Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na ja, én csak pestet jelöltem 😄
úgy számoltam, nem lesz vészes a ponthatár, muszáj hogy meglegyen a BME😄
szóbeli majd elválik azért nem lesz az olyan egyszerû😄 de akkorát szerintem sem ronthatok, a rontásaimat meg sztem kiegyensúlyozom a többi tantárggyal..😊
úgy számoltam, nem lesz vészes a ponthatár, muszáj hogy meglegyen a BME😄
szóbeli majd elválik azért nem lesz az olyan egyszerû😄 de akkorát szerintem sem ronthatok, a rontásaimat meg sztem kiegyensúlyozom a többi tantárggyal..😊
az elsõ részben (elsõ 4 feladat) egyetlen pontot vesztettem, a többi 16-ot utána buktam el, több feladatnál 1-2 pontot, a nagy részét az iwiw-es meg az érintõs vitte el, ezeknek a 60-70%-a lett csak jó max.
hát ja, akkor nem tudom hol szálltál el ennyire..
Mert nekem elsõ fleadat ugye -9.. a többi viszont -1 v. -2 (egy darab volt még, az iwiwesben vesztettem 4et)
Mert nekem elsõ fleadat ugye -9.. a többi viszont -1 v. -2 (egy darab volt még, az iwiwesben vesztettem 4et)
ok eddig teccik h akinek nálam több pontja van az vagy BME vagy vmerre máshova akar menni... 😄 eddig nem nagy a konkurencia xDDD
sztem semmi okod panaszkodni mer ez eddig nagyon is jó eredmény 😄
szóbelivel meg sztem simán tartható ez így, vagy még jobb is.
sztem semmi okod panaszkodni mer ez eddig nagyon is jó eredmény 😄
szóbelivel meg sztem simán tartható ez így, vagy még jobb is.
naja, bár engem ez a -9 pont is eléggé mérgesít..hogy cseszhettem el ennyire..
Na mindegy, én is BME mérnökinfó karára készülök, elégnek kell lennie.. ez így elvileg 426 pont körül van, s szóbelivel sem szeretnék nagyon rontani😊
Na mindegy, én is BME mérnökinfó karára készülök, elégnek kell lennie.. ez így elvileg 426 pont körül van, s szóbelivel sem szeretnék nagyon rontani😊
Dödi:
szép szép, ez már sokmindenre, sokhelyre elég h felvegyenek 😄
mi a cél ha megkérdezhetem?
szép szép, ez már sokmindenre, sokhelyre elég h felvegyenek 😄
mi a cél ha megkérdezhetem?
jaja én is hallottam ezt azt, mondjuk mostanában csökkent a határ és én egy erõs szitu esetére mondtam ezt hogyha felfele menne 😄
nah szal 405 a max sztem ami lehet szélsõséges esetben de én is 400alá tenném vmivel kb.
Nah háth igen kemény az tuti, de én vhogy úgy képzeltem el a köv éveket h bulizás ezerrel 😄 nah meg egy 4est nem ártana összekaparni és így BME kiesett a látószögbõl mer ott ezt a kettõt nehéz eccerre megvalósítani sztem xD
nah szal 405 a max sztem ami lehet szélsõséges esetben de én is 400alá tenném vmivel kb.
Nah háth igen kemény az tuti, de én vhogy úgy képzeltem el a köv éveket h bulizás ezerrel 😄 nah meg egy 4est nem ártana összekaparni és így BME kiesett a látószögbõl mer ott ezt a kettõt nehéz eccerre megvalósítani sztem xD
eredményeim:
töri: 90/70 - 78%
magyar: 100/83 - 83%
infó: 120/104 - 87%
matek (emelt): 115/93 - 81%
német(emelt-kiváltott): 100%
Úgy ahogy megvagyok magammal elégedve.. matekom sokkal jobb is lehetett volna, elsõ feladatot (mint kiderült) elértettem.. rögtön 9 pont veszteség 😊
töri: 90/70 - 78%
magyar: 100/83 - 83%
infó: 120/104 - 87%
matek (emelt): 115/93 - 81%
német(emelt-kiváltott): 100%
Úgy ahogy megvagyok magammal elégedve.. matekom sokkal jobb is lehetett volna, elsõ feladatot (mint kiderült) elértettem.. rögtön 9 pont veszteség 😊
400 alatt lesz az sztem. 600-at vesznek fel és a statisztika szerint 700-an írtál be csak elsõ helyre, szóval eléggé vicces a dolog. kemény egy hely, az biztos, sok szépet hallottam már róla. nem bejutni a nehéz, hanem bennmaradni. elvégezni meg a lehetetlennel határos 😊
de mondom szóbelivel úgyis rontok még a pontjaimon sztem, de azért remélhetõleg 400 felett maradok.
