29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
DeclanMatto #23920 Mennyire kell okosnak lenni szóbelin?
Ténylegesen tudni kell az anyagot hogy jó legyen a szóbeli?
Ha valaki a semmiről beszél azt is szeretik nem?
Én szóbeli elött vagyok és már annyit tanultam hogy szétrpbban a fejem, de eddig csak a magyart tanultam, szó szerint, de abból is csak kb 6-7 tétel van meg tutin.
A többi tantárgyba még bele se néztem.
A rizsát elfogadják?
Nem lehet az, hogy a kezdetben görcsös hangulat elnök-diák, diák tanár között átmenjen egy kellemes "beszélgetésbe"?
És akkor csak bólogatok hogy téééényleg, úgy van tanárnő.
Szóval lehetnek a vizsgának olyan részei is, ami szinte tényleg nevetséges?
Már-már elfelejtheti az ember hogy vizsgázik?
Mert azért 4 óra....
Huhhh
Az elnök mivel oldja a hangulatot? Bemész a terembe és elkezdd neked vicceket mesélni tételkidolgozás közben?
Mit lehet érteni az oldott hangulat alatt szóbelin?
Én még tanulok ameddig tudok, próbálok felülkerekedni a lustaságom felül.
Szóval én nem az a fajta vagyok hogy átolvasom, meg még egyszer, bár így kezdtem az elején, de most ott tartok hogy minden egyes tételt ízekre szedek, és kínos pontossággal tanulom.
Csak így lassan haladok.
Na írjatok :) -
szopatjuk a gyereket,ha nem tűnne fel.. gondolkozz érett emberhez méltóan :) -
Vola #23918 bazz.... tudod általában 5 ember megy be, folyamatosan felel valaki és egy felelet 10-15perc... ha vki nem emeltezett és nem volt előrehozottja akkor alapesetben 4 tárgya van. vegyél egy 12,5 perces átlagot és szorozd be 4 x 5-tel... nah akkor végez az utolsó, a korábbiakat meg értelemszerűen ki lehet számolni. Szal ha 4óránál többet vagy benn, akkor sem vagy hülye... gondolkozz érett emberhez méltóan ha már eccer a kezedbe adnak egy érettségit :P -
naaahXD majdnem mindenből 4es lettem és több mint 4óráig voltam bent... -
cocobanana #23916 ti omg miben vagytok????? attól függ hány ember érettségizik veled... tétel kidolgozásokra kapsz 30 percet ha húznod kell újat akkor +30 perc. akkor számoljátok bele az elötted és utánad lévő embereket,szünetet + még az eredményhírdetés. legjobb esetben is max 2kor végzel. -
hát,van akit 2-3 óráig kínoznak..
bár a 4 óra sem ritka,ahogí írta bulykin..de ahhoz butának kell lenni nagyon. -
Én magyarból 5-ös lettem, sőt meg lettem dícsérve, mert aznap, amikor én feleltem, előttem lévő srácok kurvára nem tudtak semmit, én meg tudtam magamtól mondani, ami csak eszembe jutott(a drámáról kellett), és ennek úgy örült a magyar tanárnőm, hogy dícséretben részesített :) -
nálunk egy ember 4óráig volt bent... -
DeclanMatto #23912 Köszönöm Kremmel a segítségedet.
Végülis az írásbelim nem lett rossz, az irodalom 74%, a törim 80 %, angol 47 %, biosz 70%.
Szóval hülye nem vagyok, csak nagyon ideges :)
És kb mennyi idő múlva lehet kiszabadulni a teremből, tudván, hogy megvan az érettségim? -
btw irodalom
akinek kell,összes gimis kötelezők röviden megvan .doc-ban :) -
5ös vagyok város 'elitgimijében' .. Ami kell,arra odafigyelek meg nyelvekre.. Ilyen biológia és társai süllyesztő,abból vagyok 4es,többi 5ös mind :) -
hanyas tanuló vagy?
