42676
-
van egy kérdésem:szükség van az alapjátékra a HL2 - Episode One és a Lost Coast telepítéséhez?
-
Van is rájuk link, de nem vettem nagyon figyelembe. Akkor Bulizók -> Ricsajozók? :) -
Kannáscigányok és zsírosbödönön kanával doboló idióták köcsögdudás aláfestéssel? 
Korábban a Ravenholm résznél is használta a Stromp-szót a strider hangjának utánzására.
Én még a nexus szóra keresnék valami hangzatosabb kifelyezést. Valami filmben emlékszem hogy egy űrben bojongó energiafelhő volt ami ha élőlényekkel találkozott akkor amolyan menyország félébe kerültek. Talán Star-Trek sorozat lehetett. Valami hasonló kaliberű dologra is mondták valahol máshol ezt a nexus-t. Kicsit utópia hatású szó. -
ja most olvasom a készítő megjegyzését, szóval a Stomp-pal ő is az együttesre gondolt -
van egy Stomp nevű csapat, szerintem az ő előadásukra gondolt. Biztos ismered őket, Hétköznapi szerszámokkal adnak elő instrumentális zenét -
Aggódó rulz :)
Egyébként sem emléxem, anno minek fordítottam, bár a játékban lehet egy khm... "érdekelt" polgárnak is fordítani, bár most nem jut eszembe az a szó, ami azt jelentené, hogy érdekelt a gyermeknemzésben (mert ugyi azzal kapcsolatban írt a pofa) -
Egy apró megjegyzés.
Most látom hogy te "egy Érdekelt Polgár"-nak fordítod a Concerned Citizent. Akkor már talán jobb lenne "Egy érdeklődő polgár". Sőtt, én vettem a bátorságot hogy "Aggódó polgár"-t írtam, így értelmesebbnek láttam, ha már "törődő"-t is jelent. Törődő és aggódó közt már laza átmenet, de az "Aggódó polgár" életszerű megfogalmazás. Főként azért is, mert a Ravenholm résznél mikor beilleszkedik a melegszivű városiak közé és békésen hátradőlve ír levelet Breen-nek hogy milyen jó itt élni, akkor így írja alá: "A completely unconcerned citizen". Márpedig ez könnyen átvihető "Egy teljesen aggodalommentes polgár"-rá a történet alapján, de "Egy teljességgel érdektelen polgár"-rá már kevésbe. -
Ez a mai kicsit szar, de beteszem:
Kedves Dr. Breen!
Hogy mennek a dolgok a Citadellában? Frankón? Remélhetőleg jobban, mint idelent.
Nem utálja, mikor eljön egy rokon látogatóba? Például ... Az ikertestvérem itt van a városban, és nem csak hogy még ide sem telefonált, hogy jön, de meg akar nézni minden turistalátványosságot.
Rávett, hogy vigyem el valamiféle Múzeumba. De béna! A neve "A Felügyelő Kapcsolat". Azt hiszem, van valami kiállítás a tetőn, amit mindenáron meg akar nézni. Nos, nem igazán értek a művészethez, de tudom, mit szeretek, és az nem a művészet. Én meg akartam nézni a "Bulizók"-at!
Egyébként egy sorban állok, és egyszerre hármasával, vagy négyesével engednek be minket. Azt hiszem, ez azért van, mert az a Freeman srác bent van. Jobb lenne a múzeum, ha legalább néhány dinoszaurusza lenne.
Apropó, "Bulizók", valaki éppen most állt mögénk a sorba, és igencsak lármáznak.
Csáó!
Aláírta egy Érdekelt Polgár.