de mondom szóbelivel úgyis rontok még a pontjaimon sztem, de azért remélhetõleg 400 felett maradok.
jó is az, az volt a másik teccetõs hely csak úgyvélem h ott többet kéne tanulnom és necces is lenne sok okból.
Sztem olyan 405körül lesz ott a ponthatár vagy valamivel alatta
Sztem olyan 405körül lesz ott a ponthatár vagy valamivel alatta
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Szücsy:
a felvis cucc az 100% hogy jó, csak sztem elírtál vmit vagy asse mindegy h az adott szak mit néz, meik 2 tantárgyat és hova számolja az emelt szintet.
írd ide h meik a két tantárgy melyet a szakon be akarsz számítani és hogy hány %-od lett belõlük és mien szinten és megmondom h meik a korrekt. ( kisujjamban van a 144es és a 480as pontrendszer 😄 szal tudok segíteni )
ICram: nem Te választod ki h duplázás vagy sem, azt majd az alapján h mi az elõnyösebb számodra, de persze elõre láthatod h meik lesz.
a felvis cucc az 100% hogy jó, csak sztem elírtál vmit vagy asse mindegy h az adott szak mit néz, meik 2 tantárgyat és hova számolja az emelt szintet.
írd ide h meik a két tantárgy melyet a szakon be akarsz számítani és hogy hány %-od lett belõlük és mien szinten és megmondom h meik a korrekt. ( kisujjamban van a 144es és a 480as pontrendszer 😄 szal tudok segíteni )
ICram: nem Te választod ki h duplázás vagy sem, azt majd az alapján h mi az elõnyösebb számodra, de persze elõre láthatod h meik lesz.
Pedig ugyanaz a két pontszámító. Te írtál el valamit. Ki kell választani, hogy duplázással, vagy simán akarod számoltatni a pontjaid.
jah igen jut eszembe multkor linket valaki egy pontszámítót, annak ne higgyetek, azzal 420pontom volt, kiszámoltam ugyanazokkal az adatokkal felvin és 370:S szal felvi a jó sztem...de pl nem értem hogy Volának mind középszint, és kb ennyi pontom lesz nekem is de én mentem emeltre is.így lehúzná az az 50%? mert ok hogy plusz 40pont, de ezek szerint ha így lehúzza akkor jobban jártam volna egy közép 95%al, és még szóbelire se kell tanulnom...ez így szarügy ezen az emelt rendszeren sztem változtatni kéne
WoW! jók vagytok! aszittem már menõ leszek a 400hoz közelítõ pontjaimmal de úgytûnik mégsem xD szép szép! mondjuk igen egy emelt szint nekem se ártott volna de úgy kalkuláltam h ha az nem lesz jó akkor nem duplázhatok és akkor meg tanulnom kéne magyarra, törire, angolra... és háth lusta vok én ilyesmikhez szal maradt a biztos és zusammen kevesebbet érõ középszint.
5c0rp330n vagy nemtudomelolvasnianeved szal #666... 😄
ezzel a 422 pontoddal hova szándékozol menni?
5c0rp330n vagy nemtudomelolvasnianeved szal #666... 😄
ezzel a 422 pontoddal hova szándékozol menni?
A felvi.hu pontszámítója szerint 418 pontom lesz, ha a szóbelik is hasonlóan sikerülnek.
