Operation Flashpoint 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A BIS az a Bohemia Interactive Studio, amely elköveti azokat a dolgokat, amiktõl égnek áll a hajunk! 😄
www.smart-bus.hu
ArmA topikban segítünk, ha gondolod, de az arma.hu oldalon fent van minden információ...
www.smart-bus.hu
u dont have to listen anybody else but me
nem ismerem konkrétan ezt az ACE modot, de nevébõl itélve gondolom a repülõket javítja fel... viszont szerintem ez számomra nem lesz megoldás, mert modolhatja, tákolhatja valaki így meg úgy, de ha az egész játékstruktúra teljesen elüt ettõl sose lesz élvezhetõ
az egész alapjátékot kéne ehhez más hozzáállással fejleszteni, a fizikai motort ehhez igazítani, és összeintegrálni a többi részével a játéknak, hogy pl. összeférjen és összefüggjön a gyalogos harc a technológiaival (pl. a földrõl lézeres célzóval adhatnak bombázáshoz célpontot, elve ilyen jellegû missziók vannak stb.)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Valóban úgy néz ki, hogy az ArmA2 sem az lesz amire igazán vágyunk, de mivel ott van nekik a VBS2 badarság azt várni, hogy full szimulációt kapunk! Az ArmA2 jó alap lesz az ACE modhoz... ennyi...
www.smart-bus.hu
nekem az arma se az amire vágyok, abból is csak a csilivili grafikát látom, de hogy ez egy komoly összetett harcijáték lenne nemigazán
én a komoly technológiai háborúra vágyok, igenis itt lenne az ideje tankokat, repülõket belerakni, de nem csak tesséklássék módjára, hanem ha nem is komoly szimulátor, de legalább egy bf2 szintjét megüsse (ami azért elég csekély szimulatáros szemmel, de egyszerüen képtelenek voltak az elmúlt 7 évben jobbat csinált, megakadtunk 2002-2003 ban és azóta csak szépen zuhan lefelé a játékipar)
és erre sokan modják hogy ez meg az a játék nem a jármûvekrõl szól hanem a gyalogos harcról... de akkor mi a szarnak az egész? már lasan egy évtizede nyomják le az ember torkán ugyanazt 50-60X, csak mindíg egy picit jobb grafikával
csináljanak új játékot is, ne a régi szart nyomassák újra meg újra meg újra
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Szomorú, mert nagyon reméltem, hogy végre lesz egy rendes ellenfele az ArmA/ArmA2-nek, ami sajnos a vakok között félszemû a király tipikus példája csak. Rohadtul ráférne a BiS-re, hogy valaki az orruk alá dörgölje: ez így nagyon kevés, ennél sokkal többet is fel lehetne mutatni. Úgy tûnik azonban, hogy ezt nem a CM fogja megtenni... :S
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az, hogy ez a többséget kielégíti, az bizony a többség ízlését tükrözi, errõl pedig lesújtó a véleményem.
Érthetõ, hogy üzleti szempontból a többséget keresik, de ettõl még a mi szemszögünkbõl bosszantó! Még pedig azért, mert hónapok óta várja az ember, fõleg ugyebár a neve és az elsõ rész erényei miatt, erre szép lassan kiderül, hogy a lónak a kukiját kapjuk a seggünkbe, nem pedig az elsõ rész folytatását a kezünkbe...
Ha rögtön az elején azzal kezdik, hogy a konzum idióta ( szubjektív vélemény ) a célközönség, akkor nem várom, az ember nem éli bele magát!
Az lenne a korrekt, ha becsületesen megcsinálnák az elsõ rész folytatását, ha már ezt a nevet választották. Ha pedig a tizenéves kis pöcsök konzolos nyomogatását is szeretnék kielégíteni, akkor legyen butítható az õ szintjükre, de az alap tényleg arról szóljon amirõl az elsõ rész.
Ha meg valóban szarnak a mi fejünkre, akkor legalább adtak volna neki másik nevet, és akkor megint csak nem lenne vita, vagy félreértés. Megértem én a piacot, meg az elvárásokat, csak akkor nevezzék nevén a gyereket. Találjanak ki valami új nevet, aztán hadd várja a sok warezhuszár... aztán leshetnek amikor elmaradnak a bevételek, mert minden kis mama kedvence a tört verzióval játszik!
