Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabo91
akkor még egyszer is gratula, hogy nekiálltál aztán otthon gyakorolgattál...
9-10-ben heti két infonk volt ott word excel meg p.point-oztunk meg elméleti cuccos ot legalább nem unatkoztunk órán.
Itt pénteken 5 óra rendes tanóra 6-7 pedig érettségi felkészitõ.
Le se szarta hogy bemész-e órára. Ha csengettek felált kiment elnyomott egy cigit befalt egy szenyát 😊 aztán visszaült kockulni
össz-vissz mindenbõl egy feladatot csináltunk meg, de azt is ugy hogy egy feladat 3 óra volt, mert nemtudta mit hogyan kell csinálni...

közgáztanárunk az igazgató helyettes aztán elég normális velünk igy mindig panaszkodtak neki h milyen az óra szinvonala.
Elintézte, hogy hétfõn az igazgató úr tartson 1 órás érettségi felkészítést... (érettségi elötti nap)
Vicces mi?

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

tommyg
duplázás?

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

nah úgytûnik akkor ott is megvolt az infó színvonal...
nálunk 3évig informatika helyett elektronikát vettünk mer jajdejóhogy pont a szakmai tanárunkat osztották ki arra az órára is 😄
szal nem épp az infó tudásunkra kaptuk a jegyeket, nembeszélve h addig nem is vettünk semmit. Nah de persze 4edikben kaptunk egy újat és így minden második órán vettünk is vmit, de kb alsóalapközép-szinten.

de én úgy vélem h a volt éreccségi feladatsorokból ki lehetett tanulni a dolgokat annyira h meglegyen az 5ös, kivéve a Word-öt, mer az elég gecc volt ( és persze ez a legtöbbet érõ feladat... )

Más téma, angol:

fölös tételeket tanulni, fõleg emelt szinten... olyan k. sok van nem ember aki mind kidolgozza... inkább tanuljon meg improvizálni az illetõ és akkor jöhet bármien téma.

Matek & infó pontszám-duplázás rulz! \m/
avagy angol, magyar, töri szóbeli nem számít 😄
gabo91
gratula...
ha viszanézel szeptember környékén akkor talán már megtudom írni, hány pontot értem el infó irásbelin...

tegnap érdeklõdtünk tanárnál éppen elfoglalt volt (stalker-t tolta suliban) majd talán jövõhéten neki áll kijavítani...

a dolog szépséghibája, hogy idén egy dolgozatot irtunk csak azt is szeptemberbe és még mindig nem javította ki 😊
félékor mindenkinek beirt 5db ötöst 😊 hogy meglegyen a kellõ jegymenyiség.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

5c0rp330n
nem nagyon tud foglalkoztatni a téma. nem tudom a témák címeit sem, akármirõl el tudok szinte beszélgetni valakivel, ezzel fogok a legkevésbé foglalkozni. most 5-ig a matek keményen, utána pedig a többi (informatika, majd irodalom-nyelvtan-töri-ezek így összesen 100 tételt tesznek ki, az informatika kivételével nem fogom túlzásba vinni a dolgot. az összes együtt számít kb tizedannyit, mintha nem tudnék egyvalamit matekból vagy infóból.)

bulba
eddig asszem úgy volt hogy a csoport létszáma +5 ráhagyás. Nemrég meg a bársonyszékben ülõ emberkék úgy döntöttek hogy minimum x tétel + ráhagyás.
Tehát hogy kinek mennyivel lesz több tétel az attól függ hogy ki mekkora csoportban tanult/hány emberrel érettségizik.

Lehet hogy a számokra nem pontosan emlékszem ade a lényeg valami ilyesmi 😄

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

szucsy89
nálunk azt mondta a tanár h plusz 10lesz....de még év közbe
Rockynhooo
nálunk szó nem volt ilyenrõl.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

fsgh
ne már:S ez komoly?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Bulykin
hallottátok hogy angol meg néetbõl +5tétel lesz??? nekünk ezt mondta a tenár és kedden kell bemennünk, hogy megmondják a tételcímeket...kibaszás szerintem...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

fsgh
Nekem 103pontom lett 86% és 2 érettségit csináltam meg az om.hu-ról...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Üdv mindenki!

korábban olvastam az infó érettségikrõl itt egysmást és érdekelne kinek mien lett az eredmény, mégpedig egy kis kommenttel hogy készültél rá vagy sem, azaz hogy azért lett-e X% mer tanultál rá elötte vagy a megelõzõ években szerzett gyakorlat miatt vagy pedig mer "le se szartad".