A PTE TTK föci szakra pedig olyan 384 és 288 pont közt lesz valahol félúton a ponthatár
A PTE TTK föci szakra pedig olyan 384 és 288 pont közt lesz valahol félúton a ponthatár
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
matek emelt: 98/115->85,2%
magyar: 79/100->79%
töri: 64,5/90->71,6%
angol: 111/117->94,9%
info: 104/120->86,7%
magyar: 79/100->79%
töri: 64,5/90->71,6%
angol: 111/117->94,9%
info: 104/120->86,7%
Befirkantom én is:
Magyar: 56%
Matek: 78%
Töri: 90%
Német: pontos százalékot nem néztem caka azt hogy feladatlaponként hány pontot vontak le, összességében ha jól emlékszem 6 pontot vontak le.
Föci emelt: 77.5%, de egy pontot megfelebeztem, azt valszeg meg fogják adni 😄
Magyar: 56%
Matek: 78%
Töri: 90%
Német: pontos százalékot nem néztem caka azt hogy feladatlaponként hány pontot vontak le, összességében ha jól emlékszem 6 pontot vontak le.
Föci emelt: 77.5%, de egy pontot megfelebeztem, azt valszeg meg fogják adni 😄
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
nyehe, nemrosszak eddig az ederményeitek, fõleg Solikka 110/120as emelt infója baszott oda de nagyon 😄DDD grat grat! nemsemmi eredmény... 😉 hova szándékozol ezzel felvételizni? BME?
eredményeim (mind középszint):
magyar: 63% - kinemszarja le... xDD
töri: 88% - nemtanultam de easy volt
angol: 90% - nyelvvizsga után pite
matek: 88% - ezt benéztem, agyi K.O. volt, de kiegyezem vele
infó: 93,3% - jóféle értékelõlap és javítótanárok rulz \m/
amennyiben infón kb tartom ezt szóbelivel akkor B2-es nyelvv. által így lesznek a pontok nálam:
(88 + 93) x 2 + 35 = 397 pont
a cél pedig: Pannon Egyetem - Mérnök Informatikus (PE-MIK)
számításaim szerint a ponthatár 345-355 között lesz erre a szakra szal teccetõs ;D
KÉRDÉS:
Ki hány pontot számolt magának eddig kb? és hova jelentkezett vele?
eredményeim (mind középszint):
magyar: 63% - kinemszarja le... xDD
töri: 88% - nemtanultam de easy volt
angol: 90% - nyelvvizsga után pite
matek: 88% - ezt benéztem, agyi K.O. volt, de kiegyezem vele
infó: 93,3% - jóféle értékelõlap és javítótanárok rulz \m/
amennyiben infón kb tartom ezt szóbelivel akkor B2-es nyelvv. által így lesznek a pontok nálam:
(88 + 93) x 2 + 35 = 397 pont
a cél pedig: Pannon Egyetem - Mérnök Informatikus (PE-MIK)
számításaim szerint a ponthatár 345-355 között lesz erre a szakra szal teccetõs ;D
KÉRDÉS:
Ki hány pontot számolt magának eddig kb? és hova jelentkezett vele?
Az én eredményeim:
Irodalom/nyeltvan: 58/100 --> 58% (3-as)
Informatika: 67/120 --> 55,8% (3-as)
Matematika: 60/100 --> 60% (4-es)
Történelem (emelt): 68/90 --> 75,5% (5-ös)
Angol nyelv: 101/117 --> 86,3% (5-ös)
Kb. ilyenre számítottam, a magyar jobb is lehetett volna, viszont a törinek és az angolnak örülök 😊
Irodalom/nyeltvan: 58/100 --> 58% (3-as)
Informatika: 67/120 --> 55,8% (3-as)
Matematika: 60/100 --> 60% (4-es)
Történelem (emelt): 68/90 --> 75,5% (5-ös)
Angol nyelv: 101/117 --> 86,3% (5-ös)
Kb. ilyenre számítottam, a magyar jobb is lehetett volna, viszont a törinek és az angolnak örülök 😊
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Jah már az angol is megvan az meg 120/114
A töri, magyar már nem hiszem ennyire jó lesz...
