N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• zolee90
    Szerintem nem olyan jó ez a 480 pontos rendszer azoknak, akik amúgy is tanultak, meg jó iskolába jártak. Mert ha 12 évig nem tanultál sokat, akkor is ezt megírhatod nagyon jóra, és csomó pontod van. Emellett nagyon sok rosszabb iskolában hallottam, hoyg megbeszélték az eredményeket, tanárok segítettek stb. Míg az erős iskolákban ugyanolyan szigorúan javítanak, mint máskor. Ezzel csak a gyengébbek kerülnek előnybe, igaz utána kibuknak, de elveszik a jobb helyeket. Ha nehezebb lenne az érettségi, akkor lehet, hogy a jobbak is nehezebben írnák meg, de akkor is jobbra mint akik nem tanultak és azoknak is hiába segítenének, akik nem olyan jók, mert lehet, hogy a nehezebb feladatokhoz már alapból hozzá se tudnának kezdeni. Nekem ez a véleményem. Én 12 év alatt mindig 5-ös tanuló voltam, érettségieim is jól sikerültek, de pl. matekon egy kis félrenézés és máris csak 92 pontom lett. Lesz kb 465 pontom, ami igaz nem kevés, de ismerek olyat, aki utolsó év előtt átment rosszabb suliba, hogy ott 100%ot írjon, vagy olyat aki életében nem tanult matekból, 2-es 3-as volt és 95%-ra megírta ezt most. Na őket fogják felvenni az elitegyetemek elitszakaira. Ennyit erről az egészről. (Mi jön le ebből egy mai fiatalnak? Minek tanulni, ráér az utolsó félévben kicsit ráhajtani az érettségi tárgyakból 2-re, ami fontos és kész. Hajrá OM, hajrá magyarország...)