| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Suxen #22385 Szerintem, ha ez a legnagyobb hibád, akkor semmi gond nincs, a kettő tényleg könnyen felcserélhető volt, nem ez jelenti a tudást, egy csomó dolog befolyásolja, hogy épp hogy döntöttél. ;)
Szerintem ez a matek megint olyasmi volt, mint tavaly, 2-re könnyű megírni, 5-ért meg szenvedni kell. Nem is az, hogy nehéz volt, hanem aprólékos, sok helyen lehetett hibázni.
A törire azt mondom, hogy kifejezetten nehéz volt, az esszékérdések nagyon specifikusak voltak, ha épp tudtad, akkor szerencséd volt, általános tudással nem juthattál olyan sokra (értem itt hogy 90% felettire írd meg, ha nem mélyültél el különösebben a témákban). A magyar szerintem nem volt annyira nehéz, de a tavalyi könnyebb volt. A kérdés az, hogy mennyire térhet el a javítókulcstól a tanár, mert a javítókulcsban "szlovák ember lengyelországi utazásával" szerepel, én "a szlovák és lengyel nyelv kapcsolatával"-t írtam be. Vagy elfogadják, vagy nem. Tartalmilag helyes, a javítókulcs szerint nem az.
Az angolról nem tudok nyilatkozni, szerintem könnyű volt. A kanadai lánnyal nem volt különösebb gondom, nekem a második listening nehezebbnek tűnt. Nem tudom, hogy egy átlagos angoltudással mennyire lehet jól teljesíteni, én felsőfokúval ültem be rá, onnan nézve könnyű volt. :)