1663
  • DrRadon
    Miért, az általad felvetett (és ergósított) végtelenségig spawn-olgatós megoldással nem éppen a CoD szintjére süllyeszted?

"Ennek a játéknak csupán az lesz a nagy baja..." Várd ki a végét. Az AI sem muzsikál mindenhol szépen.

Ja és hogy válaszoljak egy korábbi kérdésedre: "Miért kéne számolgatni a killeket" Ha a coop résztvevői tudják, hogy az elfoglalandó települést max 40-en védhetik, akkor a TS párbeszéd így fog kinézni: még három, még kettő, még egy, ez volt az utolsó. Ez valahogy illuzió romboló egy coop játékosnak.
  • Peakman
    Jól mondod, Call of Duty, nem Flashpoint 2 ...

Ennek a játéknak csupán az lesz a nagy baja, hogy a környezetet nem lehet benne rombolni. Így tank/apc/helikopter stb... kicsit hátrányban van (plusz a beakadások a lepkefing méretű kövekbe stb ...).
  • zab
    Az AI nem tűnik a legjobbnak itt :/
  • zab
    Gamespot-os video
  • VRSDM
    lényeg a lényeg hogy 40emberrel azért már lehet jó kis csatákat ábrázolni (szerintem),
  • DrRadon
    Mint a valóságban. Milyen király is volt a CoD4-ben, amikor kilőtted a heli lövészt, 10 másodperc múlva jött a következő, aztán a így tovább... A negyediknél leesett, hogy ez így nem fog menni. Akkor egy kicsit felfordult tőle a gyomrom:)
  • Peakman
    attól még lehet nagyszerűt harcolni benne :)
  • [NST]Cifu
    Még egyszer: a képek alapján nem spec ops. egységről van szó, hanem mezei USMC bakákról. Nem ugrálnak ejtőernyővel, nem lopakodnak mélyen az ellenséges vonalak mögött. Egy egyszerű Fireteam tagja vagy. Ők meg nem négyesével mozognak a valóságban.

Az ArmA II.-ben lévő kis csoport spec. egység volt.

Az, hogy az városi harcban milyen közel kell(ene) menni, annak mi köze van ahhoz, hogy hány AI-t kezel le a játék, és ez miért lesz reális háborús szimuláció ettől?

Én azt mondtam, hogy 40 AI-val maximum szerény gerillaháborút, túszejtő terroristákat és hasonlót lehet leszimulálni. Háborús harcteret nem. Az előbbire meg azért már anno a Rainbow Six is tökéletes volt, nincs szükség sok kilométeres szigetre ehhez, nincs szükség harckocsikra, változatos járműparkra...
  • Peakman
    Miért kéne számolgatni a killeket? Különbenis, lelősz 1 AT-t és spawnol is be rögtön a másik, ergo végtelenségig jöhetnek ...
  • VRSDM
    a leveled második felére kitérve.
    a kis lötávok épületharc stb.

a bercsényiben (a mostani rangját nemtudom kb. fél éve beszéltem vele) de gondolom még mindig rajparancsnok a bercsényibe.
    szóval ő mondta még anno mikor oktatott minden féle okosságot a szakterületéből, hogy a valóságban is lehetőleg 40-60méter közelségbe ajánlott (vagyis kell) kerülni mielőtt tüzelsz.

mondjuk itt megint az a baj hogy a bercsényi megint speciális bevetésekre szakosodott, a R6 meg szintén. szóval lehet más századokba. más felszereltség mellett, más technikával stb. másképp megy a harc menete.
  • VRSDM
    a pontos adatokat nem tudom fejből
    ha szükséges holnapra utánanézek

de még a 2. világháború alatt volt hogy, valamely északi sziget teljesen be volt védve körbe ütegekkel, kb. megközelíthetetlen föld alatti bunker, majd 4osztag ejtőernyős specops szált le a komplexum tetejére (innen nem vártak támadást), majd a tudásuknak köszönhetően fogták el sorra a tiszteket, aztán meg fegyvereztek le több száz ott állomásozó ellenséges katonát.

még évekkel ezelőtt mesélte egy a zrinyin tanárként foglalkozó, volt katona ismerősöm. kétlem hogy kamuzna.
    ha érdekel hnap felhivom a részletekért mert tényleg nem emlékszek és baromságot nem akarok mondani.
  • [NST]Cifu
    valóságban ha már 40ellenfél ellen kell harcolnod akkor az bőven sok :D
    nemtudom pontosan de 4fős talán a csapatunk?

