Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Szerintem elõször olvass utána. Dual Channel-ben valóban gyorsabb, de ott is 2x800Mhz-en fog ketyegni a két 1600-as RAM. Nézz csak meg akár egy cpu-z-t vagy everest-et.

Nem utolsósorban a frekvencia nem egyenlõ a sebességel. Ebbe a hibába rengetegen beleesnek. 2Ghz és 2Ghz-es processzor között is van különbség, ahogy lassabb VGA-k is ketyegnek 2x magasabb órajelen, mint a csúcskártyák. Az architektúra és gyártástechnológia határozza meg a sebességet. Az órajel csupán a mûveletvégzés sebességéért felelõs. vagyis, hogy milyen sûrûn nyit-zár (0,1 - ciklus) x frekin és y Volt-on (egy herzt frekin 1 másodperc alatt egy rezgést végez a vezérlõkvarc, 1Ghz-en 1 milliárdot), azaz az áramkörök szinkronizációjáért felelõs. Természetesen ez egy lépés a sebesség felé, de közel sem minden. Csupán egy kelléke.

A memóriák esetében a maximális órajelet az FSB határozza meg, ami a lenti példában 1600MHz (annyit bír - 2x DDR3 1600/1333/1066/800). Tehát nem lehet ennél gyorsabb, max tuninggal.
2 processzorciklus = buszciklust, amely alatt a processzor a RAM-hoz fordul. Az elsõ ciklus során a memória címzése történik meg, a második ciklus alatt a processzor az utasítást közli.

Remélem kielégítettem tudásszomjadat:)

[merlinw.org]

RelakS
ilyen kamuszöveget régebben azért elõadhattak, ha egy dual channel slotpárba egy vagy kettõ memóriát raktál, nem? :)

Vagy dual channel-ben nem lesz gyorsabb a memóriaelérés? (egyszerre molesztálja a két kártyát alapon)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

MerlinW
Nem... akkor lesz 4GB-nyi 1600Mhz-es RAM-od a gépben. A frekvencia sosem adódik össze semmilyen eszköz esetén, max a teljesítmény (VGA, CPU - amennyiben kihasználja a szoftver). Memória esetén csupán a méret adódik össze. Nézz utána mit jelent az órajel, és megérted.

[merlinw.org]

Hát lehet hogy egy hülye kérdést fogok feltenni. :D Sõt!!Biztos hogy az, de nem tok szabadulni tõle.
Megnéztem az Asrock N68-GS3 UCC alaplap-nak a tulajdonságait, és azon belül a memória foglalat-ot és van 2x DDR3 1600/1333/1066/800 MHz.És a RAM KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz.Azt akartam kérdezni hogy, ha most ebbõl a RAM ból én 2db-t veszek az már 3200 MHz nem? Ilyet lehet vagy hogy csak a RAM-nak ennyi MHz kell és bármennyit tehetek bele csak legyen meg az az MHz ami az elõírt az alaplapon??

Huh remélem érthetõen fogalmaztam. :D

Lepd meg a májad,igyál vizet!

MerlinW
Persze, miután hozzá sem nyúl a játékhoz, a nyelvi fájlokhoz pedig végképp semmi köze:)

Ha a steamapps/SourceMods/FAKEFACTORY_CM10 könyvtárad ~20GB akkor minden megvan.

[merlinw.org]

kill3r21
nem rakta tele, az volt benne amire számitottam :) és angolra is lehet tenni :)
Diezel
Oda van írva hogy en úgyhogy reméld hogy van benne angol nyelv. viszont ez a fakefactory gyanús, azt is reméld hogy nem rakja tele vírussal a géped <#vigyor4>

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM

kill3r21
Srácok, leszedtem ezt : Half-Life 2 Cinematic Mod 10.94
Ez az iso van benne : hl2_fakefactory_1094_en_ru.iso
Ugye a játék nem lessz orosZ? :D
Hát még az is megoldás :)

RelakS
meg hordhatsz ki újságot pl

Hát erre még gyûjthetek :DD
De ott a húsvét, megpróbálok bezsebelni legalább 20 ezret és akkor már lesz 30 ezrem :)
Utána meg majd kunyerálok az õsöktõlm.

