érettségi elõtti utolsó 2 hétben bejött helyettesíteni egy tanár -.-

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit