29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
AAzzige. :D -
Nuki #19117 hát lehet ezzel takarózni hogy humán és reál tantárgyak, mi megy mi nem... hát igen cseppet 'gáz', de azért az a sok nyelv amit tudsz, azért magáért beszél :) -
Ezen az érettségin épphogy minimum pontot tudtál elérni? Szerintem ásd el magad :| -
Muhahaha! Az kemény :D -
matekbol 1ponton múlt h bukjak érettségin...nah mégmindig neaggodjak?:P -
ugyanigy vagyok vele -
Nuki #19112 hát aki ilyen két lábon járó szótár, mint te, annak a helyében kevésbé aggódnék :) -
Nuki #19111 nyelvi kérdésben én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy angol középfok (BME-s nyelvvizsga) után fél évvel kijutottam három hétre angliába (Leonardo - Europass mobilitás projekt), úgyhogy nem tompultam semmit a nyelvvizsga óta, de én csak 1 nyelven tudok (ráadásul az is csak közép). így jártam. -
alapból nem adnak, közel nem tudom már azt a sok nyelvtant amit a bme középre megtanultam, de a telc semmit sem mutat, azóta nem vgyok hajlandó megszólalni a németek nyelvén mióta megvan a papírom róla, és sohasem fogok, nem is tudok már semmit. csak kellett, hogy bejussak egyetemre (kellet ez nekem...) -
The Termentor #19109 Hehe, sztema nyevvizsga a leheto leghasznalhatatlanabb dolog... Mindent osszeteve 3 evig eltem franciaorszagban, egy teljes evig jartam kozepiskolaba, nem is buktam meg, aztan hazajotem es kozepfoku nyelvvizsgaval probalkoztam es 34 pontot sikerult elernem. Harmincnegyet, mikor a teremben egyutt velem levo emberek egy epkezlab mondatot nem tudnak osszerakni.
Angolbol meg "ragadt" es a Telc nyelvvizsgan siman atmentem. A marciusin, sztem nem nehezitettek rajta.
Itthon az oktatas az nagyjabol egyenlo a rovidtavu memoria fejlesztesevel, kreativ resze nagyon keves van. Akar telefonkonyvet is tanulhatnank, vizsgakon az anyag mennyiseget mas modon nem lehet elsajatitani mint magolassal. Franciaorszagban egy csomo kreativ resze volt. Az orai anyag a temakat koruljaro cikkekbol, kepekbol, mindenfele kapcsolodo anyagbol sajatitjak el, es nem ugy hogy a tanar elmondja es jegyzetelj hanem a gyerekeknek kell "rajonniuk". Persze nem teljes mertekben de sokkalta nagyobb szerepet kap a kreativitas. Hazi feladat annyi van mint a szemet, es a nagy resze olyan amit maguktol kell osszeallitani, esszet irni egy olyan dologrol amirol az utobbi idoben tanultak.
Mondjuk sokkaltobb idot vesz igenybe, szombaton is van suli es 4 nap reggeltol delutan 6 ig is bent van az ember.
Mindent osszevetve sokkal jobb mint az itthoni rendszer, ez az elbutito, gepszeru kolbaszgyaras szisztema. Felul beleszorjak a gyerekeket es alul meg kijonnek az egyen agyak, ugyanazzal a nagy semmivel amivel bementek...