MerlinW
Ennél olcsóbbat nem igen tudtam kihozni:

alaplap: ASROCK N68-GS3 UCC - 10.312
proci: AMD Athlon II X2 250 3.0 Ghz AM3 BOX - 14.125
memória: KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu KHX1600C9AD3B1/2G - 5.930
videó: VTX3D VX5570 1GB GDDR5 PCIE - 15.863
táp: CHICONY Hipro 430W - 5.988
ház: XDL Happy-5W - 3.300

összesen: 65.851 Ft (52.681 Ft + áfa) (ipon.hu)

Ezzel már tudsz krájziszolni is, mégha nem is high-on, viszont ebbe a masinába késõbb akár 6 magos procit is tehetsz, 8GB memóriát és akármilyen VGA-t.

[merlinw.org]

RelakS
Crysis? naneeeeee ezen?! Legalább 2008-2009-es masina kell hozzá, cirka 50-60ezerbe szerintem az bennevan

Core 2 Duo a minimum intel vonalon, 2giga ram, fél giga rammal megáldott videókártya (valaki mondjon rá valami megfelelõen erõset, mert az a 8600 az kevéske :) )stb.

Ha meg évekre elõre terveznél, hogy pl 3-4 évig ne kelljen megint gépet venni, akkor valami új masina ~100ezer környékén. És a Crysis már azt sem biztos, hogy kifejezetten szeretné. Vagy a mai masinákkal már nincs gondja? (Mikor megjelent, fújjoltak, hogy jajjdelassú)

Fúú!
Akkor milyen gépet kellene vennem?
Olyanra gondolok amin elfut: Crysis, Left 4 Dead, Half-Life 2, Counter-Strike Source stb.
Valami linket. <#smile>

MerlinW
Hát... én nem adnék érte pénzt, de ha neked megér 25k-t, hogy kitolod a játékhatárt 2004-2005-ig, akkor oké. Megjegyzem, ezt a gépet sem nagyon fogod tudni bõvíteni a jövõben.

[merlinw.org]

RelakS
Ez már jobb, bár a proc 7 éves.
Win XP-vel közepes felbontáson már érhet valamit (nem diavetítés futásra gondolok), viszont az Episode 2 ennek azért már betesz (az enyémnek is, pedig csak három éves a masina :S )

Ami viszont nem tetszik benne: Brand gép. Ezekben szoktak olyan megoldások lenni, amitõl tépi az ember a haját (Speciális ház, ami miatt ez-az nem fér bele, stb)

Értem.
Hát most keresgéltem és ezt találtam:
http://hardverapro.hu/apro/ibm_thinkcentre_m51_elado_8143-31g/hsz_1-50.html

MerlinW
Ahogy elõttem is írták már, semmi értelme, pénzkidobás. Nem fogod tudni belerakni a gépedbe õket. Azt a gépet már NEM LEHET bõvíteni, senki sem gyárt már hozzá alkatrészt.

Vagy új gépet veszel, vagy marad ami van. Sajnos nincs más opció.

[merlinw.org]

SZilaJMaGGoT
Az oké, de nem minden hardver kompatibilis az õskövület alaplapoddal. És amennyi pénzt kiszórsz erre arra, lehet olcsóbban megúsznád cakompakk újabb generációs cumókkal. Kérdezd meg a szüleidtõl, hogy mennyit szánnának az egészre aztán írj ebbe a topikba. Itt majd megmondják neked, h x pénzt mire érdemes kiszórni. Csak egy jó tanács... :)

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

RelakS
az utóbbi idõben a procicsere magával szokta hozni az alaplap cserét is.

A slot stimmel a mostaniddal (Socket 478), viszont a proci FSB-jére 800MHz-t írnak, az alaplapod meg 533/400-at ír. Rég volt már, hogy tudjam, ez baj-e, de én nem tenném le a nagy esküt, hogy tudnak együtt mûködni.

Szerintem körül kéne nézni, mert ez a proci egy kb 10 éves technika, és nem hinném, hogy nem lehet egy 4-5 éves masinát venni bagóért (20-30 ezer mondjuk)

Amúgy meg amit kinéztél videókártyát, az PCI-Express foglalatba megy, az alaplapodon meg kizárólag PCI van. Ha még kapni, olcsóbb az AGP-s vga, de olyan csatlakozó sincs az alaplapodon.