A töri, magyar már nem hiszem ennyire jó lesz...
Na az infó emelt eredmény már megvan: 120/110
A többi majd holnap derül ki😄
A többi majd holnap derül ki😄
na most voltam megnézni a matek emeltet...hát elég gyér lett:S 115bõl 50pont...még szóbelivel felhúzhatom egy 60%körülire, ami már nem lenne nekem rossz mondjuk...
magyar 100/55
matek 100/83
emelt töri 90/63
angol már megvan 80% os lett
föci már megvan 97%
töriben csalodtam, jobbra számítottam 😞
matek 100/83
emelt töri 90/63
angol már megvan 80% os lett
föci már megvan 97%
töriben csalodtam, jobbra számítottam 😞
An en irsbeli erettsegeim eredmenyei:
Magyar: 100/78p
Matek: 100/83p
Történelem: 90/67,5p
Angol: 117/103p
Informatika: 120/105p
Egy-egy jo szobelivel akar mind lehetne 5os 😊 bar töriböl sosem lesz en azt tudom 😄
Magyar: 100/78p
Matek: 100/83p
Történelem: 90/67,5p
Angol: 117/103p
Informatika: 120/105p
Egy-egy jo szobelivel akar mind lehetne 5os 😊 bar töriböl sosem lesz en azt tudom 😄
A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.
jó persze nem azt mondom h hûdemenõ vok mer ott a papír, mer tuti h idõvel könnyen feledném a dolgokat, csak azon akadtam fenn h míg akik régebben megcsinálták a könnyebbet azoknak aranypapírral törölték ki a seggüket ( elnézést az illetõktõl, ezzel nem õket akarom csesztetni hanem a rendszert ), akik meg most a nehezebbett lerakták, nekik semmi se jár.
Nem azt mondom h 100as emeltet kérek érte, mer azt azért nem érdemelném meg, de egy középszintû érettségit igazán kiválthatna full ponttal. Az órákra meg persze menjünk csak be mer jó frissítésként, csak nem mindegy az óra minõsége, szal gyakran ottlenni és figyelni egyenlõ a nullával.
Amúgy nem tartom magam egy hûdemenõangolosnak de azért tudom h a jobbak között vok és ehhez mérten nézem a dolgokat.
Nem azt mondom h 100as emeltet kérek érte, mer azt azért nem érdemelném meg, de egy középszintû érettségit igazán kiválthatna full ponttal. Az órákra meg persze menjünk csak be mer jó frissítésként, csak nem mindegy az óra minõsége, szal gyakran ottlenni és figyelni egyenlõ a nullával.
Amúgy nem tartom magam egy hûdemenõangolosnak de azért tudom h a jobbak között vok és ehhez mérten nézem a dolgokat.
Akkor impro élõben.... Egyébként is csak biztosítékképp kell az angol, ha nem vennének fel oda, ahova. És közepem meg van, érettségi után eldönthetem, melyik kell. Csak azért mégis.
Az órárajárás is a régi rendszerben letett nyelvvizsgákra vonatkoztak.
Én még a szerencsések közé tartoztam, még 3 éve letettem a német közepet (akkor volt az utolsó év), és igen, jó kis 100%os emelt érettségi (bár nekem ez maximum az átlagban számít, mivel nem olyan szakra megyek, és nem a Corvinusra), valamint felmentés az órákra való bejárásról. Jó is volt - 3 és fél évig heti 5 óra lyukas fix volt - 9re járás, 13-tól go haza 😄
Én még a szerencsések közé tartoztam, még 3 éve letettem a német közepet (akkor volt az utolsó év), és igen, jó kis 100%os emelt érettségi (bár nekem ez maximum az átlagban számít, mivel nem olyan szakra megyek, és nem a Corvinusra), valamint felmentés az órákra való bejárásról. Jó is volt - 3 és fél évig heti 5 óra lyukas fix volt - 9re járás, 13-tól go haza 😄
nah a Magyarics egy rakás sz*r... minket órán nyüstölt vele állandóan a tanár és nem egyszer volt h kiakadtam h ez hülyeség így, erre én lettem leszólva h mit háborgok már megint, fogadjam el h hülyeséget írtam...
pont aznap volt különórám (megjegyzem a különtanárom vizsgáztató ECL-en és tényleg jól tanított), ahol beszámoltam az órai dologról, és mondta h igen a Magyarics eléggé összevisszaság, bár akad benne jó is.
