29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
AaAAAAA ez beb*szna, bazze 
Főleg töri, aaa nem is vettünk olyatot
-
Braveheart #1834 Honnét hallottad ezeket? -
aaaa ugylegyen. Adyrol latastol mikulasig meselt nekunk az aDy fanatikus magyartanarunk anno, Jozsef Attilarol meg lehet sokmindent.
-
én ezt a pár infót hallottam az írásbeliből ha igaz:
Magyar:
Ady/József Attila aztán szerelmi költészet kell az érveléshez
Töri:
Esszé->parlamentarizmus/demokrácia kialakulása*Oszmán/Habsburg birodalom
Föci:
Talajszerkezet(Mo.?)*EU=városok/ipar
-
az durva...én matekból soha nem írnék emeltet...egyrészt nagyon nehéz, másrészt szóbeli része is van, ami nagyon xar -
jó hogy ilyen nyugodtak vagytok. én valahogy nem vagyok biztos benne h a közgázra felvesznek...
matekból és közgázból emeltet írok.. -
jaja, én is így vagyok vele :) -
Na jövő hét ilyenkor már túl leszünk a magyaron és a matekon is :D Érdekes, én egyelőre teljesen nyugodt vagyok. Lehet, hogy vasárnap nem ezt fogom már írni. -
szerintetek hány pont kell kb hogy a közgázra bejusson az emberfia? -
a magyarnál nincs is könnyebb. aki attól fél azt irigylem...
tudod egyáltalán hogy miből áll?? röhej az írásbeli része -
Braveheart #1825 Én meg hiába szereztem meg a német nyelvvizsgámat is, mivel nem jön meg a lap érettségire be kell ülnöm 
Max sörözök előtte és elleszek
-
matekból és angolból próbaszintjén irtunk igy 1-2 héttel az érettségi előtt.
Angol az 5-ös lett 85%-al, matek 3-as 59%-al (igen, 2 pont hiányzott a 4-eshez...).
Mind2 középszintű volt. -
nekem nemrég kiküldtek egy lapot, hogy x és y időpontban van az érettségi vizsgám (11. es vagyok), odairva melle, hogy fel vagyok mentve alola a c tipusu nyelvvizsgam miatt. vagyis szerencsere semmit se kurtak el, es itt az 5-s angolom -
esküszöm agyamat eldobom:
mult héten ez az OFI kiküldte az A-lap visszaigazolását. Viszont nem stimmelt benne az e-mail címem. ma pedig mit látok felvi.hu -n? hát azt, hgy elérhető az e-ügyintézés, ahol kijavíthatom az iroda által vétett hibát. viszont a feltétel a felület eléréséhez az, hogy meglegyen az a biztonsági kód, amit kiküldenek az email címedre. na bazmeg itt van a bökkenő! milyen címre jön el az a kód, ha szarul másolták le az A-lapról? szóval most nemtom, h mitévő legyek. :( bazmeg ofi bekaphatjátok a rézfánfütyülömet!!!
bocsi, ez csak egy amolyan hirtelen kirohanás volt..
mellesleg van vmi előrelépés azokról a kiszivárgott feladatlapokról? vagy csak kacsa az egész?
ja és matek télleg nem parás, 4-es tesztet és 4-es feladatlapot irtam ugy, hogy nemigazán készültem dogára (a 4 évből irtunk) , viszont ez az uj függvénytáblázat egyszerűen katasztrofális! full átláthatatlan! nem akarok egy függvénytáblázat miatt megbukni idén! -
nekem probaerettsegim anno egyes lett, felevkor meghuztak miatta,
erettsegim 3 as lett :P
es ezert kaptam meg evvegen a 2 est: P -
matekból ma irtam próba szintjén érettségit. Sztem nem lesz nehéz. 4-esre megoldható a dolog. -
hehe! ne fossatok ez még csak a kezdet. azonban a nagybetűs életig még van egy pár jó évetek. tessék kihasználni! -
Braveheart #1818 Na, 1 hét és érettségi! 
A magyartól félek a legjobban, mint ahogy a legtöbb haverom is. A törit meg lehet tanulni, a matek meg talán menni fog. -
Mindig lesznek hülye idióták. Ossztársam 13 helyre adta be. Azóta már ott is hagyta azt ahova fel is vették :) -
Én meg sokkal szívesebben felvételiznék :( -
nem csak veled :( -
Mármint a tavalyi érettségiről beszélek. -
Jobban jártam volna,ha nem adom be orvosira,hanem választott tantárgyból(biosz) 5-öst kapok,ellébecolom ezt az egy évet és csak kémiából kellene most érettségiznem.Ha előre tudom mi lesz...:(
Magyarán szólva jól kibasztak velem:( -
meg ilyeneket?????
Érveljen a dráma színpadi előadásakor, a színészek különböző nemének fontossága, a díszlet szükségessége mellett vagy ellen a magyar és világirodalom drámáit és azoknak előadás-technikáit felhasználva a görög előadásoktól napjaink modern előadásaiig!
---------------------------------------------
„„Nincs a pénznél hathatósabb kártevő” (Szophoklész)
Milyen szerepet játszik, játszhat a pénz az ember életében, életének alakulásában?
Érveljen Szophoklész kijelentésének igazságtartalma ellen és mellett egyaránt! Megállapításait legalább három-négy irodalmi példával szemléltesse! (A magyar és a világirodalomból egyaránt meríthet). Érvelésének adjon címet!
