29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
én most olvastam az újságban a matek megoldását, és hát elbasztam, de rendesen. remélem, kettes azért meglesz. pedig akkor jobbnak éreztem:(((
a töri szerintem jó lett, én a C-t választottam mer az jó:) az olajválság kusza volt szerintem is, de sebaj.
Irodalomnál én írtam 3 és fél oldal érvelést, oszt' jóvan -
HoTDoG #12232 Magyar - Közép: Szövegértésnél kicsit leblokkoltam, nagyon precízen akartam mindent körülírni és megfogalmazni, és az utolsó feladatot picit összekaptam idő hiányában. A második részben az összehasonlítást választottam, írtam 4-5 oldal kemény rizsát, bár nem túl összefüggő a szöveg, mert írás közben jött meg az ihlet, de magyrból 4-es is elég.
Matek - Közép: Jól ment minden, a 17-est hagytam ki. Bár megnéztem a javítókulcsot, az első részben volt 1 feladat ahol pár gyökös egyenlet volt, ott sajna csak az egyiket választottam ki, a második részben pedig a 16-os feladatban nem P-vel jelöltem a koordinátát hanem más betűvel, meg még talán volt 1 ilyen kis figyelmetlenkedésem...:( Remélem 90 % felett lesz.
Töri - Közép: Erre már nem készültem semmit, nem is nagyon lehetett. Az olajválságos feladatnál kicsit hülyén volt fogalmazva szerintem. Az esszéknél az "A" lehetőséget választottam. A hosszú esszék közül egyiket sem tudtam igazán, pl 56-ot már nem is vettük a suliban. De a dualizmushoz elég jó források voltak, úgyhogy írtam egy elég hosszú rizsát.
Sajnos pont Vasárnapra jött ki rajtam valami betegség, így magyar és matek közben nem ritkán rázott a hideg hőemelkedés miatt. Dehét érettségi az érettségi. A szüleim hiába adtak volna orvosi igazolást... :)
Van olyan aki beadta a Corvinus - gazdaságinfora, vagy Debrecenbe szintén erre a szakra?
Sok sikert mindenkinek a továbbiakban! -
Köszönjük, ennyi elég is lesz belőled :| -
Pl. egy átlagos embernek sem árt tudnia, hogy mi a különbség a lineáris és a logaritmikus skála között. Olvastam már, hogy valaki azt írta a +3 decibel zajszint túllépésre, hogy az semmi, egy proci venti is 20 dB hangos. Csakhogy a +3dB azt jelenti, hogy kétszerese. -
Phat Smoker #12229 mi ez a díszítősor ?
-
Vicacica #12228 ?????????????????????????????????????????????? -
Vicacica #12227 matek szerintem könyű volt
-
Vicacica #12226 
-
skristof #12225 annyit mint az eddigiekről: lesz... -
skristof #12224 jólvan, erről ne nyissunk vitát, vagyis ne itt off-oljuk szét :)
písz -
Remélhetőleg 90%+, ha nem szúrtam el megint vmit. -
Vicacica #12222 tudtok valamit a holnapi angolról? -
skristof #12221 #12173 -
Vicacica #12220 milyen lett a töritek? -
Vicacica #12219 hali!
-
sok forma1-es,vadasz pilota,tuzolto,kommandos kerul majd ki -
ilyen alapon már oviban szakirányú iskolában csak azt tanulja, amit gondol hogy később érdekelni fogja. bizonyos szintig alapműveltséghez, és a későbbi lehetőségek kitárásához kell hogy minden irányban elég tájékozott, felkészült legyél.
ha "felesleges" , akkor érettségi nélkül is lehet élni.. kész. -
skristof #12216 én úgy értettem, hogy egy átlagos ember.. nyilván utána mindneki azt tanulja, ami szükséges az általa elképzelt jövőjéhez.. de egy hentesnek nem fog kelleni a logaritmus szerintem -
Azért magyarországon nem csak logikus gondolkodású emberek élnek. -
Pl. hangtechnikában. A decibel skála is logaritmikus. -
skristof #12213 szerintem meg a matekot vagy tudod vagy nem, vagy érted vagy nem.. nem születhet mindenki erre, főleg manapság. te vágod, attól még más nem biztos, h tudja..
és most őszintén: mondd már meg nekem, hogy a logaritmust az életed során mi a jó püdös picsára fogod használni? a középiskola érettségit ad, tehát felkészít az életre.. akkor, most h tudom, h lg10=1 akkor érett vagyok? -
hat jolvan csesszel mar le joember...ejj-ejj -
1+1=2 .. az eredmény: 2 ^-^ -
olyan nincs, hogy szart se konyitasz a matekhoz.. a matek a leglogikusabb dolog, magara a logikara epul.. ezen nem lehet mit nem erteni :]]
van egy (több) osztálytársam/ismerősöm, aki(k) képtelenek voltak felfogni a logaritmust, mint absztrakciót .. bazmeg, valami erősen nem stimmel az ilyen emberekkel.. humán agy így úgy .. én tudok élvezni egy jó könyvet, akár sírni egy szép versen vagy hegedűversenyen.. pedig matekkal kelek és kódolásba alszom el.. nem hiszem , hogy az ilyen "humán agyú" emberek képtelenek pár alap koncepció felfogására.. persze tudják mi az a sim-kártya .. nem problémáznak azon, hogy hogyan működik a tv.. de a logaritmus működését már nem tudják megemészteni.. szerintem nem is akarják.