Persze ha nem akkor nem, csak kiváncsi vok és sztem senkinek nem árt egy kis statisztika.

kezdem én: elõzetes javítások szerint 93,3% avagy 112/120
készülés rá: 9 feladatsor om.hu-ról, kb ennyi
és sztem nehéz volt szal nem kisujjból ment ( de jóféle javító szaktanár ^^ )
doddencs
miután felismered a szorzat asszociatív tujaldonságát, valóban triviális.. no comment

meg attól még, h. Te a legnagyobb rutinnal alkalmazod, fejbõl tudod, korántsám jelenti azt h. ez egy tök adott dolog..

Sadist
Miért ne? Kb. ugyanakkora trivialitás, a bizonygatása csak fölösleges okoskodás.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

doddencs
bocs a hosszú hsz-ért, rem. vkinek hasznos volt <#smile>

doddencs
konkrétana bizonyításaim:
1. n elemû halmaz részhalmazainak száma
2. gyök irrac
3. 3szög oldalfelezõi egy pontban metszik egymást, s ez a köré írt kör kp-ja
4. hatványozás azonosságai (5)
5. gyökvonás azonosságai (5)
6. logaritmus azonosságai (4)
7. másodfokú egyenlet megoldóképlete
8. hipergeometriai eloszlás
9. ez még kérdéses...
10. számtani-mértani sorozat n. tagja, ill. n tagjának összege
11. (x^n)' = n*x^(n-1)
12. magasságtétel
13. pitagorász tétel v. itt is magasságtétel
14. 3szög oldalfelezõmerõlegesei
15. koszinus-tétel
16. konvey négyszög húrnégyszög, ha szemközti szögeinek összege 180.. de ide a megfordítása is idetartozik
17. Th-téel megfordítása
18. körhöz külsõ pontból húzott érintõszakasz..
19. skaláris szorzta
20. Ax + By = Ax"null" + By"null"
21. kör egyenlete, vagy a másodfokú egyenlet mikor egyenlete egy körnek
22. koszinusz tétel
23. T=sr v./és T=abc/(4R)
24. permutáció v. variáció
25. direkt: Pitagorasz
indirekt: Pit. megfordítása
teljes indukció: n elemû halmaz részhalamazai
skatulya: adott n+1 poz egész szám, akkor biztos van 2, amelyek kül-e osztható n-nel

doddencs
nekem még matek-infó hiányzik (jón. 3)

magyar: 83%, töri: 78%

doddencs
hát azért ne hasonlítgasd az összeadással össze. Míg az összeadás adott, azért a hatványozás azonosságai jöttek vmibõl, s ezt bizonyítod.

ez teljesen jó bizonyítás (ha csak a matek érettségid tételes könyveket megnézed, midegyikben bent van).. ezeknél felhasználod többnyire a definíciót, és a szorzat asszociatív és kommutatív tulajdonságait...

Én csak junius 5 :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Nah pont ezaz. Nem vagyok benne biztos hogy az azonosságok bizonygatása jó dolog. De akkor mit?
Sadist
Azokon mit és hogy bizonyítasz? Bizonyítani a tételeket kell. Az 1 + 1 = 2-t sem szokta az ember bizonyítani, mert magától értetõdõ, alapvetõ törvényszerûség.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a gyakoraltra írtam a 60%ot loál

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Bulykin
nah holnap megtudom milyenek lettek az írásbeli eredményekXD

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

doddencs
nem plussz pontról van itt szó, de te sem gondolhatod, h. annyit, h. bizonyítjuk a def-val és a szrozat tulajdonságaival elég.

ott az a bizonyítás, h. bizonyítom a hatványozás azonosságait..