(Írása ne haladja meg a 4 oldal terjedelmet!)
vicces nem? ne haladja meg a 4 oldalt))))
segítség:
¨ Érzelmi töltésû szavak használata
¨ Állítás, amely a „minden" minõsítõt implikálja, de csak a „néhány" minõsítõ igaz.
¨ Ellenfelünk állításának felnagyítása akár ellentmondással, akár félreértelmezéssel.
¨ Az az érv, hogy ne küszködjünk x-szel, ami elismerten rossz dolog, de van még rosszabb y, s erõfeszítéseinket az ellen irányítsuk.
¨ Spekulatív érv alkalmazása
¨ Olyan dilemma alkalmazása, amely figyelmen kívül hagyja, hogy lehetõségek folytonos sora húzódik a két bemutatott véglet között.
¨ Sugalmazás ismételt állítással.
¨ Sugalmazás a presztízsre támaszkodva.
¨ Olyan kérdéseket alkalmazni, amelyek a másikat magára nézve romboló beismerésekre vezetik.
¨ Egy kétes állítást oly módon megfogalmazni, hogy az illeszkedjék a hallgató gondolkodási szokásaihoz, vagy elõítéleteihez.
¨ „Mindkét oldal mellett sok minden felhozható, ezért nem lehet a kérdést eldönteni", vagy bármely más megfogalmazás, amely akadémikus kívülálláshoz vezet.
¨ Feldühíteni az ellenfelet, arra számítva, hogy akkor rosszul fog érvelni.
¨ Azért javasolni, vagy elvetni egy állítást, mert gyakorlati következményei vannak a hallgatóra nézve.
¨ Az érvelés céljából elõítéleteket vagy indítékokat tulajdonítani ellenfelünknek.
-
lol -
mi másra hajtanék? Azt hittem hogy mészöly focista, erre meg kiderült hogy író.
az egyik tétel örkény tóték megfilmesítése lesz, filmet se láttam meg honnan szerezzem be ilyen rövid idő alatt??? -
Hehh, látom te is már arra gyúrsz, hogy átmenj
-
hát érettségi tétel...volt mert ma délután kiderült hogy mégis valami viharsarki költő lesz helyette, de még a nevét sem tudjuk sem életművét és egy hét van hátra..röhej ez az új érettségi, csak aztán a szóbelin ilyen lazák legyenek a tanárok ahogy a tételeket leadták)))) -
minek neked Mészöly?? -
Sziasztok!
tudna valaki emilemre egy kidolgozott "bármit" küldeni:
mészöly: saulusból ?
mert mi nem vettük a teljes 4-kes anyagot (estin) és ennek a szerzőtől a neten sem találtam saulusról semmit(((
ja amúgy jogszerű ez ha negyedikes anyag leadása nélkül hajtanak el az érettségire?
világirodalomból még rómeó és juliánál tartunk(((((
??? -
Hát szerintem simán. 2500 volt postaköltséggel együtt. Hamarabb is megjott volna a cucc, csak nem voltam otthon, és másnap tudták csak kihozni.
Minden benne van, ja. Összes évszám, bár konkrét dátum csak kevés helyen, de a csaták dátuma mind rajta van a térképeken is, sokkal több térkép van benne. -
Gyere az EKTF-re,jelenleg én ott vagyok,most újraérettségizek.Állatorvosit írtam be első helyre. -
Akkor, ha most megrendelem idejön érettségire ugyi? Tényleg minden benne van? Mennyibe volt végül is?
-
Jaja..azt el is felejtettem írni :) Na szóval, nem érdekel a jog, csak azért adtam be, hogy kerüljek valahova.. de hasikerül akkor kimegyek 1 évre kű'fő'dre és akkor hazajövetelem után szakot váltok...mondjuk tesi-angol...vagy tudjam is én...imádok tanítani (már próbáltam) és az igazán feküdne nekem :) Csak persze gimiben érdemes...wazz...képzeld a 4 év alatt összegyűlt osztálypénzünk (félmilla) még a bankettre sem elég...eddig mindig mindent mi álltunk magunknak..ezt is kéne.. :DD Menjenek a francba! :DD -
Nekem 1 hét volt kb. -
akkor miért jogászra jelentkeztél? :D -
Mennyi idő, míg az atlasz megjön? -
Apám...+anyám...
DE-ÁJK ÖJ > 1053
A-N-Á ÖJ: Összes jelentkező száma
jogász
DE-BTK ÖJ > 93
A-N-Á
magyar-pedagógia
Hogy a francba fogok bejutni...fogalmam sincs...annyira tartok az egésztől...és komolyan mondom, nem az érettségitől parázok, hanem, hogy felvesznek-e...
Az a legszebb, hogy jogásznak nincs jövője, csak, ha vannak összeköttetései az embernek, meg pénze....az az igazság, hogy nem is azért adtam be oda, mert jogász akarok lenni..undorodok a hazugságoktól...na ők meg aztán azt tezsik jó pénzért (van kivétel..hol?
)
Nektek van már kialakult jövőképetek? Én még annyi mindent tervezek....nem tudok egy dologra ráállni...veletek mizu? -
ez ki volt? :P
-
Braveheart #1796 Én a Rendőrtiszti főiskolát jelöltem meg első helyen. Ott is igen nagy túljelentkezés van sajna. Ráadásul messzebb nem is lakhatok Bp-től (Szombathely)