29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• bardocz
    Más az, ha valaki csak át akar menni rajta, vagy ha 90+%-os eredményeket akar elérni mindenből. Én is leszarnám az egészet, ha nem lenne semmi célom.
  • Denisse91
    És még az lenne a kérdésem, hogy anglisztikára jelentkezem. Követeli a KÖZÉPFOKÚ angol nyelvvizsgát, tehát ha középfokúm lenne akk nem kapok érte pluszpontot. De nekem FELSŐFOKÚ van, és így nem tudom kapok-e? Követeli még a szak az emeltszintű angol érettségit is, és ezért sem kapok pluszpontot. Na már most olyat is hallottam, hogyha elérem nem tudom pontosan vagy 30 vagy 40%-ot, és ha afölött teljesítek, annyi pluszpontot kapok érte amennyivel több. Ez igaz vagy sem?
  • ManOfTheLight
    Csak úgy megjegyzem: Tavaly érettségiztem, és nem tanultam rá semmit. Matek: Csak az bukik meg, aki tényleg nulla agyilag. A többi is sima ügy. A mai érettségi nagyon le van butítva. Nem véletlenül.
  • Denisse91
    Sziasztok! Valakinek nincs angol emeltszintű érettségi tételsora, ami megbízható? Köszönöm előre is :)
  • Pisti1026
    Az lenne a kérdésem h ugye aki kapott gyermekvédelmi támogatást középfokú tanulmányai során az kap 25 pont többletpontot, na most én utoljára8 .-ba kaptam de 8 osztályos gimnáziumba jártam akkor azt elfogadják középfokú tanulmányoknak?, mivel akkor is gimnáziumba jártam! a válaszokat előre is köszönöm!
  • mrzoltan
    FF-ben jó.
  • Blekk Síp
    Köszi, csak először Chrome-ban próbáltam, de azt nem szereti, IE-ben jó.
  • Cat 02 #26725
    Hali, valakinek van tapasztalata e-jelentkezésről ?
    Illetve olyasmi hiba volt már másnak is h a biztonsági kódot nem fogadja el ?
  • Adaaam
    ugyanott miután bejelentkeztél
  • Blekk Síp
    Ha felvi.hu-n kiszámoltam és elmentettem a pontjaimat, akkor azt később hogyan nézhetem meg?
  • berlinboy6329
    Elég friss a kar,biztos olyan túljelentkezés lesz,h nem jutok be..Érdekes dolgok vannak ott,3d meg filmezés,de ugyis annyian lesznek,h kirostálódok :C
  • Flamingofiu
    Én 2008-ban érettségiztem,azt mondták mindenkit felvesznek és ez így is volt.3-ból kéthelyre elégendők voltak a pontjaim(úgy,hogy bőven),utánna félévet halasztottam beadtam a 2009-ben induló képzésekre a felvételit mert nem jött be ez a kar,bejelöltem olyat is amire azt gondoltam,hogy biztos,teljesen magabiztosan leültem éjfél körül a gép elé(akkor jöttek ki nagyjából az eredmények),hogy valyon hova fogok járni az idén és pofára estem 3-ból nulla.Még oda se vettek volna fel ahova jártam.
  • bestcure
    Szerintetek idén, hogy alakulnak a ponthatárok? Gondolom emelkedni fognak, de kb mennyivel? (biológia bsc-re fogok jelentkezni)
  • akyyy
    az már halmozottan hátrányos helyzet.
  • JackMeadow
    Nyomul vki bkf művész szakra?
  • nyami
    Igen, tehet. egyébként meg felvi.hu

De te ugye nem jársz egyetemre?

• HTS s3rg1nh00
    szerintem csak szintemelőt...
  • Pisti1026
    azt szeretném megkérdezni , h haverom 2 éve érettségizett de viszont nem vették fel oda ahova gondolta , most májusba tehet megint érettségi vizsgát történelemből(középfokú)? Ennek célja h jobban sikerüljön mint a 2 évvel ezelőtti és felvegyék az egyetemre. A válszokat előre is kszönöm!
  • Sadist
    Például a retardáltság.
  • HUmanHunter
    sok a testvéred vagy kevés az egy főre jutó pénz.
  • Metalmilitiakid
    a 6 lábujj sztem igen ha 10 ből számoljuk :D
  • bardocz
    Jó lenne elvált szülőért, és szemüvegért pontot kapni:D Esetleg még azért, mert 1.5 évig volt fogszabályzóm, és visszaállt a fogam :-D
  • akyyy
    Mit jelent az hogy hátrányos helyzetű? Szűlők elválása bele tartozik?

