29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• passatgt
    matekból egy dolgot tudok, a térgeometriát

most is azzal kezdtem, a kemény 2 pontos gömbös feladattal
  • jajnemárr
    amúgy ír vki holnap más nyelven törit?
  • jajnemárr
    maximálisan egyetértek! a térgeometriát, koordinátageometriát ,egyenleteket én is szeretem persze egy se volt..
  • neevous
    Most nézem a magyar nyelvű matek érettségit. Sokkal nehezebbet írtam angolul, aminek gyak. ezzel egyszintűnek kellene lennie...hátafaszomat.
  • jajnemárr
    köszi azért ennyire ne nézz gyíknak...:) tudom hogy néz ki egy derékszögű 3szög,sőt naggyon meglepő de még a tg definíciót is tudom .mindegy aránynak kellett volna venni és kész ez van...
  • karajjj
    a 20. századi magyar törit nézegessed, nem árt
  • nearo
    hehe

Nekem kb ugyanez volt a helyzet tavaly, csak nekem 11.-ben volt szar tanárom, 12.-ben meg már magamtól nem tanultam. De a felkészültségi szintem kb ugyanez volt. Írásbelit lazán meg lehet így írni. Aztán ha mégsem olyan, mint amit szeretnél akkor szóbelivel felhúzod.
  • Abruzzi
    Én 3 évig tanultam rendszeresen törit, 4.-ben szinte semmit a tanár miatt. Órán sem figyeltem. Mivel matekot és majd a fizikát viszem tovább annyira nem is érdekel, csak a bizonyítványban hogy ne rondítsa a 3-as azért jó lenne egy 4-es. De amit tanultam már aztis elfelejtettem...tehát pár hete átnézegettem Árpád kort és csak címszavakra meg 1-2 eseményre emlékszem. Szóval én a könnyű résznél és az esszéknél is csak forrásra és atlaszra fogok támaszkodni, nemtudom így mennyit lehet összehozni.

Tanulgassak még ma valami törit vagy inkább menjek apámmal permetezni?:D
  • nearo
    No, most hogy láttam az utolsó 3 feladatot is...
    Az egész feladatsorból egyedül az utolsó az, ahol nem jött egyből a megoldás (rég volt már kombinatorika... :)), de azt meg ki lehet hagyni. Szóval csuklóból írtam volna középszinten egy 90% felettit.

Emelt szintűre lennék még kíváncsi, de sajnos nem találtam még feladatsort. Viszont olyan linkem már van, amin holnap fent lesz. Szóval legkésőbb holnap meglátom azt is :)
  • N1ggA
    hát én azt írtam a prímesre, hogy (4 alatt a 3) / (9 alatt a 3) mivel 4 prímszám van (2,3,5,7), a másikra meg 7 / (9 alatt a 3), mert úgy jöhet ki 13, hogy (1+3+9, 1+4+8, 1+5+7, 2+3+8, 2+4+7, 2+5+6, 3+4+6) és az 7 eset.
  • Csirke4
    Nemnem:

"Ha a megoldásban számolási hiba, pontatlanság van, akkor csak arra a részre nem jár
    pont, ahol a tanuló a hibát elkövette. Ha a hibás részeredménnyel helyes
    gondolatmenet alapján tovább dolgozik, és a megoldandó probléma lényegében nem
    változik meg, akkor a következő részpontszámokat meg kell adni."

Meg kell adnia ha csak 1 helyen rontottad el.
  • karajjj
    meg van szabva, hogy hogy kell javítani
  • karajjj
    na ha töri még a tavalyitól is lájtosabb lesz, akkor rá lehetne írni a bizonyítványra, hogy csökkentett szintű...
  • Csirke4
    "...hol vannak az exp/log/trigonometrikus egyenletek???????? azokra számítottam azokból jó vagyok,se egy térgeometria se egy jó kis koordináta geo..áh elmennek a faszomba"

Írtad volna angolul, volt benne 17 pontos térgeo, meg a 14-es feladat is geometra volt benne, és a 13-as feladatok exponenciális egyenlet meg sima egyenlőtlenségek voltak. :C
  • Borgi
    buszjegylyukasztós, primszámos ileltve 13as összegüek esélye
  • N1ggA
    nálunk is van akinek 9/19, nekem valamiért 7/19 :S

#25235: mi is volt a feladat?
  • Borgi
    valakinek esetleg emeltes áronos zitás megoldása?
  • HTS s3rg1nh00
    nem tudom,de hogy a magyar érettségid nem lesz valami jó,az tuti...
    :)
  • kraawz
    A tanár jóindulatától függ az egész.