Szerintem sokan vannak úgy, hogy komolyabb pénzt is kiadnának érte, ha normálisan megcsinálnák! Ha ilyen marad, mint aminek mutatja magát a játék, akkor én sem fogom megvenni... szerintem sokan lesznek így...
www.smart-bus.hu
Másfelõl attól, hogy téged nem szórakoztat valami lehet, hogy ezreket igen. Persze erre sokan azt mondják, hogy a többség hülye és ízléstelen de ez valójában nem így van csak az emberek más többsége más dolgot szeret és nyilván, hogy a nagyobb eladások reményében nem párszázezer embert fognak a fejlesztõk célközönségnek tekinteni hanem milliókat.
Kösz KONZOL!
by
Rém rendes család (Bud és Kelly)
mostmár nyugodtan mondhatjuk hogy a jelenlegi elqrt szórakoztatóipar képtelen lesz kiszarni magából egy valamirevaló komoly harci játékot, illetve egyre távolodunk ettõl
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ami a találatjelzõt illeti, ott azért nem ártana valamin elgondolkozni - az ArmA viszonylatban is csak az bír pontos információval a lövés pozíciójáról, akinek 5.1/7.1 hangrendszere van. Aki sztereo rendszerrel bír, az hátrányban van. Ahogy az OFP-ben is ott volt az Easy játékmód, úgy ez is belefér, ha kikapcsolhat a magasabb realizmus szinten.
tehát nem lesznek civilek
Mindkét játékot ki fogom próbálni de lehet megint úgy leszek, hogy legszívesebben összegyúrnám a kettõt.
A grafika szerintem szebb és természetesebb az ArmA II-ben az új OFP2 videóban meg a végefelé kiégeti a szemed a vízfelszínrõl visszaverõdõ fény. Hirtelen nem is tudtam mi az a nagy fehérség azt hittem ott végeszakad a játéktér vagy valami.
Az ArmA-ban nekem nagyon nem tetszettek az animációk és bizonyos animációk hiánya. Sajnos ArmA II videók alapján még mindig kicsit furán mozognak az emberek de sokat javult és ha jól látom a legújabb videóban amikor beszáll az egyik katona a Mi-8-asba rendesen belép az ajtón nem csak úgy belekerül mint ArmA-ban. OFP2 animjairól nem sokat lehet tudni a videó alapján de amennyit láttam nem olyan hû de nagy szám de majd még meglátom.
Ami még zavart az ArmA-ban az egyjátékos mód hadjáratának rövidsége. Új küldiket csinálni meg nekem elég nehéz volt. Vagy két órába tellt, hogy rájöjjek, hogy vegyek rá egy szakaszt, hogy beszálljon a teherautóba mielõtt elindulna. A neten pedig meglepõen kevés single player hadjárat van én meg nem vagyok nagy multi játékos. ArmA II hadjárata talán összetettebb lesz és érdekesebb. OFP2-rõl ebben a témában szintén nem sokat tudni de kétlem, hogy dinamikus hadjáratot tennének bele.
Nekem a dinamikus hadjárat a fixaideálom mert sokkal jobban bele tudom élni magam például az Enemy Engaged hadjárataiba mint az ArmA-éba mert sokkal élethûbb részt venni egy folyamatosan zajló háborúban amit ténylegesen meg lehet nyerni vagy el lehet veszteni nem pedig simán küldirõl küldire játszani és ha meghalsz akkor újrakezded az utolsó után meg kiírják, hogy nyertél gratulálok. Az Enemy Engaged játékideje hosszú és mindig élvezhetõ marad nem lehet végigtolni egy hadjáratot 2 nap alatt és mivel az események véletlenszerûen zajlanak újrajátszhatósági értéke is nagy.
Összességében ArmA II-õt jobban várom jelenleg de tartok tõle, hogy bugos lesz és félkész lesz de reménykedjünk, hogy tanultak a BiS-nél. OFP2 pedig még meglátom.
www.smart-bus.hu
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Nem hiába nem mertek eddig ingame videot mutatni.
Napszakváltásra milyen büszkék, aztán este meg olyanok a szinek mintha 16bitbe lenne.