én kitünő voltam idén, tavaly két négyesem volt. (most jöhet a kövezés :))
de nagyon szarok ettől az egésztől. töriből tulajdonképpen szar vagyok, irodalomból vagy pár mű amiről fogalmam nincs, nyelvtanból pedig még mindig csak 10tételt tudok max. -
szerdán mentem frajzból
hétfőn 20 tételt 1x átolavstam
kedden másik 20 tételt 1x elolvastam
szerdán reggel átolvastam mind a 40et
du 100%os eredménnyel jöttem ki. -
DeclanMatto te hogy jutottál el érettségiig?:D -
cocobanana #23906 de vágod ember úgyan az mintha kimennél valmelyik órán és felelnél a tanár elött + 20 diák elött ,akkor is ennyire pánikolsz vagy mi a fasz? mert itt még 20 diák elött sem kell lenned,hanem 6 tanár kb és pár diák azt csá,sőt még egy kellemes puha székbe ülsz ahol adnak neked kólát vagy amit akarsz meg chipset.azt ennyi. sőt nem is kell 10 percet beszélned,hanem 5 perc alatt is lemondhatod az egész témát csak nem kapsz pl 3 pontot azért mert nem volt meg a 10 perc. capise? -
Elvileg 15 percet,de én pl 5-6 percet beszéltem,vagy annyit se,nem tudom!Én se tanultam soha!Középiskolába nem tanultam itthon 4 év alatt 1 hétnél többet!Én voltam az az ember,aki úgy gondolta soha nem lesz érettségije!És lett!És jobb mint amire számítottam!Nem kell izgulni,úgyis meglesz!Én is izgultam egy kicsit!De te DeclanMatto ahogy olvasom nagyon ki lehetsz készülve!De nem kell!Lazíts sokat!Dugj meg egy pár nőt,az általában segít!:)Sokkal jobban leszel tőle!100% os recept!az érettségid pedig úgyis meglesz!! -
Yepp #23904 DeclanMatto: sztem ha most ennyire izgulsz akkor az egyetemi vizsgáknál te szivinfarktusba fogsz behalni.. :D
elvileg asszem 15 percet kell beszélni de én pl csak 10et beszéltem és igy is max lett -
DeclanMatto #23903 Miért nem írtok? -
DeclanMatto #23902 Kremmel és meddig kell beszélni? -
DeclanMatto #23901 Minek nekem ilyen?
Én csak nem akarok izgulni szóbeli elött, tudom hogy sikerül, de mégis izgulok, ahogyan mindenki aki szóbelizik.
még 1-2 szer átolvasom az egészet, és menni fog -
Ezkellneked xD -
DeclanMatto #23899 Nincs bajom sem a tanulással sem az érettségivel, csak alapból nagyon izgulós vagyok.
Tök mindegy hogy tudom vagy nem, mindig izgulok. -
DeclanMatto #23898 Töriből és irodalomból is szinte mindegy hogy mit mondok csak beszéljek?
Könnyű egy 4-es szintű szóbelit összehozni? Mennyire játszik szerepet a jó szereplésben a jó tételhúzás?
Szar tételből is lehet 4-est kapni? Nem kell hozzá sok tudás?
Mennyire fogadják el a rizsázást?
Az én elnököm informatika szakos -
pfú érdekes módszer..én szóbeli előtt 1nappal vettem elő a könyveket, átolvastam minden tételt 1szer, max 2szer, mégis mindenből majdnem max lett...nem kell fosi ennyire:D bár igaz én 4évig mondhatom h becsülettel tanultam szal elég is volt az 1szer átolvasás -
cocobanana #23896 hát srác sztem neked nem az érettségivel van gond,hanem a tanulássalXd. amit eddig olvastam tőled nekem az jött le hogy kb te 12 év alatt egyszer sem tanultál és így tényleg nehéz is hogyan tanuljál meg vmit. érted ezt hívják tanulási problémáknak amit kb már általános iskolában ki kellett volna alakítanod egy saját tanulási módszert és úgyanezt felhasználni bármikor amit valamit megszeretnál tanulni. -
DeclanMatto #23895 Kremmel köszi a tanácsot, én is úgy gondolom hogy beszélni kell, mindegy hogy mit.
Bár én már nagyon elkezdtem tanulni, és úgy tanulom az irodalmat, hogy már jó párszor átolvastam a tételek elejét, mondjuk 1 től 6 ig, és egyenkét kezdtem őket újra olvasgatni, és utána emlékezetből stopperrel elkezdtem leírni emlékezetből az anyagokat papírra, és a 4-es tétel kivételével mindegyiknél tudtam kb 1 vagy másfél oldalt írni, átlagban 12 és 16 perc között.
Megállás nélkül írtam, közben ment a stopper, szimuláltam a kiképzést, a vizsgát.
A 4 es tételről is tudtam írni majdnem 1 oldalt.
De nem hülyeségeket írtam, hanem tényleg azt amiről a tétel szól, én meg itt görcsölök már napok óta, hogy jajj csak 10 % legyen meg, ha így haladok nemcsak hogy a 10% meglesz, hanem remélhetőleg jóval több.
Sopper, írás, stopper-írás, szimulálom a helyzetet, óraműpontossággal, így jobban megragad ha leírom emlékezetből, mégerősebben fogok rá emlékezni.
Biosz-angol kombóval mi a helyzet? Arra nem lesz időm tanulni...
