| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
The Termentor #19109 Hehe, sztema nyevvizsga a leheto leghasznalhatatlanabb dolog... Mindent osszeteve 3 evig eltem franciaorszagban, egy teljes evig jartam kozepiskolaba, nem is buktam meg, aztan hazajotem es kozepfoku nyelvvizsgaval probalkoztam es 34 pontot sikerult elernem. Harmincnegyet, mikor a teremben egyutt velem levo emberek egy epkezlab mondatot nem tudnak osszerakni.
Angolbol meg "ragadt" es a Telc nyelvvizsgan siman atmentem. A marciusin, sztem nem nehezitettek rajta.
Itthon az oktatas az nagyjabol egyenlo a rovidtavu memoria fejlesztesevel, kreativ resze nagyon keves van. Akar telefonkonyvet is tanulhatnank, vizsgakon az anyag mennyiseget mas modon nem lehet elsajatitani mint magolassal. Franciaorszagban egy csomo kreativ resze volt. Az orai anyag a temakat koruljaro cikkekbol, kepekbol, mindenfele kapcsolodo anyagbol sajatitjak el, es nem ugy hogy a tanar elmondja es jegyzetelj hanem a gyerekeknek kell "rajonniuk". Persze nem teljes mertekben de sokkalta nagyobb szerepet kap a kreativitas. Hazi feladat annyi van mint a szemet, es a nagy resze olyan amit maguktol kell osszeallitani, esszet irni egy olyan dologrol amirol az utobbi idoben tanultak.
Mondjuk sokkaltobb idot vesz igenybe, szombaton is van suli es 4 nap reggeltol delutan 6 ig is bent van az ember.
Mindent osszevetve sokkal jobb mint az itthoni rendszer, ez az elbutito, gepszeru kolbaszgyaras szisztema. Felul beleszorjak a gyerekeket es alul meg kijonnek az egyen agyak, ugyanazzal a nagy semmivel amivel bementek...
na jo nem frocsogok