Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Steam Library, View -> Games List nézet

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Hol kellene látnom kis felhõcskét?
RelakS
a kis felhõcskét látod a Half-Life 2 mellett? Na, az azt jelenti, hogy a mentéseidet, beállításaidat a Valve is menti, így ha máshol odaülsz a gép elé, ugyanazokat visszakapod. Jó találmány, nélküle lehet, hogy a Portal-ban nem tudtam volna kinyitni 3 jutalmat

FSpofon: A mentések a Steam\Steamapps mappában vannak játékonként, csak amelyik neve mellett felhõcske van, azokat újabban már a Valve is menti.
Nem olyan régi a dolog, év elején húztam újra a gépet, akkor még nem volt

Értem és köszönöm. Csak azt nem értem, hogy az elsõ 2 pályán miért nem volt baja, illetve a 3 pályától miért nem mûködik a mat_fullbright 0.
Köszönöm a segítséget!
FSpofon
a steam csak a gcf fájlokat törli a steamapps mappában, a játék maga azokon belül van, hangok textúrák stb. a half-life 2 mappában csak pár dll, exe meg a cfg fileok vannak, ezeket kézzel kell törölni.
mentéseket meg neten tárolja

alapvetõen kár szenvedned vele, intel vga nem igazán támogatott hivatalosan, szerezz igazi vga gyártótól vmit ha nem laptopod van.

Arab money

Bocsánat, hogy mindig pofázok, de valaki elmondaná, hogy az hogy lehet, hogy leszedtem a HalfLife2-õt, majd a Steam-et is és az újbóli feltelepítés után (elõször Steam majd HalfLife2, ami csekély 5-6 óra alatt jött le az 1MB/s netemmel) minden beállításom megmaradt a FalfLife-ban? Még a mentések is, minden. ?????
Most ki fogom próbálni, hogy a Steam-et is leszedem. Ha így sem lesz jó, akkor nem tudom, mi van.
Eleve nagyon gyors volt az egész. Én azt vártam, hogy majd dolgozik a Steam, kb. mint amikor egy programot uninstallál az ember. És ugye egy ekkora program eltávolítása azért el szokott tartani egy kicsit. De itt nem, gyakorlatilag azonnal kész volt. Minden könyvtár megmaradt. A magyarítás is megvan. És persze ugyanúgy szar az egész. Már nagyon unom. :(
RelakS
elvileg csak a mentéseid, meg egyéb helyi beállítások kellenének, hogy maradjanak
meg azok a fájlok, amik kellenek más feltelepített játéknak

Nekem magyarul pofázik a Steam, de gondolom a játékon jobb klikk és a "Helyi tartalom törlése" ugyanaz. Csak furcsállom, hogy a fájlok fentmaradtak a gépen.
FSpofon
steamben jobbklikk delete

Arab money

Az normális, hogy a játék törlése után ugyanúgy megvannak a fájlok a gépen? A Steam meg tölti le újra. Letöltés után fogja csak valójában törölni a fájlokat?
Na végigjátszottam azt az utolsó pályát, amin még jó a kép. Ez a pálya Ravenholm. A végén, amikor kiérünk a bányából tölti az úly pályát. És onnantól rossz. Mindig. Most leszedtem a játékot és megpróbálom újratelepíteni.
RelakS
ha van rá módod, hogy egy második vinyóra friss rendszert húzzál, akkor én megpróbálnám.

Bár integrált intel videókártya. Mostanában húztam Win7-et egy laptopra, aminek a videókártyájához az intel nem csinált vistás meg win7-es drivert, merthogy a WDM (vagy mi, csilli-villi ablak effektekhez kell) csak a videochip elkészülte után lett véglegesítve. -_-'

Ma frissítettem VGA drivert az Intel oldaláról, így most a legfrisebb van a gépen, de a pobléma nem oldódott meg.
Sajnos nem. Hiába veszem 0-ra, nem történik semmi. Csak azoknál a mentéseknél mûködik a dolog, amelyek eredetileg is jók voltak. Ott beálltja jól, de a friss mentéseknél nem történik semmi. :(
TSL16b
Akkor ez volt a baj? A No caption for '...' üzenetekkel nem kell foglalkozni, azok mindig jönnek, ha nem talál feliratot a lejátszott hanghoz.