De ami a poén h egybõl kinyitotta az adott feladatnál, melyen kiakadtam és megkérdezte h "Ez volt az, nem?" (pedig nem a tartalomra hanem a mienségére és hibáira utaltam csak)
nah mondom ok, úgytûnik mégsem én voltam a hülye, csak nagyon okosak akarnak lenni a középiskolai angoltanárok. És ha a diák megkérdõjelezi a feladat, a tanítási módszer, a tanár képzettségét akkor azonnal le kell szólni és a többieket befolyásolni, elhitetni velük hogy csak az az igaz amit õ mond.
Végeredményül: Kövesd a vezért, és ne gondolkodj! - kb ez jellemezte a dolgokat. Igen, voltak õrjöngéseim.... 😄
pont aznap volt különórám (megjegyzem a különtanárom vizsgáztató ECL-en és tényleg jól tanított), ahol beszámoltam az órai dologról, és mondta h igen a Magyarics eléggé összevisszaság, bár akad benne jó is.
De ami a poén h egybõl kinyitotta az adott feladatnál, melyen kiakadtam és megkérdezte h "Ez volt az, nem?" (pedig nem a tartalomra hanem a mienségére és hibáira utaltam csak)
nah mondom ok, úgytûnik mégsem én voltam a hülye, csak nagyon okosak akarnak lenni a középiskolai angoltanárok. És ha a diák megkérdõjelezi a feladat, a tanítási módszer, a tanár képzettségét akkor azonnal le kell szólni és a többieket befolyásolni, elhitetni velük hogy csak az az igaz amit õ mond.
Végeredményül: Kövesd a vezért, és ne gondolkodj! - kb ez jellemezte a dolgokat. Igen, voltak õrjöngéseim.... 😄
én bme-n csináltam nyelvvizsgát február környékén talán, elsõre átmentem (73% és 76%, 60% a küszöb). félévkor kettes voltam angolból, évvégén pedig megadták a hármast. ez azért volt mert már nem tanultam angol órákra az utolsó évben, lusta voltam. ez nem a rendszer hibája. az hogy nyelvvizsgád van még nem jelenti azt, hogy tudod az iskolai anyagot.
a 100%-os emelt téma az más. igazságtalan, épp ezért törölték el, és több egyetem pedig már nem is veszi figyelembe. valamikor meg kellett szakítani a dolgot.
angol órákra meg tessék bejárni. attól hogy van egy nyelvvizsgád, tanulhatsz órán is. ezt akkor lehet elkerülni, ha teszel egy záróvizsgát az éves anyagból. ennek pedig a nyelvvizsgához semmi köze nincs.
a 100%-os emelt téma az más. igazságtalan, épp ezért törölték el, és több egyetem pedig már nem is veszi figyelembe. valamikor meg kellett szakítani a dolgot.
angol órákra meg tessék bejárni. attól hogy van egy nyelvvizsgád, tanulhatsz órán is. ezt akkor lehet elkerülni, ha teszel egy záróvizsgát az éves anyagból. ennek pedig a nyelvvizsgához semmi köze nincs.
Igen, ez rohadt gusztustalan. Régi szar telccel szereztek 100-os emeltet, én (mi) meg izzadhatunk a 90ért.
Egyébként átlapozgattam Magyarics P. vörös emelt szintû szóbelis könyvét, de kb. semmire se jó, maximum tanárral. Arra is rájöttem, hogy az önálló témakifejtést azt magyar érettségizõ nem mondja el ilyen magas szinten megakadás nélkül.
