29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• gameplusz
    Nézd meg, a link tartalma valós, csak k. vicces is egyben.
  • kraawz
    itt valami nem oké,ha ketten röhögnek.

tnap buli volt,segítsetek ki. kösz :D
  • 5c0rp330n
    beteeeg :)
  • karajjj
    uramisten
  • Aspyrin
    Kéhlek :)
  • kraawz
    köszönöm
  • Aspyrin
    Parancsolj =)
  • kraawz
    valaki be tudná linkelni az ének érettségi követelményeit ?
    köszönöm :)
  • magus
    talán?

a bme-n a tanárok nagy részének fogalma sincs hogyan kéne ezt az egészet csinálni.

amúgy ha nem vagy reálos akkor a gazdaság és menedzsment sem lesz sétagalopp, tele van olyan tárgyakkal ahol rengeteg képlet van
  • I.C.ram
    Állítólag a BME GTK egyre jobb, mert sorra csábítják át a neves előadokat a BCEről. Kb egy szinten van a kettő szinvonalban. Talán a BME-n kicsit nehezebb a matek, BCE meg talán tapasztaltabb.
  • Suxen
    Nekem fogalmam sem volt róla, hogy ekkora ellentétek húzódnak a BME és BCE között, így mindkét helyen GTK gazdasági és menedzsmentre jelentkeztem, plusz a BCE-n turizmus-vendéglátásra, a BME-n meg építészetre, ahol az alkalmasságin tuti elhasaltam, erről az értesítést a napokban kéne kézhez kapnom. :)
    Igazából fogalmam sincs, hogy melyik lenne a legjobb, de ha a BCE gazdaságija tényleg jobb, ha csak egy hajszálnyival is, mint a BME-é, akkor azt hiszem még lesz változtatás a listámon. :)
    Nyílt napon összesen egyen voltam, az IBS-nél, attól felfordult a gyomrom, plusz az is hozzásegített, hogy 260 km-re lakom Pesttől, szóval nem mentem több nyílt napra, így csak nagyjából tudtam tájékozódni. Na, hova ne menjek semmiképp? (az építészetet csak családi nyomás miatt jelöltem, de amúgy sem vagyok nagy reálos ember, szóval nagy valószínűséggel kifejezetten élvezet lesz az egyetem - hogy mért nem szedtem össze magam a pszichológiához...)

Nekem igazából nincs gondom a nyelvvizsga + érettségi rendszerrel, de azért az angolon megengedtem magamnak egy "és a mai érettségit köszönjük Magyar Bálintnak" kijelentést. :) Aki úgyis beszéli a nyelvet, annak nem jelent problémát az érettségi, az érettségi ingyenes is (vagyis többnyire), szóval nincs miért reklamálni, csak annyiért, hogy feleslegesen kell a nyelv érettségi napján felkelni.
    A biosz közép ismerőseim megnyilvánulásai alapján nagyon nehéz volt.
  • grizzly21
    igazad van, az en idomben kellett 125, tavaly mar 600 embert vettek fel
  • NullZ3r0
    Emelt infót ír valaki hétfőn?
    Ja és a BME infóra 120 volt a ponthatár tavaly, nem 125, mint lejjebb írták. Jó, ok csak 5 pont de az is számíthat. Tehát ha a tavalyi ponthatár volt 120, ami arányosan átszámítva kereken 400, akkor a valódi ponthatár mennyi lehet idén? Mondjuk 380?
  • 5c0rp330n
    nem zavar, ha tizedikben lehetett volna, ugyanúgy szar lett volna, 11.-ben éreztem magam először felkészülbe egy nyelvvizsára.
  • David2
    kilencedikben de ne zavarjon, sokan rajtam kívűl megcsinálták
  • 5c0rp330n
    azt az 50%-ot pedig nemtom honnan szedted, mindenesetre ez ha igaz is, annál nem jelentene többet, minthogy sokan akkor is megpróbálták mint utolsó lehetőséget, ha fing közük nem volt az adott nyelvhez.
  • 5c0rp330n
    aha, adott volt a lehetőség. nyolcadikban utoljára. kösziszia.
  • David2
    nem értem mit vergődsz ezen, Neked is adatott volt a lehetőség, h megcsináld, okosabbja élt is vele. Azért nehogy azt hidd, h olyan gyaloggalopp lett volna azis, 50% volt a bukás ráta, s nekem is sokat kellett güriznem, h átmenjek rajta.
  • grizzly21
    agree
  • bulba
    Szerintem ott lett elrontva a rendszer amikor eltörölték a felvételit. Eddig minden egyetem ténylegesen tudta hogy milyen embert fog felvenni és olyan felvételit csinált ami rávilágított arra hogy milyen képességű és tudású az adott felvételiző.
  • grizzly21
    en az utolso evben tanultam csak, es csak arra ami kellett, jo taktika az nincs vele baj szerintem.

ha mar a matekot hozod fel peldanak? melyik egyetem az ahova matek kell es magas a ponthatar? Semelyik, mert mindenki marketingre, kommunikaciora, meg ilyenekre megy.
    tavaly bme info volt a legmagasabb az infos helyek kozott - 125
    elte matek - valami 90 korul, loal
    elte info - 105 talan, az is egy vicc
    szoval ilyenekre nem nehez bejutni.