na jo nem frocsogok -
pl munkahelyeknél ezért sem kérnek nyelvvizsgát...behívnak elbeszélgetésre ésha ott tudod hozni a szintet akkor máris előrébbvagy..legalábbis ezthallottam:P...mire nekem komoly munkahelyemlesz jobbesetben 5-6évet is tanulnomkell..csak lennemár vége az érettséginek:S -
1ébként érdekes, hogy a nyelvvizsgák nem igazán adnak reális képet arról, mennyire tudja vki azt a nyelvet. Pl. függ a vizsga szintjétől is. Én pl. tavaly mentem angol telc középre, ami akkor a legkönnyebb volt (már nehezítettek rajta jócskán) és akárki le tudta volna tenni. Plusz nagyon sokan járnak különtanárhoz, nyelviskolába egy nyelvvizsga előtt, vki egy egész nyarat rááldoz(pár oszt.társam) - bemagoltatják velük a témákat, majd elfelejtik, és annyit sem tudnak már, mint azelőtt. De ez inkább azokra vonatkozik talán, akik a pontokra hajtanak érettségi előtt:) -
én angolt megtanultam felsőfokúig németet középig(nemszeretem a németnyelvet egyébként)...oroszul tudok szüleim révén...próbálkoztam a franciával egy évig aztán úgyjött h latint kellett tanulnom és mivel imádom japánt a japánnal is kb 1 évig foglalkoztam..sajnos lustavoltam és elhanyagoltam de jövőre tervezem az újboli beiktatását...sztem nyelveket tanulni tökjo..annyi közös van bennük -
JancsiPapa #19105 Úgy értem, az angol mellett :) -
pl Amerika...
Egyre töben tanulják Amerikában a magyart, mint "egzotikus nyelvet" -
Nuki #19103 nekem jó ez az angol, igen hasznos. -
JancsiPapa #19102 Én oroszt tanultam volna legszívesebben 4 évig, nem ezt a fosch németet... -
Nuki #19101 én a magam 66-68 kilómmal stagnálgatok... 
najó, komolyra fordítva a szót, biztos léteznek olyan országok ahol a magyart mint egzotikus vagy mittudomén-milyen nyelvként lehet tanulni, nem? :)
pl.: Japán. -
A magyarok szama vilagszerte kb 13-15 millio. Persze fogyunk... -
Nuki #19099 de :o
leglább 8-10 millió ember + 1-2 elvétve külföldön xD -
Még Fekete Pákó sem! -
nem is tanulja senki, még a cigányföldről érkezettek sem hajlandóak megtanulni -
Nuki #19096 a magyart nem túl sokan beszélik, kevesebben mint olaszt :P -
persze az, a lustaság beszél belőlem -
Ahogy gondolod, szerintem ez teljesen szubjektiv dolog =) -
funnak fun, hallottam, hogy jópofa nyelv az olasz, de annyira lusta vagyok, ha már nagy nehezen ráveszem magam egy nyelv megtanulására, ne egy elenyésző kis nemzet nyelve legyen. -
Es kit erdekel?
Angolul es nemetul is megertetem magam barkivel, ez mar csak ilyen fun :) -
olaszul csak az olaszok beszélnek
spanyolul meg a világ fele -
Így ahogy mondod :) Dallamos, jó, ezért vágtam bele :) 1 éve spanyolt kezdtem el, de aztán rájöttem, hogy az olasz sokkal kifejezőbb... -
Mert tök vicces, amikor egy amcsi filmben a főszereplőnek kétszer mozdul a szája, de olaszol 9 szótagot mond. -
Egy nyelv nem attól jó, mert könnyű, szerintem. Inkább a hangulatától, dallamoságától stb. Ebben a latin nyelvek elég jók. Francia is tök jól hangzik szerintem, csak bitang nehéz. Szoptam is vele 10 évet. -
miért jó nyelv? könnyű haladni vele? -

Az olasz jo nyelv, en par honapja kezdtem el tanulni, sok sikert hozza :) -
pillacska #19085 senki sem érettségizik holnap?:D mert én igen:Smegyek olaszra :S:S:S -
3pont hibám lett az angolon^^ -
JancsiPapa #19083 google a barátod... -
"SG.hu - Informatikai és Tudományos Hírmagazin"
-
Kijájjány #19081 Hello!
valaki nem tudna nekem segítséget nyújtani egy magyar emelt szintű szóbeli tételhez?! Mégpedig a 16.-hoz: Az Iliász vagy az Odüsszeia műfaji és világképi sajátosságai a címe....

-
Nuki #19080 www.om.hu érettségi menüpont. -
Ugyanott, ahol eddig is immáron 3x-ra. OM honlapja.