29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
juhéjj!
én is túl lettem rajta!!
ti tudtátok hogy elküldik a szóbeli eredményt és pestről jön vissza a végeredmény?
a haveromnak 79,5 pontja lett de a gép 79%-ra zárta így nem kapta meg a jelest(((
- magyar: tót atyafiak,jó palócok új parasztábrázolás .
persze hogy aludtam irodalom órán, maradt a könyvben levő szerb antal jegyzet,előszó, meg volt időm két novellát elolvasni(fekete folt, lapaj a dudás)
- kezdtem hogy a magyar tanár értse. parasztábrázolás mikszáth KÉT novelláján keresztül (mint sejtettem vette a lapot és csak ezt a két novellát beszéltem.
kicsit az elején rizsáltam hogy nem a modern kori tótokról van szó hanem a 6.századi szláv bevándorlás és az itt lakó nomád népelemek egybeolvadt elmagyarosodott utódairól, blabla...aztán hogy minden kultúrsallangtól mentes nyers paraszti lélek ábrázolása...tán ennyit mondtam meg a két novella tartalmát(lapaj APA lett!, ezt visitottam)..és két kérdés oszt köszönöm.
- töri: ezt majdnem vissza löktem kétségbeesésembe mert mezőhegyes történelmét húztam, és annyit tudtam erről a városról mint mindenki a szomszéd város helytörténelméről: semmit. ráadásul a vizsgabiztos töris volt.
szegín tanárom meg úgy örült hogy végre kuhúzta valéki mert négy órát küzdött hogy összeállítson két oldalnyi szöveget, amivel szerencsére jól el is mondtam...bár itt is rizsáltam amiből jó vagyok hogy bolgár fennhatóság meg ajtony nagyúr görögkeleti befolyás, blabla...
- föci. térkép: mérsékelt övezet, hu idegenforgalma, gyűrűdés 3 formája
- infó: ram,rom,optikai, satöbbi adathordozók -
örülnék, ha Rákosit húznék holnap...vagy fasizmust, a 20. századi történelmet szeretem annak ellenére, hogy azt alig tanultuk. (Magamtól tanultam, néztem anno dokufilmeket, meg olvasgattam) -
OPM #8540 "Egyszer kibírjátok hogy tanulni kell"
na ezt se gondoltam volna, hogy 1x ilyet írsz :D
-
Én is gondoltam majd jót hülyülök az infótanárommal mert fiatal meg jófej, meg órákon is ment a hülyülés. Hát ha olyan tételt húzok amihez közöm nem lett volna akkor buktam volna rendesen, ugyanis szinte meg sem szólalt, a végén kérdezett csak rá valamire. Legalábbis nálunk ez volt. Mondom ne keressétek a kiskapukat. Egyszer kibírjátok hogy tanulni kell
!
Én is az utolsó 3 napban csak 2 órákat aludtam, de most végig az egész napot! -
najó, akkor nekikezdek -
Na egész idáig aludtam, mert érettségi előtti este egy percet se, szal ahogy hazaértem 3 után le is dőltem. most meg felkeltem és nem vagyok álmos...
hamár ilyen jól felsoroltátok akkor én is:
irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság (
)
nyelvtan: hivatalos levél, önéletrajz, pályázat, stb... ezekről kellett beszélni is + egy levelet átalakítanom hivatalossá -- könnyű (többihez képest)
töri: Magyarország gazdasága (1301-1526) -- ez még aránylag jó volt,örültem neki
informatika: Adatkezelés eszközei. tömörítés és kicsomagolás. tömörített kép- és hangfájlok, kódekek alkalmazása (igenigen nem codec-ek:)). Hiba felismerés, -javítás. (erről meg egész jól elbeszélgettem, ahhoz képest hogy egyetlenegy infótételt sem tanultam meg és még a tételcímeket sem tudtam.)
Törinél nálam amit adtak forrást az paraszthugyozás volt: csak annak lett volna hasznos aki télleg nem is konyít hozzá egy kicsit se, odavágtak két képet meg két 5 soros idézetet Károly Róberttől meg egy 3sorost Ulászlótól azt annyi. Arra ne alapozzon senki hogy majd segít neki a tanár meg ilyenek, meg hogy majd jól elhülyültök a tanárotokkal, mert rohadtul nemígy lesz. Szóval ajánlom mindenkinek aki még megy hogy tanuljon nagyon. Abból nem lehet baja... -
Megvolt a szóbeli! De hogy milyen szerencsétlen voltam...
Töri: Rákosi... na mondom, a XX sz-i töri kimaradt... na mindegy, kiderül hogy értékelték a 60as, 70es buszos történetem meg a Sztálin idézetem...
Aztán szakmai... Hát nem azt húztam, azt az egyet, amibe bele se szagoltam?? Vese felépítése, vizeletkiválasztás + az érzelmek és az akarat fejlődése óvódáskorban... na mondom, király....