mondjuk lehet h kozgazra is kell matek, de a maxpontos helyre ugyis csak azt veszik fel aki masbol is kurvajo es minden +pontot megkapott
  • Nikikee89
    biológia emeltszintűt írt valaki?
  • magus
    ja, lol, azokról el is feledkeztem, a true noliferek -.-
  • Sadist
    Mostanában melyek az elitszakok? Az ilyen marketing, menedzsment, kommunikáció és hasonló hülyeségek mennek még?
  • zolee90
    Szerintem nem olyan jó ez a 480 pontos rendszer azoknak, akik amúgy is tanultak, meg jó iskolába jártak. Mert ha 12 évig nem tanultál sokat, akkor is ezt megírhatod nagyon jóra, és csomó pontod van. Emellett nagyon sok rosszabb iskolában hallottam, hoyg megbeszélték az eredményeket, tanárok segítettek stb. Míg az erős iskolákban ugyanolyan szigorúan javítanak, mint máskor. Ezzel csak a gyengébbek kerülnek előnybe, igaz utána kibuknak, de elveszik a jobb helyeket. Ha nehezebb lenne az érettségi, akkor lehet, hogy a jobbak is nehezebben írnák meg, de akkor is jobbra mint akik nem tanultak és azoknak is hiába segítenének, akik nem olyan jók, mert lehet, hogy a nehezebb feladatokhoz már alapból hozzá se tudnának kezdeni. Nekem ez a véleményem. Én 12 év alatt mindig 5-ös tanuló voltam, érettségieim is jól sikerültek, de pl. matekon egy kis félrenézés és máris csak 92 pontom lett. Lesz kb 465 pontom, ami igaz nem kevés, de ismerek olyat, aki utolsó év előtt átment rosszabb suliba, hogy ott 100%ot írjon, vagy olyat aki életében nem tanult matekból, 2-es 3-as volt és 95%-ra megírta ezt most. Na őket fogják felvenni az elitegyetemek elitszakaira. Ennyit erről az egészről. (Mi jön le ebből egy mai fiatalnak? Minek tanulni, ráér az utolsó félévben kicsit ráhajtani az érettségi tárgyakból 2-re, ami fontos és kész. Hajrá OM, hajrá magyarország...)
  • grizzly21
    de de pontosan azon voltam, csak lattam hogy ennek semmi kozze ahhoz amirol egy nyilt napnak kellene szolnia, igy megleptem idoben
  • grizzly21
    en az odajaro hallgatokra ertettem, akik elmennek a nyilt napra
  • 5c0rp330n
    azt nem mondom, hogy nem idegesít, mert bár személyesen engem nem érint különösebben, mégiscsak látom, hogy mekkora szopás ez valakinek, de ettől még nem rágódok rajta, csak tudomásul veszem, hogy ez egy ilyen geci dolog, és ha kell, leírom. ennyi.
  • Sadist
    Jaaaaa, hát akkor te nem nyílt napon voltál, hanem csak igazoltan hiányoztál.
  • magus
    Matematika A3--Optimumszámítás

hogy mi a francnak, az egész gtk-n csak mi tanulunk a3-ig, a mérnökök a3-ja meg differenciálszámítás.
  • Sadist
    #22705 alapján nem úgy tűnt.
  • magus
    én akkor még totál abban a tudatban voltam, hogy hű bme, mekkora intézmény, milyen régi épületek, milyen magas szintű oktatás, nézzük meg. aztán jól pofánbaszott, hogy nem, de akkor én elmentem, pedig a strébertől hát kicsit messze állok :)
  • grizzly21
    a "te szerencsetlen" reszre gondoltam konkretan, de teljesen mindegy.
    Amit irtam nem butasag, hanem tapasztalat, mert ott voltam (igaz hogy csak egy fel orara, hogy ne kelljen aznap suliba menni, de epp eleg volt).
  • Sadist
    Opkut, vagy formális nyelvek?
  • Sadist
    Melyik része volt a személyeskedés? :)
    "a nyilt napra miert jarnanak hallgatok? oda max a strebereket tudjak elrancigalni, hogy dicsoitsek milyen fasza hely az."
    Erre a butaságra reagáltam csupán.
  • 5c0rp330n
    nem rágom magam rajta, csak megemlítettem.
  • Sadist
    Ha meg számodra abszolút nem számít, akkor miért rágod magad rajta?
  • magus
    80%, nem 60% volt a telc

Sadist nekem úgy nem mond semmit hogy jövőhéten pótzh-zom belőle.

sztem is jobban jársz az 1 év kihagyással, legalább tiszta fejjel tudod átgondolni, haverjaid tapasztalatai alapján, hogy mit szeretnél, és nem egész évben azon streszzelni, hogy nem ezt kellene, de ha már idáig eljutottam...
  • Balumann
    Kb. mintha japán szöveget olvasnák
  • grizzly21
    egy rossz szot nem szoltam mar, es maris atmegyunk szemelyeskedosbe?:) neked komoly gondjaid lehetnek az eletben:)
    nem tudom hova jarsz, a bme-n nem ilyen volt a nyilt nap (pont)