29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Nuki
    aztán ne kelljen kérdezni, írjatok jelentést!! :D
  • jAsOn VoOrHeEs
    Nálunk ez a tétel címe vele kapcsolatosan: Ady Endre háborúellenes költészete.

Azt nem vágom, hogy ha én ezt húzom ki, akkor saját magam választhatok ki szöveggyűjteményből egy háborúellenes verset, vagy csak egy már előre meghatározott verset elemezhetek, amit ők elém tesznek?

Mert nekünk tanár azt mondta, hogy pl. ha Petőfi tájköltészetét húzzuk, akkor a következő versek közül választhatunk: A puszta télen, Alföld, Kiskunság stb...

Akkor ezek szerint nem én választhatom meg. :S
  • lord nihilus
    köszi, kitartás az van :D
  • Rage47
    grat és köszi:)

van még vki rajtam kívül, aki szerdai?
  • Nuki
    koszi ^^ aztán szegénykéim akik holnap és holnapután végeztek, kitartást!!!4 :)
  • gercse
    grat
  • Nuki
    Hát Ady Endrét húztam irodalomból ami számomra a lehető legrosszabb választás lett, mivel olyan verset kellett elemezni, amit legfeljebb egyszer ha elolvastam irodalmi pályafutásom alatt :) -héja nász az avaron - (nekünk nem ezt kellett könyvnélkül megtanulni, helyette a góg és magóg fia vagyok én-nel is megelégedett a tanárnő, azt tudtam:)
    ja meg ilyet kellett belevenni hogy Ady-Léda kapcsolatra jellemző összetartozás és diszharmóniák jelei a versekben.... tisztán látszott rajtam hogy kamuztam csomó mindent, de amikor olyan vázlatpontot érintettem amit kellett volna, olyankor tanárnő tekintete megenyhült :DD (szemmel láthatóan!!!4 :D )
    a tanárnő arckifejezéséből, meghogy a fojósón megdícsért, azt veszem ki hogy jól tippeltem a dolgokat :P
    nyelvtanból az összetett mondatot húztam - jólment ^^ ötös esélyes
    történelemből az államalapítást - ez mondhatni tökéletes lett :P
    ...szóval elmondhatom hogy egyikben kevsébbé volt mázlim, míg a másikban jobban ;D
    én voltam amúgy a legeslegelső, úgyhogy hamar túlestem a kivégzésen :D utána meg egy két önkéntes szülő büfét rendezett, úgyhogy volt mit enni-inni míg a többieket vártam :D
  • Rage47
    mesélj! :)
  • hen-tes
    Na hogy ment??
  • Nuki
    egy baromi nagy sóhaj....
  • Nuki
    holnap ilyenkor már...
  • GAthersw
    Én Infoból kb 5 tételt húzhattam amivel 5ös lettem (96% írásbeli) szóbelire semmit az ég világon nem tanultam vizsga előtt mutatták, hogy miket kéne tudni, de a legfelsőt húztam (elsőként aznap) és kurvakönnyű volt, végül maradt 96% összességében is. Magyaron viszont legfelsőt húztam és kb. 2 tétel volt amit nem akartam kihúzni, hát sikerült. Jókai: Aranyember romantikus elemek blabla, hát mondanom se kell, hogy nem olvastam a könyvet, de volt másfél órám átolvasgattam azokat a fejezeteket amelyiknek tetszett a címe a tartalomjegyzéket meg előző este elolvastam mit ír róla a könyv és rohadt jót feleltem belőle úgyhogy maradt az 5ös magyarból is :) Végeredményében a 78%os matekomon múlt, hogy nem lett kitűnő az érettségim, de ez legyen a legnagyobb bajom :)

Hajrá azoknak akik még nem végeztek, aztán jó bulizást!
  • Rage47
    pff akkor nem igazán egységes úgy látom:S
  • gercse
    nálunk nyelvtannál is volt külön gyakorlati része, sztem mindehol máshogy van
  • vixo
    Köszi a gyors választ,azért így vmivel könnyebb lesz remélem :)
  • light00
    Vannak, kivéve nyelvtannál. Legalábbis nekünk nyelvtannál nem, a többinél volt.
  • vixo
    Hi all!

Lenne egy olyan kérdésem,h szóbelinél,amikor húzok egy tételt,akkor csak a címet kapom meg vagy vannak hozzá utasítások is,amik kicsit körül írják,h miről kell bővebben beszélnem.

pölö mondjuk föcinél kihúzom az üvegházhatást és akkor csak a tétel címét kapom meg vagy vannak felsorolva olyan utasítások is,h moutassa be akiváltó okait,a következményeit,stb.

