29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Valószínűleg Svédországban svédül, Németországban németül beszélnek, így nem tudom, hogy derül ki az angoltudásod. Külföldön is kérhetnek kézzel írott önéletrajzot, ahhoz azért több tudás kell, mint a mostanában divatos amerikaiakhoz. A nyelvvizsga pedig szükséges, de nem elégséges dolog egy állásajánlathoz. Ha nincs feltüntetve - hogy beszéled az adott országon kívüli nyelvet -, akkor nincs okuk a képesség meglétét feltételezni. -
Tök mindegy melyik pascalt szeded le. Általában csak a fordítóban különbözik (némelyik jobban optimalizál, speciálisan egy architektúrára fordít, stb.) Ha Free Pascalban megtanulsz programozni, azt a tudást ugyanúgy használhatod a turbo vagy virtual pascalban is. Mindössze azt kell megtudnod, hogy melyik menüpont alatt van a compile/build parancs, az meg nem lesz nehéz. -
pedig az angolt használnod kell mind szóban mind irásban. de mivel a beszéd a gyakoribb mindenhol igy az a fontosabb. és étterem: pontosan! jo példa ha nemakarsz éhenhalni:) -
itt tul sok van: nekem az kellene amit emelten használok majd hogy szokjam! -
miben lenne mas? megint ahhoz hasonlitod amit beszelnek. igen, a beszelt amerikai angol tenyleg bugyuta, de attol az irott nyelvtanja semmiben sem kulonbozik, es ha normalis helyen akarsz dolgozni akkor ne azzal szamolj, hogy megerteted magad e az etteremben.
egyetemmel kapcsolatban lehet igazad van, en meg nem tartok ott, nekem csak egy tovabbkepzo tanar mondta.
-
félre értés ne essék: én nem veszekedni akarok. csak érvelni.
valoban nem mindenki teheti meg. örülök h én megtehettem.
Svédország: ott sem kell papir ha nem használod a nyelvet akkor minek, ha használod akkor meg kiderül letesztelnek. Ezeket nem én találom ki 18 évesen, hanem mondják olyanok akik voltak kinn több helyen ez a tapasztalat: önéletrajz semmit nem mond el: a NAME-et csak le tudod irni helyesen. Meg az akárki irhatja a beszéd a rögtönzés ott helyben na az már valami -
thx -
Fejlesztőkörnyezetre visszatérve nézd meg ezt az oldalt:
http://www.bloodshed.net/compilers/index.html -
Az előbb még nem ezt írtad a #10328-ban, de mindegy. Örülök neki, h ennyire meg tudod állapítani az értelmi képességeinket, biztos igazad van... Mellesleg nem midnenki engedheti meg magának, h külföldön töltsön akár csak egy hetet is.
Azt, hogy a szóbeli vizsga lenne a legfontosabb, még senkitől sem hallottam. Ha beadod egy helyre az önéletrajzodat angolul, tele helyesírással hibákkal, hiába fogják megérteni, megy a kukába. Egy üzelti levél esetén is garantált a bukás. Ráadásul a kollégáid sem fognak semmibe nézni, csak egy újabb bevándorlónak, aki még a nyelvet sem képes megtanulni.
Ha külföldre megyek nem számít a papír? Egy angol nyelvvizsgánál Angliában biztos nem, de fenntartod ezt az állítsát mondjuk Svédország vagy Németország esetében is? Rendben, az elbeszélgetésen biztos letesztelik a tudásod, de addig el is kell jutni, egy önéletrajza ránézve pedig senki sem fogja megmondani mire vagy képes. -
hát USA...az amerikai angol tökre más ne azt hasonlitsd nyelvvizsgán mást kérnek.
egyébként butaságot beszélsz: ha egyetemen vagy és pályázni akarsz akkor nem nyelvvizsga kell hanem más: TOEFL. Test of English as a Foreign Language
... -
voltam kinn, van is amerikai osztalytarsam, tesom meg ott is el.
nem ugyanaz a konyhanyelv es a tanult nyelvtan. Anyam munkatarsa is azzal sziv, hogy megerteti magat, beszeli is a nyelvet, de nem tudja h miert javitjuk ki folyamatosan, mert nem tudja alaposan a nyelvtant. csak biztos alapokra lehet epitkezni sztem. -
mellesleg megjegyzem, a rigo sem akkreditalt, s ha szeretnel egyetem alatt megpalyazni valamit, hogy kijuss tanulni, akkor ott nem beirod h milyen nyelvvizsgad van, hanem bekarikazod a meglevok kozott. es ott nincs se a bme se a rigo (rigo ha jol tudom nem is fog angolbol vizsgaztatni jovore). szal erdemes egyetem alatt szvsz lerakni egy nemzetkozit. -
tökmindegy német nyelvvizsgám is van, és attol h könnyebb az angol még nem rosszabb sőt annál többet ér.