Tudsz nekem olyan valóságos katonai akciót mondani, amelyben egy Fireteam, vagyis 4 tengerészgyalogos (nem Force Recon, a játékban sem azok vagyunk a képek alapján) vesz részt, és 40 fő ellen harcol?

Bevallom én ilyenről nem tudok. Az USMC minimum 12 fős rajokban mozgatja a katonáit.

Ennyit a "valóságról" és a "szimulációról".

A kis létszám pont a realizmus ellen szól. Itt Kína vs. USMC háborúról lenne szó. Ez viszont nem háború, hanem egy kedélyes kis elszeparált tűzharc.

A 4 v. 12 vs. 40 elmegy egy Rainbow Six szintű játékban, de ott szigorúan behatárolt pályán, kis lőtávokkal, pl. épületharc.
  • DrRadon
    Azért én el tudnám képzelni azt, ami az OFP-ben volt, hogy nem 3 AI vagy játékos társam van, hanem 10-20, és nem kell számolnunk, hogy mikor érjük el a 40 killt. Nem ugyanaz a feeleing. Egy háború nem négy baka hősiességén múlik, hanem egy komplett hadseregén (ArmaII Single megint gagyi lett, többek között ezért is). Ez a létszám maximum egy tisztogatáshoz elég.

IC kampányban 60 vs 60 játékos játszott. Na az már elég egy háború érzetéhez.
  • n003
    4fős lehet a coop max? hát ez télleg nem ofp1/arma :D
  • VRSDM
    ennek meg semmi értelme.
    jó látványos meg minden, de mint szimuláció esélytelen.
  • VRSDM
    kevés a fenéket kevés.
    valóságban ha már 40ellenfél ellen kell harcolnod akkor az bőven sok :D
    nemtudom pontosan de 4fős talán a csapatunk?
    4fő mondjuk reálisan arányos (ha képzeltlen terroristák ellen vagyunk mint képzett csapat) mondjuk 12fő
    legalábbis épületharcnál a védő/támadókat így osztják el arányosan.

innentől kezdve ha te több mint 40ember ellen akarsz harcolni a fikányi csapatoddal, akkor nemtudom miért sírsz hogy árkád? :D
  • tpM
    Tehát ilyet nem fogunk benne látni :)
  • Peakman
    Bőven elég, pláne akkor, ha szépen van jelen az a 40. Értsd : mindig fenntartják ezt a szintet a folyamatos spawnolásokkal. Úgy akár 120-nak is tűnhet, persze nagy tömegjelenetet, díszfelvonulást és egyszerre negyven embernél több akciót igénylő megmozdulásokat nem lehetséges majd kivitelezni. Viszont, ha nem látsz egyszerre 40 AI-nál többet, akkor bőven elég.
  • tpM
    Most kiderült, hogy 63, de még ezt is keveslem. OFP1ben, ha jól emlékszem ~140 volt a korlát amit editorban lerakhattál, utána scriptekkel spawnolhattál még jó sokat.
  • n003
    coophoz nagyonkevés az :|
  • VRSDM
    elég. de csak kisebb taktikai precíz akciókhoz.
    nagy volumenű háborúkhoz valóban kevés.
  • tpM
    max. 40 AI lehet csak a térképen, ami semmire sem elég...
  • Pretorian
    Nem is vészes. Remélem legalább olyan jól lesz optimalizálva mint a GRID, ha már ugyanazt a motort használja.
  • ceaser
    Köszönöm Uram!
  • Paranoia
    Minimum requirements:
    Operating system: Windows XP SP2 or later
    GPU: DirectX 9.0c GPU: Shader 3.0 (GeForce 7900 GT / 256 MB VRAM or higher)
    Sound Card: DirectX Compatible
    1 GB Memory: 1 GB
    8 GB Hard disk: 8 GB
    CPU: Dual Core CPU 2 x 2.4 GHz
    DVD-ROM DVD drive: Dual Layer DVD-ROM

