29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Nuki
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

szegény...
  • Rage47
    sztem egyenlő(nek kéne lennie)
    bár tavaly azt mondták az angol nehezebb volt.
  • Nuki
    az a gond hogy a két nyelv külömbözősége miatt nem megmondható. meg lehet hogy ami nekem nehéz lenne, az neked könnyü... :P
  • Rage47
    egyik tanárom mesélte, hogy egyik tanítványa régebben feltuningolta magát vmi szerrel, mindent megtanult, aztán elaludta az érettségit, addigra annyira kipurcant:D
  • Nuki
    ja, és rám sem írtál amikor felkeltél... :|
  • szitya01
    Az angol és a német érettségi nehézsége azonos, vagy különböző szokott lenni? Mert én csak németet tanulok.
  • szitya01
    Nekem nem lett rosz viszont csak hnap tudom mennyit veszítettem valójában.
    Sztem a 4-es megvan.
  • light00
    Mi? (psszt!) Nem is tudom miröl beszélsz.
    Eddig nagy haszna volt, pörget mint atom, pláne egy kis szölöcukor tuladagolással.:D
    Csakhát meg is van az eredménye, ugy nézek ki mint aki most jött elvonorol:DDD
  • Nuki
    azt látom XD
    legalább használt a drog? [pezsgőtableta-bigyó]
  • jAsOn VoOrHeEs
    Óhh nem vagy egyedül. Én megközelítőleg tízszerest írtam. :o Nekem is kb. valahol 20 pont körül lesz. Remélem, hogy az esszék már jobban sikerültek, bár Rákóczinál meg a francia forradalomnál én is jobbára csak a forrásokra meg az atlasz kronológiai táblázatára tudtam hagyatkozni, meg egy kis rizsa hozzá. A szovjet megszálláshoz már több saját gondolat is volt.
  • light00
    Annál a feladatnál az elején azt hittem, hogy más pénzben van mérve, vagy enyomtatták, vagy valami, el se hittem hogy ennyire taccsra vágták az országot.. (khm..igen, töri éretségin...nem vittem tulzásba:DDD)
  • dezsiszabi
    nyugi én 8000-szereset írtam. :D
    Versailles-hez én is Párizst írtam. :D
  • dezsiszabi
    a feladathoz (11-es) oda volt írva, viszont a b)-hez nem.
    de amúgy igazad van én nem voltam elég figyelmes
    mindegy
  • sleepyhead
    neee, a világ legidiótább hibáját vétettem... az árnövekedésre tízezerszeres helyett valami nyolcorost írtam. nagyon fáradt lehettem...

úgy néz ki kb 20 pontot tudtam szerezni az első részben... az esszékben még bizakodom, bár a hosszúnál szinte csak a forrást másoltam ki egy kis rizsával fűszerezve...
  • light00
    én többek között csak azt buktam nagyon, hogy XIV. hejett XIII. Lajost irtam, meg marxizmus hejett kommunizmust :CCC
  • 1200bpm
    Én meg csak tippből irtam hogy versailles, ez volt a mák meg a "női"
    megérzésem....
  • Nuki
    hát igen, azt a példát rontottam el, meg Verszáj hejett Párizst írtam

#18740 lehet hogy csak mi vagyunk hülyék
  • Nuki
    igen akkor azt kellett volna odaírni, grr :C :DDD
  • hen-tes
    Az anyagijavak megszerzésére gondolsz?
    Tanárom pont ezt mondta rá. Bár én sem tudtam.. D:
  • light00
    És a B karikatura Észak-Dél magyarázata? ha ez a helyes megkérdezném, hányan találták el mégis?
  • Nuki
    nem volt odaírva hogy "és saját ismeretei alapján" ?
  • dezsiszabi
    ha jobban belegondolunk, teljesen igaza van, abban, hogy az A) karikatúra alapján nem lehetett válaszolni a kérdésre. (szerintem)
  • Rage47
    huhh köszi:)
  • jAsOn VoOrHeEs
    [...]Az [origo]-nak a feladatsort kommentáló tanár szerint több probléma volt a jelenkorral kapcsolatos kérdésekkel. A 11. számú tesztkérdésnél két karikatúra szerepel: az elsőn egy amerikai és egy szovjet zászlót cipelő alakok között egerek szaladgálnak. A történelemtanár szerint az ábra alapján lehetetlen arra a kérdésre válaszolni, hogy milyen problémái vannak a fejlődő országoknak. A gimnáziumi tanár szerint ugyancsak lehetetlen bármit is kihámozni Észak és Dél kapcsolatáról, az egymást kölcsönösen felakasztó két figurát ábrázoló karikatúráról.