(megjegyzés: A stomp egyszerre jelenti a bulizni, szórakozni, táncolni, és az eltaposni szavakat :) Innen lehetnek a Striderek a háttérben) -
:DD -
-
Nekem megvan az ANON féle alpha 3CD-t nyom, de hiányzik szerintem hozzá a patch amit kiadtak hozzá, mert nekem nem működik benne semmi (+ hiányzik egy csomó textúra). Szerintem azért nem csinálták meg modban, mert akkor lebuktak volna, hogy a lopott verziót használják. ;) -
Majdnem, az ANON féle Alpha verzió. Igen, eredetileg lett volna a játékba egy rész ahol egy hajó gyomrában kell császkálni (fentről indulsz, lemész, gyilkolsz, aztán nem tudom mit kelett volna csinálni mert nincs következő mapja, csak egy lázadó ember mutogat a semmibe), de a finalból aztán kimaradt. Ez volt a legkidolgozottabb pálya ebben a verzióban azok közül amik később nem keröltek be a finalba. Emelett volt még 1-2 érdekesség amit sajnáltam hogy nincs meg, itt például benvolt a működő hidra modell, editor programmal mindent meg tud csinálni amit akarhatnak tőle, de a játékban nincs benn. Meg most nem jut eszembe (több kép meg nemigen maradt meg nálam se), de volt még egy egész részletesen kidolgozott map is aminek most szintén se híre se hanva. És akkor még nem is beszéltünk a kombine féle gravity gunról, amivel felvehetsz valamit, görgővel beállítod a távolságot a tárgy és közted, kilőhetsz kis kontaktbogyókat amik ráragadnak minden tárgyra (falra, fémre, fára...), aztán a sugárral összehegesztheted a tárgyakat ahol van rajtuk ilyen kontaktanyag (tehát két bebogyózott ponton összepasszol és ottmarad örökre). A Ravenholm utáni bánya is le lett kicsit butítva. Eredetileg miután felbukkansz a víz alól csak egy fúrógépet találtál volna amivel meg kelett volna ölni 3 bazinagy, egymásbaragadt bogarat amik a fejrágókat szülték szalaggyártás módra, és utánna továbbfúrni hogy kijuss. Szerintem ez demonstrálta volna az engine kamuhírben is beígért featureját, hogy némely falak lerombolhatók.
Nem is értem miért nem csinálta meg ezeket valaki egy modba, jórészt csak portolni kellett volna ezeket a mapokat az új engine buildra és kipótolgatni. -
A doboz ismerős innen: -
Csak nem a HL2 egyik korai bétája? :D (Abban volt hajó is??? hm..) -
Hideg. A táncolósdi csak az én saját alkotásom, sokkal inkább akar ez a lény kérdés nélkül a féjbe épített lézerrel megölni téged mintsem a shotgun mogásának ütemére himbálózni. 
Ez a HL2:EP1-be is szerepet kapó, citadellában ténykedő stalkerek egyik kiadása. (inkább szárazföldi mintsem citadellás, de nem akarom elárulni hogy egy hajón vagyunk
) Ha még azt is hozzáfűzöm hogy egy, a citadellában dolgozókénál koraibb (bár szerintem sokkal találóbb és igényesebb) ábrázolás akkor tényleg túl sokat segítek.
-
ez valami mod HL2-höz?? -
Csak amolyan nosztalgiából kérdem (z SG-s képtáramban találtam amihez 1 éve nem nyúltam). Felismeri még valaki ezt a játékot?
-
Napi frómen:
-Szal, mi a helyzet, bátyó? Nem láttalak azóta, hogy véget ért a hét órás háború.
-Véget ért a háború? Ez vicces...
-...mert én még mindig harcolok!
-Hé, te dohányzol? Nos ... szemüveges orvosként figyelmeztetnem kell téged az egészségügyi veszélyekre.
-Ha hagyták, hogy te doktor legyél...
-... akkor mindenkinek az élete veszélyben van.
-Régi jó Norman. Még mindig azt hiszi, hogy ő valami zord, életunt akcióhős, aki cinikus, túl drámai válaszokat lök, és úgy viselkedik, mintha egy kamera közeliket venne róla. Hmm... Fogadjunk, ki tudok fogni rajta. Francba! Szörnyű aranyerem van! Végig az egész hátsómon. Erre mit mondasz?
-Azt hiszed, fájdalmas leülnöd? Próbálj állva maradni!
-Amindenit, nagyon jól csinálja!