Recommended:
    Operating system: Windows XP SP2 or later
    GPU: Shader 3.0 (GeForce 8800 GT / 512 MB VRAM or higher), DirectX 9.0c
    Sound Card: DirectX Compatible
    Memory: 2 GB
    Hard disk: 8 GB
    CPU: Quad Core CPU
    DVD drive: Dual Layer DVD-ROM
  • ceaser
    Nem követtem figyelemmel az eseményeket, előre is elnézést ha hülye kérdés lesz!
    Az OFP 2 az ugye még nem DX11-es game lesz?
    Mire saccolnátok, milyen vga kell majd egy élvezhető grafikához?

Köszönöm!
  • Vass Gábor
    A gamestaron írták, hogy aranylemezre került a játék.
  • zab
    ÚJ VIDEO
  • D00M
    Elmondom neked összejön lazán ennyi ember ArmA2-ben, de még az egyben is bőven:)
  • zab
    igen,csak milyen szerveren!Bf-be lehet összejön 64 ember,de amrma2-be vgy épp majd az OFP2-be...arra leszek kiváncsi
  • bakvarnyu
    Miért is lenne lassú? Már a 7 évvel ezelőtti BF1942-ben is 64 fős szerverek voltak.
  • [NST]Cifu
    64 fős szerveren teljesen jól lehet játszani egymás ellen, látványosabb lag nélkül.

64 fős Co-op száz feletti AI-val detto...
  • zab
    és ki is van használva az a létszám a szervereken amúgy?
    és mennyire élvezhető a multi emiatt,nem lassú,stb?
    kiváncsi lennék,mert én még a demon kivül nem játszottam az arma2-vel:)
  • zab
    sajnos nincs tökéletes játék,igen,mindegyiknek megvannak az előnyei hátrányai! És amiket írsz,azok jogosak igen,de másba lehet h tud pluszt nyújtani...majd ha játszunk vele akkor többet megtudunk:)
    HMMWV vezetésnél meg volt belső nézet,csak ő átváltott külső nézetre,ugyanúgy mint az arma-ban,vagy a bf-ben lehet!
    Egyes dolgokban realisztikus másikba meg fullra nem,a közel harcokkor én is csak lestem:D
    majd meglássuk milyen lesz:)
  • tpM
    Semmi gondom nem lenne ezzel az árkád valamivel, ha nem az "Operation Flashpoint" nevet gyaláznák vele és nem keménykednének itt, hogy hű de realisztikus mikor a videón az ellenkezőjét látjuk: újraéledő társ a checkpointnál, 2m-ről össze vissza lövöldözés, lego raceres HMMWV vezetés (ráadásul mikor beszállt egyből átváltott külső nézetre, ez mit jelentsen?), állítólag a fák sem dönthetőek ki, PvP-n 4x4km-es "dobozba" korlátozás (ezért nem lesznek irányítható repülők), co-op-ban 275m-es "karám", ráadásul max 32 játékos lehet szemben a gyűlölt, csúnya Arma 2 átlag 80-100-as létszámával.
    Ja, és az ACOG nézet is érdekes, mintha nem nagyítana a lencse... :)
  • n003
    jellemző :|
  • zab
    nem hiszem h ennek a játéknak az arma2 lenne az ellenfele,mert aki elsőre megszereti az arma-t,az úgyis azzal fog játszani,ha meg elsőre nem jön be,akkor végképp ráhagyja és megy bf-ezni vagy majd ezzel játszani:)
    De az arma után itt lesz a legnagyobb játszható terület,az már biztos:P
  • tpM
    A hivatalos fórumon meg megy a hype, hogy fú ilyen nagy terep sehol máshol nincs blablabla aki beírja, hogy Arma 2 azt bannolják :D
  • zab
    demo hírek: vszínű h csak a játék hivatalos megjelenése után lesz elérhető

Hír
  • zab
    sztem új video

FOG OF WAR