29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Nem az írásaival van baj (már akinek), hanem a tartalmával :)
  • mate317
    Ez a forma szerintem elmebeteg... Onnan tudom, hogy volt egy osztálytársam aki full így fejezte ki magát, nem akart beállni a pofája, de ő legalább nem tartotta magát supernek.
    Ráadásul a nick-je magában hordozza a "gyilkos" szót, rossz belegondolni mi a terve azokkal akiknek jobb lett az érettségije:D
  • Aspyrin
    bocsánat, hogy meglepően "választékosan" és határozottan "beszélek"

Tisztelendő tulajdonság, csak az a gond, hogy ez a stílus egyszerűen nem ide való. Pillanatok alatt szemben találhatsz magaddal pár embert, aki azért nem fog szeretni, mert félreért, vagy éppenséggel meg sem ért..
    Döntsd el, Neked mi a fontos, magasröptűen fogalmazni vagy békésen kommunikálni ;)
  • gercse
    Jól csinálod, kellenek az ilyen emberek is...
  • ReaL KiLLeR
    Hogyan? Egy "XIX. századi író" stílusában? :D Dehát itt ezért semmilyen pont nem jár a törzsgárdánál. :) Mindegy, nem tárgyalom tovább a kérdéseddel elárultakat, de... bocsánat, hogy meglepően "választékosan" és határozottan "beszélek" Nyami. :D
  • I.C.ram
    Legalább magadnak ne hazudj. Írásaidból első pillanattól fogva kiderült számomra, hogy állandó bizonyítási kényszered van. Majd pont egy fórumon nem akarod megvillogtatni vélt vagy valós tehetségedet.
  • nyami
    "egy fórumon kiverekedjek magamnak ... egy tiszteleti szintet."

akkor meg minek írsz így? :D
  • ReaL KiLLeR
    Különben: Tisztában vagyok a kérdések és megjegyzések mögötti érzületekkel és azok miértjével is, ennek ellenére nem kezdek el senkit sem sértegetni vagy győzködni itt, hiszen nem létszükségletem, hogy egy fórumon kiverekedjek magamnak egy népszerűségi és egy tiszteleti szintet.
  • ReaL KiLLeR
    Voltak, vannak, lesznek barátaim, ráadásul vannak, akikről ezt kicsit sem kételkedve elmondhatom. :)
  • I.C.ram
    Vannak barátaid?
  • ReaL KiLLeR
    :)
  • ReaL KiLLeR
    Kétségtelen, hogy a mondataim szavai, kifejezései és nyelvtani szerkzete egy 1800-as években munkálkodó író készletéből elszabadulva kergettek 1988-ig azért, hogy én szerencsétlen józan akaratom ellenére végre használjam őket? :D Miért, a XXI. századi írók hogyan írnak, X az sz - oldja meg az egyenletet a 30 év fölötti olvasó - és minden mondatuk mögött megfigyelhető az a bizonyos sablon? :)

kraawz: Az otthoni problémáknak nevezett zárójelesek közül az anyagi elmegy annak (otthoni problémának), hiszen az én anyagi hogylétem egyelőre a családomé, az "itthoniaké", viszont az, hogy a mentálist is egy csoportba soroltad az otthoni problémáimmal, azt jelenti, hogy szerinted a családom nem normális, ezért míg itthon vagyok, addig kénytelen vagyok ebbe "belebolondulni", vagy meglepő módon azt, hogy nekem valami elmebajom van? A srácokhoz pedig csak annyi közöm van, amennyit a másik nemhez tartozásom (adatlapon feltüntetve) szükségessé tesz. :D

Sadist: Nem megyek bölcsészkarra, mert a filazófiát és az irodalmat úgy, mint a többi tantárgyat a matekot, az informatikát és a fizikát kivéve a "mellékesek" közé száműztem már 13 évesen. :) Az író egy regény vagy egy novella megírását és közkézre bocsátását követően reménykedik a megcélzott tömeg meghodításában, míg a matematikus tényszerűen ad a kiválasztott tudománynak. Pl. az idei javítási - értékelési útmutatók szerint a magyar nyelv és irodalom érettségim éppen olyan jó lett, mint a matekom, mégsem lehetek benne biztos, hogy az érvelő esszémre megkapom a 60 pontot. :) Ezen kívül, a matematikai alapismeretek megtanításakor ma is elmagyarázza és alkalmaztatja a tanár azokat a tételeket, összefüggéseket, amiket 70 + éve. A kor viszont mindig bemutat majd jó költőket - írókat, viszont a középiskolai tananyag mennyisége nem válik nagymértékben növelhetővé. :) A matematikát jobban becsülöm.
  • kraawz
    megjöttem a frajzból

szerintem egész könnyű volt,vagyis nekem 3 nap tanulás elég volt,h 85% meglegyen szerintem. 80-90 között lesz valahol.

A topo része könnyű volt viszonylag, a 2. feladat viszont kva nagy szopatás volt. Nem volt odaírva,h milyen ország,melyik táj,semmi kiindulópont. Az elmúlt 5 évben mindig volt valami.