Amikor jó, akkor mat_fullbright 0, amikor meg rossz akkor mat_fullbright 1. Ha az 1-et átírom 0-ra, akkor utána ehhez hasonlók jelennek meg a konzolban pirossal: No caption found for 'metal_box.scraperough'.
TSL16b
Esetleg a konzolban nézd meg a mat_fullbright értékét, hátha valahogy bekapcsolódott.

FSpofon
(off: vga esetben fõleg mert microsoft által jóváhagyott driverben pl nincs opengl támogatás)

Arab money

FSpofon
Win update helyett jobb a gyártók oldalára hagyatkozni driver ügyben.

Arab money

ez
3d-s alkalmazásokból képet tudsz vele lopni, videót felvenni meg kiírja az fps-t

bocs az offért
Az mi?

A config fájl törlése sem hozott változást. Marad a VGA frissítés, habár a Windows Update-en pont kb. 1 hete raktam fel frissítést.
Mindegy azért megpróbálom.

Kösz mindenkinek! Majd még jelzem, hogy ez segített-e.
Akkor VGA drivert frissíts...

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Ez már megvolt, ezzel kezdtem. Elõször azt hittem, hogy a program elállította ezeket, de nem.
akkor rakj fel frapset
Elõször én is azt próbáltam, de csak Valve "fejet" mentette, illetve az asztalt. A játékot az istenért sem. Kínomban folyamodtam ehhez az áthidaló megoldáshoz, elnézést. A probléma érzékeltetésére ez is megteszi.
FSpofon
vga drivert frissíts.

Arab money

Sajnos ez nem nyert. :(
Levette a felbontást, visszarakta 4/3-ba, de a probléma maradt.
Különben ha jól látom csak a fényerõt csontozza ki, próbáld meg hogy betöltöd és elkezdesz a brightness, contrast al szórakozni, lehet megjavul (még quake enginnél volt ilyen velem)

de miért a monitort fényképezed? :S

print screen, paint-ben ctrl+v, elmented és kész
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni õket!
Az az érdekes, hogy ha egy olyan mentést visszatöltök, amikor még jól ment a dolog, akkor jó a kép. Ha viszont visszatöltöm a jelenlegi állásomat (illetve szerintem bármelyik olyan mentést, ahol már nem mûködött a dolog), ahol már szar a kép, és ezután töltöm be a régi állást, akkor már az is rossz. <#wow1>
Megmutatom. A játék indítása után egy régi állás, ahol még jó volt a kép:

Ugyanez a jelenet, miután betöltöttem egy olyan mentést, ahol már rossz a kép és visszatöltöttem az elõzõt:

Szóval ha betöltök egy olyan állást ahol rossz a kép, akkor a korábbi mentésekben is rosszul mutatja, amik egyébként jók. Ha újraindítom a játékot, akkor a régi mentések jók.
Szóval nem igazán értem a dolgot.
Minden esetre még egyszer köszönöm a segítséget, majd próbálkozom.
Hát steamen a játékra jobb klikk és helyi tartalom letörlése, config fájlt meg
Steam\steamapps\neved\half-life 2\hl2\cfg\config.cfg

azért a config.cfg rõl egy biztonsági mentést csinálj.

Szerk: De nézd meg hogy más játék hibátlanul fut-e, az is lehet hogy a vga driver adta be az unalmast.