Irodalom egész jó volt, az Átváltozást húztam... -
savas eső a földrajz tk-ban is benne van. -
Kémiából esővízről,savas esőről hol találok anyagot? -
hát ugyebár ami felvételi tárgyam abból már letoltam emeltszinten szal.... -
Nálunk ilyen nem lesz :( Bár töriből nem félek, de magyarból jó lenne megütni a 10%ot legalább, jobb esetben a 17 pontot. 10% azaz 5 pontnál még bőven 3-as vagyok, de 17nél még 4-es. Magyar nem felvételi tárgyam, és tanulni sincs rá kedvem. -
cyrus #8531 igyvan :D -
igen, ha nem te vagy én felelek -
cyrus #8529 nem ezt mondta... azt mondta hogy IGY IS felteheti :D
tehát a lehetősége megvan rá..... -
hát ha olyan tételt húzol ki, ami megy...
-
persze
az irodalomtanárod vizsgáztat...
töritanárunk így vezette be:
"gyerekek, nem kell félni. ha valami nem megy, így teszem fel a kérdést: ugye igaz hogy a németek 40 nyarán vették be párizst? erre te aszondod: jajj, most hogy mondja tanárúr, tényleg..." -
Nulla azaz nulla magyar tanulással ellehet érni az 50 pontból 17-et? -
cyrus #8525 aszittem te mondtad neki hogy küldöd... .o -
csak teszteltem, cyrus mondta-e hogy én küldtem a rákóczit
de nem lepődtem meg -
Öhm, lehet hogy én vagyok lemaradva, de mit kaptam tőled? :D -
egyébként a Rákóczist amit adtam, én is úgy kaptam szal....:D -
:) -
De főleg az EU-s, Rákóczis már nem gáz. -
Valaki megdobna egy Európai Unió és egy Rákóczi szabadságharc tétellel? Égetően sürgős volna. -
Pontjaimat úgy is a info meg a matek adja.
Matekom 96%, infom 84%, de csak 85%-os szintre tudom hozni, 90-re nem, de a többi nem számít bele. Szal elég belőlük egy csúfos 10% :D
-
OPM #8517 töriből az én tételemből tudás nélkül is elég lett volna a forrás... 3 oldalnyi anyag
lényegében minden bennevolt ami kellett
más tételekről nemtok nyilatkozni
irodalomból meg nyilván megkapod az adott művet, amit elemezned kell. ennyi -
ha tényleg csak át akarsz menni ezelből, nem értem hova parázol
gondolod, hogy a saját tanárod meghúzna?
azért hírhedt vagyok, de soha nem húznának meg szvsz -
Mennyi forrást adtak a törihez? 10%-ot össze lehet hozni alaptudás és forrás segítségével, vagy tanuljam szét mégjobban az agyamat? :D
Irodalomból jól értem, adtak valami segítség könyvet, vagy mi? -
OPM #8514 húú, magyarnál nagyon beégtem
aszittem póttételt kell húznom :) de mákom volt
a nyelvtan is elég nyögvenyelősen ment, az aranyembert meg nem is olvastam, de a jókai kötet végén voltak ilyen jegyzetek, abból ki tudtam venni 1-2 dolgot... azér észervették a tanárok hogy közöm nincs hozzá :D
töriből ezt a tételt tudtam, de a forrás és az ábrák is sokat segítettek, az tuti 5
infohoz meg nevetséges volt :) remélem mihamarabb megkapom érte az ecdl-t! -
Te ilyeneket tudsz?
asszem nekiállok tanulni... -
OPM #8512 mekvagyok énis!! :DD
töri: periklész kori athén társadalma
nyelvtan: nyelvi és nem nyelvi jelek
irodalom: the goldman
info: adatcsere a net segítségével (dc rulez!) -
HRaVeN1 #8511 Nekem is megvan :)
töri: reformkor társadalma
irodalom: arany ember
nyelvtan: publicisztikai stílus
info: ie működése, és 2 gyakorlati feladat -
rohatt mákos az összes leérettségizett arc!!!!!!! én még szombatig paraállapotban vagyok.. :))) 
-
részvétem... a kortárs irodalom a legszenyóbb tétel szvsz az összes közül... vagy leglábbis abba a legkönyebb belebukni.. :((
mellesleg hogy van az irodalom-nyelvtan elrendezés? mert mi 13 percet felelünk összvisz, és akkor ezek szerint ebbe a 13-ba kell belesűriteni a két magyart? -
Leérettségisztem gecók, kapjátok be!!! 
-
pont a lényeget nem írtam. szal a tétel:
Kertész Imre - Sorstalanság -
nem lehetek ilyen balfasz. kihúztam a tételt irodalomból amit a legkevésbé tanultam meg. alig akartam hinni a szememnek. így is elmondtam mindimum 3asra, de akkor is kurvaidegesítő 5ös írásbeli után... -
abonyitomz #8505 nekem jövőhét hétfőn lesz a szóbeli -
megszoksz, vagy megszöksz... -
Na, megtudtam az emelt informatika végeredményemet:
Írásbeli: 69% ; Ez 83 pontot jelent a 120-ból.
Szóbeli: 86,7%; Ez 26 pontot jelent a 30-ból.
Összesen: 72%; Ez 109 pontot jelent a 150-ből.
Tehát 5-ös, és bár az írásbeli eredményével nem voltam teljesen elégedett, örülök, hogy a szóbelivel feljavítottam a %-omat.