N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• ReaL KiLLeR
    Kétségtelen, hogy a mondataim szavai, kifejezései és nyelvtani szerkzete egy 1800-as években munkálkodó író készletéből elszabadulva kergettek 1988-ig azért, hogy én szerencsétlen józan akaratom ellenére végre használjam őket? :D Miért, a XXI. századi írók hogyan írnak, X az sz - oldja meg az egyenletet a 30 év fölötti olvasó - és minden mondatuk mögött megfigyelhető az a bizonyos sablon? :)

kraawz: Az otthoni problémáknak nevezett zárójelesek közül az anyagi elmegy annak (otthoni problémának), hiszen az én anyagi hogylétem egyelőre a családomé, az "itthoniaké", viszont az, hogy a mentálist is egy csoportba soroltad az otthoni problémáimmal, azt jelenti, hogy szerinted a családom nem normális, ezért míg itthon vagyok, addig kénytelen vagyok ebbe "belebolondulni", vagy meglepő módon azt, hogy nekem valami elmebajom van? A srácokhoz pedig csak annyi közöm van, amennyit a másik nemhez tartozásom (adatlapon feltüntetve) szükségessé tesz. :D

Sadist: Nem megyek bölcsészkarra, mert a filazófiát és az irodalmat úgy, mint a többi tantárgyat a matekot, az informatikát és a fizikát kivéve a "mellékesek" közé száműztem már 13 évesen. :) Az író egy regény vagy egy novella megírását és közkézre bocsátását követően reménykedik a megcélzott tömeg meghodításában, míg a matematikus tényszerűen ad a kiválasztott tudománynak. Pl. az idei javítási - értékelési útmutatók szerint a magyar nyelv és irodalom érettségim éppen olyan jó lett, mint a matekom, mégsem lehetek benne biztos, hogy az érvelő esszémre megkapom a 60 pontot. :) Ezen kívül, a matematikai alapismeretek megtanításakor ma is elmagyarázza és alkalmaztatja a tanár azokat a tételeket, összefüggéseket, amiket 70 + éve. A kor viszont mindig bemutat majd jó költőket - írókat, viszont a középiskolai tananyag mennyisége nem válik nagymértékben növelhetővé. :) A matematikát jobban becsülöm.