Látszik hogy nem jól látod a dolgokat nem voltál még idegeneknél külföldön, ugyanis csak a szóbeli számit: az angolok nem is tanulnak nyelvtant!! A szóbeliben benne van a szókincs (ott nics szótár), a kiejtés, a találékonyság, a nyelvtan, minden ami kell..
TElc abban rosszabb h alapfoku tudásra megadják a nyelvvizsgát és 3X annyiba kerül -
pont nem a szobeli szamit szvsz, szobelit barmikor felfejlesztheted 1 honap alatt ha angolul beszelsz, a nyelvtanodat viszont nem, es ugyebar ha nem tudod h mit kell mondani akkor lehet a verbalis kepesseged jo.
jah, 2 nyelvvizsgat szamitanak be.
a kutyat nem erdekli? igen, de akkor miben rosszabb egy telc egy bme-nel?
mellesleg angol sokkal sokkal egyszerubb nyelv mint a nemet. -
//csak ugy offtopik szinten megjegyzem: már most látom hogy nem sokat fogok itt élni, halálra fosod magad hogy felvegyenek majd megfingatnak az egyetemen, majd küzdened kell, hogy továbbtanulhass 5.félév után, majd munkanélküli leszel, és ha sikerül munkát találnod akkor ha tisztességes vagy épp hogy megélsz belőle. -
Bizony logikus: azt bizonyítja hogy nem a mennyiség hanem a minőség számít: a németet mindig is utáltam, immel ámmal tanulgattam, azért csináltam meg hogy legyen 2 nyelvből nyelvvizsgám. Az angolt 1 évig tanultam iskolában heti 3 órával elhiszed vagy sem. Más kérdés, hogy csomo filmet néztem, játékokbol nagyon sokat tanultam, és voltam 2 szer 1 hetet Angliában 1-1 családnál<- na ez számitott a legtöbbet. És BME-n 80%os lett (beszélgetés ami a legfontosabb szvsz:92), 60 a határ...nem önajnározást akartam rendezni de ha már igy rákérdeztél..
Hogy ti mekkora IQ fighterek vagytok...kész
csak Magyarországon elismert?!?!?!?! gondolkozzál már légyszives: ha külföldre mész akkor a kutyát nem érdekli a papirod, ott gyakorlatban kell használnod a nyelvet! Csak az számit hogy mit tudsz...
Asszem rábeszéltetek a Telces bulira: leszarom, ha +3 pont akkor annyi. Ugye most ugy van h 2 nyelvvizsgát számitanak be igy max 20 pontot?
További kérdésem még mindig, hogy info hoz a fejlesztőkörnyezet nem üzemképes nálam mi a gond? //free pascal
-
Hát ez így elég logikus, egy év iskolai - főleg - német nyelvtanulás után nem hinném, h még egy telc vizsga is sikerülne. -
Ki mondta neked, hogy én nem tudok angolul? Az más dolog, h nem fogok elmenni egy csak M.o.-on elismert középfokú vizsgára, amivel semmivel sem fogok többet érni, mint egy telc vizsgával (mert ha azt hiszed, h bámelyik munkahelyen hasraesnek egy rigó utcaitól, akkor nagyon tévedsz). Vagy te már most annyira vágod az angolt, h egy szakmai nyelvvel bővített, külföldön is elismert, jó hírű felsőfokút letegyél? Nem hinném...
Ha pedig szerinted 3 pont semmi, akkor azt hiszem lesz egy év szüneted. -
Emlékszem én mekkorát sikítottam, amikor 2 ponttal csúsztam le az idén. Vissza lehet keresni, biztos itt is jelét adtam :) -
azert aki beleolt annyi energiat h meglegyen a kozepe, es azzal elmegy a telc felsore, ami tenyleg csak egy kicsit nehezebb, az azert szerintem meg fog tanulni jobban angolul. -
lord nihilus #10329 wie bitte? -
ja és nem a tanult évek száma: angolul 10 németül 1 évet tanultam suliban, mégis az angol lett meg előbb. -
ott voltál a vizsgájukon?