Ha teljesen rossz a feladatod, ráírhat nullát.
    De ha tök mást írtál és vannak bene jó elemek és jó fej, a max pontok ilyen 30-40%át megadja.
  • 4kos
    Szerintetek ha a kabátos résznél már az elején véletlen 11-et írtam 11 alatt a 11 helyett akkor mennyi részpontot kapok?
  • kraawz
    TÖritől én sem félek, töriből jó vagyok, atlasz meg forrásokból össze lehet hozni 80-85öt szerintem :)

Aztán szóbelivel 90% és bőven elég.
  • Picizöldfül
    jövőhét kémia nekem,de csütörtökön angol után úgy bebaszok hogy rossz lesz nézni(szülinap):D
  • HTS s3rg1nh00
    és aki csak forrást tud elemezni,mert az elmúlt 4 évben szar volt a töritanár és egy épeszű jegyzetet nem volt képes kiadni a kezei közül?:-D
  • gerrob
    origo megoldásaihoz:
    3. feladatban két izomorf gráfot ad meg, de minek?
    8. feladat, ok, hogy így tanítják, de lkkt(a,b)=a*b/lnko(a,b) úton is lehet (Eukleideszi algoritmussal lnko(a,b) kiszámítása). Nagy számokra ez sokkal gyorsabb.
  • Tojesz
    Történelem középszinttől ne féljetek, aki tanult négy éven át folyamatosan, s tud forrást elemezni, annak garantált az ötös.
  • Borgi
    nekem 10/19
    de ketten rajtam kivül 9/19-et állitanak :C
    elképzelhető nekik van igazuk
  • Tojesz
    Eddig magyar középszintem az kb. 85%, matematika 92%
    Holnap történelem emelt szint
    Aztán én végeztem is az írásbelikkel, német már megvan (88%), társadalomismeretből meg a projektmunkámat be kellett adni az írásbeli vizsgák megkezdéséig.
  • gerrob
    "Látott a mai érettségizők közül bárki 7-8 évvel ezelőtti matek központit? Na azok voltak valamik..."

Nem volt sokkal nehezebb, sőt. A sima érettségin például a legnehezebb feladat+1 ponttal már megvolt a kettesed, azaz 20 pont. Az első feladat szinte mindig egy elsőfokú lineáris egyenlet(rendszer) volt, amit bűvészet elrontani.

Kb. 10 éve adtak ki egy százéves reprint kiadást matek érettségi feladatokat az 1890-es évekből, Beke Manó gyűjtése. Az ide írók többsége hozzá nem tudna fingani annyival nehezebb volt.
  • maya25
    Törin szerintetek mi várható?
  • Molnibalage
    Na ez már valami. Ha mindenkinek ezt kéne megoldani akkor lenne tényleg verseny.
  • gregtom6
    a kis maximalisták.....Teljesen váratlanul értek ezek a feladatok, tavalyi egyszerűbb volt sokkal...
  • Guilty01
    Huhh, hát nehezebb volt mint a tavalyi, el kell ismernem. Mindent meg tudtam oldani, de 2 kis apróságot benéztem ( a 17-esnél nem láttam, hogy az egész számok halmazán kell, meg a statisztikásba a legelső kérdés felett átsiklottam...), így 97% lesz, ha másért nem vonnak le. De nagyon dühít a két hiba.
  • N1ggA
    matek emelt úszós feladat utolsó rész mi jött ki a valószínűségre?
  • Molnibalage
    Hát ez az. Nálunk elég kemény geometriai példák és egyenletek votak anno...
  • herczeg
    errefelé van pl matek, emelt is meg közép. nekem tavaly a 2008 májusi emelt feladatsorral kellett megküzdenem
  • Yepp
    a tagozat más tészta (bár hozzáteszem volt egy időszak, mikor a mátrixok-determinánsok, komplex számok is tananyag volt a faktosoknak), és az átlag matekoraszámrol mondtam amit mondtam
  • Molnibalage
    Mégsem. Tévedtem. Ez nem az...
  • Picizöldfül
    kurvára felbaszott. a sokszöges feladatig asszem 4hibám volt összvissz,aztán baz a kurva geci kombinatorika,meg faszom függvénybe,nem értem miért erőltetik ezt a szar kombinatorikát meg valószínűség számítást ...hol vannak az exp/log/trigonometrikus egyenletek???????? azokra számítottam azokból jó vagyok,se egy térgeometria se egy jó kis koordináta geo..áh elmennek a faszomba,egy 70-80 százalékra számítottam,most meg nézem hogy 67% ha minden oké..elmennek a kurva anyjukba...
  • Lowosan
    Ahh nem figyeltem!! Az összlakosságot számoltam ki nem külön a nőket meg a férfiakat. Szerintetek a prímtényezős felbontásra adnak külön egy pontot? Lehet ezen fog múlni hogy 3-as vagy 4-es
  • technopeter
    nekem elég szar lett szentem mer én is hülyeségeket néztem el meg nem olvastam el rendesen a feladatot de átszámoltam most és kb 60% -nál járhatok de a 3-as minimum megvan és hát az is elmegy ha nem is az igazi:/
    am mit vártok holnap törire ??