| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nem tudnék jelzőket biztosan igazként felsorolni a BME ún. "gittegyletére" vonatkoztatva, mivel tudtommal nem ismerem a társaság egyetlen tagját sem, s ezt még kiegészítem azzal a ténnyel, hogy nem is hallottam róla. Ettől függetlenül legjobb sejtésem szerint nem térek el a hozzászólásod tárgyától, ha írott szóvá teszem, hogy semmilyen olyan egyetemi "szektának" nem kívánok tagja lenni, amely az intézmény többi diákját csak a könnyed siker / bizonyítás eszközének tekinti és egyetlen - természetesen önfejű - már - már misztikus hátterű elhatározásból lett érzésszerű meggyőződésnek hódol "elemenként". :) Nem tartozom azok közé, akik egyetlen tevékenység köré képesek - egyátalán nem erényükre - csoportosítani az életüket akár önként, akár egy képzelt erőtől vezérelve, akár szükségszerűen. Mindösszesen annak tudata rejlik a "kiválasztott - érzésnek" titulált terveim mögött, hogy jó képességeket osztott nekem, "aki" tette, de csakis azért, hogy annak fényében, hogy az én örömöm és az én sikerem biztosan az én jövőmet teszi szebbé, kihasználjam ezeket a saját érdekemben. Nem azok közé szeretnék tartozni, akiknek van diplomája, de "hadjuk", kitűnő volt a középiskolában, de ezt is "hadjuk", hanem azok sorába szeretnék beállni, akikből pótolhatatlan munkaerő válhat. A következő egy évemet végsősoron azért áldoznám - sokkalinkább részben, mint az idén elkezdett félév által szabadon hagyott órákat - az emelet szintre történő felkészülsére, mert a kiegészítő emeltszintű tananyagokat látva a középiskolás könyvben nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi ismereteim nem csak ahhoz lennének elegek, hogy az egyetem első évében vért izzadjak. Erre nem tehető fel az "És a bizonyítási vágy?" lényegű kérdés, hiszen 1 perc akkor is 60 másodperc marad, ha nincs belőle elég ahhoz, hogy egy folyamatot véghez vigyek végülis úgy, ahogy elharáoztam, miközben nem úgy élem a mindennapjaimat, mint egy egyetemi baglyok társulatába tartozó személy. Nem utolsó sorban pedig kell dolgoznom a szóbeli érettségi vizsgák lebonyolódása utántól. Ha a célom az emeltért járó többletpontok megszerzése lenne, akkor valóban vesztegetném az diőmet a következő egy év során, mert 1 valószínűségű, hogy felvennének a jelenleg alakuló érettségi bizonyítványommal is, de csak én érzem, hogy az esti tagozaton leadott heti 2, egymás után megtartott matematika óra "valahogy nem elég". :) A 2006.-ban letett emeletszintű matekodért, grizzly21, tiszteletem. :) 5c0rp330n, lehet, hogy több pontot ér a 100%-os középszintűm, mint a te x%-os emeltszintűd, bár őszintén remélem, hogy nem, emellett tudom, hogy az iWiW-es példa részes megoldottsága nem bizonyítja, hogy nem széleskörűbbek és mélyebbek a matematikai ismereteid, mint az enyémek, sőt az, hogy én középszinten 100%-ra érettségiztem le, az én valódi fölényemet alá is ássa. :) Sok sikert az ezekben az órákban még a földrajz érettségi előtt állóknak. :) Balo, te is megtalálod a neked szóló mondatokat ebben a hozzászólásomban, s ha nem tűnne kissé ~ szánalmasnak, megköszönném azt a bizonyos választékost.