Lövésnél rágerjed az árnyék az arcára, és sehol 1 kirepülõ töltényhüvely, se ravasz, se újj mozgás!
Viszont valami Berényi Csaba keze is benne van😊
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
A jármûveknél a "gyurmaszerûség" és a "csillogó" külsõ megint sok mindentõl függ, például attól, hogy milyen festés van rajta, mennyire friss, stb. Lássunk például pár AAVP7-es képet:

Nem egy kopott, matt festés, nemdebár? Szóval emiatt támadni nem hiszem, hogy kellene.
A másik fele tpM belinkelt. A halálom az, amikor egy elvileg harci szimulációban azt látom, hogy a részletekig kidolgozott modelleket raknak be - úgy, hogy a rajta látható dolgok nem mûködnek. Ott van az amúgy gyönyörû T-90A, rajta Shtora-1 EOCMDAS-al (rögtön nyitott állapotban, fedél nélkül), Kontakt-5 ERA-val, és a parancsnok búvónyílásán géppuskával. Ezek közül vajon melyik lesz lemodellezve? Egyik sem. Hogy a Kontakt-5-öt "beépítik" a jármû HP-jába, oké, rendben. De minek az toronygéppuska és a Shtora-1, ha nem lesznek lemodellezve, mert fogadni mernék, hogy nem lesznek, ahogy a lézer-besugárzás jelzõk sem. Ugyanaz lesz, mint anno az OFP Mi-17 modellje - ott van a géppuskatorony a modellen, csak éppen használni nem lehet. Akkor viszont mit keres rajta?
Félreértés ne essék, kétlem, hogy ilyen szintû modellezésbe a CM féle OFP2-ben belefognak, de abban talán reménykedhetek, hogy nem is lesznek láthatóak a modelleken (ahogy pl. az M16/M4 fegyvermodelleken nem látni fegyverlámpákat és lézeres célmegjelölõt).
Nagyon nem szeretem a kod effekttel "javitott" gamekat, ahol ezzel ernek el tobblet teljesitmenyt minden masra.
Jo persze legyen benne, de ne 30 meter, hanem pl 500 meter utan lassan erositve.
Altalaban a spec graf effekteket ki lehet kapcsolni, viszont ha nezel youtube gameplay videokat OpF2 / Arma2-rol, sztem ami keveset mutatnak abban ugy tunik hogy hiaba nincsennek Arma-ban sok plussz effektek, az animaciok nekem szegenyesnek tunnek, lovesek/talalatok a katonakon foleg, pedig sztem ez lenne lenyeg, utana johetne a tobbi jatekelem.
Vagy nezd meg a bevagott vaddisznot milyen borzalmasan lepked az erdoben egyik videoban, mint egy palcika animacio (bar mondjuk az allatok harmadranguak a jatekban, de akkor is ronda).
OF2-ben jobbak az animaciok is (bar csak kameras gameplay moviet talaltam rola).
De termeszetesen majd meglatjuk mikor vegleg kijonnek, persze mindekettot megnezem en is.
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D
(De am a hdr az nem csak a 3 óta van? Csak mert az az armában is volt :S - és ezt megjegyzem az ott is kicsit szarul mûködött 😄)
\"WE BOIL AT DIFFERENT DEGREES.\" Ralph Waldo Emerson, US philosopher and poet, 1803-1882.
Majd a pénteki anyagbol kiderül remélem hogy mit várhatunk a játéktol
Egy rossz indulatú vélemény:
A grafika nekem nagyon nem jön be :S Most a 8 új képet nézegetve is olyan mint a mai játékok, mintha egy animációs film lenne :/
Miért nem lehet egy olyasmi grafot összerakni mint pl a STALKER-ben. Nem csillog minden, nem olyan mintha gyurmából lennének a tankok, vagy mint egy festményen... (most gondojátok h. szerintem "bezzeg az Arma meg az ArmA 2... de igen az még mindig élethûbben néz ki 😄)
De ettõl függetlenül kívánok minden jót neki, bármi kisülhet belõle. Csak lehessen levenni ezeket az effekteket és akkor nemgáz a graf.
\"WE BOIL AT DIFFERENT DEGREES.\" Ralph Waldo Emerson, US philosopher and poet, 1803-1882.