29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
cocobanana #21800 ha nem éred el középen a 20% matekból,de 10% igen vagy anánl többet ,de nem 20% akkor lehet menni szóbelire -
K Ace #21799 Nem vagy egyedül. -
Petrezselyem #21798 Amikor kijött az 13 as feladatnal hogy 2gyök(x)=1+3gyök(x) én ezt ugy rendeztem hogy : 2gyök(x)-3gyök(x)= 1 négyzetre emeltem és kijött az hogy x=1 ...majd Ellenőriztem és nem volt jo tehát odairtam hogy nem megoldás. Ez szerintetek jonak tünik?
-
középen viszont nincs alapból szóbeli, azért nem értem. aki pedig 10%-ra nem tudja megírni az emeltet, miért megy arra? :S -
sztem középre gondol, h. nicns meg a 10%.. szóbeli -
emelt? :/ -
cocobanana #21794 hát srácok nekem igen szarul sikeredett a matek... nagyon sok feladatot elbasztam amiket nem szabadott volna 

remélem meglesz a 10% hogy szóbelizni mennyek matekból is

-
solikka #21793 Valahol fent van a 18-as feladat szövege pontosan? -
honnan emlékszel te ilyenekre?:D amúgy azért tanultam, mert nem hittem el, hogy könnyű lesz:) -
vótmá :) -
Csesza #21790 sorry, én csak azt néztem, hogy van e valami linkelve :) -
#21769 -
LOL :D -
Csesza #21787 matek, nyomtatási hiba -
kamatos kamat volt -
juhasztimea #21785 Szerintem nem Matyas lesz bar bizok benne,mivel reneszansz eve van,szerintem inkabb emelt szintre rakjak be ,tudjatok ugy mint az irodalomban,emelt szinten egy ismert kivesezett oran tanult koltot(J.A)jah es meg a nyugatrol nehyan dolog ,mivel evfordulos. 
Matekrol meg anniyt hogy szerintem nehez volt kozepszinten nekem 70 %az tuti meglesz sot tobb ,en ezt viszem, nade azert konynebbre szamitottam,90 %-ra palyaztam,kamatos kamat meg kobgyokos szarsagok,es szogszamitas meg sin cos hol maradt?
-
az iwiw-esből a b-t most h mondod, tényleg annyi, ezt elrontottam. mert ha valaki ismer valakit, akkor a másik valaki is ismeri őt, én barom meg a 38/39 négyzetét vettem :) a c pedig már írtam h vszínűleg szar, legalább az a része jó lett.
és a 8/c az konstans 1, ezt le lehetett vezetni.
én a 9-eshez nem nyúltam
a többi korrekt -
kenny602 #21783 Nem hát, negatív is lett a diszkrimináns, és beírtam, hogy ezért nem metszi... Mindent jól csináltam, csak rossz adattal, arra azért kell szerintem pontot adniuk... -
ja :) -
CrW #21781 y=16-nál nem metszette a kört... ha jól emlékszem. -
Úgy látom jól felkészítettek a pálfyban :) -
hát sztem akkor az bukta, majd a javítógenyó megmondja -
nekem
töri 5
infó 5
magyar 4 xDDD
matek 5
angol 5
Ez volt 2 éve. Ám már tudom, hogy az érettségi kutyafasza egy vizsgaidőszakhoz képest
(jó persze mindenki ezt mondja, aki már túl van rajta, izguljatok csak, úgyis fogtok, hiába mondja bárki, hogy nemkell.)
meglesz az mindenkinek faszára :) -
kenny602 #21777 Hali!
Szerintetek hány pontot kapok, ha az y=-16 helyett y=16-al számoltam? (elnéztem hogy bassza meg) Majdnem biztos hogy amúgy jó volt a számolás logikája, csak +16-al... -
moor09 #21776 fúú akkor én is :( -
medawo #21775 A 3-ast elrontotta. Nem vette figyelembe, hogy a csávó jó matekból. -
jó 10 pont talán meglesz
-
ááá baszsa meg benéztem a cölöplakkozásnál aztis, hogy a hengernél kupoknál nem kell lelakkozni a alapokat szoval ott enm A-t kellet számolni, hanem palástot:S:S:S -
zombysoad #21772 Na nem is lett olyan mérhetetlenül szar,mint hittem.Ha jól dolgozott a tanár bá' akkor meghaladtam a kettest.:D -
De azért tanultál te rá, legalábbis úgy emlékszem. :D -
Most hogy újra láttam a feladatsort, sajnos azoknak kell igazat adnom, akik a 18/b-ben a 3nál kisebbeket kivették. -
McCartman #21769 http://oktatas.origo.hu/20080506/nyomtatasi_hibara_panaszkodtak_a_diakok -
McCartman #21768 igen , észrevettem. nyilván félreolvasta és ötödannyi idő alatt csinálta meg mint mi..:) -
nekem is ezt mondták tavaly, mégis csak utána hittem el ill. fogtam fel:) -
én tavaly nem tanultam semmit egész érettségire szal bőven ki lehet mindent sakkozni.. még szóbelire sem készültem semmit.. eskü :) és ott a forrás, szépen kiírod amit megértesz..
matekom fullos
töri 4
magyar 5
angol 4
info 5
szóval nem kell aggódni.. csak ijesztgetnek :) -
martoncz #21765 helo, emeltet irtam kozepesen nehez volt (tavalyihoz kepest nehez).
irom nekem mik jottek ki.
