29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Crazygirl
    vagy matek? :D
    matekot kotelezo megcsinalni azt nem tudod kulon valasztani :)
  • Crazygirl
    ja te angolbol es nemetbol is erettsegizel?
    Amugy nekem is az informatika a masik. Emeltre mesz?
  • Cat 02 #22399
    Én 10.-es vok, de info lesz v matek :)
  • kuci06
    Nah, a vízpalackos tényleg elég nehéz volt :/
    Bár talán az volt az egyetlen feladat, amin komolyabban is gondolkodnom kellett :D

amúgy infó + angol
  • Crazygirl
    lehet hogy nekem is jol sikerult de azert az g*** feladat volt. amugy nem volt olyan nehez de mar eleg volt az erettsegibol...

Nektek mi a valasztott targyatok?
  • Cat 02 #22396
    Én is falra másztam tőle, de az viszont sztem tuti hibátlan ^^
  • davidka003
    én is mant írtam, fene se figyelte, hogy többesszámban mondta.
  • Crazygirl
    en meg csak onnan tudtam hogy mindegy tobbesszamban volt mert elvegre nem egy emberrol szolt, hanem a rendorokrol,stb. altalaban

En attol a viz palackozostol kaptam fraszt... Hat az nagyon gaz feladat volt de ez nem azt jelenti hogy rossz lett :)
  • kuci06
    hurrá :D
    Először én is man-t írtam, aztán a végén jutott az eszembe, hogy többesszám :)
  • magus
    a kibaszott kurva mikro már a faszomkivan vele
  • Cat 02 #22391
    Én nem hallottam szal goverment et írtam :D
  • Crazygirl
    nem policeman volt hanem "policemen" - tobbesszamban
  • Cat 02 #22389
    MEg most riporter suggested something (és nem volt benne a szövegben)
    False - mert nem volt benne
    Not in the text - mert nem volt benne

mind2 logikus =)
    A reading utolsóját meg se említem xD rakat C lett
  • Cat 02 #22388
    Első, második jó lett (elsőben policeman-t nem halottam), utolsóban meg baze nem tudtam h most hol olcsóbb meg hol nem, meg a riporter is cselesen kérdezett :D
  • kuci06
    :D
    A kanadai csaj legalább nyögdécselt :D
    Első alkalommal ofkóz, hogy semmit sem lehetett hallani a röhögéstől xD
  • Cat 02 #22386
    Angolérettségi done.

Rohadjanak meg a kanadaiak, a riporterek és a rendőrök :D
  • Suxen
    Szerintem, ha ez a legnagyobb hibád, akkor semmi gond nincs, a kettő tényleg könnyen felcserélhető volt, nem ez jelenti a tudást, egy csomó dolog befolyásolja, hogy épp hogy döntöttél. ;)