illetve fogyatékosságba mi tartozik? 6 lábuj? xD
  • I.C.ram
    Összesen 4x, de egy huzamban max 2x egymásután.
  • Blekk Síp
    Passzív félévre hányszor lehet menni, illetve folyamatosan mennyi ideig lehet vki passzív?
  • kissadamvikt
    Sziasztok!

Társadalomismeretből tudna nekem valaki segíteni??? Csoporterkölcsről hol találok valamit??? Google nem segít nekem :(
  • gergely1991
    én még annak is örülök ha legalább 2-essel megszerzem az érettségit (kivéve a választottnál )
  • kas123
    Tudod, akik nyelvvel akarnak tovább tanulni azoknak kötelező nyelvből emelt szinten érettségizni...(kivétel az orosz, bár lehet h ahhoz is kell már emelt)
  • HUmanHunter
    hülyeséggel? lol? írásbelin kb 30 an voltunk. és nem a nyelvvizsgáért csinálom hanem azért mert felvételi követelmény és májusban töriből akarok emeltezni...
  • ronesz
    mivel sokkal egyszerűbb elmenni nyelvvizsgázni és egy sima közepet írni, szerintem ezzel a hülyeséggel lehet egyedül vagy az országban
  • HUmanHunter
    valaki érettségizik ősszel, emelt angolból?
  • TDantes
    Radnótiról és Füst Milánról van valamennyi, csak éppen nem sok, hiányos, de persze minden segítség, plusz dolog jól jön.

Ellenben, azok a nyavajás, nyelvtan tételek, sehol semmit se lehet róla találni, és eléggé bosszant, amilyen szerencsém lesz, tuti azt húzom amiről semmi anyagot nem találtam.
  • TDantes
    Senki nem emeltezett...rajtam kívül, az összes ismerős közül az elmúlt időszakban....
  • kraawz
    több mint 40 éve halott ... :)
  • HTS s3rg1nh00
    Radnóti bori noteszek az max 2 a4-es oldal,holnap úgyis pakolnom kell,meglátjuk megtalálom-e...viszont Füst Milán lövésem sincs ki(kortárs?mert akkor értem h.nekünk Varró Dániel volt helyette)
  • kraawz
    keress valaki ismerőst, aki emeltezett magyarból tavaly :)
  • TDantes
    Igen...én érettségiztem tegnap töriből...csak eljutottam Miskolcra...csak éppen nagyon-nagyon sokba került mindez...na mindegy nem ez a lényeg.

A töri emelt írásbeli szerintem nem volt nagyon nehéz, de két feladat volt ami megfingatott. Egy: hol és mikor csatázott Martell Károly az arabokkal? Hát ez nem jutott eszembe, sem az hogy mikor osztották fel a Frank birodalmat.
    A másik valami ábrás..na azokat mindig utáltam.

Na de! Most már jöhet a szóbeli vizsga.
    Az a baj, magyarból és nyelvtanból még mindig van olyan tétel amit nem tudtam se rendesen kidolgozni és nem találtam hozzá semmit.
    Irodalomból, Füst Milán meg Radnóti a Bori noteszek...valahogy nagyon kevésnek érzem amit találtam.

A másik a nyelvtan...ez de bosszant

-A beszédhelyzet és a szövegkörnyezet mint a kommunikációt alakító tényező

-A hivatalos nyelv szókincsének jellemzése

-Az előfeltevések funkciója a mondat megértésében

-A központozás szerepe a szöveg értelmezésében

-Elbeszélő szövegek nyelvi jellemzői

Ezekből még mindig semmi! Nincs valakinek, erről anyag? Leginkább csak ezekről kéne, a többi nagyjából megvan.

• o0OAminaO0o
    www.couchsurfing.com ennyi :D regisztrálj be, keress vkit Bpn és dumáld meg h ottalszol. ennyi, én ezzel akarok majd utazgatni nyáron :D
  • fsgh
    Valaki érettségizett ma Töriből?
  • Flowing
    én megyek