1.
a, konnyu, csak indokolgatni kellet, logikai szita formulat felirod es kesz (58).
b, en ugy csinaltam h |aMb| + |aMc| + |bMc| - 2 |aMbMc| (M: metszet), azert kell ketszer mert haromszor szamolta a harmas metszetet, es csak egy kell. ezt kellett osztani az 58-cal, kijott valami 30-40% korul.
2.
nem volt nehez, alaphalmaz aztan negyzetre emeles, kis alakitgatas utan kijott az egyik oldalon h x^2-3 (amirol tudod h nem lehet negativ), masik oldalon -sqrt(...), es csak ugy lehetnek egyenloek ha mindketto nulla, es kijott hogy +-sqrt(3) az mindegyikre jo, tehat megoldas.
3.
a, ez a feladat kozepszintu volt kb, ostoba osszeadas meg szorzas az eleje
b, itt annyit kellett latni hogy az also sarok kornyeken lesz tobb mint 5 (6 db cella volt asszem), ezeket kellett elosztani az 55-tel, nem volt nehez csak le kellett irni rendesen, hogy mit miert.
4.
ezt az elejen atugrottam pedig birom a valszamot. 2 egyenletem volt es 3 ismeretlen (P(nem piros) P(nem zold) P(nem kek)), aztan a vegen rajottem hogy P(nemp) + P(nemz) + P(nemk) = 1, mivel ez a teljes esemenyter, de nagyon a vegen voltam es elszamoltam a dolgokat, pedig nem volt bonyolult.
5.
meglattam h kordgeo, egybol irtam be hogy ezt nem akarom :)
6.
a, resze nem volt nehez csak sokat kellett irni. nagyon egyszeru derivalas volt. aztan megnezted f'(1)=0, kijott hogy k=-6, megnezted k=-6 -nal hol 0 az elso derivalt, kijott h 2 szelsoerteke van (asszem x=1-nel meg x=3-nal), megnezted a kornyezetukben az elso derivalt elojelet (ez muszaj, mivel attol h f'(x)=0, meg nem biztos h lok. max/min van).
b, inflexios pont, 2 egyszeru derivalas g''(x)=0, ha x=3 (nem biztos h jol emlekszem), eljojelet valt a kornyezeteben? igen, tehat valoban inflexios pontja van.
7.
iwiwes feladat, latom sokan megijedtetek tole pedig nem volt nehez szerintem.
a, ugy csinaltam hogy megneztem hogy anna ismerosei kozott hany kapcsolat van 38*40/2=760 es hozzaadod az anna kapcsolatait (ezt mar nyilvan nem kell oszatni 2-vel), es bumm kijon hogy 800.
b, nem volt nagy szam: elso ember tetszoleges, masodik 38/39 (magat nem tudja bejelolni, es egyet nem ismer)
c, 2 reszre osztod (annat valasztod elsokent vagy mast) es felteteles valoszinuseggel kijon (ezt lehet elszurtam valahol, de ugy emlekszem, par tizeddel tobb lett mint az elozo (ilyen jott ki vkinek?)
8.
jo reg csinaltam ilyet, de nem volt annyira bonyolult szerintem.
a(n)=(-2)^n+2^n
- ha n prtln, akkor tetszoleges poz. egesz n-re 0
- ha ps akkor 2*2^n, szig. mon. no
csak also korlat (tehat NEM korlatos) k=0, nem monoton (prtln tagok miatt)
b(n) - abszolutertekes
erre nem emlekszem pontosan, de trukkos volt. 3 reszre kellett szedni. 10-ig 13, 23-on felul -13, akozott meg szepen atmegy 13-bol -13-ba (szig. mon. csokkenessel). tehat KORLATOS k=-13 es K=13, es monoton csokkeno (lehet hogy stagnal a legtobb ponton, de teljesul ra mindenhol, hogy b(n)>=b(n+1))
c(n) - trigonometrikus
nem nagyon ertek a trigonometriahoz, de nekem az jott ki hogy ez periodikusan igy megy: 1 1 1 0 1 1 1 0 .....
azt irtam, hogy nem monoton, korlatos k=0 K=1
9.
nem ertek a geometriahoz sem, probalkoztam vele, de az ivhosszt nem tudtam kiszamolni (felirtam a P-tetelt meg hogy hogyan lehetne kiszamolni azt a teruletet, nem tudom ez hany reszpontot er). az ivhossz a korszelet teruletehez kellett volna. T holdacska = T kor - 2 * T korszelet -
Aspyrin #21764 jaja :) -
sztem yol gondolod, kérdeztem töritanárt azt mondta dolgok java része az 1700-as évek utáni dolgokra épül... persze befigyelnek dolgok a régebbi korokbol is .. de sztem én is azt fogom tenni amit te :) azzal már csak elleszek ^^ -
karajjj #21762 a hármast már elrontotta... -
Sunnybéby #21761 én a mateknál majdnem eldobtam a feladatlapom egyébként! annyira rosszul lettem.. holnap meg megirjuk a törit! apumnak meg aznap lenne a születésnapja... :( azt elegem van!