A 2. rész sem volt vészes. 2 feladat szinte szövegértés és térképhasználat, 2 feladat matek szinte ( grafikonelemzés,olvasás ) , sok igaz-hamis ..

Viszont volt egy feladat,ami közép szinten nem követelmény. 9.ben van egy óra, kiegészítő anyaggként (gyakorló óra c. alatt), hogy ásványok. Na most belenyomtak egy 5 pontot feladatot alaból,és egy 8 pontosat. Bár a 8 pontosnál a 4 alternatívát 2re le lehetett szűkíteni,onnan meg tipp 50-50 :)
  • Balo
    Erre nem tudok mint mondani, majd még párszor elolvasom...
  • Judiiit
    Nálunk is mindenki úgy van vele, h elég szarul sikerült...emelt is állítólag elég durva volt. Hmm a gázelegyes feladatban a térfogatszázalékos kérdés az rajtunk is kifogott, pedig így belegondolva nem nehéz:D Igen eddig orvosira készültem de a mai kémia utána nem kell félnem h felvesznek:D
    Bioszpara az nálam is van, de látod most is itt ülök ahelyett h tanulnék:D
  • Rockynhooo
    én 3.ban még szerettem a közgázt , de sztem 4.re eléggé bekeményedett, így le is raktam a pályáról :D
  • szucsy89
    hm jó neked, nekem van mert ilyen irányba akarok továbbmenni:D jó lenne írni egy 80% körülit...
  • Rockynhooo
    én is írok közgázbol , nekem kb annyi a készülés hogy a számításokat átnézem hogy vmit tudjak, az elméletet meg józanészből is összelhet hozni... yo mondjuk én könnyen beszélek ,mert nagyon leszarom a közgázt mert a továbbiakban nekem semmi jelentősége^^
  • Nikikee89
    Hát most megnyugtattál :D nekem is szar lett :S a gázelegyes számolós feladatom totál rossz :S a ph-sat még valahogy csinálgattam..dehát tuti nem max pont :S a táblázatosaknál..háát:S csúnya volt az a salétromsavas feladat..:S :D az idő az nekem is kevés volt:S de ahogy a többiekkel bezséltünk, szinte mindekinek ilyen rossz lett :( nehezek ezek az idei érettségik:S amúgy orvosira akarsz menni?:D holnapi biosztól is nagyooon félek:(
  • szucsy89
    fuuh biosz, kémia...nemtom h le tudnék e kettesre érettségizni belőlük...:D mondjuk én szakközépiskolába járok/tam, szóval mi csak két évig tanultuk ezeket......amúgy aki kgt-ből megy 26-án az írhatna h miből hogy készül:D

a szóbelikre készültök már amúgy?:D
  • Judiiit
    Jajj énis biosz emeltet írok holnap...:S Kémia...hát nagyon undoritó volt, az a táblázatos feladatom az totál kár,pH-sat nem fejeztem be kevés volt az idő...sztem megyek én jövőre is, vagy októberben:D...most nagyon elszomorodtam:( Neked h sikerült?
  • Nikikee89
    één írtam kémiát...és holnap bioszt is fogok..emeltet..:S kémiád h ment, Judit?
  • grizzly21
    aki 100%os matekot ir azert az ne menjen bolcsesznek:)
  • Sadist
    Miért nem mész bölcsész szakra? Szerintem minden szükséges képességed megvan hozzá.
  • Judiiit
    Ma írt vki kémiát?:D És holnap biosz?:D
  • grizzly21
    ha meg 1 evig dolgoznod kell, akkor ugysincs nagyon valasztasod, megprobalod 1 ev mulva az emeltet, ha jobban jarsz akkor ugy kapod a pontokat, ha nem akkor a kozepet szamitjak be (ha jol tudom..), 1 ev mulva meg ugyis felvesznek akarmilyen matek kozeli helyre
  • kraawz
    egyszerű

20. századi srác,akinek otthon problémák vannak (mentális-anyagi) és magának jobb jövőt képzel el,amiért mindent megtesz. De nem veszi észre,ha már átesett a ló túloldalára :)