Basszus nekem az összes írásbelim jó lett, csak nem tolnak ki velem, szinte mind 80 % közeli.
-
gotchaaa #23894 25-én német, hurrá 
-
Jó tanács annak aki a jövő héten megy!BESZÉLJETEK!MIND1 hogy miről!A tanár nem fogja azt mondani hogy nem úgy van!CSak az elnök ne legyen olyan szakú,mert az gáz!NEkem Matek-Fizika szakos volt!:)Nyugi,nagyon műveletlennek kell lenned hogy megbukj!Sőt nem is engedik annak,akinek jó az írásbelije!Nem kell félni,nem fog fájni!:) -
én nemtom, én 5-6.évre jelentkezem majd, de nekünk asszonta az igazgató, hogy az érettségi fénymásolata + önéletrajz... -
Cat 02 #23891 A ****-t :D -
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1052479579&no=23862]#23862[/URL] ???
:D -
martoncz #23889 Bocs a dupláért, de nem tudjátok hogy az érettségi eredményeket feltették-e a netre (felvi.hu-n nem tudtam kiigazodni)? -
martoncz #23888 Szóbelin angol sima ügy volt, nem volt vele semmi gond, töriből viszont kihúztam a 3 tétel egyikét, amit nem tanultam meg (erdélyi fejedelemség), ráadásul lassan is dolgoztam ki, kb atlaszból meg forrásokból mondtam mindent, a kérdésekre nemnagyon tudtam válaszolni, elég szedett-vetett volt. Infó maxpont (keresés az interneten, helo), irodalomból meg "mutasd be a szentimentalista regények jellemzőjét Goethe: Az ifj. Werther szenvedései c. regény segítségével".
Azt se tudtam miről szól, csak elkezdtem olvasni és írtam ilyen dolgokat, mint a természet képek (ősz->elmúlás blabla), halál gondolat (annyit tudtam kb hogy a végén öngyilkos lesz), meg hogy már a címből kiderül (szenvedés) és beszéltem ilyenekről 5 percig kb, aztán elkezdett kérdezgetni és akkor elég hamar világossá vált hogy azt se tudom miről szól, vagy hogy mi történik benne :) Nyelvtanból meg valami nyelvjárások erről is beszéltem, de nem tudtam konkrétan milyenek vannak :) Végülis beszéltem annyit hogy meglegyen a 4-es ebből is.
405 pontom lett SZIE-GTK-ra, bizakodom. -
Izgulhatsz nyugodtan...ahogy belépsz a terembe egyből meg fogsz nyugodni... :D -
4 nap alatt 2 tárgyból lazán fel lehet készülni..
(persze a hülye sem fog:D) -
gyerekek én 25-én érettségizek de töriből még egy kanyi tételt nem tudok, irciből kb majdnem mindet, nyelvtanból meg max felét. de már annyi mindenki túl van rajta és mindenki azt mondja hogy törin a forrásból összelehet hozni akár egy négyest is, szóval nem parázok tőle. beszélni tudok a semmiről is 20percet, úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit aki velem egy hajóba evez. no para, ha izgulsz csak elrontod! -
igen,megtörtént nálam :) -
ki mondta hogy mindenki 5ös? lol -
DeclanMatto #23882 Akkor szinte mindegy hogy mit, csak beszéljek?
Mondjuk a forrásról... -
cocobanana #23881 jóvan takarodjatok már hogy mindenkinek 5ös meg mindenXd
nekem ma volt az érettségim , így németből töriből meg sem voltak a tételek ,infot át sem olvastam,magyart azt tanultam mert abból eléggé szar lett az írásbeliXD
így bementem 9re így németből egyből kezdtem kb azt sem tudtam miről van szó csak mondom ja,nein,nichtXd . magyarból így kihúzom pont azt a tételt amit legtöbbször átolvastam,nyelvtanból meg kihúzom azt a tételt ami nem is volt megXd irodalom az tökéletes lett,nyelvtan az meg így kb tanárral együtt összehoztuk. utána jön az info így kb kihúztam azt a tételt amiről még nem is hallottam ilyen webböngészés,meg meg emailezés meg faszom tudja így kapásból megkaptam rá a 4est Xd aztán jött a töri abból meg belehúzok a szarba a kereszténység kialakulásaXd azt sem tudom mi, hiába volt ott a forrás az sztem egy nagy szar nem lehet belőle semmit infot kivenni térkép meg az is 0. így vágjátok a tanár mondta le az egész tételt én meg bologattam hogy igen,tényleg,már emlékszemXd szal a lényeg nem kell parázni mert a tanárok úgyis átengednek mindenkit aki eljutott a szóbeliig és meglesz az érettségid .na csak ennyit akartam