FSpofon
jobbklikk a játékon, properties, és a launch optionsbe írd be hogy: -autoconfig

Arab money

Szia!
Steamben lehet újratelepíteni? Bocs, hogy ilyen láma vagyok, de kb. 3 napja van meg a regem, és még nem néztem ennyire utánna.
A configot hol lehet törölni? Milyen fájlt?
Köszi a segítséget!
Hát ilyennel még nem találkoztam, szerintem próbáld meg újra telepíteni, vagy a configját a játéknak törölni.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Elnézést, ha volt már róla szó!
A napokban letöltöttem a Steam-et és regisztráltam. Megvásároltam a Half Life 2-t, ami szépen lejött és fel is települt a gépre. A steam.magyaritasok.hu-ról letöltöttem hozzá a magyarítást is. Mûködött is rendesen a játék. Az elején. Kicsit késõbb azonban jelentkezett egy olyan probléma, hogy a kép "kivilágosodott", az árnyékok nagy része eltûnt. Illusztrálásként felrakok 2 képet:

A beállításaim azok, amiket a program a gépemhez ajánl. Ezeken nem módosítottam. 32 bites Win7 az oprendszer. A hardvert ugye a Steam lecsekkolta, nem jelzett problémát. Játék elõtt közölte a Steam, hogy ezt a videókártyát nem ismeri és megkérdezte, hogy segítek-e.... Igent nyomtam. Mondom eleinte nem is volt gond.
A kérdéses videókártya egy integrált Intel G41 Express.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
ravenholm után azért még kicsit mászkálni kell bányában is, utána kijössz látni hogy még azért reggel van, bár tényleg kicsit gyorsan kel fel a nap.

RelakS
jee, megvan a zombie chopper :D

Monjuk az még mindig zavar, hogy milyen szép lassan alkonyodik, de a vaksötét Ravenholm után már szikrázó napsütés van O_o

RelakS
akkor nem csak nekem tûnt fel, hogy ahol törpremegy a motoros daráló, és utána a pengét dobálhatjuk, medium-on már folyamatosan jön a zombi? :]

SZilaJMaGGoT
Igen sajna, én is ebben reménykedek, de nem nagyon akar elkészülni... :(

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

http://www.youtube.com/v/lul60ixy_40

Igazad van amúgy, és ez meg kitudja mikor jön :\

SZilaJMaGGoT
Hát nekem személy szerint jobban át jön. Ha csináltak volna egy hl1 remake-et azzal tuti játszanék, de pl sok helyen idegesítõ a valós fizika, mert a hl1 játékmenete során sokszor kell vízben lebegõ dobozokon ugrálni pl(+egyéb dobozokon is). És még a 800 polis ragdollok is furák... :D És akkor még ott van pl, hogy 256-os fal textúra el üt a modern víz shader-tõl, és még sorolhatnám... :D Lehet, hogy valakinek jobban bejön, de nekem a hl1 az legyen a 98as hl1(de persze mondom egy remake-nek örülnék)... :D

Nekem nincs meg a klasszikus :( Pedig jobb az biztos...

SZilaJMaGGoT
Hl:source nekem nem jön be, sima hl1 adja nálam(és akkor még ott van az op4, a blueshift meg annyira nem jön be).

Kedvenc játékom. Két havonta végigjátszom az összes részét. A Ravenholm pályában azt szeretem, mikor a gravity gun és a fûrészpengék segítségével kettévágom a zombikat, vagy pedig mikor becsalom õket a gázzal telíttet szûk utcába és utána rájuk gyújtom azt.
Szerintetek mi történik a pappal a pálya a végén, meghal vagy életben marad?

Aquir
egyébként én még amikor Szegeden egy internetkávézóban cs:s-ztem esténként (net nélküli volt akkor még az albérlet), megláttam hogy jé HL2 és ott sokkal borzongatóbb volt végignyomni azon a helyen, mint amikor késõbb otthon tettem meg :) Az rettentõ jó módon átjött akkor

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Különben jó látni hogy nem én vagyok egyedül az aki már kb 15.re játsza végig :D alap sor HL source HL2 ep1 ep2 :DDDD jöhetne már valami folytatás, de sajna még semmirõl nem hallottam.

Aquir
Ezzel arra utaltam hogy a végén megállás nélküli respawnjuk lesz:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rage47
én nem szerettem, mert parás:D