Egyébként átlapozgattam Magyarics P. vörös emelt szintû szóbelis könyvét, de kb. semmire se jó, maximum tanárral. Arra is rájöttem, hogy az önálló témakifejtést azt magyar érettségizõ nem mondja el ilyen magas szinten megakadás nélkül.
errõl írtam már korábban, ugyanígy vagyok vele én is. émég szerencse, hogy nem sokat számít az angol érettségim.
ez igaz sajnos...én se kaptam semmit se hiába lett meg a nyelvvizsgám, csomo o.társam akik még az elõzõ rendszerbe csinálták meg kapták a 100%os érettségit..
nah hogyha már az angolnál tartunk akkor erre van egy viccem:
vmikor márciusban megkaptam a nyelvvizsgám (ECL B2) és év végén csak 4est kaptam mer a tanár szerint jegyosztása szerint 4,3körül voltam csak.
õõõhhmm... tudtommal aki még a nehezítések elött kapott nyelvvizsgát, avagy azt akkor még sokkal egyszerûbb volt letenni, az illetõ akár megtehette középfokú esetén h be se járjon órákra.
Nah akkor hogy van az h nemhogy mentességet nem kaptam, még az ötöst sem a nyelvvizsgám ellenére??? 😄
másrészt <b>ami abszolúte nevetséges sztem ebben a rendszerben</b> az az h megint csak aki a korábbi nyelvvizsgarendszerben kapott középfokúról bizonyítványt az megkapta a <b>100%-os emelt szintet</b> még idén is... holott a kettõ nehézsége össze sem hasonlítható. <b>De aki idén lerakta a már nehezített B2-est vagy másféle középfokút</b>, az még a középfokú érettségit sem kapta meg, nemhogy mentességet és 100%-ot az emelt alól...
<b>hol van itt a logika???</b>
vmikor márciusban megkaptam a nyelvvizsgám (ECL B2) és év végén csak 4est kaptam mer a tanár szerint jegyosztása szerint 4,3körül voltam csak.
õõõhhmm... tudtommal aki még a nehezítések elött kapott nyelvvizsgát, avagy azt akkor még sokkal egyszerûbb volt letenni, az illetõ akár megtehette középfokú esetén h be se járjon órákra.
Nah akkor hogy van az h nemhogy mentességet nem kaptam, még az ötöst sem a nyelvvizsgám ellenére??? 😄
másrészt <b>ami abszolúte nevetséges sztem ebben a rendszerben</b> az az h megint csak aki a korábbi nyelvvizsgarendszerben kapott középfokúról bizonyítványt az megkapta a <b>100%-os emelt szintet</b> még idén is... holott a kettõ nehézsége össze sem hasonlítható. <b>De aki idén lerakta a már nehezített B2-est vagy másféle középfokút</b>, az még a középfokú érettségit sem kapta meg, nemhogy mentességet és 100%-ot az emelt alól...
<b>hol van itt a logika???</b>
hát igen neked az érettségin már nem lesz gond angolból😄
én se tanultam már 4.be semmit rá...év elején megcsináltam a középfokút és órán tanultam mást,mert a többiek nagyon el voltak maradva...:S
alapfokot se érték el...2-3as lett az angol szinte mindenkinek nálunk
én se tanultam már 4.be semmit rá...év elején megcsináltam a középfokút és órán tanultam mást,mert a többiek nagyon el voltak maradva...:S
alapfokot se érték el...2-3as lett az angol szinte mindenkinek nálunk
így van. nekem lehet ez lesz a matekkal...most még nem tudom az eredményt, de ha lesz egy 40-50%os emeltem, nagyon sokat bukok, holott lehet a közepet megírtam volna 95%ra...
Mit ér vele, ha a rossz érrettségivel összeségében több pontot bukik vele?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
jaa értem.
mindegy, jegyet akkor is kapok, mert ez amolyan dolgozat volt 😄
mindenesetre jó tudni, hogy hogy megy igazából
köszie
mindegy, jegyet akkor is kapok, mert ez amolyan dolgozat volt 😄
mindenesetre jó tudni, hogy hogy megy igazából
köszie
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Nem kapsz rá jegyet...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
80 százaléktól, mint ahogy az összes középszintû.