| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
juhéjj!
én is túl lettem rajta!!
ti tudtátok hogy elküldik a szóbeli eredményt és pestről jön vissza a végeredmény?
a haveromnak 79,5 pontja lett de a gép 79%-ra zárta így nem kapta meg a jelest(((
- magyar: tót atyafiak,jó palócok új parasztábrázolás .
persze hogy aludtam irodalom órán, maradt a könyvben levő szerb antal jegyzet,előszó, meg volt időm két novellát elolvasni(fekete folt, lapaj a dudás)
- kezdtem hogy a magyar tanár értse. parasztábrázolás mikszáth KÉT novelláján keresztül (mint sejtettem vette a lapot és csak ezt a két novellát beszéltem.
kicsit az elején rizsáltam hogy nem a modern kori tótokról van szó hanem a 6.századi szláv bevándorlás és az itt lakó nomád népelemek egybeolvadt elmagyarosodott utódairól, blabla...aztán hogy minden kultúrsallangtól mentes nyers paraszti lélek ábrázolása...tán ennyit mondtam meg a két novella tartalmát(lapaj APA lett!, ezt visitottam)..és két kérdés oszt köszönöm.
- töri: ezt majdnem vissza löktem kétségbeesésembe mert mezőhegyes történelmét húztam, és annyit tudtam erről a városról mint mindenki a szomszéd város helytörténelméről: semmit. ráadásul a vizsgabiztos töris volt.
szegín tanárom meg úgy örült hogy végre kuhúzta valéki mert négy órát küzdött hogy összeállítson két oldalnyi szöveget, amivel szerencsére jól el is mondtam...bár itt is rizsáltam amiből jó vagyok hogy bolgár fennhatóság meg ajtony nagyúr görögkeleti befolyás, blabla...
- föci. térkép: mérsékelt övezet, hu idegenforgalma, gyűrűdés 3 formája
- infó: ram,rom,optikai, satöbbi adathordozók