Szerintem ez a matek megint olyasmi volt, mint tavaly, 2-re könnyű megírni, 5-ért meg szenvedni kell. Nem is az, hogy nehéz volt, hanem aprólékos, sok helyen lehetett hibázni.
    A törire azt mondom, hogy kifejezetten nehéz volt, az esszékérdések nagyon specifikusak voltak, ha épp tudtad, akkor szerencséd volt, általános tudással nem juthattál olyan sokra (értem itt hogy 90% felettire írd meg, ha nem mélyültél el különösebben a témákban). A magyar szerintem nem volt annyira nehéz, de a tavalyi könnyebb volt. A kérdés az, hogy mennyire térhet el a javítókulcstól a tanár, mert a javítókulcsban "szlovák ember lengyelországi utazásával" szerepel, én "a szlovák és lengyel nyelv kapcsolatával"-t írtam be. Vagy elfogadják, vagy nem. Tartalmilag helyes, a javítókulcs szerint nem az.
    Az angolról nem tudok nyilatkozni, szerintem könnyű volt. A kanadai lánnyal nem volt különösebb gondom, nekem a második listening nehezebbnek tűnt. Nem tudom, hogy egy átlagos angoltudással mennyire lehet jól teljesíteni, én felsőfokúval ültem be rá, onnan nézve könnyű volt. :)
  • zombysoad
    Matek meg a magyar közepesen nehéz volt.A történelem eléggé könnyű.Félek a holnapi némettől.ne itt akarják már kompenzálni a nehézséget.:D
  • mate317
    Szerintem meg a tavalyi icipicit könnyebb volt, de a pl a nyelvtan rész 2 éve sokkal. A szóbeliben bízom...
  • neménvoltam
    vagy csak hiszem, hogy tudtam :D
  • neménvoltam
    jó kérdés, erre én is kíváncsi vagyok...
    amúgy sztem az emelt angol nem volt olyan vészes, átnéztem a tavalyit ill. az azelőttit, azok valahogy nehezebbnek tűntek mint ez a mai, vagy csak mázlim volt, hogy olyan dolgok voltak benne amiket tudtam :P
  • mate317
    csao! emelt angolon mennyit számít az írásbeli és mennyit a szóbeli?
  • Rockynhooo
    ott meg a szövegértés volt kicsit fura, nem azt mondom ,hogy nehéz , de olyan érdekesek voltak a kérdések , párnál el is csesztem, de hát ez van, szövegalkotás ugyis felhúzza :)
  • fsgh
    én tökre értettem...volt a végén egy elhadart mondata aztán annyi...
  • Pipör
    bővíteném a magyarral :))
  • Rockynhooo
    nekem angolba az az ásványvizes szemét szöveg, hát az total tippmix votl nálam .. meg a magnorol a csajos szöveg, bazmeg az olyan volt mint egy utolso vietnámbol betelepült halandzsázooo ribanc xD
  • Balumann
    Sztem csak a matek, esetleg még az agol levélírás része...
  • Rockynhooo
    szerintem a matek és az angol volt a gáz.. :|
  • totyak
    Ez az idei érettségi tiszta szívás. Komolyan örülök, hogy tavaly érettségiztem. Bár szerintem a mienk is elég nehéz volt, meg amúgy sem vagyok egy nagy zseni, de az idei egyszerűen szörnyű. Olyanokat kérdeznek, hogy hihetetlen. Találtam olyan kérdéseket, amiket mi annak idején nem is vettünk át. Durva
  • szucsy89
    60
  • zolee90
    Azt nem tudja vki, hogy töri középszinten az írásbeli 90 ponthoz hány pont a szóbeli?
  • Balumann
    Uh hát az durva. Én ilyen fénymásolatokról biztos nem tudnám megtanulni ezeket. Tavalyi érettségit meg lehet nézni, nagyon nehéz volt szerintem. Még lehet most se tudnám így megírni (na jó azt már igen mert megcsináltuk), de szóval durva, és attól tartok az idei is nehéz lesz.
    Nekünk a tanár mondott el mindent, semilyen olvasni való meg ilyen nem volt, a képeket laptopról, vetítővel néztük. Hetente 1 másfél órás művtöri óránk volt (délután), ahol csak azok voltunk akik érettségiznek (mert rendes órában nem nagyon tudtunk erre készülni).
  • davidka003
    2007-est hallottad volna. Ott olyan röhögések voltak a felvételen, hogy semmit nem lehetett hallani.
  • kapper saviola
    :S
  • K Ace
    Az angol hallott szöveg értésének harmadik része lol volt. Mikor a csaj elkezdett nyögdécselni, meg yeesssss, még a tanár is röhögött aki bent volt :D
  • vialen
    Nagyon jó tanárotok lehet,irigyellek érte. Anyag van már több kilónyi nekem is. Áprilisban volt utoljára óránk és nem írtunk semmit. Kaptunk mindenféle innen-onnan összeszedett fénymásolatot. Hát akkor marad a remény, hogy nem lesz nagyon rázós a vizsga:(
  • Balumann
    :(
  • Neogan
    ja most olvastam vissza, bocs
  • Neogan
    Nem írták el a 3. résznél a megoldást? Szerintem értelmesebb lenne ha a C menne a 17-hez
  • Suxen
    Nem az számít, ahonnan ered, hanem ami ered. :) Vagy másik magyarázatom, hogy, egyrészt az origón is kicserélték arra, amit mondok, és másrészt pedig ha a 18. században kezdődött Európában és ugyanakkor Amerikában, akkor az évszám nem stimmelne a 17.-es bekezdésben, mert 1890 bőven 19. század. :D