pár óra múlva frajz..
  • gameplusz
    Téged melyik századból szalajtottak? Csak mert ez már kicsit túlzás... Semmiképp nem akarok személyeskedni, de a hozzászólásaidat olvasva leginkább egy rejtvény, és egy 19. századi író jut eszembe.
  • ReaL KiLLeR
    Nem tudnék jelzőket biztosan igazként felsorolni a BME ún. "gittegyletére" vonatkoztatva, mivel tudtommal nem ismerem a társaság egyetlen tagját sem, s ezt még kiegészítem azzal a ténnyel, hogy nem is hallottam róla. Ettől függetlenül legjobb sejtésem szerint nem térek el a hozzászólásod tárgyától, ha írott szóvá teszem, hogy semmilyen olyan egyetemi "szektának" nem kívánok tagja lenni, amely az intézmény többi diákját csak a könnyed siker / bizonyítás eszközének tekinti és egyetlen - természetesen önfejű - már - már misztikus hátterű elhatározásból lett érzésszerű meggyőződésnek hódol "elemenként". :) Nem tartozom azok közé, akik egyetlen tevékenység köré képesek - egyátalán nem erényükre - csoportosítani az életüket akár önként, akár egy képzelt erőtől vezérelve, akár szükségszerűen. Mindösszesen annak tudata rejlik a "kiválasztott - érzésnek" titulált terveim mögött, hogy jó képességeket osztott nekem, "aki" tette, de csakis azért, hogy annak fényében, hogy az én örömöm és az én sikerem biztosan az én jövőmet teszi szebbé, kihasználjam ezeket a saját érdekemben. Nem azok közé szeretnék tartozni, akiknek van diplomája, de "hadjuk", kitűnő volt a középiskolában, de ezt is "hadjuk", hanem azok sorába szeretnék beállni, akikből pótolhatatlan munkaerő válhat. A következő egy évemet végsősoron azért áldoznám - sokkalinkább részben, mint az idén elkezdett félév által szabadon hagyott órákat - az emelet szintre történő felkészülsére, mert a kiegészítő emeltszintű tananyagokat látva a középiskolás könyvben nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ismereteim nem csak ahhoz lennének elegek, hogy az egyetem első évében vért izzadjak. Erre nem tehető fel az "És a bizonyítási vágy?" lényegű kérdés, hiszen 1 perc akkor is 60 másodperc marad, ha nincs belőle elég ahhoz, hogy egy folyamatot véghez vigyek végülis úgy, ahogy elharáoztam, miközben nem úgy élem a mindennapjaimat, mint egy egyetemi baglyok társulatába tartozó személy. Nem utolsó sorban pedig kell dolgoznom a szóbeli érettségi vizsgák lebonyolódása utántól. Ha a célom az emeltért járó többletpontok megszerzése lenne, akkor valóban vesztegetném az diőmet a következő egy év során, mert 1 valószínűségű, hogy felvennének a jelenleg alakuló érettségi bizonyítványommal is, de csak én érzem, hogy az esti tagozaton leadott heti 2, egymás után megtartott matematika óra "valahogy nem elég". :) A 2006.-ban letett emeletszintű matekodért, grizzly21, tiszteletem. :) 5c0rp330n, lehet, hogy több pontot ér a 100%-os középszintűm, mint a te x%-os emeltszintűd, bár őszintén remélem, hogy nem, emellett tudom, hogy az iWiW-es példa részes megoldottsága nem bizonyítja, hogy nem széleskörűbbek és mélyebbek a matematikai ismereteid, mint az enyémek, sőt az, hogy én középszinten 100%-ra érettségiztem le, az én valódi fölényemet alá is ássa. :) Sok sikert az ezekben az órákban még a földrajz érettségi előtt állóknak. :) Balo, te is megtalálod a neked szóló mondatokat ebben a hozzászólásomban, s ha nem tűnne kissé ~ szánalmasnak, megköszönném azt a bizonyos választékost.
  • Balo
    Osztom a véleményed, pont beleillik a társaságba:D Ilyen választékos írásmóddal hamar kap valami PR-os munkát:)
  • magus
    ne vedd sertesnek, de neked nagy jovod van bme-n az infosok hk-ban ezzel a mentalitassal es a kivalasztott erzessel. de komolyan, ird mar be ide ha felvettek, hogy mennyi ido utan csatlakoztal a kis gittegyletukhoz
  • magus
    bme-re bejutni, hah, jo az en szakom nevetseges ponthatarokkal rendelkezik, de en pl 30 ponttal rendelkeztem tobbel. kihivast meg ne az erettsegiben keress...
  • mrzoltan
    Sok sikert a föciseknek,én októberbe megyek.
    Csak okosan a topo-val. :D
  • 5c0rp330n
    ez nekem is jól jönne :)
    nekem amúgy lehet h megvan/lesz pár.
  • fsgh
    én igen
  • Soaringpilot
    Szerintem többen, mint fizikából. Úgy tudom, aki idén műszaki szakra akar bejutni, inkább infóra megy, mert a fizikától sokan félnek. Pedig az idei nem volt olyan nehéz mint a tavalyi, szerintem.
  • Pipör
    sokan vizsgázunk 27-én infóból ?
  • szucsy89
    valakinek aki emelt szintű matekból megy megvannak a szóbeli tételek kidolgozva?? pm-et írjon ha igen
  • David2
    nah, most írtuk meg az emelt fizikát, hát közepesen volt nehéz.
    Az esszé most kivételesen könyyű volt, vagyis az egyik témája a súrlódás,a feladatok közül természetsen megint a hőtanos volt a legnehezebb, több idő ment el rá, mint a másik 3ra együttvéve. A tesztek közül volt pár kúrva szopatós. Nah, majd meglátjuk a szóbelit.
  • grizzly21
    ha duplazol akkor a +7 pontot (meg regi rendszer) csak egyszer kapod meg, igy duplazas eseten csak akkor erte meg nekem emeltre menni, ha 75% felettit irok