ne hőbörögj már itt legyélszíves... -
ez nem elv-az kellene lennie az elvnek hogy megtanulj angolul és szerezz nyelvizsgát. Na midnegy nem szolok bele, aki nem tanul meg az a gyakorlatban igy is ugyis szopni fog. Csak sajnálom ezt az igazságtalanságot, mert ismerek sok rendes embert akinek BMEn sokadjára se lett meg, mig mások elsőre megcsinálják a telcet a határ felett 10%-kal ugyanannyi tudással.. -
spanyolviasz -
lord nihilus #10324 min. 99 pontot kell írnod hogy átmenj(itt egy kis túlzás volt deazér..) -
lord nihilus #10323 nyáron voltam megcsekkolni a köz.fok B dolgozatot miután 2-ra sem sikerült(azóta megvan 3.-ra), és annyit a origóról, hogy minden pénzcentrikus
AZ EGÉSZ KAMU !!! épp elég furcsaságot láttunk ott
-
talan mert a bme nem akkreditalt, a bme egy hazilag keszitett semmilyen standardnek nem megfelelo vizsga, ami eredetileg azert keszult h a bme maganak megszurje a sajat tanuloit? sotenak is van ilyenje. ezert kerul ennyibe
de ha megnezel egy tofl vagy egy cambridgei vizsgat az is ennyi, sot.
nekem az elveim arrol szolnak, hogy nem azert szenvedtem 12 evig ebben a kva iskolaban, hogy aztan ezen csusszak el. ha nem veszenk fel, meg egy nyelvvizsgat leteszek, de ha nem tanulok tovabb akkor minek erettsegizzek, felesleges. nyelvvizsga nelkul meg nem vesznek fel.
igazsagos e vagy sem, igy van. -
"az a +3 pont meg már nem sokat osztana szerintem"
imádom ezt a felfogást :) -
Pascalra visszatérve: a free pascalban amit ajánlottattok irtam egy progit és decomli hibát talált: nem hiszem h a scriptben volt a baj, bár a Writeln-t pl nem szinezte script szinre.. -
Fölöslegesen? Na ez a baj a mentalitással!!! Állítom -mert 12.es vagyok sok angol nyelvvizsgás embert ismerek- hogy a mai nyelvvizsgások -és itt főleg a korosztályomra gondolok- nem tudja középfokon az angolt, a felének még alap se járna...Igen használd ki: nehogy megtanulj angolul-ami világnyelv és csak javad lehet belőle- de ugyis rá fogsz baszni, mert lehet hogy most felvesznek de hogyha a nyelvi tudásodat alkalmaznod kell akkor kezdheted ujra az angoltanulást, pontosabban akkor már elkezdheteted igazából.
Felsőn én is gondolkozom, de elveim ellen való hogy telc-re menjek, és az a +3 pont meg már nem sokat osztana szerintem. Talán BME-n is menne de arra azért tanulni kéne még talán-bár a közepem szobelijén is csak 5 pontot tudtak levonni 60ból..namindegy.
Most a rendszer 2 nyelvet fogad el, és az lehet 2 felső is tehát 20 a max pont? A telcről még annyit, hogy nem véletlenül 30ezer..BME:10. Csak azt nem értem hogy aki telcre megy az miért nem megy inkább az ecserire: ott még olcsobb is.
-
Magus már leírta, amit akartam. Inkább magadat üthetnéd, h fölösleges nehezíted a dolgod, és nem használod ki a lehetőségeket.
Amúgy a korábban már említett osztálytársam most megy hatodszorra vizsgázni középfokon telc-re :) El nem tudom képzelni, h mit csinálhat ott, ennyi idő alatt már tanulás nékül is ragadnia kellett volna rá annyinak, h átmenjen. -
pedig aki bejut egyetemre annak eleg nagy szazalekanak onnan lesz, nem erdekel senkit h jogos e vagy sem, nyitvahagytak egy kiskaput, aki nem hasznalja ki nem jutbe, ez egy versenyszfera.
enis leteszem ott az angol felsot, ami a kozep felett all egy hangyanyival megvan a pontom.
ennyi erovel megutsz mindenkit aki jogi palyara megy mert nyilvan nem azert megy oda mert nincs mar ugyvedi irodaja apucinak -
Tomcat írásához hozzászólva, én is tapasztaltam, hogy valamiféle miszticizmus lengi körül a némileg normálisabb nyelveket. A gimnáziumba mindenki azt verte a fejünkbe, hogy háát igen, a C na az öcsém az már keménydió, az biza már csak a kiálasztottaknak adatik meg, hogy megértsék, nemhogy írjanak is benne valami értelmeset.
Aztán ha az ember elkezd vele foglalkozni kiderül, hogy az égvilágon semmi megemészthetetlen dolog nincs benne. Talán a tömör kód fekszi meg a gyomrukat?
-
Szerencsére (?) nekem ez a Pascalosdi kimaradt teljesen az életemből, Pythonnal tanulgattam eleinte, aztán most egyetem miatt C/C++ van keményen.
Amúgy ha emeltezel akkor elvileg központi helyen kell ja. -
köszi! még azt nem értem, hogy akkor hol fogok emeltezni? központi helyen vagy nem? -
igaz de a telcet se -
http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=free+pascal&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta= -
Teljesen jogos. Én eddíg sem engedtem volna. -
naja de már olyat sem lehet