A neve elhallgatását kérő tanár szerint nehezen értelmezhető az is, hogy a 12-es kérdésnél szereplő szavazólaphoz miért fiktív pátokat (Nemtudomka Párt, repülni Vágyó Pát) írtak be. Miközben a többi forrás valódi, ez nevetséges, bugyuta és megtévesztő - mondta a tanár, aki hozzátette: érthetetlen, hogy a feladat összeállítói miért nem merték létező pártok és politikusok neveit feltüntetni a feladatlapon.[...]
  • jAsOn VoOrHeEs
    Origon a megoldott történelem feladatsor
  • Nuki
    külön javítót teszel, akkor ha rosszabb lesz szerintem nem számít, de ebbe n nem vagyok biztos... utána kérdezek majd.
  • ati711
    Nem vagy egyedül csak annyi a különbség közted és köztem hogy én már tegnap is 79pontot számoltam magamnak és ma is a javítókulccsal.
    Most már csak az vigasztalna hogyha veszítenék még 10 pontot akkor nem fájna a szivem hogy 1 ponton múlt az 5-ös.
    Szívás.

Remélem a holnapi angol normális lesz meg a jövő hét pénteki infó is.
  • szitya01
    Én pont ugyanúgy jártam mint te. Csak nekem 78 pontom lett legroszabb esetben.
  • dezsiszabi
    végülis igaz valamennyire, de nekem kéne a matek szal sztem, ha 4-es lesz, akkor októberben számíthatnak rám.
    ja és egyébként, hogy megy ez? ha újra akarom írni és az rosszabb lesz, akkor melyik számít?
  • Nuki
    felkeltél és nem is írtál, jólvan!!4
  • Nuki
    örülj hogy annyi lett :P
    én jó matekos vagyok, mégis jobban elszúrtam, és nem időhiány miatt :|
  • light00
    Nem lesz furcsa ha esetleg szobelin egy "ehh"-hel vezeti be mondandoját?
  • Nuki
    ó örülök hogy valakik így látják :D
  • Kanál
    ő tesi érettségi mikor is van? :|
  • dezsiszabi
    ááááá... f*szom.
    eddig abban a tudatban éltem, hogy 80% feletti lett a matek, erre megnéztem a hivatalos megoldókulcsot és hát. ha minden igaz pont 79%-ra jön ki. most nagyon ideges vagyok :D:D

egyébként az a gráfos feladat volt a legszemetebbül megfogalmazva és ezért lett sz*r. el is mondom miért. idézem a szöveget.

A városi középiskolás egyéni teniszbajnokság egyik csoportjába hatan kerültek: András,
    Béla, Csaba, Dani, Ede és Feri. A versenykiírás szerint bármely két fiúnak pontosan
    egyszer kell játszania egymással. Eddig András már játszott Bélával, Danival és Ferivel.
    Béla játszott már Edével is. Csaba csak Edével játszott, Dani pedig Andráson kívül csak
    Ferivel. Ede és Feri egyaránt két mérkőzésen van túl.

szóval, van az a rész, hogy eddig András játszott már Bélával, Danival és Ferivel. Béla játszott már Edével is. <--- na ez az. ha már játszott Edével IS (!), akkor nekem ez azt sugallja, hogy ő nem csak Edével játszott, hanem, Ferivel és Danival is. Persze, tudom, hogy az utolsó mondatnak tisztáznia kellett volna mindent számomra, de nem tette :(:(

na mindegy, sztem akkor is köcsögség.
    a másik meg sztem nagyon kevés a 45 perc az első részre. (ott se csináltam meg két feladatot időhiány miatt)
    szal igazából itt nem azt mérik, hogy meg tudod-e csinálni, hanem, hogy milyen kib*szott gyors vagy.
    na abbahagyom a kifakadást. így is hosszúra sikeredett.

• olympus
    háát ez a töri, nevetséges volt:dddddddd
    5 oszt. társam helyett is én irtam emg:D ez ált. iskolás anyag volt szvsz és atlasszal simaliba a 4-es:D nélküle meg a 3-as
  • Mirk
    ez a töri ritka gány volt
    de 3as meglesz...
  • gameplusz
    Jah, kb ennyi.-

Esetleg meg a "well"-lel lehet operalni, de amit leirtal szerintem boven eleg...
  • Nuki
    áh, az kizárt... nem fog menni, pedig még középfokú nyelvvizsgám is van ( már rossz időben letett )
  • wordsworth
    Szart paraztok angoltol xD attol nem kell felni nagy szarsag az egesz 90%+ra kell megirni azt csok