(a vége lehet, valami beugratós, mert a "take a stand on" azt jelenti, hogy "állást foglal")
-
CS: ledobnak (ideális esetben) 5-5 embert egy Terrorista és egy Counter-Terrorista csapatba. A terroristáknak vagy túszaik vannak a kezdőpontotjukon amit a CT-knek át kell vinniük az ő kezdőpontjukra, vagy a bombájuk van amit le kell teniük egy A vagy B lerakóra (egyik általában nehezebben bevehető, a másik meg közel van a CT kezdőponthoz). Az nyer aki elvégzi a feladatot vagy veszít akiknél mindenki meghal (illetve ha minden terrorista meghalt, de a bomba robbant, vagy a hülye túsz épp belelépett a pontba akkor is véghezvitték a feladatot) A bombát lehet hatástalanítani is, plusz pénzért vett cuccal akár gyorsabban is, a túszokat meg nem szerencsés lelőni egyik oldalnak se, elveszik minden pénze. A nyert körökért és a gyilkosságért, bombázásért, pontok (kill 1, bomba 3 ha felszedi, ha robban, a túszért viszont semmi pont) és pénz (értelem szerint nyertesnek több, ha bomba is robbbant mégtöbb mintha csak lelőtték a CT-ket, a túszkivitelért kurva sok pénz jár, de gyilkolásért 0-áz mindenkit, CT-t és T-t is). A pénzből vehetsz fegyvereket, lőszert, golyóállómellényt, sisakot, bombahatástalanítást gyorsító csomagot, gránátot, vagy vakító gránátot, stb. A körök kezdetén ingyen is kapsz egy közepesen használható pisztolyt, és egy kést (utóbbival csak állatkodni lehet, nincs sok értelme, legfeljebb vak embert tudsz hátbakéselni, de olyankor kicsit megalázod az illetőt ; a kezdő CT piztoly egész jó, a T-ké meg szar) A vásárolható fegyverek helyenként fedik egymást, de általában sokkal jobb fegyvert vehetsz CT-ként (m4a1-et AK47 helyett, de pl. a mesterlövész puska, vagy a dessert eagle pisztoly ugyanaz), a halott mindenét elejti a palyzsán kívül, ezt bárki felveheti, de egyszerre csak egy fegyvered lehet (1 pisztoly, 1 puska, 2 vakító, 1 HE és 1 füst gránát, semmiből se több mint 1 csak a flash), így el kel dobnod ami épp nálad volt ha fel akarod venni. A fegyvert bármikor eldobhatod hogy lecseréld vagy másnak add, de a gránátokat, bombaszdeő csomagt nem adhatod át. A terrorista átadhatja a lerakni való bombát, ha eldobta brki felszedheti hogy elvigye, de a CT-k meg se tudják modítani (akkor se ha rálőnek). Ha túlélsz egy kört mindened megmarad következő körre is, de ha meghalsz alapcuccal indulsz.
Szervezett meccseken csak de_ (bombás) páylákon szoktak játszani, mert hülyék a túszok.
Ha valaki kedvet kapott hozzá meghívom egy tesztjátékra az SG szerverre.
-
De ennyire béna? :D
(mijazacété?) -
Jó, én azt mondom egy túsznak inkább van tájékozódó készsége, egy botnak meg inkább van útvonalválasztó mechanizmusa. Egy játékon belül beszélbve ezt a kifejezést így jobbnak látom túszokra mondani, hisz AI vezérelt mozgásúak, nem egy navigációs scriptet követnek hanem a CT-t, maguktól nem találnak el sehova, nincsenek előregyártott útvonalaik, mert felakadnak még a gyárilag kihelyezett tereptárgyakban is.
- Nem talál útvonalat, mert egy mozgó CT-t követ bármerre menjen is, de közben mindeben felakad (nincs előre rögzített út).
- Tájékozódik, mert követi a CT-t bármerre megy, és valamelyest próbál az AI tájékozódni a mapon (csak béna). -
Körülbelül = about, approximately, around ;)
Nos, szerintem ott is lesznek útvonalat jelző csomópontok, mert valami alapján tájékozódik az a nyüves, viszont az nem arra van, hogy csak ott mehet el a bot, hanem arra, hogy annak a csomópontnak x távolságában szabad az út ;) Az Unreal-ban is minden pálya tele van PathNode-okkal, még akkor is, mikor az ellenségek egyébként igen bugyuták, tehát túl sok szükségük nem lenne rá. -
Kösz, átírtam átlagon felülire, valamiért először az ugrott be hogy az above = körülbelül. A CS:S botoknál pedig nagy dicséret ha átlagos a tájékozódásuk, néha egyenetlen talajon is felakadnak fél perc mire ugranak egy nagyot. Sokszor úgy kell őket kivinni a Rescue zoneba mintha be lenne kötve a szemük.