na, megyek inni, erre a hétre elég az érettségizésből ^.^ -
Mikor lesz eredmény? -
Én úgy vagyok vele, hogy ezek az órák is a műveltség része. tököm ki van a sok reálostól, akik azt hiszik, hogy az irodalom, rajz, stb alsóbbrendű tárgyak..
ez abban a formában igaz, ha a reálosok tényleg azt mondják, hogy "az irodalom szar és nem ér semmit" , de amint bekerül az irodalom helyett az irodalom óra szó, úgy már szinte ténnyé válik a dolog.
mert az irodalom óráknak ebben a formában kurvára semmi értelme .. egy idegbajos ribanc felolvas egy szar, szerkesztésileg botrányos, értéktelen könyvből, amiért még fizettél is év elején .. aztán nesze, művelődj paraszt.
Amint egy rendes irodalomtanár tartaná, egy jó tankönyvből, vagy akár anélkül [könyv nélkül nagyon is el tudom képzelni a dolgot]
A rajz megint ilyen .. amikor az a követelmény, hogy rajzolj kockát , bazmeg .. akkor nem várhatod el hogy tetszen mindenkinek.. főleg annak, aki ovis kora óta nem fogott ceruzát.. ennyi. Rajz általában vizuális kultúra néven fut.. az meg nem [csak] kockákról szól..
A matek azért jobb, mert nehezebb szar matektanárt "gyártani" az egyetemeken, míg bölcsészkaron ez az alap, a követelmény, a szint és a végtermék :C -
igen, tori es magyarom 5-os lesz szinte biztos, ezekszerint megsem vagyok olyn hulye nem? ... en human agyi ember vagyok, szartse konyitok a matekhoz...ezvan -
hat akkor te nagyon hülye lehetsz, már bocs .. a közép szintű feladatsort nem néztem meg, gondolom már fent van a neten.. de a 2-esért azért tényleg nem kell sokat tudni. abból indulok ki, hogy a magyaron az érvelésben is benne voltak Umbójumbó Ekó szövegében a példák.. törin egyszerű copy-pasteolás ment.. matek közép is kb ilyen szintű lehetett :) -
nem kellett volna emeltre menni, nagyon nem érte meg. ez a feladatsor nagyon kemény volt, én pedig kurvára elbasztam..
szerintem ez egy jó emelt feladatsor volt. a négyesnek különösen örültem, miután megcsináltam.. számelmélet, sorozatok, valószínűségszámítás.. fincsi ;]
de miután rájöttem nem hittem el, hogy ilyen könnyű :)
infó annyiban szarabb, gagyibb, hogy ott több részpont van, többet lehet veszíteni. nem olyan szép tiszta, mint a matek.. -
hat sracok minden jol ment, de amatek nagyon paras nekem...itt a 2-est ertem...basszaameg, holnap derul ki hogy megbuktam-e matekbol...ehh...jolesz -
"Ha belegondolok hogy mennyi időd töltöttem el fölöslegsen az értelemtelen irodalomórákon, amiken a tanár felolvasta a könyvet, az ének és rajzórákon, meg még ki tudja min, a sok lyukasóráról nem is beszélve... Ennyi idő alatt annyi matekot tanulhattam volna... :( És akkor most nem így állnék érettségi után :("
hát ez az bazzz... [sírjunk] -
Ezzel egyetértek, valami filósabb jobb lett volna.. mondjuk érveljen a halálbüntetés bevezetése mellett :D -
ebből látszik, hogy a közép az nulla.. az emelt viszont erősen odatesz.. -
skristof #12200 én is a B kombinációt választottam esszébe, bár sztem a két rövidre: egyház a középkorban illetve a végvárak és török hadjáratok elég kevéske helyet hagytak, de nem akartam tisztázati lapra írni, ha annyi hely van akkor tán elég amit oda írtam :) hosszúba meg az '56os megtorlást.. hát ott szinte csak saját szavaiddá kellett alakítani a forrásokat.
én Wittner Mária forrásának örültem, igaz engem is meglepett :) -
#12192 -
ToMMe #12198 na hogy sikerült a töri?
mit írtatok eszzébe? én: károly robi, 1.vh, zsidótörvény
-
jaja, jégkrém meg az ő kis filozofiája:) -
Aztán majd a szegény gyerekek magolhatják az 5 oldalas életrajzodat :D "... fialakorát I.C.ram néven hozzászólások írogatásával töltötte, ahol legjelentősebb filozófiai felvetései is elhangzottak ..." -
emelten:
Kommunista Diktatúra kialakulása 45-48ig 1.5 oldalban
Gyarmatbirodalmak felszabadulása.
Társadalmi változások a xix. század végén
Szerzetes rendek a kora középkorban
Ezt a négyet. Ebből a kommunistás és a gyarmatos hosszú (1.5 oldal) többi kb 1 oldal. -
Egyház (épp pár hete kaptunk töri fakon egy 9 oldalas cikket a témából fénymásolva a rubiconból, úgyhogy ebből hosszú esszét is szívesen írtam volna), II. József és Károly Róbert.