Van gépem csak felújítani szeretném a procit és a vidikarit

RelakS
1: Ehhez nem kéne alaplap is?
2: Szerintem a HL2 még ennek is macera

Jah és videókártyának egy nVidia GeForce 7600GT-t néztem ki

Hát rosszhír. :(
Nem lesz új gép de kaphatok processzort meg videókártyát.
Én erre gondoltam: http://hardverapro.hu/apro/intel_pentium_4_3ghz_512_800_sl6wk/hsz_1-50.html
Mi a véleményetek? :D

<#email> <#eljen>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Képzeld! Megbeszélik a szüleim és lehet hogy kapok 1 norm gépet :DD

MerlinW
Sajna mindent. Alaplap, memória, VGA, proci. Miután a te architektúrádhoz ma már nem nagyon kapsz semmit, illetve nem éri meg költeni rá. A mai hardverekbõl egyet sem tudnál beleerõszakolni a mostani gépedbe.

[merlinw.org]

Most akkor csak procit vagy videókártyát vagy mind2-t vennem kéne??

Már leesett :)

MerlinW
Elõször csak kitömöríti. Utána menj a könyvtárába és indítsd el a dxsetup-ot.

[merlinw.org]

Maxtreme
Mondjuk az alaplapra integrált csodákat sok 3D-s alkalmazás nem szeresse.
A cpu meg jah. Fõleg hogy a source nagyon processor függõ.

ollie
A vga-n még futna ha lebutítanád a grafikát, de ez a celeron nagyon, de nagyon gyenge, fõleg a miatt szaggat eszeveszetten.

Letöltöttem, de csak egy csomó .rar fájl van és megnéztem EVEREST-en, de nem lett frissebb a DirectX.Mit rontottam el?

MerlinW

[merlinw.org]

Pontosan melyik a legfrissebb DirectX??

http://www.systemreq.extra.hu/jatek.php?id=76

most hirtelenjébe ezt találtam szerintem is mennie kéne persze minimumra minden beállítást

DirectX legfrisebb?
videokártya driver legfrissebb?

viszont a neten található minimális gépigény már nem aktuális mert a játék megjelenése óta már kismillió egy grafikai újítást kiadtak hozzá tehát az a fél giga memória jó lesz 1 gb is és a többi alkatrészre is ugyanez érvényes.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ha csak VGA-t vennék akkor is elfutna a game nem?
Én úgy sem akarok ezekkel az új játékokkal játszani.
Ott van a CS 1.6 vagy a Fiesta online azok jók nekem :D

Megpróbálom megkérni õket a HL2-ért :)

MerlinW
Megértem én, a pénz az pénz. Próbáld meg nyúzni a szülõket, hogy cseréljék le neked ezt a csaknem 12 éves architektúrát:)

[merlinw.org]

100 vagy 80 ezer.
Nekem ez teljesen mind1
Csak gyerek vagyok semmi pénzem sincs
A szüleim meg most úgysem vesznek nekem gépet :S

MerlinW
Nem kell több százezres. 70-80-ból olyan gépet rakhatsz össze, amivel a mai játékok is vidáman futnak.

[merlinw.org]

Maxtreme
hát a vga miatt nem biztos az.

JaSoN HuNTeR
Pedig mennie kéne.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Hát igen.
Nagyon enyhe?
Akkor a gépem kibaszott szar.
Így jobb? :D

Jaka923
Elég gyenge? Nagyon enyhe kifejezés. Természetesen ez az ok, amiért nem mûködik a játék.

CPU típusa Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100)

Alaplap neve Foxconn 845GV4MR(-ES) (3 PCI, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Rendszermemória 503 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Videokártya Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB)

Elég gyenge :(
Nincs pénzem több 100ezres gépekre

MerlinW
Háát nem mai játék.. milyen géprõl van szó pontosan?

[merlinw.org]

Köszi! "Az összes fájl ellenõrzése sikeres" de sajnos még mindig ugyan azt csinálja :(
Lehet hogy gyenge a gépem?Mert nem a legerõsebb :S

MerlinW
Csinálj helyet, mert 20GB kitömörítve:)

[merlinw.org]

MerlinW
Steam-ben játékon jobb klikk, tulajdonságok, helyi fájlok, cache fájlok épségének ellenõrzése.

[merlinw.org]