A pathfind-en gondolkodtam, de mivel CS-ben a túszoknak (ugyan nagyon csököttagyú, de) saját AI-uk van ami mindíg az adott helyre próbál saját útvonalat gyártani és követni a CT-t ezért inkább gondoltam tájékozódási készségre mint útvonalválasztásra. (a botoknak inkább vannak előregyártott navigációs filejaik amiből kiválaszt az AI egy adott útvonalat, de a túsz csak a CT után borotrkászik egyedi útvonalon) -
FLeK0 #40369 :D -
darazsx #40368 A black mesa east nevű pálya elején a nő nem száll be a liftbe, mi a frászt kell csinálni, hogy beszáljon és megnyomja a gobot?
Előre is kössz! -
Frohman-nek ne nyissunk új topikot, linkekkel a legfrisebb képregényre, meg a magyar fordításra? -
Remélemfolytatni fogod mert én amikor nézegettem a képregényt ez a része tetszett a legjobban csak nem igazán értettem és HAJRÁ nagyon szép munkát végzel én rendszeresen nézem az oldalad. -
útvonalkeresés jó -
Bocs, hogy belepofázok, de:
And his pathfinding was above average.
És az ő útvonalkeresése átlagon felüli volt. (vagy mi a jobb szó a botok útvonalkeresésére, nem tudom. De az átlagon felüli kell mindenképp az átlagos helyett) -
-
A mai az fájt, de NAGYON! XD
-Egy pillanat... honnan tudhatnám, hogy te valóban az én ikertestvérem vagy, Norman Frohman?
-Ki a franc lehetnék más?
-Nos, ha még nem tűnt fel, lehetséges tesó, minden kilenc pofából egy úgy néz ki ebben a városban, mint mi.
-Mondasz valamit. Oké, kérdezz tőlem valamit, amit csak az ikertestvéred tudhat.
-Oké! Őőő... Mikor van a szülinapom?
-November 12-én.
-Igen! Te tényleg a régelveszett ikertestvérem vagy! Oké, most kérdezz tőlem valamit, amit csak én tudhatok, így megtudhatod, hogy én igazán nem vagyok valaki más, aki nem én vagyok!
-Rendben. Mikor van az én szülinapom?
-Június 6-án.
-Őő, nem! Májusban van, igaz? Március? Tudom, hogy ez egy csütörtöki nap... A fenébe is, kérdezz valami mást!
-Nem kell. Te határozottan te vagy. -
Belenéztem a 2. counter-strikeos concerned adagba, és megtetszett annyira hogy megint elkezdtem párat fordítgatni is. -
Ravasz...
Ezt meg kell vizsgálni, hogy hol lehetsz :) -
Ityu17 #40359 Most már felesleges, mert tuljutootm, még ha nem láttam semmit, akkor is! Ez ám az easy HARD!
De most itt nem látok semmit! Ugye milyen állat!!!
http://www.deviantart.com/deviation/37985903/ -
Ityu17 #40358 Köszi
-
Nah, majd este :) -
Ityu17 #40356 Csak nem mozgó tárgyakat nem látok :D
Amúgy minden nagyon szép!
Néha az árnyékuk felvillan:D
Egy két kép jól esne a jukak meg az autók környékéről, aztán majd valahogy betájolom, meg jó hogy akkor a gravpuska fogója kinyillik ha van valami előtem bár nem látom, szóval most a grav puska a szemem :D -
Naszóval, autókat látsz? Ha igen, lökdösd be a likakba, és akkor Alyx-nak nem kell védenie téged (használd már légyszi a nevét ^^)
Ha nem látsz autókat, az meg gáz, mert nem fogod tudni, honnan mit kell belelökdösni. (Kép kell?)
Egyébként mondom, macerás lesz, ha objektumokat nem látsz, mert így pl a legvégén egyenesen bele fogsz gyalogolni egy rakás Hopperbe (ha azokat sem látni persze) -
Ityu17 #40354 Ja köszi, csak nálam semilyen rács nem, volt azért sikerült szétlőnöm a semiit, köszi:D
még az előző üzenethez -
Ityu17 #40353 Jesszus, valakimondja már el légyszi, mit kell csinálni amikor a sötét helyekről kivergődünk Al-al és a bogarak ránktámadnak.. Nekem ugyeár gondolom azt a tekerőt kéne eltekernem, de Al nem képs normálisan védeni, és ígymindig megtámadnak, ez ott van amikor ilyen 3 szintes parkolónál öszemlott a három szint és a bogarak repülnek fel hozzánk,
Most a két lyukat amiből folyamatossan jönnek le kell zárni?
Ti hogy csináltátok???