A választ előre is Kösz!
  • gercse
    szerintem ez nem is szabályos, nekünk mondtak ilyesmit...
  • Nuki
    este hatra?! :o
  • JancsiPapa
    Holnap megyek este 6-ra :p
  • hen-tes
    Ez egy marhaság.. :D
    Bár aki beveszi az meg is érdemli, és nem ajánlok olyan nyomorultnak érettségit...
  • Nuki
    irodalom-töri megvan, töritől annyira nem félek...azokat csak átolvasgatom párszor...
  • light00
    én igy vagyok azzal, hogy mindig a legfelsöt huzom. Eddig mindig bejött, és a lehetö legkönnyebbeket huztam.(najo azért vannak könnyebbek, de kevesebb, mint a nehezebbek:P)
  • Jotto9
    Szerintem, ha jó tételt akarsz húzni, akkor azt húzd ki amelyiknek a legnagyobb felülete/része kilátszik a boritékok közül. Persze csak ha egymásra vannak tolva.
    Nekem bejött, bár még nem tom az eredményt, mert most lett nemrég vége, de sztem nem lesz rossz, sőt.
  • Rage47
    akkor jó:) amúgy megtanultál már mindent?:) nekem még nyelvtan vissza van
  • Nuki
    így már egyből nem érzem olyan magányosnak magam
  • Rage47
    én elvileg szerda.
  • Ron Ragm
    Amúgy 4, 5, 4, 5, 5, who's your daddy?
  • lord nihilus
    ahogyan énis :(
  • Ron Ragm
    Az viccesebb amikor második nap úgy kell bemenned hogy nem is számítottál rá a csúszás miatt.
  • Nuki
    nekünk is ez van :)
    barátnőm mind a 3 nap bemegy
    hétfőn az elosztás miatt, mert ugye arra mindenkinek be kell
    kedden mert akkor vizsgázik, ezt már tudja mindenki előre
    szerdán is, mert akkor osztják ki a bizonyítványt...
  • fravik
    nem vagy egyedül...
    Nekem lehet hogy szerdán lesz!!
    Igazából majd hétfőn fog kiderülni, hogy maradok-e vizsgázni. Az ofő nem mondta el, hogy ki mikor fog.
    De az tuti, hogy 3 napra vagyunk beosztva (hétfő-szerdáig).
    Na ezt licitálja vki túl!!:D
  • Nuki
    szombaton? egészségedre!!

valakinek van még érettségije hátra, vagy én nyertem?!
    hétfőn lesz nekem, ezt licitáljátok túl.
  • wordsworth
    na jóvan megvolt érettségi fasza volt, buli is megvolt sikerult most hazaérnem... alszom :D
  • gercse
    :DDDDDDddddd
  • Nuki
    nekem négy évig ez volt... :D 4-5 ös bizivel :P aztán rájöttem mégsem vagyok akkora zseni... vagy csak az érettségitől kakiltam be de nagyon!!4
  • gercse
    :D, lényeg hogy tanulj,
    nekem volt egy olyan időszakom, hogy semmi kedvem nem volt, majdnem el is basztam azt a félévet, de aztán csak sikerült kilábalnom belőle:)
  • Nuki
    én reménykedem a jó lapjárásban, ennyi. tanulok én orrvérzésig, de ha pont azt az 1-et húzom ki akkor... igen, így nem akrok beszélni ilyen nyilvánosan XD
  • macleod2005
    Vége, sikerült, ezen is túl vagyok, meg ilyenek. Nem volt nagy dolog, de az ami előtte volt, hát kicsit lestrapált. De mindegy hétfőtől csütörtökig most inni fogunk . akik Balatongyörökön laknak lehet találkoznak velünk (ha hozol érettségi bizonyítványt akkor 1 éjjel ingyért bulizhattok velünk, nameg persze ha odataláltok, de az nem lesz nehéz :D ).
  • gercse
    furcsa, lehet én vonzom ezt:D általános suliban is jó osztályunk volt, most is az volt:D
    és mindkétszer c-s osztály volt :),
    viccet félre téve, tanulás kérdése az egész:D
    én nem vágtam a földhöz magam most érettséginél, de kb az osztály 1/3-a, vagy több full 5ös érettségit szerzett, nekem bemászott két négyes:D, de büszke vagyok magamra, mert mindkettőre(töri, magyar) előtte lévő nap készültem, és végül megérte:)