(így van ez a gyöknél, vagy a logaritmusnál is)

5c0rp330n
elméletileg ezt várják el tételekbõl: "egy, a témához tartozó, a vizsgázó választása szerinti tétel pontos kimondása és bizonyítása"
nemtom, hogy többet lehet-e, de plusz pontot nem kapsz, ha többet bizonyítasz...

doddencs
a részhalmaz az jó az elsõhöz

viszont a 4-nél az összes azonosságot bizonyítsd, mert rövidek.. egy nem elég

Kb 425pont
Valaki még aki orvosira készül pont tipp?
Üdv
B
Aki szóbelizik matekból (emelt), legyen olyan kedves és írja le nekem, hogy miket bizonyít be az adott tételekhez. Néztem a neten kidolgozásokat, csak nem tudom hogy pl egy egyszerû összefüggést ha bizonyítok, arra kaphatok-e teljes pontszámot. Pl 4. tételnél a^m/a^n=a^(m-n) ezt be lehet bizonyítani, mint tételt? Vagy elsõ tételnél lehet-e azt hogy n elemû véges halmaz részhalmazainak száma 2^n (mert ez szerintem jobban illene a 2. tételhez, csak akkor nem tudom mit mondhatnék ehelyett). Elõre is köszi.
szucsy89
pm
5c0rp330n
én

tommyg
<#nevetes1>

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

szucsy89
ki megy innen matek emelt szóbelizni ?
eddigi részeredményeim:
magyar: 100/67 pont
matek: 100/80 pont
töri: 90/76 pont
<#hehe>
én már nem írok ilyet... 😄 épp elég volt nekem az infó tegnap
gabo91
Miért nem azok?
-vagy a statisztika végett buták
-vagy azért buták mert enyire leszarják a dolgokat...

persze mindenhol vannak kivételek de itt most átlagot néznek...
ha te megirod 100% pár társaddal a többi meg leszarja és nem ir rá semmit akkor téged is lehuz ugyanugy, mivel névtelen a dolog... meg statisztika nem személyre szabott dolog...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

5c0rp330n
jaja. amikor még mi írtunk ilyet, az volt a tipp egymás között, hogy basszuk el, hogy könnyû legyen az érettségi 😊

na pont ezér mondom, hog nincs értelme, mert a többség leszarja és ebbõl jön az, hogy hû milyen buták a gyereke...
gabo91
Nem a jegy a lényeg itt.
Megirod váletlenszerüen pár emberét beszedik a többiét nem. Statisztikai adak készülnek belõle, egyfajta felmérés a társadalomrol a korosztáylokrol.
Iskolákról, megyékrõl stb. stb.
szerintem van értelme.
Igaz tesom is hazahozta a papirost amit kikel tölteni... én viszadobtam volna olyan kérdések vannak rajta.

(pl. hány testvéred van,
ebbõl hány jár iskolába
hány vágzett már iskolát
hány gyerekel laksz egy háztartásban,
ezek közül hány jár/nemjár iskolába
hány telefonotok van
hány pc-tek van
hány ez hány az...
iszonyat durva szvsz)

Egyébként pedig nem olcso dolog ez az államnak, bár adófizetõ polgárok pénzébõl megy... csak a szépséghiba az, hogy van aki komolyan veszi mintha jegyre menne dolgozik vele, van aki leszarja és ki sem tölti, mert nincs következménye... csupán lerombolja az adatokat... de mind1

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

mrzoltan
ÉN kérek elnézést...
Már takarodok is.
Van neki...

felesleges, semmi értelme ennek az egésznek...
az enyémet egyszer nem küldték el, jegyet meg sosem kaptunk rá...
Hegi90
Nem de legalább ha feltûnési viszketegséged van, akkor vezesd le máshol, és nem kell offolni egy full más témában 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

mrzoltan
nem tom nekem a matek nehezebnek tünt.
Amúgy a szövegértésbõl a Libinfo-s volt szar.
mrzoltan
Már nem azért,de most nyissak neki egy új topicot?
Szövegértés nehezebb volt a mint a matek -.-'
sok fasságra kérdeztek rá D:

sziasztok!
Van itt olyan aki orvosira jelentkezett??? Nektek hány pontotok lesz kb maximum???
Hegi90
Már nem azért, de a kompetencia felmérésnek mi köze az érettségihze?
Ráadásul ha jól tudom, arra nem is kapsz jegyet....

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

mrzoltan
Hali!Megírtuk ezt a kompetenciát,semmi értelme az egésznek és ráadásul voltak benne szar feladatok is.
De nem volt nehéz,fõleg a szövegértéses rész,az qva egyszerû volt.
A matek kicsit szopatós volt,de az sem volt nehéz.
Szal 5-ös lesz.<#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>
fsgh
javítókulcs alapján olyan 100-105 pont körülire teszem az eredményem...ez mondjuk nem is lenne rossz😊

gabo91
Ha valamenyire megnyugtat akkor a word-ben én is a beállításokkal szívtam ugyanugy ahogy leirtad... 😞